You are here: Home // Ахмед Доган, България, Държавна Сигурност, Предатели // ”ОНЯ СПИСЪК” – ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ДОГАН!

”ОНЯ СПИСЪК” – ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ДОГАН!

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО НАПРАВИ БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕХОД ОЩЕ ПО-МЪЧИТЕЛЕН!

”ОНЯ СПИСЪК” е едно огромно дело от 13 тома – над 5000 страници, които повече от 18 години събираха прах в архивите на нашето правосъдие, следствени органи и служби за сигурност, докато едно водещо национално радио и една смела разследваща журналистка не решиха да ”отупат праха” от него и да го извадят на бял свят.

А написването на специална книга за този случай от разследващата журналистка – БОГДАНА ЛАЗАРОВА говори, че националното достойнство, професионален дълг и смелост, са идеали, които не са далече и не са забравени от българската разследваща журналистика. Тази книга трябва да бъде прочетена от всеки българин.

Разсекретяването на 13-те тома трябваше отдавна да бъде направено от гореизброените държавни институции, чиито служители, ако не служат на народа, както са призвани, то поне трябваше да изпълняват дълга си към страната. Защото става въпрос за национално предателство, става въпрос за доказан шпионаж.

Може би съм прекалено строг към служителите, след като голямата вина за прикриването на това дело носят тези, които стоят над тях и най-вече ”скритите играчи”, които дърпат конците.

За такива действия – предаване на чужда държава на ”свръх секретни” материали, независимо какви са били подбудите, прекратяване на делото поради ”давност” не съществува.

Наказателните закони много често се създават от нечистоплътни народни избраници, или подкупни политици, а те чрез всевъзможни комбинации – явни или най-често прикрити, дърпайки конците на поставените в зависимост от тях държавни служители или институции, правят от едно голямо наказателно дело – пародия, каквато в същност е АФЕРАТА ”ОНЯ СПИСЪК”.

И действително, нашите следствени, прокурорски и наказателни съдебни корифеи не намериха необходимото правно основание, или може би не желаеха да го намерят – което е почти сигурно, за да осъдят ”героите” от ”ОНЯ СПИСЪК”.

Направиха така, че за 18 години данните по него да се забравят, да се обезличат или деформират от съзнателни и целенасочени коментари или пък да се скрият и заличат важни доказателствени материали, като записи на разговори и други подобни, придобити чрез технически средства.

И ако юридическата отговорност е отпаднала, най – вероятно съзнателно, като са използвани умело предварително създадените вратички в Закона, оневиняващи виновниците, те са длъжни да понесат не по малката отговорност – МОРАЛНАТА!

За ”ОНЯ СПИСЪК” никой не понесе отговорност – нито юридическа, нито морална. Всички замесени побързаха, като Пилат Понтийски да си измият ръцете.

Най-големият ”чистник” се казва СТОЯН ГАНЕВ – един от главните герои в ”АФЕРАТА”.

След 10 ноември той успя тихомълком да се вмъкне сред най-тъмно сините от СДС и да се наложи като един от лидерите, който руши ”обреченият социалистически строй”.

Протеже на генерал Семерджиев и на други специалисти –  ”перестройчици от БКП ”, СТОЯН ГАНЕВ беше определен като много подходящ за използване в бурни, бързо менящи се политически събития, защото притежаваше пълния комплект от качества, характеризиращи кариерата на един изявен комсомолец от фазата на развитият социализъм.

Гаранция за това, че можеше да му се вярва беше статията му от 1989 година, в която пишеше, че ”буржоазната демокрация е окончателно и безвъзвратно преодоляна”.

През същата – 1989 година с помощта на ДС той успя да се пребоядиса тъмно, ама много тъмно син.

СТОЯН ГАНЕВ беше активно подпомогнат от силните но прикрити сили на тайните служби, тъмните петна в биографията му да изчезнат. А те не бяха малко – комсомолски активист, випусник на Московски университет, преподавател по конституционно право на СССР в специалната школа на МВР и не на последно място, съпругата му – ”съветска другарка”, чийто баща е важен чекист.

Ето този човек, боядисан в тъмно синьо направи шеметна кариера след 10 ноември 1989 година. Той беше двигател на т.н. ”кръгла маса”, един от най – отявлените сторонници на премахването на ”комунистическата конституция”, силно агитиращ за свикване на Велико народно събрание и за изработване на нова конституция.

