You are here: Home // Без категория // КРАЖБИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ЗЕМИ ЧРЕЗ „ЗАМЕНКИ“ ПРОДЪЛЖАВАТ

КРАЖБИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ЗЕМИ ЧРЕЗ „ЗАМЕНКИ“ ПРОДЪЛЖАВАТ

ЗАЩО СЕ ДОПУСНА РАЗГРАБВАНЕТО НА НАЙ-ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО НА БЪЛГАРИЯ –  КРАСИВИЯТ ЧЕРМОРСКИ БРЯГ!

ПИТАМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАЩО НЯМА СЪДЕБНИ ДЕЛА, А САМО СЕ ГОВОРИ ЗА „ЗАМЕНКИ-КРАЖБИ“? БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ВЛАСТИТЕ НЕ ПРИКРИВА ЛИ КРАДЦИТЕ?

ПРЕДСТОЯТ ИЗБОРИ И НАРОДА ЩЕ НАКАЖЕ ВИНОВНИТЕ ЗА ТОВА РАЗГРАБВАНЕ.  

Поредната информация за прословутите ЗАМЕНКИ – всъщност ПЛАДНЕШКИ КРАЖБИ изнесе съвсем наскоро – на 30 януари по Националната телевизия Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Вижте интервюто за ЗАМЕНКИТЕ – КРАЖБИ пред Националната телевизия на министър Найденов:

„Апетитни земи в района на Бургас и Варна са продавани на скандално ниски цени между 2003 и 2008 година“.

Министърът премълча и не каза при кои управници са били продавани апетитните земи, но ние ще ги назовем. Това е станало при управлението на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев?

По думите на Министъра, става въпрос за 144 НЕИЗГОДНИ ПРОДАЖБИ, които са ощетили държавния бюджет.

Това са стотици милиони, ако не и милиарди лева откраднати от държавата със съдействието на премиери, министри, политици, депутати и държавни служители на най – високо равнище.

Скандалните продажби са ставали за земи в едни от най-апетитните курорти – Созопол и Несебър, край Бургас и Бяла, край Варна.

Правени са разпоредителни сделки на цена, ето я цената – аз даже два пъти питах да не е някаква грешка – 2,03 стотинки, 2,04 стотинки, 2,58 стотинки, 2, 52 стотинки, 2 лева и 1 стотинка – ето тук ги има“и Министър Найденов показа в студиото на БНТ списъка на скандалните продажби.

„Това са нереални цени – категорично. Няма как да струват толкова евтино, което означава, че това е ПОРЕДНА КРАЖБА на земи от горския фонд. Периодът на неизгодните за държавата сделки съвпада с пика на продажбите на земи, когато цените са били най-високи“.

 Земеделският министър изчисли, че тогава един квадратен метър би струвал поне 100 лева, а е продаван за два. Така за земя от 50 декара е платено близо 100 хиляди лева, вместо поне 5 милиона.

Министър Найденов прави поредната констатация, а на такива приказки сме се наслушали при управлението на неговото правителство и партия ГЕРБ.

“ ЕДИН ПРИМЕР КАК ДЪРЖАВАТА Е БИЛА ОГРАБВАНА И ДЪЛЖАТ ОТГОВОРА ТЕЗИ, КОИТО СА УПРАВЛЯВАЛИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ“ казва министър Найденов. 

Не министър Найденов, не само те дължат отговора! Отговорът дължат също и ПРАВИТЕЛСТВАТА, ПРОКУРОРИ, СЛЕДОВАТЕЛИ И СЪДИИ, които са бездействали, а продължават да бездействат и сега! 

Още в началото на вашия мандат вие официално казахте:

„Бившият вицепремиер на Станишев Ивайло Калфин е бил вносител в Министерския съвет на няколкостотин сделки за замяна на земи”. Ето една от тях:

През юни 2008 г. Ивайло Калфин лично е внесъл искане в Mинистерския съвет: „Да бъдат изключени 560 декара гори и земи от горския фонд”. Това са 7 километра „златна” земя край морето за строеж на 514 минихотели между Каварна и Балчик до с. Топола. В искането си министър Калфин е записал:  „земите са необходими за създаването на нови отделни урегулирани поземлени имоти извън урбанизираните територии” –  утвърдено клише, с общи и удобни чиновнически формулировки.

