You are here: Home // БСП, България, мафия, Олигарси, Предатели, Преходът // „НАСИЛИЕТО В ДПС СЕ ОСРЕБРЯВА“ – КАЗВА КАСИМ ДАЛ

„НАСИЛИЕТО В ДПС СЕ ОСРЕБРЯВА“ – КАЗВА КАСИМ ДАЛ

АТЕНТАТЪТ ИЗВЪРШЕН ОТ ОКТАЙ ЕНИМЕХМЕДОВ Е РЕАКЦИЯ НА МЛАДИЯ МЮСЮЛМАНИН СРЕЩУ РАДИКАЛНИЯТ ТУРСКИ НАЦИОНАЛИЗЪМ, КОЙТО НАСИЛА СЕ НАЛАГА В БЪЛГАРИЯ ОТ ЛИДЕРА НА ДПС – АХМЕД ДОГАН.

На разпита след покушението Октай каза, че с поведението си Ахмед Доган вреди на България. 

Той не е имал намерение да убие Доган, а само да гръмне и да го уплаши. 

С действията си той целял Доган да се осъзнае и това да бъде превратна точка за него.

Това казва един млад, интелигентен и образован мюсюлманин, според разпитващите го психолози. „Когато нападателят вече беше повален, му нанесоха такъв зверски побой“ каза премиерът Борисов.

Борисов за Доган също каза:

„Това е политик, който 22 години върти българите на пръст и всички медии, разбира се. И дори когато се оттегля, го прави по начин, че да изглежда много по-силен и светец“.

Бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай и дясна ръка на Доган, изгонен от партията заради това, че има собствено мнение сподели, че според него“ Октай Енимехмедов е заложил живота си заради грешната политика на етническия лидер“. 

„Преди да се разделим с Доган, му припомних, че има една приказка, според която младите или целуват ръка на възрастните, или ги замерят с камъни.

Казах, че не му пожелавам второто, но точно това се случи“.  „Пистолетът на Октай е като хвърлен камък“, уточнява бившият заместник на Доган.

Опитът за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган предизвика хиляди коментари в социалните мрежи в интернет и то не само от българи, но и от мюсюлмани. Повечето от мненията са насочени срещу зверската саморазправа с юмруци, ритници и псувни, която някои делегати на партийната конферевция на ДПС извършиха срещу нападателя.

Близо 3000 души се обединиха в група във Фейсбук, настояваща за съд и справедливо наказание за членовете на ДПС, които ритат като обезумели, удрят с юмруци и псуват на турски, викайки “убийте го” и “не го оставяйте жив”, непредставляващият вече никаква заплаха Октай Енимехмедов.

Обявява се инициатива за събиране на подписка и предаването й на съда.

Според политолога Румяна Коларова, целта на Октай не е било убийство, а унизяване на Доган. 

Партийната конференция на ДПС и обявеното оттегляне на Доган, както и избора му за пожизнен почетен председател на ДПС, бяха силно компрометирани от поведението на част от делегатите. Това напомни някои картини от филма „Великолепният век“ и отношението на османлиите към поробените българи!

Жестокият побой над Октай показа нагледно зверската настървеност на някои турци от кръга на Доган, не към друг а към свой –  мюсюлманин.

А какво би станало, ако на негово място беше българин, беше християнин??

Тяхното поведение вероятно целеше да прикрие установеният факт, че пистолетът не е за убийство и вероятно целяха преекспониране на опита за покушение, за да героизират Доган.

А дори и след като се разбра, че атентатът е с неизправен пистолет и той вече е отнет от нападателя, побоят продължи и даже премина в жестоко „линчуване“. 

Нападението срещу Ахмед Доган не е нито сценарий, нито е действително нападение, а индивидуален акт на Октай Енимехмед и не е било подготвяно, заяви пред Dnes.bg психологът и бивш член на Централния съвет на ДПС проф. Людмил Георгиев.

