You are here: Home // Ахмед Доган, банки, БКП, БСП, България, Държавна Сигурност, Преходът // КОВАРНОТО ЗАВЕЩАНИЕ НА ЛУКАНОВ – “ СКАЧЕНИТЕ СЪДОВЕ“

КОВАРНОТО ЗАВЕЩАНИЕ НА ЛУКАНОВ – “ СКАЧЕНИТЕ СЪДОВЕ“

Dogan i Siderov. jpg

Луканов използва Доган и ДПС за да спаси от разпадане БСП.

Планът „Скачени съдове” на Луканов, в който активно участват Илия Павлов и Ахмед Доган, вече се изпълнява и не след дълго постига и първите резултати. Сериозен успех е свалянето от власт на първото демократично правителство в България начело със СДС. На изборите синята опозиция победи само с няколко гласа и не можеше да състави самостоятелно правителство. Беше принудена да търси коалиция с Доган и той прие да участва. Във ВНС той беше заявил, че „БСП трябва да бъде забранена“, което даде основание на СДС да му гласува доверие. 

Но по указание на Луканов, през май 1992 г. Доган, уж коалиционен партньор на синьото правителство, започва целенасочено да говори за ”син фашизъм” и прогнозира, че правителството ще издържи най-много до септември. Пред ”Панорама”, на 3-ти.10.1992  г. Доган казва: ”Ние сме поставили въпроса за оставката на Филип Димитров още през май”. Няколко месеца след това изказване, правителството падна.

Lukanov AndreyАндрей Луканов, ръководения от него генералски кръг”Монтерей” и ген. Бригадир Аспарухов – началник на разузнаването още от живково време, с активно мероприятие успяха да разцепят СДС и да скарат Президента Желю Желев с премиера Филип Димитров. Като разчиташе отново на Доган, премиерът поиска „вот на доверие”, но изпълнявайки указанията на Луканов, Доган нареди на депутатите си да гласуват против СДС. И така беше смъкнато първото българско демократично правителство, което управлява много кратко – около година.  

Луканов и Доган са едни от основните виновници за прекъсване на нашето демократично развитие и за дългия и мъчителен български преход!

Стратегията „скачени съдове“  също успя, когато Доган и управляваната еднолично от него партия ДПС влезе в ролята на „патерица” за БСП. Така столетницата не само, че оцеля но влезе и в управлението на страната. 

След катастрофалното сваляне с народен бунт на управлението на Жан Виденов и последвалото разцепление на левицата, Луканов наложи на БСП да приеме Доган за коалиционен партньор, въпреки недоверието към него, на много от червените партийни членове. Луканов беше убеден, че само чрез коалиция с ДПС, ще може да се реанимира и спаси БСП. С умели политически ходове Луканов успя да направи Доган мандатоносител, макар, че БСП беше първа политическа сила, а ДПС четвърта. Доган състави правителството и то беше гласувано в Парламента от БСП и ДПС, но изненадващо 23-ма депутати от СДС също го подкрепиха, явно купени или сътрудници на ДС. „Доган е знаел, че има хора от депутатите на СДС, които ще подкрепят неговото правителство, което доказва връзката му с ДС“ – споделя Осман Октай.

Така на бял свят се появи правителството на премиера Лююбен Беров, излъчено от ДПС. Със съгласието на Луканов, Доган е заел най-важните места в управлението на държавата. Ще споменем само това, че и тримата вицепремиери са от ДПС. И започва времето на масовото крадене, разграбване на Българияи на беззаконие – златното време на корупцията, на мафията и на ролята на престъпния свят.

pregrudkataАхмед Доган и подчиненото му правителство, бяха дали пълна свобода на действие на мафиота Илия Павлов и той чрез империята си „Мултигруп” обезличили и замести напълно държавата.

Красноречиво говори фактът, че служебният премиер Ренета Инджова – наследила Беров, директно го обвинява, че при „неговото правителство, Илия Павлов и „Мултигруп” са управлявали България“.

Почувствал се вече силен, Павлов се скарва в Москва с Луканов заради лъвския пай от милиардните руски енергийни доставки за България и съседните ни страни и настъпва период на хладни и враждебни отношения.

След показния мафиотски разстрел на Луканов през октомври 1996 г., Илия Павлов вече е освободен от своя ментор. Оттогава до март 2003 г. започва периодът на големия възход на мафиота Павлов. Той вече ръководи огромна империя от няколко стотин фирми в България и чужбина с над 12 000 служители, станал е мултимилионер, олигарх, мафиот от висша класа и дори американски гражданин.

Илия Павлов се радваше на огромната си власт и много пари, докато не го сполетя и него съдбата на Луканов.

На 7-ми март 2003 г. Павлов беше застрелян пред офиса си също като своя създател Луканов – по същия мафиотски начин.

Настъпи дългоочакваната свобода на Доган и началото на големия му възход.

Нямаше ги менторите Луканов и Павлов – първият с голяма партийна и държавна власт и връзки с много тайни служби, другият пък с много пари и също с големи връзки в Държавна сигурност. Доган трябваше да продължи връзките с ДС и да върви по пътя на Луканов и Илия Павлов – пътят на „скачените съдове”, като сега, по искане на новите ментори трябваше да приложи към Волен Сидеров и неговата партия „Атака”. Той разбираше, че възходът на ДПС зависи много от Волин и Атака.

„Силите, които стоят зад Доган и Сидеров са структури на Държавна сигурност“!         

Това каза известният скулптор Вежди Рашидов, близък приятел на Доган в ранния му период.

Dogan i SiderovСпоред Радослав Ненов от „ Подкрепа” и бивш заместник на Павлов в „Мултигруп”, „новата формация Атака ще играе крайно националистическа роля, за да реанимира отслабените позиции на Доган и ДПС. Целта на „Атака” не е толкова влизане в Парламента, а консолидиране в България на мюсюлмани и турци в полза на Доган“.