На искането на Калфин Mинистерският съвет веднага откликва и Разпорежда изключването на тези земи от държавния горски фонд!

След близо три години, вие господин министър отново говорите по Националната телевизия пак за заменките – кражби:

Сега, за новите скандални сделки министър Найденов обвини ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ по онова време, назначавани директно от тогавашния ПРЕМИЕР СТАНИШЕВ. 

Справката вече била предоставена на Парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи. А министър Найденов смятал да сезира и прокуратурата за някои от сделките, каза говорителят на БНТ.

Цели три години и половина правителството нищо не направи срещу кражбите чрез ЗАМЕНКИ.  Няколкото внесени дела в съда, като това на бившия земеделски министър Валери Найденов съзнателно се влачеха докато потънат в тъмната джунгла на българското правосъдие.

А на 4-ти февруари 2012 година в Министерския съвет премиерът Борисов хвърля „бомба“ казвайки:

„Заради скандалните и недопустими заменки на гори, извършени от кабинета „Станишев“ в началото на 2009 г., страната ни може да бъде дадена на съд от Европейската комисия, а сумата по наказателната процедура да достигне милиард и половина лева“.

Това, което обяви министър-председателят Борисов е нещо страшно!

Защото тази огромна сума по наказателната процедура няма да се плаща от крадците или от тези, които им уредиха да крадат, а от бюджета – от всички нас! И пак ще се иска от нас свиване на колана!

Заплахата на Европейската комисия за незаконните заменки и сега виси като „Дамоклиев меч“ над страната ни, а както се вижда, по „върховете всичко е спокойно“.

От време на време министър Найденов ще направи някое изявление, че “ ЗАМЕНКИТЕ  били КРАЖБИ“. Ще каже, че въпросът ще бъде отнесен в комисия в Парламента, а може и в прокуратурата и всичко свършва дотук.

На фона на няколкогодишното бездействие това звучи не само несериозно, но и безотговорно.  

Ще следим и този път развитието на случаите с бандитските ЗАМЕНКИ.

Ще наблюдавааме действията на ДЪРЖАВАТА, НА ПРОКУРАТУРА, СЛЕДСТВИЕ , СЪД!       Дано този път да има някакъв резултат, да има някакво решение за ВЪЗМЕЗДИЕ И СПРАВЕДЛИВО ПРАВОСЪДИЕ!

Не сме оптимисти като имаме предвид, че ако правителството на БОЙКО БОРИСОВ искаше да предприеме нещо, то имаше толкова МНОГО ВРЕМЕ И ВЛАСТОВИЯ РЕСУРС да разкрие нарушителите, да разтрогне ЗАМЕНКИТЕ – КРАЖБИ  и да потърси отговорност от виновниците.

На всички нас е ясно, че от бездействието на държавата, документите за повечето случаи на това ПЛАДНЕШКО ОБИРАНЕ са изчезнали и собствеността е прехвърляна много пъти, за да се скрият следите. Сметките на играчите от високите върхове на държавното управление , партийните босове и депутати – участници в играта се напълниха, а тях никой не може да проверява.

Така в България, най – бедната страна в Европа отново се нароиха много нови МИЛИОНЕРИ!

Министър Найденов в интервюто си пред БНТ не спомена нито едно име, с изключение на Станишев, което дори беше произнесено от говорителката на БНТ.

Ние, за разлика от него ще покажем една малка част от БОГОПОМАЗАНИТЕ, които са се сдобили, тоест присвоили, по-точно ОТКРАДНАЛИ апетитни парцели за жълти стотинки в най – красивите кътчета на България.?