По думите на Георгиев „Доган ще запази досегашните си функции:

реденето на листи, издигането на кметски кандидатури и такива на общински съветници“. 

Очевидно е, че Доган си остава действащият председател, докато Лютви Местан се ограничава в рамките на това, което е бил досега – заместник председател, нищо, че на книга се води председател“.

Георгиев предрече още, че“ ДПС ще продължи да затъва в политическа изолация, въпреки смяната на председателя“.

Вижте откога Ахмед Доган е станал яростен изразител на радикалния турски национализъм:

Пред Нова телевизия, през януари 2007 г. бившият министър председател Димитър Попов потвърди, че на закрито заседание на Министерския съвет проведено на 19 март 1991 година, тогавашният МВР-министър Христо Данов внася Справка, която безспорно доказа връзка на ДПС с турските тайни служби и БКП.

Справката разкрива активната антибългарска дейност на Ахмед Доган в районите с турско и помашко население.

Ето само един цитат от Справката:

„На 12 юни 1990 година, пред турския политически съветник Алев Калъч, Ахмед Доган е заявил следното:

„Аз съм човек на делото, посветил съм се на борбата за права на турското население. По-скоро ще заложа главата си, отколкото да отстъпя и милиметър от постигането на тези права. Това е съдържанието на действията ми, първата ми мисия.

Непосредствено свързана с нея е и втората ми мисия – да направя всичко, за да може у помаците да се изгради турско самосъзнание.

Това са хора, изключително предани на своята религия и вярващи, че са турци“…

„За своето съществуване... продължава Ахмед Доган пред Алев Калъч – „За своето съществуване, за своята сила и постигнати успехи, ДПС е задължена на обстоятелството, че съществува Турция.

От страх пред силата на Турция българите не посмяха да ни попречат да участваме в изборите.

Страхуват се от нас, тъй като зад гърба ни е Турция“.

Голяма част от българските мюсюлмани, между които и Октай Енимехмедов, не са съгласни с радикалния турски национализъм, който лидерът Доган налага в ръководената от него партия ДПС в типично „тоталитарен стил“.

Това се потвърждава от отцепилите с от ДПС или по-точно прогонени от Ахмед Доган бивши негови близки съратници и най-вече Касим Дал.

Върхът на турското негативно отношение към  Ахмед Доган и политиката провеждана от него чрез ДПС беше, когато министър председателят Реджеб Ердоган отказа да се срещне с Доган, по време на посещението си в България.

Но турският премиер Ердоган лично пожела да се срещне с Касим Дал и други турци, което се осъществи във Варна.

А вижте какво казва КАСИМ ДАЛ по повод опита за покушение на Октай срещу Доган и поведението на неговите хора?

НАСИЛИЕТО В ДПС СЕ ОСРЕБРЯВА ВИНАГИ – това казва не друг, а КАСИМ ДАЛ – човекът който познава АХМЕД ДОГАН и ДПС по-добре от всички приближени до Сокола, включително и новоизбрания лидер – ЛЮТВИ МЕСТАН.

„На нас се случи същият ЛИНЧ, заради издигнат плакат „Вън агентите от ДПС“.

Самите ние сме потърпевши от подобна агресия преди 2 години, когато бяхме изключени от партията“.

„Същите сцени бяха майските събития в ДЖЕБЕЛ, на ДЕМИР БАБА имаше човек със счупен нос и окървавено лице“.

ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ДЕРИБЕИ в ДПС СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО, ЩОМ СТАВА ВЪПРОС ЗА ВЛАСТ.

Така работят те – чрез сплашване, насилие и чувство за безнаказаност. Защото тези, които се нахвърлиха срещу нас тогава, днес са общински лидери. Някои са заместник кметове.

Такива постъпки в ДПС ВИНАГИ СЕ ОСРЕБРЯВАТ.

