You are here: Home // Общи, САЩ // СЪЗДАТЕЛЯТ НА ИЛЮМИНАТИТЕ

СЪЗДАТЕЛЯТ НА ИЛЮМИНАТИТЕ

Вместо увод.

„ИЛЮМИНАТИТЕ“ не принадлежат на никоя религия, партия, нация или други формирования; те ги ползват като своя връхна дреха. Тяхната игра е започнала хилядолетия преди лицата, описани в книгата, и няма да завърши с тях, защото дори тези, които днес смятаме за сатанисти или ционисти, не са нищо повече от фигури в една игра с много, много по-голям залог”. От книгата:

„Властта на тайните общества през XX век”, автор – Ян Ван Хелзинг.

През далечната 1743 г. Maйер Aмсшел Бауер – син на евреина Moсес Aмсшел Бауер, по прфесия лихвар и собственик на счетоводна къща във Франкфурт, Германия, поставя на входа на жилището си звездата на Давид – еврейският знак „хексаграма” – шестоъгълна звезда, която геометрично и числено се превежда като номер 666 – т.н.”библейски знак”, известна още като „магьосническата звезда“.

Това е и символът на Израел.

През 1760 г. Бауер започва да работи в Хановер, Германия в банка собственост на фамилия Опенхаймер.Той прави успешна кариера и става младши съдружник в банката. След като умира баща му, Maйер се връща във Франкфурт и оглавява семейния бизнес.
Той знае значението на червената хексаграма и променя фамилията си от Байер на Ротшилд (“Rot,” на немски е “червен” “Schild” е ”щит”. На щита Ротшилд поставил орел – символ на измислен от него далечен римски произход на фамилията му.

Maйер Ротшилд открива, че генерал фон Eсторф, с когото се познава добре от банката в Хановер, е свързан с кралския двор на Принц Уйлям IX , един от най-богатите царедворци във Европа. Майер подновява отношенията си с генерала под предлог,че ще му продава ценни монети и бижута на силно занижени цени. Генералът представя Ротшилд на Принц Уилям като човек, който продава изгодно редки и ценни антикварни вещи, към които Принцът имал слабост. Ротшилд обещава също бонуси за всеки бизнес, който Принцът му повери.

Така Ротшилд се сближава и с принц Уилям и накрая започва активно да търгува с него и с други членове на двореца. Предлага начин, при който да дава заеми на правителството и кралското семейство на много по-изгодни цени, отколкото ако заемът е получен индивидуално. Но там лихвите са по-големи и са осигурени от държавните такси.

Така Ротшилд бързо натрупва голямо състоятие, а заедно с парите, нараства самочувствието му и желанието за власт.

Това намира израз в идеята да създаде тайна организация, чрез която да разширява влиянието си и да задоволи личните си амбиции за власт. Досетливо разбира, че може да използва национализма на юдеите и склонноста им към участие в такива организации.

През 1770 г. Майер Ротшилд решава да създаде организация, която нарича „Илюминати“.

Организирането поверява на доверен евреин Aдaм Вайсхаупт.

Неговата основна задача била да създаде организацията „Илюминати”, но под прекия контрол и с финансирането на Ротшилд.

Еврейският историк Малкълм Х. Стърн, в специална книга за евреите описва особеното съсловие ”тайни евреи”, като ги нарича „Marranos“ – евреи, които се преструват, за да бъдат приети от християните в тяхната общност.

Заблуждавайки ги, че изпълняват християнските обичаи, те трябвало да се приобщават към тях.

Но те били задължени тайно в свое обкръжение да поддържат еврейската си вяра, спазвайки стриктно религиозните обичаи и ритуали.

Същността на движението Илюминати се базира единствено на учението Талмуда – сборник от закони и предписания за евреите.

Талмуда е част от тяхната „Библия“, от която цитираме отделни части:

Abhodah Zarah (22 a) Не общувайте с неевреи, те проливат кръв.
Kerithuth (6 b, p.48) Евреите се наричат хора, християните не са хора.
Abhodah Zarah – Християните са мръсни, защото те не са от Синайската планина. Makkoth (7b) Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин. Zohar (II, 64 b) Раждаемостта на християните трябва да се намали осезателно. Zohar ( II, 43 a) Изтреблението на християните е необходима жертва.

Законите и предписанията на Талмуда приличат много на изискванията към юдейте в Протоколите на сионистките мъдреци.

Името Илюминати не е избрано случайно, защото според учението на Луцифериантите, Илюминати значи „Пазители на светлината“.

Илюминатите претендират, че са пазители на юдейството.

На първи май 1776 г. Aдам Вайсхаупт приключва с организацията на Илюминатите и се слага началото на това тайно движение, което ще играе важна роля в бъдеще и то в световен мащаб.

Една от основните цели на Илюминатите е създаване на Нов световен ред.

Организацията Илюминати ще бъде основният фактор, който ще налага юдейската хегемония, особено в областта на банковото дело, първоначално в европейски а след това и в световен мащаб.

Те ще въведат основните правила на банкирането, ще започнат първи да печатат пари, ще наложат книжните пари като средство за разплащане и национална валута, ще премахнат златното покритие, ще предизвикват съзнателно инфлации и кризи в национален и световен мащаб.
Илюминатите и тези, които стоят над тях ще се утвърдят като невидима власт, която стои над Закона и държавните управления.

Преди да преминем към същността на явлението „илюминати”, необходимо е да направим едно съществено уточнение:
Евреин не означава народностна принадлежност, а само религиозна.
Съзнателно се лансират твърдения, за съществуването на еврейска нация.
Но се пропуска това, че самите евреи се делят на много националности, като основните са Ашкинази, Фалаши и Сафаради, които говорят „лешон ха-кодеш“– иврит, но има и много диалекти, които са в същност различни езици.

Често понятията „евреин“ и „жител на държавата Израел“ се бъркат.

Според Илюминатите и тяхният водач Майер Ротшилд, евреин е този,който е изучил и прилага свещената книга”Талмуда”.

ЗАДАЧИТЕ НА ИЛЮМИНАТИТЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ БИБЛИЯТА „ТАЛМУДА”!

Основната задача на илюминатите е да пазят от неевреите политиката, икономиката,обществото и всичко, което е свързано с юдейската религия.
Други основни цели са:
Да вменят на всички неевреи необходимостта от нетърпимост и борбата между самите тях.
Да убеждават неевреите в необходимостта от тяхното участие, за унищожаване на националните правителства и религиозните институции.

Крайната цел на Илюминатите е да се постигне взаимното унищожаване на неевреите.

Aдам Вайсхаупт прониква във Континенталния орден на масоните и успява да открие много ложи на Илюминатите. Това всичко се извършвало под контрола и с финансирането на Ротшилд.
Илюминатите бързо се разпространяват из цяла Европа и в САЩ.
В някои масонски ложи по света и понастоящем съществува илюминатството.

Aдам Вайсхаупт вкарва в ложите нелегално 2000 платени и подготвени илюминати, на първо място представители на интелигенцията – писатели, хора на изкуството, образованието, науката, финансите, икономиката и индустрията.
Те следват и прилагат неотклонно учението на Талмуда за контрол върху хората.

За повече информация

Първа част.

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.