You are here: Home // банки, еврейски банкерски династии, САЩ, сионизъм - израел // ЕВРЕЙСКА ФИНАНСОВА ИНВАЗИЯ В АМЕРИКА

ЕВРЕЙСКА ФИНАНСОВА ИНВАЗИЯ В АМЕРИКА

Guy de RotschlidПрез 1844 г., при управлението на Кромуел, еврейските финансови къщи завладяват Англия. Банкерските фамилии от еврейски произход Ротшилд и Монтегю окупирват почти изцяло финансовата власт. Еврейското банково съсловие бързо забогатява и финансовите им апетити вече са прехвърлили границите на Европа и се насочват към САЩ.

За тях необитаемата страна Америка с голям потенциал, с огромна територия и големи природни богатства предлага неограничени възможности. Богатите еврейски фамилии и на първо място Ротшилдови, гледат на Америка като на идеална възможност за експанзията на ционизма, с оглед САЩ да стане центъра на Юдейството.

В края на ХIХ век, основните банкерски фирми в САЩ вече са еврейски – Ротшилд с многобройните филиали, братята Варбург, Кун и Лоеб и още много други по-малко известни и съответно по-малко алчни.
Ротшилд ще произнесе съдбоностите думи:
„Дайте ми да печатам парите на една страна, не ми трябва формалната й власт“

Ротшилд знае, че докопа ли се до печатането на пари в САЩ, той ще има пълната финансова и политическа власт.
И това се сбъдва през 1913 г.

ЗАГОВОРЪТ!

През 1869 г. един от най-властните финансисти на ХХ век в САЩ Джей. Пи. Морган сключва съдружие с Ротшилд – създават дружеството Northern Securities. Тази компания се превръща в основното оръжие на Ротшилдови в Америка.

Ротшилд и Морган стават инициатори за създаването на Асоциация на банкерите, където те играят първостепенна роля. В нея членуват предимно еврейски банки.
В края на ХIХ век у Ротшилд назрява идеята да се предприемат действия, чрез които правителството и Конгреса да станат по-склонни и да приемат създаването на Централна банка, независима от държавата, която да печата американските пари. Според него, най-добрия начин е създаване на изкуствена КРИЗА, която да разклати банковата система в САЩ.
Да се предизвика КРИЗА не било трудно, след като имат на разположение Асоциацията, членовете на която са предимно еврейските банкери.

През 1893 г., съгласно разработен план големите еврейски банки поискали дадените на заем пари от своите кредитополучатели. Много от малките банки работели с такива заеми и веднага изпаднали в трудно положение, а някои даже и фалирали.
Циркулярното писмо, с което Асоциацията на банкерите нареждала на своите членове било показано публично от сенатора Робърт Оуен, който бил и банкер, но се възмутил от предизвиканата умишлено финансова КРИЗА.
Ето какво гласяла директивата:
„Веднага приберете една трета от вашите пари от оборота и изискайте да ви върнат половината от дадените на заем пари!“

Конгресменът Чарлз Линбърг потвърдил, че има заговор на банкерите да оберат парите на много американци чрез изкуствено предизвикана КРИЗА. Целта била“ да заставят бизнесмените да поискат от Конгреса закона, за какъвто настоявали банкерите“.

През 1900 г. администрацията на президента Уилям Маккинли повдигнала иск срещу компанията на Ротшилд и Морган – Northern Securities. Имало много данни за незаконни действия на тази компания. Тя стояла и в дъното на натиска да се създаде Централна частна банка.
През 1901 г. Маккинли бил убит и делото против Northern Securities на Ротшилд и Морган – прекратено.
Така се отворил пътя към създаване на ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ.

През ноември, 1910 се състояла тайна конференция на Джекил айлънд, близо до бреговете на Джорджия. Присъстващите били: Джей. Пи. Морган, който представлявал и Ротшилд, Пол Варбург, Джон Д. Рокфелер, Бернард Барух, сенатор Нелсън Олдрич, полковник Хаус, Франк Вандерлип, Бенджамин Стронг, Чарлс Нортън, Джейкъб Шиф и Хенри Дейвидсън. От тази среща се родил планът за Централна банка – в същност за Федерален резерв.

За конференцията не се знаело чак до 1933. През 1935 Франк Вандерлип, участник в тайната среща написал в “Сатърдей ийвнинг поуст”: ” Не мисля, че е преувеличение да се твърди, че от секретната експедиция до Джекил айлънд в последствие се роди системата за ФЕЕЕДЕРАЛВИЯ РЕЗЕРВ”

След президента на САЩ Джеймс Гарфилд, който е управлявал само 100 дни и бил убит, Уйлям Маккинли е вторият убит американски президент, защото и той бил против създаването на частен Федерален резерв.

