You are here: Home // Без категория // ЖИТНИТЕ КРЪГОВЕ – ВРЪЗКАТА С ИЗВЪНЗЕМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

ЖИТНИТЕ КРЪГОВЕ – ВРЪЗКАТА С ИЗВЪНЗЕМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

СЪОБЩЕНИЕТО ОТ АРЕСИБО – ПОСЛАНИЕ ДО ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ

На 16 ноември 1974 г. е изпратено първото в историята на света Съобщение в Космоса до другите извънземни цивилизации. 

Карл Сейгън – известен американски астроном и астробиолог и доктор Франк Дрейк, създател на известното“Уравнение на Дрейк“ подготвиха и изпратиха в Космоса „Послание на Земята“ към далечните обитатели на безкрайната Галактика и най-вече до известния само на астрономите т.нар. „Кълбовиден звезден куп“ М13.

Това беше един смел и амбициозен проект, който не вдъхваше тогава много оптимизъм, но след 27 години донесе най-голямата радост и слава не само на участниците в проекта, но и на цялата световна научна общност макар, че новината се прие с голяма доза недоверие.

От радиотелескопа  Аресибо, който е бил наскоро ремонтиран е изпратено радиосъобщението,  насочено към звездния куп M13, който се намира на  25 000 светлинни години от Слънчевата система.

Съобщението се състои от 1679  бита и е предадено на честота от 2380 MHz, с мощност от 1000 киловата.

Цялото предаване е продължило 169 секунди и не е повторено.

Числото 1679 е избрано защото е полупросто произведение от две прости числа и може да бъде разделено само или на 23 реда и 73 колони, или на 73 реда и 23 колони.

Това дава възможност на тези, които евентуално ще го прочетат, да го подредят като правоъгълник.

Информацията, която е съставена по първия начин – 23 реда, 73 колони е безсмислица.

Но ако е подредена по втория начин – 73 реда, 23 колони, оформя се изображението показано отляво.

Това съобщение, което виждате е с добавен цвят, за да се различават по-добре отделните части. Двоичното (оригиналното)не е оцветено.

Разчитане на съобщението е възможно ако битовете са подредени отляво надясно, а редовете надолу.

При прочитане на Съобщението по реда определен от съставителите – отляво надясно и отгоре надолу, то може да бъде разделено на 7 части, които дават следната заложена в Съобщението информация:

  1. числата от едно 1 до десет 10;
  2. атомният номер на елементите водород, въглерод, азот, кислород и фосфор;
  3. формулите на захарта и основите в нуклеотидите на ДНК;
  4. броят на нуклеотидите в ДНК и графика на двойната спирала на структура на ДНК;
  5. графична фигура на човек, нейната големина – средният ръст на човека и броят на  населението на Земята;
  6. графика на Земната слънчева система; 
  7. графика на радиотелескопа Аресибо, големината на чинията и на антената.

Тъй като Земното послание ще пътува 25 000 светлинни години докато стигне до целта си и още 25 000 за отговор, Съобщението Аресибо е по-скоро демонстрация на технологичния прогрес на развитието на науката. Но също така и първият реален опит за комуникация с извънземни форми на живот въпреки, че за много хора включително и учени, това е звучало доста самонадеяно и утопично.

Независимо от това какъв ще е резултата, Съобщението от Аресибо е било фактор за подтикване на човечество за още по-упорито търсене на начини за връзка с извънземни цивилизации, особено след като чрез ЖИТНИТЕ ОБРАЗУВАНИЯ нашите учени се убедиха, че в Космоса не сме сами.

Това е оригиналното двоично (в две форми) Съобщение изпратено от АРЕСИБО в Космоса.                                         

  

 


ОТГОВОРЪТ НА ПОСЛАНИЕТО ДОЙДЕ СЛЕД ДВАДЕСЕТ И СЕДЕМ ГОДИНИ – Джил Болтън, изследовател.

На 14 август 2001 година в световната преса гръмна сензационната новина:

“Returning your call” – Отговаряйки на вашето обаждане. Това пише вестник Daily Mail и отпечатва лицето на хуманоида и посланието – отговор на извънземните.

Сутринта на 14 август 2001 г. на полето точно пред най-големият британски радиотелескоп Chilbolton се появява странно житно изображение. Телескопът извършва непрекъснат контрол, но нищо нередно не е констатирал.

Житната нива пред радиотелескопа изглеждала като  „разхвърляна бъркотия”, както го описал очевидец. Но привечер, с падането на сенките на житната нива се появява сензационна картина, без никакво съмнение човешко лице.
ЖИТНОТО ОБРАЗУВАНИЕ – „лицето” е съвършено различно от известните до тогава няколко хиляди образувания в Англия. Gill Boltun, изследовател го описва като нещо уникално, направено с техника, която се използва за печатане картина върху хартия.

