You are here: Home // Без категория // САГАТА “ФРОНТИЕР” 2 – 1000 СТРАНИЦИ СеРеСе-та ОБВИНЯВАТ БСП

САГАТА “ФРОНТИЕР” 2 – 1000 СТРАНИЦИ СеРеСе-та ОБВИНЯВАТ БСП

”С КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОТГОВОРНОСТИ СЕ НАТОВАРВАМ, ТОЛКОВА ПО – ДОБРЕ СЕ СПРАВЯМ“ – многозначителната фраза на РУМЕН ОВЧАРОВ, по време на възхода му!

СеРеСе на БСП след 7 години предизвика голям скандал и разкри корупционните партийни игри.

Втора част.

Скандалът между министър Овчаров и директора на Националното следствие Александров непрекъснато набира скорост.

Апогеят му намира премиера Станишев на посещение в Португалия и помрачава неговото пребиваване. Информацията от България е тревожна и се налага да разговаря многократно със свои доверени сътрудници и да дава указания за спешни проверки.

На 4-ти май – велики петък пред Великден в полунощ, часове след слизането си от самолета, Станишев отива направо в Прокуратурата, за да се запознае с материалите от проверката.

Източници от първа ръка твърдят, че премиерът Станишев показал готовност да вземе бързи мерки с цел прекратяване на скандала, както и твърдо отношение към своя министър Румен Овчаров и заместничката му Корнелия Нинова – и двамата замесени сериозно в скандала.

Директорът на националното следствие Ангел Александров – другият от скандала е на този пост с решение на Народното събрание и не е подчинен на Станишев. Още повече, публична тайна било, че зад Александров стои не друг, а коалиционният партньор Ахмед Доган, който все още пази мълчание.

След посещението в Прокуратурата, премиерът разговаря на четири очи и с министър Овчаров. След разговора се появява съобщението:

„когато приключи посещението на българската правителствена делегация в Русия, в която участва и г-н Овчаров, министърът ще излезе в отпуск, докато трае прокурорската проверка”.

В Москва, според свидетели премиерът Станишев се държал твърде хладно с министъра си Овчаров.

Заедно с обявяването, че Овчаров излиза в отпуск, Станишев съобщава за уволнението на двама заместник-министри – Корнелия Нинова от министерството на Овчаров и заместник-министъра на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски, който е от квотата на ДПС.

Пред журналисти Станишев посочва, че в „качеството му на министър-председател и лидер на БСП е заинтересован да излезе наяве истината и да има щателна проверка по всички въпроси, които са възникнали по време на „медийния скандал“.

Всички журналисти били изненадани, че Станишев определил скандала между Овчаров и Александров като „медиен”.

На срещата с премиера, „министър Овчаров е заявил готовността си да подаде оставка от заемания пост в правителството, ако това би довело до стимулиране на реформите в Следствието и Съдебната система”.

Условието, което Овчаров е поставил за оставката си, а той е вторият човек в БСП, сериозно стреснало Станишев, но той потвърдил решението си, че за сега ще излезе в отпуск“.

Станишев разбрал, че отношенията му с министър Овчаров вече навлизат в нова – сложна фаза! 

Поведението на Овчаров и оценките му за корупцията в БСП стряскат Станишев.

До 4-ти май енергийният министър Овчаров е сигурен, че има силен гръб и публично обявява, че не е „марда“ да подаде оставка, а отстраняването на Нинова е недопустимо.

„Нямам намерение нито да подавам оставка, нито да искам отпуск или да се оттеглям от длъжността, която заемам“, заявява Овчаров.

Според него „евентуална оставка щяла да даде ясен сигнал за българската общественост, че всички са маскари“ и затова той категорично твърди, че няма никакво намерение да иска отпуск или да подава оставка.

„Въпросът не е политически, той е икономически” – пояснява Овчаров. „Много стари схеми бяха нарушени, много хора бяха изхвърлени от бизнес, от който получаваха абсолютно незаслужено държавни пари“, казва той. „Много от тези хора са били свързани с БСП и с кръгове от БСП”.

