You are here: Home // БКП, БСП, Държавна Сигурност, Олигарси // ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА МВР

ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА МВР

Държавна сигурност присъства с повече от 21% в ръководния състав на МВР. БСП извършва съществен контрол в работата на МВР чрез ДС.

1346 сътрудници на ДС са били на ръководни постове в МВР в периода 1990 – 2010 година. БСП е използвала ДС при всички избори за организиране и провеждане на АКТИВНИ МЕРОПРИЯТИЯ и КОМПРОМАТИ срещу политическите си противници.

Нейните методи по наследство са създаване на страхова психоза, объркване на обикновените хора и компрометиране на противниците с добре скалъпени лъжи, раздухвани чрез контролираните от тях средства за масова информация.

Според Комисията по досиетата повече от 21 % от ръководния състав на МВР  са били кадрови служители на Държавна сигурност.

В другите държавни институции присъствието на ДС е около 10 % , като единствено ръководният състав на БАН е надхвърлил тази цифра.

От март 2010 г. Комисията по досиетата започна проверка на ръководителите в МВР, които са били свързани с ДС. В изготвените 13 доклада са обявени 1104 лица, а в 14-тия цифрата им вече възлиза на 1218 души.

В края на юли 2010 г. Комисията приключва проверката в МВР за присъствието на бивши служители на ДС в ръководния състав на министерството. Това е най-мащабната проверка, извършвана досега в държавна институция.

В продължение на пет месеца – от март до юли комисията е проверила над 6219 лица и изготвила 15 доклада, в които са обявени 1346 кадри на ДС, сега служители в МВР и които са заемали или заемат ръководни постове от 1990 г. досега.

За първи път проверката на комисията в МВР с безпристрастни данни установени по архивни документи дава отговор на въпроси, с които през годините се е спекулирало.

МИТЪТ, който БСП винаги и шумно е пропагандирала, че в МВР е извършена подмяна на кадрите на Държавна сигурност, категорично РУХНА! 

Ако някой е имал илюзии за подобен процес, то той трябва  да се прости с тях.

ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НИКОГА НЕ Е НАПУСКАЛА МВР, ДОРИ И ПО ВРЕМЕ НА ДЕСНИ ПРАТЕЛСТВА! 

Това показват обобщените данни от 15-те доклада на комисията. Те илюстрират как при различните правителства и вътрешни министри селективно и целенасочено са назначавани кадри на ДС и то на ръководни постове.

Ето само обявените в 14-ия доклад на комисията по досиетата, колко и какви отговорни длъжности са заели като служители в МВР –  бившите ЧЕНГЕТА: 

Директор на Национална служба „Сигурност“ (НСС) – 1;    Директор на ЦСБОП – 1
Началник на СОБТ – 1; Командващ Гранични войски – 1; Зам.-командващ Вътрешни войски – 1;      Първи зам.-директор на национална служба – 1; Началник на служба „Правна“ – 1; Началник на „Личен състав“ – 1; Началник на факултет – 1; Директор – 1; Началник на направление–5; Зам.-директор–2;Началник на ГКПП-1; Началник на РПУ-3 Началник на сектор – 5; Началник на отдел – 8; Началник на отделение – 7;  Други – 10. Зам.-директор на главна дирекция – 1;   Началник на служба „Сигурност“ – 5;Директор на РДВР – 2; Зам.-директор на РДВР – 1; Зам.-директор на СДВР – 1;

Вижте какво може да сътворят обиграните служители на Държавна сигурност, като о. р. генерал-майор Румен Ралчев!    

Бил у охранител в УБО, а след 1989 г. в Националната служба за охрана (НСО). Охранявал е Тодор Живков, Петър Младенов и Желю Желев.

Напуска системата, преди да се пенсионира и започва частен бизнес. Собственик е на охранителна фирма. Ралчев е рицар-тамплиер и Велик приор на Велик приорат България – най-високият масонски ранг.

Най-големият по ранг масон у нас е кадър на  ДС.

Данните от проверката на ръководния състав на МВР показват, че най-заемната ръководна длъжност в системата на МВР от бивши ДС служители е „началник на сектор“. Това е една от най-важните длъжности в системата на МВР. Началникът на сектор ръководи няколко оперативни работници и обобщава тяхната дейност. Длъжността е възлова, тя е в основата на действията по установяване и документиране на извършваните престъпления, които службите разследват. Служителят, който заема този пост, отговаря за набелязване на оперативните мероприятия за разкриване на дадено престъпление и предлага съответно мерките, които трябва да се предприемат.

По повод приключването на проверката,  председателят на комисията Евтим Костадинов е направил многозначителния извод:

ПРОВЕРКАТА НА МВР ПОКАЗА, ЧЕ РЪКОВОДНИ ПОЛИЦЕЙСКИ КАДРИ СА ИЗМЕСТЕНИ ОТ СЛУЖБИТЕ, ЗА СМЕТКА НА БИВШИ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!