Ненов индиректно подсказва на Осман Октай , че „неговата алтернатива чрез проекта „Балканска демократична лига” срещу ДПС няма шанс да успее, защото държавата е срещу него и защитава Доган и Сидеров”.

„Атака” е планирана от задкулисието като политическа партия, която ще изпълнява ролята на стимулатор за ДПС и затова тя трябва да се  изявява, като върл и лют противник на Доган. Но задкулисно Сидеров ще бъде негов диалогичен партньор” – казва Ненов.

Между „Атака” на Сидеров и ДПС на Доган започва една привидно жестока борба, но лидерите тайно си пият заедно уискито. Това се споделя и от Осман Октай.

Периодът 1991 – 1994 г. е период на бурен националистически  възход на ДПС, но Доган има само 24 депутата в Парламента.

След появата на „Атака”, от 2005 г. турската партия прави голям скок и в Парламента Доган вече е вкарал 34 депутата.

До 2009 година – в период от 4 години Волен Сидеров показва още по-агресивно поведение, с много обиди и заплахи за саморазправа с ДПС и турците в България. И резултатът е налице, Доган вече в Парламента има 37 депутата.

От задкулисната политическа игра на „скачени съдове” печелят и двете партии – и ДПС и Атака, но за сметка на българското обществото, на което Луканов постави „капан”, чрез жестокия си, измамен и фалшив модел на “ скачените съдове“.

Най-пресния пример за ролята на този модел между Доган и Сидеров са последните избори, когато „Атака” влезе в ролята на основен фактор за съставяне на правителство “ на тройната коалиция“ и скъпо се продаде. Сидеров стана „патерица” на БСП и максимално използваше това, за да смучи от нея пари.  Но от тройната власт най-много се възползва Доган, като използваше както БСП, така и Сидеров и неговата партия Атака.

selo KochanВ годините на прехода, който все още не е приключил, Доган успешно яхкаше и турския, и българския национализъм. Той наложи партията си ДПС като основен политически фактор в България, а себе си като лидер, издигнал се до висотата на ментор и кукловод в държавата за един дълъг период. 

Явно или задкулисно той качваше и сваляше правителства и министри, правеше депутати и сам се хвалеше, че „той е властта и раздава баницата в България”.

Чрез играта „скачени съдове”, която Доган беше усвоил добре от Луканов и Павлов, той съзнателно се превърна във вечната „патерица”, която крепи БСП на власт. Но червената „столетница” скъпо плащаше за това, правейки на Доган все по-големи отстъпки в управлението на страната. Обиграният агент на ДС Доган, минал през школата на Луканов и тази на мафиота Павлов знаеше, че БСП винаги е била алчна и ненаситна за власт, независимо каква цена ще плаща.

БСП извърши голямо национално предателство, когато тихомълком отстъпи ДАНС на ученика и протежето на Доган – Делян Пеевски.

Лидерът на БСП Станишев, който беше влязъл в ролята на архитект на „тройната коалиция” дръзко и нагло принуди Парламента да извърши законодателни промени поискани от Доган, за да има ДАНС неограничени права и пълномощия. Чрез тези промени, в ръцете на Пеевски – всъщност на Доган се съсредоточаваше абсолютната власт върху всички служби за национална сигурност в България. Доган чрез подставената фигура Пеевски ставаше най-силния човек в България.

Усетили спонтанната, гневна и масова реакция на българското общество, което излезе в знак на протест срещу избора на Пеевски по улиците и площадите, БСП и ДПС побързаха да прикрият позора си и обявиха, че Пеевски сам се отказал от поста ръководител на ДАНС, въпреки, че вече беше избран от Парламента. Подгонени от силен страх да не загубят властта, Станишев и БСП веднага наредиха на Парламента спешно да гласува оставката на Пеевски.

Националното предателство на БСП и лидерът й Станишев към България не беше само това, то продължи, защото „столетницата“ беше заклещена от ДПС и Атака чрез „скачените съдове“.

За да удържи властта, руският възпитаник Станишев – готов да предаде на Русия страната ни, беше дотолкова безропотно готов да задоволява непрекъснато растящите искания на ДПС, че отстъпваше пред всички техни искания. Така Станишев и БСП извършиха друго още по-голямо национално предателствоТУРЦИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.

Станишев с гробно мълчание подмина най-сериозната критика от бившия президент на България Георги Първанов, дългогодишен лидер на БСП и негов ментор, който всъщност го постави начело на партията, когато беше обвинен, че е допуснал 

“ ДПС и Доган да преядат от власт“!

oligarhut i poslushnikaИграта на „скачени съдове” от Доган вече имаше нов играч – Николай Бареков, лидер на нова партия, кандидат за политик от висок ранг, дори и за управник на страната .

Изпълзял от неизвестността с благословията и съдействието на олигарха – банкер Цветан Василев, Бареков изведнаж рязко забогатя – той лично и новата му партия„ България без цензура”.

От тази снимка се вижда кой дава парите на Бареков и пред кого стои като „кротко агне“. А публична тайна е топлата връзка на банкера Василев с Доган и това, че зад Бареков стои и Доган. 

В предизборните си изяви Бареков не никак смирен! То вече има друго поведение, като това на Сидеров, със същия остър език и люти заплахи срещу „статуквото“ от което и той самият се пръкна, раздава щедри обещанияи най-вече много пари. Генерал Гоцев, ръководител на клуб “ Монтерей“ и на българското задкулисие казва:

„Една партия се създава от хора с много пари“! А откъде са парите на Бареков и хората, които му ги дават е ясно!!!

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.