You are here: Home // банки, България, европейски съюз, НДСВ, Предатели // ОЩЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ИЗПРАВНОСТТА НА АЕЦ „КОЗЛОДУЙ“ !

ОЩЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ИЗПРАВНОСТТА НА АЕЦ „КОЗЛОДУЙ“ !

ГЮНТЕР ФЕРХОЙГЕН КЪМ ПРЕГОВАРЯЩИТЕ ЗА АЕЦ“КОЗЛОДУЙ“.“ИСКАМ ОЩЕ“???

Изпълнени са всички препоръки!

Антонио Мадона – ръководител на екипа на експертната мисия на AQG/WPNS (Група по атомните въпроси/Работна група по ядрена безопасност) към Европейския съвет“Искам да призная големите усилия, които са вложени през последните години, и силната мотивация на хората, които работят в АЕЦ “Козлодуй”. Можем да кажем, че всички препоръки, дадени от Групата по атомни въпроси, са адекватно адресирани.”
(17 ноември 2003 година, партньорска проверка на AQG в АЕЦ “Козлодуй”)

Хората тук са много отговорни към своята работа.

Кенет Брокман – началник отдел “Безопасност на ядрени инсталации” в Международната агенция за атомна енергия

“Въпреки че посещението ми бе кратко, тук видях, че хората са много отговорни към своята работа, видях една атомна централа, която е в много добро състояние.”

(20 октомври 2003 година, при посещение в АЕЦ “Козлодуй”)

АЕЦ “Козлодуй  е като всяка една съвременна западна централа.

Джайлс Чичестър – депутат в Европейския парламент“Аз силно подкрепям атомната енергетика при един разумен баланс в общия енергиен микс на всяка страна. АЕЦ “Козлодуй” има облика на всяка една съвременна западна централа. Направените през последните години модернизации на 3 и 4 блок са довели до значително повишаване на безопасността. Лично аз приемам положителните оценки на Международната агенция за атомна енергия за състоянието на 3 и 4 блок на АЕЦ “Козлодуй” и се надявам на обективно и честно отношение към вас от страна на Европейския съюз.”

(27 октомври 2003 година, при посещение в АЕЦ “Козлодуй”)

Възхищавам се от мащабите на модернизациите.

Петр Докладал – посланик на Чешката република

“Наистина бях много впечатлен от размера на средствата, вложени в модернизацията на ядрените мощности в централата…

Възхищавам се от мащабите на това, което сте направили в областта на модернизацията през последните години.”

(24 февруари 2003 година, при посещение в АЕЦ “Козлодуй”)

Постигнали сте високо ниво на безопасност

Михаел Фукс – представител на Международния ядрен застрахователен пул

“Вашата програма за модернизация на 3 и 4 блок компенсира проектните недостатъци и вие сте постигнали едно доста добро и приемливо ниво на безопасност. Аз съм изключително впечатлен от инсталирането на струйно-вихрови кондензатори. Имах възможността да разуча и вашата система за отчитане на протечките и тя е най-добрата система, която съм виждал за блок с подобна възраст.”
(9 януари 2003 година, при посещение в АЕЦ “Козлодуй”)  България може да се гордее с АЕЦ “Козлодуй”

Джон Рич – генерален директор на Световната ядрена асоциация

“България може да се гордее с високите технически стандарти при производството на ядрена енергия и компетентността на персонала в АЕЦ “Козлодуй”.”

(10–11 декември 2002 година, при посещение в АЕЦ “Козлодуй”)    Блокове 3, 4, 5 и 6 са безопасни

Майкъл Кашман – член на PES (Партия на европейските социалисти), Великобритания

“Ние не сме технически експерти, но нашата задача е да преценим доказателствата, “свидетелския материал” за АЕЦ “Козлодуй”. Информацията, с която разполагаме, ни дава възможност да направим заключението, че блокове 3, 4, 5 и 6 са безопасни.”
(28 октомври 2002 г., посещение на членове на Съвместния парламентарен комитет /СПК/ “България – Европейски съюз”)             Бяха извършени многобройни подобрения

