You are here: Home // БКП, БСП, Държавна Сигурност, КГБ, мафия, НДСВ, Олигарси, Преходът, Русия, СДС // МЕГЛЕНА КУНЕВА НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ МИНАЛОТО СИ!….НИМА???

МЕГЛЕНА КУНЕВА НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ МИНАЛОТО СИ!….НИМА???

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ОТ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ МИНАЛО, ТО НЕ МИ ТЕЖИ – КАЗВА МЕГЛЕНА  КУНЕВА.

Втора част. 

СЪЖАЛЯВАМЕ МНОГО, НО ПОРАДИ НАМЕСА НА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ СТРАНИ ОТ НЕУДОБНИТЕ ИСТИНИ, КЛИПЪТ „КОЯ Е МЕГЛЕНА КУНЕВА“БЕШЕ СВАЛЕН! НО ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ СА ЯСНИ И БЕЗ ВИДЕО!

Ще имате ли търпението да изслушате видеото“Коя е Меглена Кунева“, защото то потвърждава и допълва нашата статия с много нови и важни факти от тъмната биография и нечисти амбиции на Кунева. Тя се обгражда с опасни играчи от предишните режими, включително и ДС, както и от представители на висши масонски среди, особено от чужбина. Амбициите за власт на Кунева са нечисти, користни и опасни, защото е проводник на чужди интереси!

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ОТ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ МИНАЛО ?

И как да се притеснява с такова житие, с такова битие, с толкова покровители, толкова умели комбинации, игри и лъжи и… винаги оцелява.

Но сегашната и роля не е като предишните. Сега пак е „кукла на конци“, но на много високо ниво, където играта е опасна, защото се преследва върховната власт, а тя трябва да се прибори! 

Ето част от „житието, битието и игрите“ на големия играч Меглена Кунева! 

В своите спомени, синият депутат от Великото народно събрание Христо Марков пише:

„Ще разкажа за срещата си с другарката Меглена Кунева в далечната 1990 г., просто един личен спомен, за да напомня каква е била номенклатурната кариера на дамата. Благородната европейска дама“. 

„В официалната й биография четем  впечатляващи неща – пише Марков.

Завършила право без да е практикувала нито като съдия, прокурор, адвокат или юрисконсулт.

Работила е като журналист, но не се откриват нейни материали.

Занимавала се с екологични теми преди 1989 г. в националното радио, но член на „Екогласност” или Русенския комитет не е била.

Специализирала в чужбина без да става ясно кой я финансира и то тогава, когато излизането от България минаваше през задължителната благословия на ДС и БКП“. 

И Христо Марков продължава:

Като депутат в седмото Велико народно събрание попадам в анкетна комисия, която е създадена „ад-хок”, заради „вълненията” в Кърджали и областта. Страстите в пленарна зала по темата са нажежени до бяло. Комунистите играеха ролята на „конструктивни националисти”, а сините минавахме за защитници на ДПС.

Тогава народното събрание реши да се избере комисия от „по-умерени по темата депутати от двете страни”. За председател бе избран д-р Атанас Узунов от БЗНС, Ремзи Осман от ДПС , червените посочиха Ирина Бокова и Кръстю Трендафилов, а от СДС представители бяхме аз и Димитрина Петрова. 

Пъстрата компания трябваше да посетим района на Кърджали, да проведем проучване на място за настроенията, желанията, напрежението и причините за него и да предложим текст в пленарната зала, който да стане решение на ВНС.

Преди да се запътим към размирния етнически край, Гиньо Ганев – заместник председател на ВНС ни предложи да се срещнем с представители на Комитета по правата на човека, които вършели „много дейности, свързани с човешките права и договореностите от Хелзинки”,  въобще били хора от бранша на професионалните правозащитници.

От СДС и ДПС възразихме, че са номенклатурни кадри, ръководени от ДС и ЦК на БКП, а шеф е бившият началник на международния отдел към Политбюро Константин Теллалов. 

Гиньо Ганев възрази като каза, че Теллалов се оттеглил и Комитетът вече бил „демократичен  с млади, способни и неопетнени служители”.

Съгласихме се за такава среща, щом щяхме да получим експертна помощ от „професионални защитници“. 

