You are here: Home // България, Държавна Сигурност, криза, Олигарси, Преходът // АНТОН МАРИНОВ – ЛЪЖЕТЕ ЗА ПРЪМОВА, господин ТОМОВ!

АНТОН МАРИНОВ – ЛЪЖЕТЕ ЗА ПРЪМОВА, господин ТОМОВ!

Цветозар Томов, български социолог.

  • „Към момента политиците, за да отговорят на изискванията на избирателите, трябва да станат по-порядъчни. Не казвам да престанат да крадат, защото така ще спре интересът към властта.“ (пред в. „Дума“; 2005)

  • През ноември 2011 Томов обявява публично, че напуска Пловдивски университет като реакция на присъденото наскоро преди това звание „доктор хонорис кауза“ на бившия футболист и селекционер на националния отбор Христо Стоичков, известен освен с футболните си успехи и със скандалното си вербално поведение.В откритото си писмо до ректора на университета Томов пише:
    Известно ми е, че присъждането на най-високото академично звание на хора, доказали се преди всичко с умението си да ритат топка, се превърна в традиция за този университет. […] Случаят с г-н Стоичков обаче е връх на тази срамна традиция предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек“.

Истината за името на Меглена Кунева

Участие на социолога Цветозар Томов в сутришния блок на телевизия ЬТV, за да защити лидера на новосъздадената политическа партия България на гражданите Меглена Кунева, срещу нападките на Яни Янев.

Чуйте интервюто на Томов:

В тази връзка, на вашето внимание показваме статията на Антон Маринов без карекции и промени, поместена в PlovdivMedia и която е отговор на интервюто на Цветозар Томов. 

Драги г-н Томов,

Преди време Ви уважавах, защото бяхте остро критичен към безобразията на властта. После изведнъж се снишихте, вероятно след като ГЕРБ Ви подхвърли нещо. Поне така дочух от хора, които пишат в “Редута” – Борисов ви канил на срещи след скандала със Стоичков и Пловдивския университет, и изведнъж сте се обърнал на 180 градуса.

Но това няма значение.

Пиша Ви по повод днешното ваше участие като защитник на партията на Кунева в сутрешния блок на bTV. Удивен съм от нахалството, с което лъжете или най-малкото не сте си направил труда да проверите и говорите нелепици, гарнирани с високопарни приказки.

Непристойно беше вашето участие, защото:

Лъжете, че Кунева никога не е носила официално фамилията на комунистическата номеклатура Пръмови.

Носила го е, г-н Томов, носила го е съвсем официално и по документи докато е имала изгода от това. Тоест до падането на комунистическия режим, когато госпожата изведнъж е решила не просто да се пребоядиса, а да си изпере биографията. Доказателството са официалните документи, издавани на Кунева в този период.

Най-лесно и собственоръчно бихте могли с едно кликване да направите справка в електронната база данни на Националния център за информация и документация, където са каталогизирани всички дипломи за академични степени и звания.

Дипломата на Кунева, която вие непристойно и лъжливо браните, е Диплом № 16203 от 9.12.1986 г., утвърдена с Протокол № 4/24.11.1986 г. Този официален документ е издаден за докторска степен на „Миглена Щилянова Кунева-Пръмова”.

Като човек, който принадлежи и към академичните среди, а и от елементарна административна култура, би следвало да знаете, че в подобни официални дипломи за образование или пък за придобита докторска степен не може да има и една буквичка сгрешена, защото това автоматично прави документът невалиден.

Достатъчно е да отворите сайта на НАЦИД и да напишете в базата данни името „Пръмова”.

Понеже се съмнявам в добросъвестността ви и подозирам, че не се интересувате от истината, поради което няма да проверите документите, ето каква справка бихте получил – прикачам ви я като отделен файл.

Ако въобще Ви интересува истината и искате още доказателства – направете си труда и преди да лъжете публично, проверете съдържанието на акт за граждански брак, сключен на 22 април 1984 г. Там също много ясно пише, че към този момент въпросната госпожа е с малко име Миглена, а не Меглена и фамилното й име става Кунева-Пръмова.

Този казус на пръв поглед може и да изглежда маловажен, но всъщност не е.

Първо, защото Кунева многократно и публично е изричала лъжата, че никога не е носила името Пръмова. Ако беше признала този факт, нямаше да има нищо лошо. Защо обаче лъже? Какво говори тази лъжа за морално-политическия облик на госпожата?

Въобще как оценявате подобни лъжи – като достойни или като непристойни.

Второ, не си ли задавате въпроса защо Кунева толкова се разбързала и след 10 ноември си сменя фамилията, че променя даже и малкото си име?

Потърсете отговорите в работата й в тоталитарния Комитет по правата на човека. Този комитет има архиви, там има докладни записки, материали, становища, справки, които носят подписи, в т.ч. на Кунева.

Въобще, преди да говорите, информирайте се и говорете не с улични обиди и евтина демагогия, а с факти и документи. Останалото е непристойно и оставя усещането, че партията на Кунева (в която функционер е вашият племенник Калин Томов) Ви е подхвърлила някой лев и затова сте готов да говорите всичко и да защитавате публично всякакви лъжи.

Това вече е архинепристойно.

Антон Маринов

Оставаме изводите да направи всеки сам за себе си и да реши на кого да вярва – на Меглена Кунева, на Цветозар Томов и на племеника му Калин Томов, който като секретар на партията на Кунева е запознат с въпроса, или на Антон Маринов, явно безпартиен?

Ние твърдо заставаме зад Антон Маринов, защото неговата информация е официална и с нея разобличава лъжците от партията България на гражданите. 

Явно трябва да си правим извода, че тази нова партия –  България на гражданите не е нито на България, нито на гражданите, нито пък на забравените селяни!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.