Луис Ледерман – експерт от МААЕ“От 1990 г. МААЕ поддържа взаимоотношения с българското правителство по повод различни аспекти на безопасността на блоковете в АЕЦ “Козлодуй”. Оттогава досега, под надзора на Агенцията, в атомната централа бяха извършени многобройни подобрения на проектната и експлоатационната безопасност. Последната проверка на МААЕ през юни 2002 г. доказа, че всички препоръки на Агенцията са изпълнени. По време на семинара аз имах възможността да представя резултатите от тази мисия и мнението на екипа, който я проведе. Заключението на доклада, издаден от МААЕ след мисията от 2002 г., показа, че препоръките, направени от експертите за повишаване на нивото на безопасност в централата, са правилно и точно приложени чрез програмите за модернизация на блоковете.”
(23–24 септември 2002 г., Технически семинар с международно участие на тема: “10 години модернизации на 3 и 4 блок на АЕЦ “Козлодуй”)         Почти не мога да позная тази централа…

Бернард Гашо – член на екип на МААЕ

“Всички основни проблеми на проектната безопасност, които бяха идентифицирани от Международната агенция преди 11 години, днес се отчитат като решени. Има огромна разлика между “Козлодуй” преди 11 години и “Козлодуй” сега. Почти не мога да позная тази централа. Благодарение на всички направени подобрения в АЕЦ “Козлодуй”, днес можем да кажем, че централата успешно се сравнява със западните централи от същото поколение. Като участник в проектирането на почти всички френски блокове и анализите, които са провеждани по линията на МААЕ през последните 11 години по отношение на блоковете ВВЕР-440, мога да кажа, че аз съм дълбоко убеден в проектната безопасност на този тип блокове. Аз искрено се надявам, че блокове от 1 до 4 на АЕЦ “Козлодуй” ще могат да продължат работата си толкова дълго, колкото е технически, а не политически възможно.”
(29 юни 2002 г., Мисия на МААЕ за оценка на безопасността на 3 и 4 блок)       Вашите постижения надхвърлят препоръките…

Диас Франциско – експерт, член на екип на МААЕ

“Днес вашите постижения, които надхвърлят препоръките на МААЕ, могат да се сравняват с най-добрата международна практика.”

(29 юни 2002 г., Мисия на МААЕ за оценка на безопасността на 3 и 4 блок)      Дълбоко съм впечатлен…

Гордън Адам – бивш евродепутат и председател на комисията за наука, технологии и енергетика в Европейския парламент, първият евродепутат, посетил атомната централа

„Дълбоко съм впечатлен от поддържаните в АЕЦ „Козлодуй“ стандарти и от положените усилия за повишаване на безопасността. Сравнението с другите централи, които вече посетих е в полза на вашата.“
(1999 г., при посещение в АЕЦ „Козлодуй“)               АЕЦ Козлодуй“ е най-добрият пример…

Ханс Бликс – бивш генерален директор на MAAE

„АЕЦ Козлодуй“ ЕАД е най-добрият пример, колко ефективно може да бъде международното сътрудничество, когато се осъществява в атмосфера на прозрачност и доброжелателност. Поздравявам ви за вашите постижения. Знам, че постигнатото от вас е още по-ценно поради сложната икономическа ситуация във вашата страна.“
(29 септември 1994 г., при посещение на АЕЦ „Козлодуй“)

Доказателствата за изправността на АЕЦ“Козлодуй“ преднамерено се подминават от комисаря по разширяването на Европейския съюз Гюнтер Ферхойген. Той не им обръща внимание, защото предварително е решил съдбата на българската атомна централа.  

Мълчанието, незаинтересоваността, пасивността и преклонението пред Ферхойген на българското правителство и особено на преговарящата Меглена Кунева е срамно и обидно за нацията! И то има само едно обяснение:“продадени национални интереси“!

От ликвидирането на АЕЦ“Козлодуй“, освен Ферхойген, в България има много заинтересовани, защото идва новата „дойна крава“ – „АЕЦ“Белене“.

Симеон Сакскобургготски вече е взел милионите от банка“Париба“ за започване на строителството и са получени вече първите тлъсти комисионни !

                                       ЕТО ТУК ПОТЪНАХА НАД ДВА МИЛИАРДА ЕВРО! 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.