Целта беше постигната, перестройчиците от скритата власт бяха доволни, че икономическите лостове остават у тях. И като награда, техният човек СТОЯН ГАНЕВ става вицепремиер и министър на външните работи.

Във Външно министерства се захваща да чисти „авгиевите обори” и на първо място – ченгета, комунисти и завършили разузнавателната или дипломатическа школа в СССР. Позицията му даваше идеални възможности да събира строго секретни данни, от които да бъде изготвен ”ОНЯ СПИСЪК”.

”ОНЯ СПИСЪК” е голяма игра, в която агентите на ДС изпълняват различни задачи. За най-важната е избран агент“САВА“ – АХМЕД ДОГАН, а негов пръв помощник е СТОЯН ГАНЕВ, който е внедрен на най – подходящото място – министър на външните рабати.

Планът на генералите от ДС е да си съберат парите изнесени в многобройните им фирми зад граница, създадени и контролирани от тях, преди новата власт да се е осетила. Бомбата е „ОНЯ СПИСЪК“ и главните герои са АХМЕД ДОГАН и СТОЯН ГАНЕВ. Вероятно те не са запознати със същността на голямата и сложна игра.

За изготвянето на “ ОНЯ СПИСЪК“ на ГАНЕВ му трябват подходящи помощници, но не е трудно да се намерят такива, при толкова много обидени, обезверени или отчаяни хора, включително и от средите на бившите ченгета. Такъв е ЖИВКО ПОПОВ. Човек със средно образование, но като СТОЯН ГАНЕВ, направил шеметна кариера преди 10 ноември 1989 година, използвайки слабостта на партийните величия и най-вече на МИРЧО СПАСОВ по тънката част. 

От снабдител разнасящ храна и продукти на старците по вилите на членовете на Политбюро, с протекцията на всевластният генерал МИРЧО СПАСОВ, той е назначен за офицер в Първо главно управление и скоро след това е изпратен като разузнавач на „задгранична работа“ – консул в Лондон, без оперативен опит, ценз или владеене на някакъв западен език. В посолството в Лондон не работи дълго и прави невероятен скок – от дипломат с ранг „втори секретар“ е назначен за заместник министър на външните работи, отговарящ за кадрите.

Всички назначения – от шофьора, до посланика, от резидента, разузнавача, шифровача или радиста, до домакина и охраната, както и предварителните съгласувания по партийна линия или по линия на Държавна сигурност – всичко това е ставало със санкцията или със знанието на ЖИВКО ПОПОВ.

По-подходящ от него за изготвянето на ”ОНЯ СПИСЪК” не можело да се намери. Разбира се, включени са и други помагачи, но те са с по-малки възможности, или изпълнявали технически задачи.

Стигаме до главният герой на аферата ”ОНЯ СПИСЪК”, както и до това да разберем какво в същност представлява самият списък.

Главният герой на ”ОНЯ СПИСЪК” се казва АХМЕД ДЕМИР ДОГАН.

На 4 февруари 1992 година, по предварително уговорка и по собствена инициатива, АХМЕД ДОГАН отива в турското посолство. Там го чака група турски дипломати, някои от които са известни на българските специални служби като разузнавачи. Двадесет минути след пристигането на ДОГАН в посолството, идва и турският посланик ЙАЛЧЪН ОРАЛ, който бил болен в къщи, но паради важността на срещата, не можел да не дойде в посолството.

АХМЕД ДОГАН предава на турския посланик и на турските специални служби шест строго секретни български документа, от особена важност, а именно:

1.ЗАДГРАНИЧНИ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА – той получава наименованието ”ОНЯ СПИСЪК”, защото съдържа 1300 имена на всички български разузнавачи зад граница, с всички подробности. От кои служби са, какви прикрития използват, в кои страни работят, на какви постове в посолствата, търговските представителства, смесените фирми и дори какви позиции в резидентурите заемат и много други подробности, обричайки на абсолютен провал цялото българско разузнаване.
Освен този документ, АХМЕД ДОГАН предава на турците:

2. РЕКАПИТУЛАЦИЯ – съвместяването на работата между Министерство на външните работи, Министерство на външната търговия и Министерство на Вътрешните Работи.

3.Бюро за Обслужване  на Дипломатическия Корпус – прикритие на тайните служби.

4.Превратът 1981 година – пълни подробности.

5.Правораздавателни органи – пълна аналитична справка

6 Дом Витгенщайн- справка, защото активно е използван от разузнаването

Всичките тези докумченти са строго секретни, защото съдържат оперативна информация, която касае не само българските специални служби, но и съдбите на много хора – разузнавачи, агенти и секретни сътрудници.

