You are here: Home // Без категория, Общи // „СЕДМИЯТ ПЕЧАТ” – ОПАСНОСТИТЕ СА РЕАЛНИ ! Жозе Душ Сантуш.

„СЕДМИЯТ ПЕЧАТ” – ОПАСНОСТИТЕ СА РЕАЛНИ ! Жозе Душ Сантуш.

„Когато сне седмия печат, настана тишина на небето“.

Така Библията оповестява началото на Апокалипсиса.
Има ли надежда за човечеството?

„Интерпол търси помощта на криптолога и професор по история Томаш Нороня за разследване убийството на Хауърд Доусън – ръководител на американската антарктическа станция.
Доусън става свидетел на най-голямото доказателство за глобалното затопляне виждано от човек, но преди да успее да напише доклада си, е убит.
Несъмнено той е вече неудобен – открива желязно доказателство за глобалното затопляне.
Задачата на следователите става трудна и опасна.

Убийците оставят знака – 666, библейското число на Звяра”.

Това е основният мотив на романа ”Седмият печат”, който по убедитерлен начин поставя и големият въпрос – „ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ”!
То, като облака на ядрената гъба, бавно но сигурно хвърля тъмната си сянка върху планетата и вещае мрачните дни на човечеството и неговият край.

С малко изхабената си фабула на „екшън-трилър”, авторът иска да ни убеди в достоверността на научната информация в романа и предупреждава, че седмият печат от Откровението на Иоан вече е разчупен и краят на света наближава”.
„Седмият печат“ е роман, който съдържа достоверни данни. Историята е измислена, но научната информация не е. Това е информация, получена от изследвания на климата и палеоклимата и от нови открития, засягащи световните запаси от петрол. Романът показва какъв ще бъде светът ни след десет или двайсет години, по време на нашето поколение”.
А какъв ще бъде след това?

Един от героите в романа казва, че планетата може „да се изпържи след няколко десетилетия“.

Разкритията в романа несъмнено са притеснителни, заключава журналист взел интервю от автора.
А нима това, което ще прочетете не е притеснително?

Според учените, най-голямото известно масово измиране на видове се случва през периода „ПЕРМ“, преди 250 милиона години, когато бързо повишение на температурата с 6 градуса по Целзий, унищожава 95% от всички живи същества на планетата.
„Бързото“ унищожение, според учените е ставало в продължение на 10 000 години.

Комисията към Обединените нации е изчислила, че температурите ще се повишат с 6 градуса само през нашия век.

Осъзнава ли някой, че сме изправени пред климатична промяна, подобна на тази, причинила най-голямото масово изчезване на видовете в историята на Земята, само че в много по-кратък период от време?

При наличието на тази информация, как би могъл някой да си помисли, че предупреждението от автора за предстояща „катастрофа“ е преувеличено?

Но вижте кой е виновникът за „ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ” – „ПЕТРОЛЪТ”!!!

ПЕТРОЛЪТ е в основата на ВЪГЛЕРОДНИТЕ ЕМИСИИ, които причиняват ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ.

Човечеството бавно, но съзнателно върви към своята гибел, защото все още счита, че „черното злато” е най-голямото благо и богатство на земята.
И действително, страните, които го притежават са „богопомазани” и богати.
Ето ги богопомазаните: Алжир, Индонезия, Иран, Ирак, Кувейт, Либия, Нигерия, Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ и Венецуела.
От няколко десетилетия те са обединени в затворена организация – ОПЕК и в много голяма степен диктуват на света както цените на петрола, така и производството му. Към тях трябва да прибавим Русия и някои страни от Каспийския регион – Азербайджан, Туркменистан и Казахстан.

Страните на ОПЕК, Русия и другите производители на петрол, съзнателно или несъзнатетелно извършват голямо престъпление – крият истината за петролните им залежи и степента на тяхното изчерпване.

Не се говори достатъчно ясно и може би тревожно, че върхът на тяхното изсмукване от земята отдавна е минал и че не малко производители помпат вода в кладенците, за да принудят петрола да излиза на повърхността.

От Саудитска Арабия изтича информация за двете гигантски находища – Гавар и Сафания, че са близо до изчерпване. А те са източник на 75% от саудитския петрол.

Саудитска Арабия харчи един долар за извличане на един барел и го продава за повече от 100 долара – разбирате защо тези страни са богати, крият истинското състяние за находищата на петрола и до каква степен те са били изчерпани.

Пълната и достоверна информация по тези въпроси е от изключително важно значение за науката, която само тогава ще може да определи дали, или кога ще настъпи „Апокалипсиса”.

Вижте още малко тревожна статистика, която авторът на книгата ни посочи:

През 1998 година петролът е струвал 10 долара за барел.
През 2007 година той вече струва 100 долара и върви неудържимо нагоре.
Колко ще струва след десет години? 200 или 300 долара?

Никой не се заема и вероятно не може, да анализира и прецени, какво ще бъде въздействието на такива цени върху световната икономика и как те ще се отразят на обществения – социален и политически живот в световен мащаб!
И дали бедните страни няма да бъдат обхванати от социални сътресения?
Дали няма да се създадат условия за бунтове или ситуациии, които да възродят крайно леви и екстремистки идеи?

Ще се засили и ускори тенденцията „ богатите да стават още по-богати а бедните още по-бедни”, което не вещае нищо добро на човечеството!

Вижте печалбите на петте най-големи петролни компании в света за последната година:
Те са двигателят на петролната надпревара!

„Ексон Мобил” е прибрал 41 милиарда долара, „Шел” – 31 милиарда, „Бритиш Петролеум” – 21 милиарда, „Шеврон” – 19 милиарда, а “Конако Филипс” – 12 милиарда долара.

Според общото мнение на учените, не е далече времето, планетата да бъде наполовина покрита с пустини.

Сахара вече прекрачва Средиземно море и навлиза в Южна Европа. Тропическите гори на Амазонка и Конго са жестоко засегнати от сушата.
Огромните горски пожари в Америка, в Южна Европа и дори в страните от умерения пояс на планетата, унищожават „белите й дробове”. Гърция няма да забрави лятото на 2007 година.

Природните бедствия – земетресения, урагани, наводнения и други катаклизми нарастват катастрофално.

Крайно време е правителствата и политиците да признаят, че най-печелившият бизнес – петролният е основната пречка за създаването на алтернативно гориво и да предприемат реални и ефективни действия, за преодоляване на това, ако искат живота на Земята да продължи и да избегнем Апокалипсиса!

Писателят ЖОЗЕ душ САНТУШ ясно ни казва, че над ПЛАНЕТАТА ни тревожно свети „ЧЕРВЕНАТА ЛАМПА”!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.