Три дни по-късно, на голямата житна нива, към лицето се прибавя друго житно образование. За голяма изненада на изследователите, те го оприличиха на формата на посланието, което Карл Сейгън от НАСА и д-р Дрейк, чрез радиотелескопа Аресибо в Пуерто Рико бяха изпратили в Космоса преди 27 години. И бяха прави.

В посланието изпратено чрез Аресибо имаше данни за нас и за нашата планета Земя.

Бинарни фигури, които образуват графичен код представляват ключови фактори както за човечеството, така и за планетата

27 години по-късно, на житното поле в Англия се появява също такова изображение. Но  при огледа от специалисти, те веднага виждат, че има големи различия между нашата информация и тази получена от космоса.

Доминиращата химическа субстанция в елементите, които създават живота на Земята и тяхното количество, както и скицата на нашия радиотелескоп се различават чувствително от тези на извънземните.

Съобщението на непознатите от космоса показва, че те са използвали същата система за изчисления. На снимката двете съобщения – тяхното в лява и нашето в дясно.

От нформацията в съобщението им се разбира, че силикона доминира в животинската им форма. Разбира също, че имат много по-голяма глава, съобразно тялото. Имат също 1 допълнителен низ (връзка) в тяхната ДНК. Обитават ¾ от петата планета в тяхната слънчева система и че населението им е окол 21,3 милиарда.

Радиотелескопът, който в тяхното съобщение ни се изпраща е много сложен и странен. Той няма нищо общо с чертежа на нашия радиотелескоп.

Една година по-рано от получаването на тяхното съобщение, на същото място извънземните правят житно образувание, което сега разбираме, че е копие на чертежите на техния радиотелескоп. 

Нормално е да си зададем въпроса дали извънземните не играят някаква игра с нас.

Или в най-добрият случай, по безобиден начин се шегуват с нашата цивилизация и проверяват нашето развитие. Защото всичко това става направо под носа на най-големият британски радиотелескоп. 

Независимо от всичко, това е един изключително голям успех на пърният опит за връзка с друга цивилизация в Космоса, но както казва изследователят Gill Bolten, дава и нов живот на спекулациите по тези интригуващи въпроси.

Както при житните образувания, така и тука не е ясна каква е целта на този тип комункация, която установяват извънземните.

Интересното е, че следващата година, на 21-ви август 2002 г. в Sparsholt, Hampshire – близо до същото място и до британския радиотелескоп се появява друга огромна житна фигура с лице на хуманоид.

Житното изображение е с размери 110 м. дължина и 76,2м. ширина и освен хуманоида, изобразен е компакт диск и според специалистите с двоичен код и маркери за начало и край.

Според изследователите, информацията е представена в 8 разрядни сегменти.

Те са разделени от по-тесни сегменти-синхронизатори.

Чете се по спирали от центъра към края и представлява набор от символи на ASCII .

Това е стандартен 8 бита бинарен код известен като American Standard Code for Information Interchange – ASCII.   

Между отделните пътечки с данни има празни раздели.

Според американски специалисти по системата ASCII , преведеното Съобщение изглежда така, а празното пространство е бинарният № О.

Съобщението на извънземните е на английски и долу е показано в оригинален вид. То гласи:

(A) Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES.
(B) Much PAIN but still time.BELIEVE.
(C) There is GOOD out there.We OPpose DECEPTION.
Conduit CLOSING (Ding!)

Дословният превод от английски на посланието гласи:

Пазете се от носителите на фалшиви подаръци и техните разбити обещания.

Много болка, но все още има време. ВЯРВАЙТЕ.

Налице е добре там.

Ние се противопоставяме на измама.

Канал  ЗАКРИВАНЕ [звук от звънец като на стара пишеща машина]

След големия успех от установените контакти с извънземни и последвалия шум, явно под някакво въздействие, вероятно на специални служби като ЦРУ и други, но и с участието на НАСА, въпросите с извънземната комуникация бързо отшумяха и съзнателно заглъхнаха. Няма информацията и за житните кръгове.

Започна да се лансира мнението, че всичко това е измислено от учени, които с рекламна цел развиват фантастични теории.

Информацията за извънземни или космически цивилизации вече е строго секретна и с нея боравят само доверени специалисти, учени и военни. Невъзможен е достъпа до такава информация от сайта на НАСА в Интернет.

Разполагаме с конкретна информация, че в многобройни тайни научни бази под земята (видео)се извършват всевъзможни експерименти, както с хора от нашата цивилизация, така и с извънземни. Пресата съзнателно обработва общественото мнение и внушава невъзможността и несъстоятелността от установяване на връзки с извънpемни като лансира идеята, че те са опасни.

Характерно в това отношение е мнението на световно известния физик Стивън Хокинг, който през 2010 година предупреди, че Земята трябва да избягва контактите с извънземни, защото някои от тях може да са враждебни, а това би се оказало катастрофално за човечеството.

РАДИОТЕЛЕСКОПЪТ „АРЕСИБО“ С КОЙТО БЕШЕ ОСЪЩЕСТВЕНА ПЪРВАТА ВРЪЗКА С ИЗВЪНЗЕМНИ. 
    

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.