„Факт е, че в България през последните 17 години много хора използваха свои връзки и контакти. Имаше неформални кръгове за влияние, шантажи и се надявам, че много от тези неща ще излязат наяве по време на разследването”.

Овчаров не назовава конкретни имена и факти, но с тези свои думи открито говори, че по върховете на БСП се шири корупцията. Овчаров също предупреди, при това с много категоричен тон, че „зад натиска срещу него стоят среди от БСП, свързани с бившата Държавна сигурност”.

Помолен от журналисти за коментар Станишев казва, че „в качеството му на министър-председател и лидер на БСП е заинтересован да излезе наяве истината и да има щателна проверка по всички въпроси, които са възникнали по време на „медийния скандал“.

Наричайки скандала „медиен” Станишев съзнателно го омаловажава но се разбира, че е стреснат и дори уплашен както от скандала, така и от изявленията на Овчаров относно БСП.

На 5-ти май Корнелия Нинова е уволнена, а Овчаров се оказа в „препоръчителен отпуск.

Станишев е посъветван от противници на Овчаров в червената столетница, да използва подходящия момент със скандала, за да го отстрани напълно, или в краен случай да го освободи като министър на най-важното министерство в кабинета му – на икономиката и енергетиката.

Играта на лидерите в БСП загрубява. Овчаров воюва със Станишев, а не с Александров.

В средите на БСП вече се говори, че Станишев изпитвал към Овчаров прикрит страх, не само заради силното му влияние като негов заместник в партията и ръководител на най-голямата партийна организация на БСП – Софийската.

Страхувал се и защото Овчаров поддържал връзка с енергийните олигарси и големи Донори на БСП. От там Овчаров бил считан за „КОВЧЕЖНИК НА СТОЛЕТНИЦАТА“ 

Много от старите партийни членове оценявали положително жеста на Овчаров, да спаси от корумпираното Следствие Красимир Георгиев – „Франтиера”, един от най-щедрите Донори на БСП.

ЦВЯТКО  ЦВЕТКОВ – бивш секретар на МВР от времето на Виденов и настоящ член на ВИСШИЯ СЪВЕТ на БСП, който се ползва с голям авторитет,  казва:

„Александров говореше много, което е необичайно за неговия пост . Освен това в редица случаи засягаше неща, до които Следствието има достъп след операции и които трябва да останат в тайна поне докато не влязат в съда“.

Според Цветков, Александров е навредил на Следствието, на институциите в страната и на себе си.

Добре информираният Цветков обяснява, че „ ПО СЪЩЕСТВО ГЕНЕЗИСЪТ НА СКАНДАЛА МЕЖДУ МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА РУМЕН ОВЧАРОВ И ДИРЕКТОРА НА НАЦИОНАЛНАТА СЛЕДСТВЕНА СЛУЖБА АНГЕЛ АЛЕКСАНДРОВ БИЛ БИТКА ЗА НАДМОЩИЕ ПО ВСИЧКИ НИВА НА ВЛАСТТА“!

„Скандалът се появява, за да покаже, че нещата фактически се развиват в две плоскости – ОФИЦИАЛНОТО лице на властта и НЕОФИЦИАЛНОТО, в което тя формира отношенията си с ПАРАЛЕЛНАТА ВЛАСТ“!

ИМЕННО В ТАЗИ ПЛОСКОСТ СЕ ШИРЯТ И КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ!

Според Цветков, ПАРАЛЕЛНАТА ВЛАСТ В ДЪРЖАВАТА Е ПРЕДСТАВЕНА от 40-50 ДУШИ.

Рядко се случва добре информирани висши и авторитетни партийни функционери като Цвятко Цветков, така смело да критикуват върхушката на БСП и така категорично да РАЗКРИВАТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО И РОЛЯТА НА ПАРАЛЕЛНАТА ВЛАСТ В ДЪРЖАВАТА! 

Борбата за власт и чистката продължават!