Характерна в това отношение е реакцията на турския посланик ИЯЛЧЪН ОРАЛ, който казва на ДОГАН ”ти ще ме вкараш в затвора”

Следват други подробности около срещата в посолството, както и други данни за предателството на АХМЕД ДОГАН и играта на Държавна сигурност чрез него – агент  „САВА“ с турските специални служби!

Ще продължим да разкриваме истинското лице на АХМЕД ДЕМИР ДОГАН – “ ТОП АГЕНТЪТ“ на Държавна Сигурност. Човекът, който изпълни задачата да ликвидира българското разузнаване!

Следва:

АХМЕД ДОГАН И “ОНЯ СПИСЪК” – втора част

http://razuznavane.com/?p=17518

 

« | »

6 коментара to " ”ОНЯ СПИСЪК” – ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ДОГАН! "

 1. Ventzislav каза:

  Оставям отзив тук, защото във вашия сайт няма възможност за отзиви по принцип. Говорите за това как Доган ни е прецакал, а като е така защо и досега не си е получил заслуженото? Ами напротив – е един от най-богатите в България!! Разузнаването не е ровене в Интернет и който така го разбира много е жалко за него! Тези 10% ( а те са много повече) дето ги няма в Интернет са най-важните! Интернет е само върха на пирамидата!

  • admin каза:

   Г-н Венцислав,
   Критерият ни е:“ИСТИНАТА ПРАВИ ХОРАТА СВОБОДНИ“!
   Във вашите коментари, вие се изживявате като ментор с категорично мнение, ето защо ние решихме да не ви отговаряме и да ги ги премахнем.

   Вие имате сайт, изразявайте там вашето мнение и недоволството си, включително и за нашите статии, оставете читателите да са критерият!И ако това което пишете се чете, оставете всеки сам да си съставя мнение.
   Това което вие не харесвате, на други може би се харесва.

   Ние не натрапваме това, което пишем, а даваме право всеки сам да си прави изводите.
   Но ако откриете, че с нещо сме излъгали, тогава имате право да ни критикувате и да ни кажете кога, къде и с какво сме излъгали, а кажете истината. Ние веднага ще ви се извиним.

   Колкото до 10%, много по умни глави от нашата и вашата са го писали, че 95% от разузнавателната информация е в ИНТЕРНЕТ
   За ваше сведения, нашият сайт ежедневно се посещава от над 1000 души, а сега, по време на това съдбоносно време за България, посещенията са над 2000 души.

   Въпреки вашето критично и даже злобно отношение, ние не ви се сърдим, защото разбираме, че живеем в трудно време и повечето българи са изнервени от пълната безизходица, в която се намира България.

 2. Аз не мога да си представя, че някой е написал книга за „оня списък“, без да се обърне поне за някакви подробности, ако не за мнение, към мен – която публикувах в „Репортер 7“ списъка и го нарекох „оня списък“. Ако ми отговорите и на мен, че това е „злобно мнение“, ще разбера каква ви е играта. Ако искате, мислете, че е ревност. Но не е – интересува ме единствено колко е чистоплътно начинанието. Засега според мен – не е.

  • admin каза:

   Г-жо Пеева,

   Книгата „Оня списък“ е написана от разследващата журналистка Богдана Лазарова, която откри и извади на бял свят от потъналите в прах архиви на съдилищата и ДС 15 тома Дела- 5000 страници.На нея дължим разкриването на една съзнателно прикривана истина, за предателството на Доган.

   Това, че и вие сте писали за „Оня списък“ в „Репортер 7“ заслужава само нашите адмирации, не изпитваме ревност, а начинанието на Богдана Лазарова,Вашето и нашето е съвсем чистоплътно!

   С поздрав: razuznavane.com

   • ВАНИН каза:

    Вие разсмивате. Има ли нещо чистоплътно в разузнаването, в дирижирана поръчка.
    Какъвто и да е бил или го изкарват днес Доган, в случая с Местан и сие и турските мераци е прав. И постъпи като български патриот, като изобличи един турски агент,и плановете на турското , а защо не и на някой други правителства и разузнавания, да падарят на Турция една нова провинция БУЛГАРИСТАН. За награда за заслугите и към големите геостратези, и на пук на руската политика в Сирия.

 3. Ако се прибави към историята и появата на Спас Русев по същото време в посолството в Лондон – картинката относно юнаците на Царя – се изясняват 🙂

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.