Според Комисията, резултатът от проверката на МВР ясно показва, че след 10 ноември 1989 г. в Министерството вместо на ръководни постове приоритетно да са издигани квалифицирани полицейски кадри, НАЗНАЧАВАНИ са КАДРИТЕ НА ДС.

Проверката, която е обхващала общо 6219 лица, се е отнасяла за такива,  заемали или заемащи най-високите ръководни постове в МВР като:

главният секретар, генералните директори, заместник генералните директори, главните директори, заместник главните директори, директорите, заместник-директорите, началниците на районните полицейски управления, началниците на отдели и началниците на сектори.

Важно е да се има предвид, че Законът за досиетата задължава Комисията да извърши проверка само на ръководния състав във вътрешното министерство, а не на всички негови служители. Затова резултатите осветляват само присъствието на кадри на ДС единствено на ръководните постове в системата.

Без съмнение една проверка на целия състав на МВР би дала съвсем друга картина с много по-внушителни цифри.

ДС е завладяла ДАНС – основният оперативен орган, който трябва да решава задачи по сигурността, но е използван от управляващите предимно за политически цели. И след като 5 директори – всички кадри на ДС са го ръководили ясно е, че е служил предимно на БСП.

ЮЛИЙ ГЕОРГИЕВ е петият кадър на ДС ръководил ДАНС след СТЕФАН ДИМИТРОВ, ИВАН ЧОБАНОВ, ИВАН ДРАШКОВ и ПЕТКО СЕРТОВ.

Ще посочим само дейността на Георгиев в ДС макар, че и другите четирима имат сериозен актив в ДС.

Накратко дейноста на Юлий Георгиев извън ДАНС : –  (1951), директор на Национална служба „Сигурност“ (контраразузнаването, НСС) от 1995 г. до 1997 г. – щатен служител на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването) от 1979 г. ръководи НСС по време на правителството на Жан Виденов (БСП).

Много от бившите висши ръководители на различните служби на Държавна сигурност  сега изпълняват необходимата на БСП роля на „задкулисни играчи“. Те имат много контакти и конспиративно поддържат връзки с много висши кадри на ДС, сега на работа в МВР.

Тееези ръководители познават също много добре структурата, възможностите и особеностите на отделните служби и звена на ДС и правят задкулистно разстановката в системата на МВР на тази 21% тяхна армия от добре подготвени и верни кадри на службата.

Издигналите се в ролята на „кукловоди“, като о.з. ген. Лююбен Гоцев и неговият кръг „Монтерей“ са съсредоточили много власт ръцете си. Те активно участват в политическите игри на БСП, особено задкулисните в предизборните периоди.

В  политиката на БСП, ролята и мястото на бившите служители и агенти на ДС  е от особено значение.  Те са основното оръжие чрез което червената столетница полага неимоверни усилия, за да крепи  „СТАТУКВОТО“. А това все по-трудно и се отдава!

ДВАДЕСЕТ И ТРИ ГОДИНИ СЛЕД ИНСЦЕНИРАНИЯ ПРЕВРАТ И НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА

 МВР все още се контролира от Държавна сигурност. Проблемите с престъпността са на заден план!

С любезното съдействие на Капитал.

 

« | »

1 Response to " ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА МВР "

  1. 1. Румен Ралчев никога не бил генерал, а полковник от УБО, издигнал се благодарение на борчески умения и … селския си ген. Илия КАШЕВ! Слабо образован, (като Кашев) но с амбициозна млада (втора) съпруга решава да превземе една от масонските ложи и с пари (натрупани от охранителен бизнес), заплахи, изнудвания, успява да се изкачи на най-високото ѝ стъпало. Скоро е изгонен от там със скандал, но решава да се посвети на Ордена на тамплиерите (рицари-храмовници) по съвет на племенницата си, която пребивава във Франция и доста е чела за тях. Така отново навлича ритуални одежди и се показва по разни благотворителни балове, където става за посмещище с боядисаната си косица. 2. Полк. Юлий Георгиев няма НИЩО общо с ДАНС, а с НСС (бивше ВГУ на ДС), където за известно време беше най-невзрачният ѝ ръководител. Единственото му занимание бе да раздава карти и оръжие на „нещатни“ сътрудници срещу подаръци и услуги. Непрекъснато киснеше в Интерпред, където Ивайло Константинов (Председател на дружеството) му даваше луксозни вечери, придружени с пикантни мини-оргии и така осигуряваше „чадър“ за източването на тази златна мина. Посредник между двамата беше един демократизирал се режимен офицер от НСС (удобен за всички власти) на име Коце Гребенаров, който чрез пълзене стигна до поста ббластен управител на Бургаския вилает… Такива ми ти работи!

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.