Изумлението ни бе пълно, когато в уречения ден пристигна колегата от парламентарната група на БСП и мастит юрист Велко Вълканов, придружен от млада безлична дама с очилца тип „другарко, вдигам ръка”, приличаща на отличничка от подуенската руска гимназия, с ретро прическа тип „дружинна ръководителка на пионери”, с обувчици „късно сабо” и самочувствие „Станка Шопова” (протеже на Т. Живков). 

„Другарят Вълканов, поради заетостта му във ВНС прехвърлил основната тяжест на Комитета върху крехките рамене на „ главния двигател” – другарката Меглена Кунева, която щяла да ни запознае с „ по-важните положения в работата на парламентарната комисията”.  Демек, да ни обясни какво да правим в района на Кърджали“.

Възразихме, но др. Вълканов бе настоятелен и трябваше да изслушаме водената от него другарка. Тя пък настоятелно ни „разясни”, че има опит в „тези дела”, че познава изтънко малцинствените проблеми, защото като КАТОЛИЧКА се чувствала част от „онеправданите”. Интересно, докато БКП беше на власт тя криеше, че е католичка.

Каза също, че освен в комитета на Теллалов е и старши юридически съветник  в правителството на другаря Андрей Луканов и то точно по въпросите за правата на човека, екологията и т.н. 

Извади младото дарование на партията и правителството куп листи и ни зачете за договореностите от Хелзинки и как Комитетът, който представлявала извършил толкова добри дела, толкова правозащитни и демократични дела, че аха да се наредим в челото на свободните народи…

Тук някъде не издържахме и прекъснахме „нашето момиче” за ужас на другарката Бокова и правозащитника Вълканов, който показа, че е възмутен от „арогантността на опозицията”. 

Презентацията на другарката представляваше общи приказки и нещо като отчет на този Комитет, което никой така и не разбра, нито пък разбраме каква е целта на нашата „опознавателната” среща.

Разделихме се с колегата Вълканов, а след него със ситни стъпчици напусна и момичето с очилцата и сабото, с нацупени джуки и леко обидено. 

Това бе първата ми среща с др. Кунева-Пръмова. После няколко пъти срещах дамата в кулоарите или на Народното събрание, или на Министерски съвет. Със същата ангажирана физиономия зад очилцата, забързана, обикновено прегърнала куп папки. 

Беше времето на Луканов, после на Димитър Попов, после на СДС и Филип Димитров, на стария и болен професор Любен Беров – и все така, из коридорите на властта се разхождаше другарката на другаря Вълканов Меглена Кунева.

Но скоро след това Вълканов беше безкрайно разочарован и недоумяваше как неговото протеже, вярната на партията Меглена, е станала главен юридически съветник на правителството на СДС, на премиера Филип Димитров – станала висш съветник на първото синьо правителство.

Не само Вълканов е бил изумен и много други също, защото не разбирали „играта“, която играе миловидното и прилежно момиче – Мегленчето. 

И депутатът Христо Марков продължава:

В началото на eдно от  заседанията на ВНС се случи да седна до „правозащитника” Румен Воденичаров.Тогава той минаваше за радикален седесар, и го попитах  за „комитета на Теллалов”. 

Буквално думите му бяха: „Креатура на ЦК на БКП, де факто се ръководят от Държавна сигурност.”

Попитах го и за Меглена Кунева.

С неговата характерна лукавичка усмивка Румен добави:

„Едно от новите дарования на Партията, която скоро ще стане първа демократка.”

Излезе прав, колкото и да не ми се ще да го призная, казва депутата и продължава: 

От него научих за първи път, че „консултантката” Меглена, която доведе Вълканов е снаха на секретаря на ЦК на БКП другаря Иван Пръмов – народен представител цели 32 години и обвит със славата на осъществил партийната задача – колективизацията, т.е. отнел земята от собствениците й.

Да не забравяме и „подвига” му в Пловдив, когато заповядва на милиционерите да стрелят  в множеството стачници. На месо.

Авторитетът на Пръмов се прехвърля автоматически и върху снаха му Кунева-Пръмова, казва Марков. 

На 5 май 1988 г. Политбюро на БКП взима решение за превръщането на екологията в „национален приоритет” и създава екологична масова организация под егидата на Отечествения фронт, който се ръководи от Гиньо Ганев.

В националното радио е сформиран екип от проверени другари, които да „работят по екологични теми” – естествено прилагайки партийните указания, за преодоляване на застрашително нарастналите протести в Русе около проекта „Рила-Места”. Екипът в радиото трябва да показва  гледната точка на правилната партийна линия. 