Ето един от БОГОПОМАЗАНИТЕ, който БЕЗОГЛЕДНО Е СВИЛ от един ЗЛАТЕН ТЕРЕН!  

Това е архитект ГЕОРГИЙ СТАНИШЕВ –  братЪТ на най-честният социалист – главата на ПЕС и бивш „неподкупен премиер“ Сергей Станишев.

Фирма, ръководена от архитект СТАНИШЕВ е получила право да строи в Карадере!

Карадере край Бяла е едно от малкото останали горски кътчета по разграбеното черноморско крайбрежие, което отгоре на това е и ЗАЩИТЕНА ТЕРИТОРИЯ.

То е част от“ ВИА ПОНТИКА“ – пътят на прелетните птици.

Съдружник на Георгий Станишев е  един от шефовете на голямото предприятие „Титан” и на ЦСКА – ДИМИТЪР БОРИСОВ.

Мега проектът за изграждане на туристически курорт е на стойност  един милиард евро.

Баткото на най-големия защитник на законността и честността – Серго, ще бъде собственик на няколко процента от огромния комплекс. Предвижда се скоро да започне бетонирането на Карадере, ако правителството не намери начин и най-вече смелост да спре тази незаконна ЗАМЕНКА.

Христо Ковачки – който според американското посолство в София е новоизлюпен олигарх и мафиот и който е бил подсъдим за укриване на 16 млн. данъци, но се измъкнал чрез познатото средств – „многото пари“от затвора, като е платил смешно ниска  глоба. Ковачки също се е сдобил с апетитен парцел, чрез ЗАМЕНКА. Бизнесменът е собственик на 1500 декара гора около Боровец и ще строи голям комплекс.

На снимката Банев и Станишев разговарят напрегнато, защото вероятно става въпрос за ЗАМЕНКИ!

НИКОЛАЙ БАНЕВ е друг облагодетелстван от скандалната практика “ ЗАМЕНКИТЕ“ , на правителството на“тройната коалиция“. Ето така тайнствено „на ухо“  те са ставали. 

Фирмата на БАНЕВ „Русалка Холидейс” е получила апетитен дял от българската природа. И за олигарха това не е единствен случай.

Не много отдавна, милионерът отново по мистериозен начин получи правото да застроява Иракли. Но масовите протести на природозащитниците осуетиха намеренията му, или поне засега .

Преди да бъде спряно строителството в Иракли, върху девствената природата бяха нанесени непоправими щети.

Огромните пясъчни Дюни – богатството на Иракли бяха безпощадно разоравани,  да не могат да бъдат възстановени в предишния им вид и да се претендира тяхното застрояване. Убедете се сами от снимката и ВИДЕОТО!

Въпреки замразените строежи в Иракли, някой концесионер с връзки е успял да бодне 20 чадъра пред  две макар и неголеми заведения на плажа.

Фирма на преследваните от Интерпол мафиоти братя Галеви, също е от тези, които са се облагодетелствали и присъства в списъка на изрършителите на незаконни ЗАМЕНКИ.

Спасяването на Иракли беше трудна задача – казват природозащитниците!

Цялото общество въстана срещу зверския грабеж. Но за да стане ясна колко силни са олигарсите и мафиотите, както и техните „солидни гърбове“, като този на Станишев, дори и след като беше обявено строителството за незаконно, работата на някои от строежите продължи.

Целта беше да се изгради колкото се може повече и да се унищожи колкото се може повече от природата на Иракли.

Сигурно и  Карадере край Бяла – златният терен на Станишеви, също ще изглежда като строителна площадка като Иракли, ако позволят това природозащитниците.

Но хората на Станишен и те както Банев ще се борят с всички средства, за да заобиколят Закона, а те това го умеят.

Ето още едно доказателство за силата на олигарсите, мафиотите и многобройните им лакеи – храненици.

В близост до открити археологически находки, на входа на Варвара въпреки, че районът е  обявен за ЗАБРАНЕНА ЗОНА, пак се строи. Ето го доказателството на снимката по-долу!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.