Отношението на българите, българските мюсюлмани и турците в България  към атентата на Октай срещу Доган тепърва ще се избистря и влиянието му в цялостната обществена и политическа обстановка в България тепърва ще расте.

Защото въпросът е дали случаят разпалва турският национализъм в България, или  ДПС ще се свие още повече в черупката си и ще се втвърди в своя национализъм?

Вижте един отзив на турчин в Итернет:

НУРХАН ОТ КЪРДЖАЛИ

09.03.2012 18:23:31
Според Доган – агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР – Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. който няма минимум два агентурни псевдонима в ДС, няма място в новото ръководство на ДПС-Кърджали !
Касим Дал е човека, който изгради инфраструктурата на партията ДПС !
Всички вече разбраха, че Доган е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като „спасител“ !Това ли е каузата ДПС и за това ли гласуваме години наред за тази партия? – Ахмед Доган, агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. -Гюнай Сефер, агент Алиев, МВР-Силистра-ДС, от 1982 до 1983 г. -Лютви Местан, агент Павел, Трето у-ние на ДС, от 1979 г. – Митхат Мехмед Табаков, секретен сътрудник Леонид, ПГУ, от 1985 г. -Рамадан Аталай, агент Вергил, СГУ-ДС, от 1982 г. -Юнал Лютфи (Юнал Саид Лютфиев), секретен сътрудник Мурад и Сидер, РУ-ГЩ, Второ у-ние на Комитет за държавна сигурност.Както вървят нещата в ДПС ще останат само агенти и доносници на ДС.

А във връзка със скандала на конференцията на ДПС и „театралният“ опит за покушение на Доган  – както доста го оприличиха, някой от неговите сънародници е съчинил ода – ОДА ЗА ДОГАН.

ОДАТА за Сокола, който вече е с малко подрязани криле се разнася по пощенските кутии в София.

А може би и в цялата страна?

ОДА ЗА ДОГАН

Ургазлъ коджа Бабаит,

Октой пехливан баш чишит:

Гитмек ДПС делегат,

Япмак на Доган атентат,

Нереде София сокак,

Нереде НДК конак.  

 

Доган ефенди лаф моабет,

Октай пехливан  юруш напред!

Бастър пищов! Вай сакатлък:

Цък, Цък Пищов кутцус язък!  

ДПС делегат дунамнъ,

Дунамнъ бая патакламъ:

Чок кютек, Октай завалия,

Октай будала аджамия!

 

Вай, Вай, Дели Октай кютек чок,

Вай, Вай Дели Октай файда йок!  

Доган ефенди рахатли,

Местан ефенди курназли,

ДПС миллет йок хаир

Аврупа маскара сеир !!!  

Без коментар!

« | »

1 Response to " „НАСИЛИЕТО В ДПС СЕ ОСРЕБРЯВА“ – КАЗВА КАСИМ ДАЛ "

 1. Коментатор каза:

  Хубава статия, добре написана, само едно нещо не мога да разбера : За вас Октай не е ли българин?

  „Жестокият побой над Октай показа нагледно зверската настървеност на някои турци от кръга на Доган, не към друг а към свой – мюсюлманин.
  А какво би станало, ако на негово място беше българин…“
  „Отношението на българите, българските мюсюлмани и турците в България към атентата на Октай срещу Доган тепърва ще се избистря…“

  Мюсюлманин е религиозна принадлежност, също като християнин, евреин и т.н.
  Турчин е народност, като българин, американец, германец и т.н.

  Не мислите ли че първото изречение трябва да бъде : „А ако на негово място беше християнин (а не българин)?“
  А във второто изречение българите, българските мюсюлмани и турците в България не са ли все българи? Аз бих написал по-скоро „българските християни, мюсюлмани и българите от турски произход“ или „различните етнически групи в България“.

  Изрази като „българите и мюсюлманите в България“ имат за цел единствено да подклаждат етническата вражда. Такава ли е и вашата цел или просто не се замислихте достатъчно пишейки тази хубава статия?

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.