Еврейските крупни банкери използвали всякакви средства за създаване на финансови КРИЗИ в подходящо за тях време
.
През 1907 г. Морган прекарал пет месеца в Европа, пътувайки между Лондон и Париж, където били двата основни центъра на фамилията Ротшилд.
Връщайки се в САЩ, Морган веднага предизвикал БАНКОВА КРИЗА, пускайки слуха, че банката на „Никърсброкър Банк енд Тръст ко”. е неплатежоспособна.
В началото на ХХ век в САЩ, думата на авторитетния измамник Морган значела за американците много и те хукнали към банката на Никърсброкър, за да си теглят парите. Банката наистина фалирала.

Историкът Фредерик Алън пише в списание „Лайф“: „Някои коментатори стигнали до извода, че групата на Морган се възползвала от неустойчивата обстановка през 1907 г., за да предизвика паника, направлявайки я грижливо така, че да унищожи конкурентните банки и да доведе до доминация на банките, влизащи в сферата на дейност на Морган“.

ГОЛЕМИТЕ ИГРИ НА РОТШИЛД И МОРГАН ПРОДЪЛЖАВАТ!

Дни преди коледната ваканция, в Конгреса е внесен актът за учредяване на ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ. Доста от конгресмените били вече във ваканция и акта бил приет без кворум.

Когато се разигравала финансовата КРИЗА от 1907 г., бъдещият президент на САЩ Уодроу Уилсън, призовавал финансовата власт да се даде в ръцете на тези, които са причинили кризата.
Тогава той преподавал в Принстън и в лекциите си казвал:
„Всичките тези неприятности могат да бъдат предотвратявани, ако назначим комитет от шест или седем човека, движени от грижа за интересите на обществото – такива като Джей. Пи. Морган например, за да управляват финансите на нашата страна.“
Еврейските банкери му се отплащат щедро, като го правят след време президент.

През 1912 г. Уодроу Уилсън вече е кандидат за президент. Срещу него, с далече по-големи шансове е републиканецът Уилям Тафт. Но той има един сериозен недостатък – противник е на създаването на централна банка от частни олигарси, както искат Ротшилд и Морган.

И започва голямата игра – банкерите убеждават с „добри суми“ другият републиканец, който е отпаднал при първичните избори на Републиканската партия – Теодор Рузвелт да се кандидатира. Той прави това и разцепва гласовете на Републиканската партия. Тафт и Рузвелт общо вземат повече гласове от Уилсън, който обаче се класира първи.

След време Рузвелт също ще стане американски президент с подкрепата на еврейското финансово лоби.

Уилсън вече е дал дума на банкерите, че ще подпише без възражение Закона за Федералния резерв и през декември 1913 г. Законът влиза в сила.

Конгресменът Макфадън повдига обвинение срещу управата на Федералния резерв, затова, че е присвоил повече от 80 милиарда долара от правителството и народа на САЩ през кризисната 1928 г.
Конгресменът обвинява Резерва, че незаконно повишава и понижава цената на парите, че раздува или снижава обема на паричната маса в името на частни интереси. Той казва:
„Обвинявам ги в заговор с цел предаването на чуждестранни и международни лихвари собствеността и управлението на финансовите ресурси на САЩ.“
Макфадън открито посочва, че международните лихвари, това са еврейските банкери начело с династията Ротшилд.

Разкритията на честния американски конгресмен Макфадън му струват живота. След два неуспешни опита за покушение, той умира отровен на коктейл.

Явно, взели си поука от съдбата на Макфадън, останалите американски политици и държавници, които макар и да виждат как Федералния резерв ограбва американците, са предпочели да мълчат.

ЕПИЛОГ!

В съвременния сайт на Federal_Reserve_Board_Buildingпише следното:
„Федералният резерв е национална централна банка. Тя е основана с акт на Конгреса през 1913 г. и се състои от седем членове на Борда на Гуверньорите във Вашингтон и 12 федерални банки, клонове на Федералния резерв”
По-нататък в сайта пише:

„Конгресът е създал Федералния резерв като независим от правителството, за да не се покриват хората, които контролират парите на страната и тези, които вземат правителствените решения. „

Този дипломатичен ход крие демагогската същност на Федералния резерв на САЩ, за да не излезе на бял свят и да се разкрие, че това е най-големият частен финансов картел в света.
Картел, даващ възможност да се контролират и прибират парите не само на американците, но и на целия свят.

С акта от 23 декември 1913 г. Конгресът на САЩ създава една частна корпорация, която добива правото да печата парите на американците и да ги дава на заем на правителството срещу държавни облигации. С една дума американските народни представители изработили машина за правене на пари от нищото. Тази машина била собственост на тези няколко предимно еврейски банкерски фамилии изброени по-горе.

На практика ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ вече десетилетия наред е собственост на ЕВРЕЙСКИ БАНКЕРСКИ ДИНАСТИИ начело с РОТШИЛД и ДЖЕЙ ПИ МОРГАН.

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.