You are here: Home // БКП, БСП, България, мафия, Олигарси // КЪДЕ СА КОРЕНИТЕ НА СЕГАШНАТА ЧЕРВЕНА НОМЕНКЛАТУРА???

КЪДЕ СА КОРЕНИТЕ НА СЕГАШНАТА ЧЕРВЕНА НОМЕНКЛАТУРА???

”ВРЕМЕ Е ДА ОБУЗДАЕМ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ”, в-к „ДУМА“ 13.3.1995 г.

Автор на статията е ГЕОРГИ КАДИЕВ, а поръчителят е ИЛИЯ ПАВЛОВ“- МУЛТИГРУП! 

Каква невероятна СИМБИОЗА – бъдещият червен номенклатурчик КАДИЕВ и мафиотът ИЛИЯ ПАВЛОВ.    

Първа част.

„Гущерът „Мултигруп“, преди да получи отпор от сменената след граждански протести власт през 1997 г. , се опита да избяга от публичната представа за себе си чрез обещание да скъса опашката на лошия си имидж на всеядно влечуго“.

„В статия, написана от младия Георги Кадиев ( бъдеща звезда на БСП), но подписана от главата на лакомото влечуго Илия Павлов, тази претенция не случайно се появи в органа на столетницата в. „Дума“. Това подчертаваше важността на заявката пред тогавашните раздавачи на порциите на пропаганда в кухнята за бедни“.

„Била им е бедна обаче фантазията да си представят прераждането на гущер в Октопод“. ИВО ИНДЖЕВ!

Авторът на статията ГЕОРГИ КАДИЕВ е роден е през 1966 г. в Бургас, там е завършил немска езикова гимназия, после учи в Московския държавен институт по международни отношения и става магистър със  специализация Виетнам, Лаос, Камбоджа.

Има също магистратура по дипломатически науки и международни отношения от Лестър, Великобритания, както и магистратура по публична админстрация придобита в Харвардския университет Кенеди.

Бил е стажант в Бундестага в Германия.

Работил (не е ясно какво) в Харвард инститют ъв интернешънъл дивелъпмънт. Бил е директор на Интернет Секюритис България и изпълнителен директор „Анализи Европа, Азия и Африка”, също така член на Борда на директорите на Интернет Секюритис Инк. и на Юромъни Холдингс ПЛС.

В дъното на впечатляващата му биография бегло се споменава, че е работил като журналист във в-к “ 24 Часа“и това не е случайно.

За цялата тази поредица от многобройни специалности, титли и дейност липсват дати – кога е учил и дали в пълен или съкратен курс, на чия издръжка, кога и колко време е работил.

След като тръгва бързо да се катери по стъпалата на социалистическата йерархия, биографията му е още по-обемиста, защото става видна социалистическа личност.

Има един период от биографията на Георги Кадиев, за който той очевидно избягва да говори. И има защо!

На малко хора е известно, че когато е работил във в-к”24 часа”, Кадиев е бил и сътрудник на Илия Павлов и „Мултигруп”!

При правителството на Любен Беров, Илия Павлов вече се е чуствал достатъчно богат, властен и силен, особено с подкрепата на Луканов и Доган.

И тогава дръзва и прави опит да извади официално и на светло ”мутрите”, имайки предвид на първо място себе си.

През март 1995 година Илия Павлов отдъхва в луксозната си огромна къща близо до Вашингтон, но във в-к ”Дума” от негово име, излиза статия озаглавена:

”ВРЕМЕ Е ДА ОБУЗДАЕМ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ”. 

Изпълнението на тази важна задача е възложена на вицепрезидента на „Мултигруп” – бившият полковник от VІ у-ние ДС Димитър Иванов, а е написана, от кого мислите ………от младият журналист ГЕОРГИ КАДИЕВ.

Той работи не само във в-к ”24 часа”. Негласно сътрудничи на престъпната групировка и прави анализи от пресата за Илия Павлов и”Мултигруп”. А може би освен тази статия, да е писал и други, за подобряване имиджа на „Най-голямата в България престъпна мафиотска организация”, според американския Държавен департамент.

В статията Кадиев, от името на президента на ”Мултигруп” Илия Павлов пише:

”Има реална опасност съмнителни икономически формирования, натрупали капитали във времето на беззаконие и безвластие, да се опитат да поставят под свой контрол икономиката, политиката, властта, целия живот на обществото”.

Каква трогателна загриженост за България?!

ГЕОРГИ КАДИЕВ от името на Илия Павлов внушава в статията, че държавата трябва да даде възможност на престъпните групировки да легализират незаконните си капитали и излиза с апел към силовите структури, да се откажат от престъпния си бизнес и да постъпят както ”гущерът, който къса опашката си” и да излязат на светло.

Не е ясно какви облаги Георги Кадиев е черпил от това сътрудничество с Илия Павлов, оз. полк. Димитър Иванов и други ръководители от „Мултигруп”, но оттогава Кадиев, макар и безпартиен прави бърза кариерата.

И не е за очудване, защо работата му във в-к „24 часа” е пъхната в дъното, на иначе блестящата му биография.

А после, незнайно под чия протекция, кариерата на КАДИЕВ бързо се развива възходящо. Той става член на БСП едва през 2005 година, но бързо влиза в ръководството на партията –  става член на Висшия съвет на БСП , а в периода 2005 – 2007 г. е дори заместник-министър на финансите, в правителството на „Тройната коалиция”.

Следва втора част: ГЕОРГИ КАДИЕВ – КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР В ЕНЕРГЕТИКАТА

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.