Радиожурналистът натоварен да отговаря за тази важна партийна задача е вярната снаха Меглена Кунева-Пръмова. 

След известно време, двойката „еколози“ Гиньо Ганев и Меглена Кунева ще бъдат изпратени от премиера Любен Беров да инспектират една голяма „екологична сделка“  – Концесия в Габон за производство на дървесина, вече известна като „Габонската афера“.

Скритата цел на групата, в която освен двамата герой е включен и шефът на правния отдел на Министерски съвет Андрей Делчев, е да „заметат следите“ по  „Габонската афера”– българска инвестиция на стойност над 200 млн. долара. Защото инвестицията е фиктивна, всички документи са фктивни и лъжливи.

Извършва се пладнешка кражба на много милиони държавни пари от умели измамници, начело с банкера Иван Миронов – шеф на Балканбанк, генерал Иван Донковски от ДС, и Илия Павлов от Мултигруп. Те са извършвали и инструктажа на групата преди да заминат за Габон със специален самолет, като са им дадени щедро пари за „харчлък“ .

Следствието по тази крупна кражба съзнателно се влачи много години. Всички документи по сделката са изчезнали включително и тези от архива на Министерския съвет, за който е отговаряла Меглена Кунева.

Когато идва редът на Кунева да дава показания, тя вече не можеше да бъде призована, защото Царят я спасява. Неочаквано за всички, Симеон Сакскобургготски я прави депутат от неговата партия НДСВ и тя има имунитет.

Кой ще каже, че не се намесват кукловодите, след като те са уредили идването в България и на самия Симеон?

През годините, казва Христо Марков се смениха много кабинети, Народни събрания, министри, президенти, а държавните служители се сменяха като мръсни чорапи.

Но една  фигура присъства неизменно в номенклатурния списък на висшите служители на Министерския съвет от 1989 до 2001 г. и това е Меглена Кунева-Пръмова.

При всички правителства на прехода без изключение – започвайки от онова на Андрей Луканов през 1990 г., та чак до царското, тя е неизменно старши съветник или директор на Правната дирекция на Министерския съвет.

Кунева ръководи юридическите им звена, а това е ключова длъжност. През нея минават абсолютно всички решения на Министерския съвет, всички международни договори – явни и тайни, всички заповеди и разпореждания,включително и за затваряне на атомните реактори на АЕЦ“Козлодуй“, по време на правителството на Любен Беров, както и началния старт на АЕЦ“Белене“, по време на правителството на Симеон Сакскобургготски.

Старши съветникът в юридическото звено е дясната ръка на всеки премиер. От това по-пряко и непосредствено участие във властта – в изработването на нейната  политика и решения – няма! По-високото ниво е единствено публичното – на министрите и премиера.

Фактът, че политбюровската снаха е била на ключови позиции при всякакви   разноцветни и антагонистични политически правителства, потвърждава ролята и намесата на кукловодите и тяхния чадър над Кунева. Показва също и онова, което разкрива Григор Лилов в двата тома на книгата си “Тайните на големите играчи”.

Там пише:

„Властта у нас не е публична, а задкулисна, на кръгове и кланове, които дърпат конци във всички партии, обществени структури и звена“.

Тук ние ще добавим, че кукловодите са предимно зад граница, а в България действат избраните от тях лица. Още от времето на Луканов, в действията на кукловодите най-често се е усещала дългата ръка на Москва. Но при Кунева напълно е възможно това да е и европейска ръка.

Като имаме предвид кои са били хората, които явно и тайно са крепяли Меглена Кунева във висшата власт на всички правителства преди и по време на прехода, можем да направим извода кои са дърпали конците й. Да не забравяме и европейските й връзки, които създаде в Брюксел, католицизма и масонството, които я крепяха и издигаха.

Първият опит на Меглена Кунева с президентството не беше успешен. Но сега са впрегнати много повече хора,  хвърлят се много усилия и най – вече пари, защото ЗАЛОГЪТ е голям!

В статията са използвани спомените на синия депутат Христо Марков, както и книгите на разследващия журналист Григор Лилов. 

 

« | »

1 Response to " МЕГЛЕНА КУНЕВА НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ МИНАЛОТО СИ!….НИМА??? "

  1. kfkf каза:

    Изрод !! Що е то ???

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.