„СКАНДАЛЪТ“ показва колко голяма е корупцията и в Следствието, а на първо място това се отнася за ръководителя на службата Ангел Александров.

Освободени са двете следователки – Шарланджиева и Иванова, които са участвали в разследването на Вальо „Топлото“ и Красимир Георгиев – ”Фронтиера”.

Затова, че от Следствието безконтролно и лесно изтича оперативна информация се разбира от съвместна, уж конспиративна операция на Следствието и Прокуратурата.

Когато отварят сейфовете на бившия шеф на „Топлофикация“ Валентин Димитров в Пощенска банка, един запъхтян адвокат се появил и панически хвърлил ключ от сейф заявявайки уплашено, че той „няма нищо общо с тази работа“.

Ключът бил също от сейф на Димитров, а сейфовете на Вальо Топлото  се оказват празни. В един от тях вместо пари, подигравателно се мъдрела коледна картичка.

Зам. – министърът Корнелия Нинова пред журналисти заявява, че разполага с доказателства за  корупционното й изнудване от шефа на Следствието Ангел Александров, които ще предаде на Прокуратурата.

Тъмните облаци над главата на шефа на Следствието Ангел Александров се сгъстяват в резултат на  многото сигнали срещу него, както и от проведените срещи и дълги разпити в  Прокуратурата.

След разговора с главния Прокурор Борис Велчев, Александров е разпитан отново, като е дал обяснение по бележката с неговия почерк, предоставена от уволнената зам.-министърка Корнелия Нинова. На бележка било написано името на човек от хората на Доган занимаващ се с хазарт, за който Александров настоявал да получи лиценз.

При Борис Велчев вече била обсъдена оставката на Ангел Александров. Очаквало се застъпване за Александров от страна на Доган или друг лидер от ДПС, но такова не последвало. Вместо това, по време на предизборните си обиколки, от хасковското село Широка поляна, Ахмед Доган пояснил, че:

„Ангел Александров всъщност му е бил следовател по делото по Живково време и като такъв го е вкарал в затвора. Но те двамата много се уважавали”?!

С това изказване Доган предрешава съдбата на Александров, подсказвайки на БСП, че няма да се противи на оставката му.

Но Доган прави деликатен упрек към премиера Станишев като казва: „Политическите партньори в тройната коалиция не са знаели, че Станишев е взел решение за уволнение на двамата зам.- министри и изпращането в отпуск на министъра Румен Овчаров“. 

Скоро след тази декларация на Доган, тихомълком отстраненият Делян Пеевски е върнат като замeстник министър в бастиона на ДПС – министерството на Емел Етем.

Пеевски е заемал този пост преди да бъде уволнен от Станишев във връзка със скандала и за корупционните му игри в „Булгартабак“.

Всъщност, чрез Пеевски и ДПС Станишев е искал да ограничи донякъде негативните последици от скандала върху БСП. 

Корнелия Нинова, в желанието си да се оневини дава интервюта, участва в пресконференции и телевизионни предавания, като изнася конкретни данни за корупционните действия на шефа на Следствието Александров. Министър Овчаров запазва мълчание, дори и по въпроси, касаещи сериозните обвинения на Нинова срещу Александров.

В специално интервю, двете обвинени следователки Шарланджиева и Иванова изнасят също компрометиращи информации срещу Александров. Скандалът става още по заплетен, защото се намесват Пеевски и интересите на ДПС в „Булгартабак”, за който отговаря Корнелия Нинова от БСП.

Става ясно, че с кариерата на Ангел Александров като шеф на следствието е свършено!

На 6-ти май, ГЕРГЬОВДЕН държавният глава Първанов все пак взима отношение по скандала, като укорява Станишев, че действията и решенията му са закъснели.

„Цялата разправия от този скандал е доста неприятна и обидна за държавата, а реакцията на министър-председателя е доста закъсняла. Скандалът има своите политически измерения, но не мисля, че това е спорът – дали е политически или не.Той е много сериозен“– заяви държавният глава. Но Първанов, също като Станишев премълчава и не взема отношение към изявлението на Румен Овчаров за това, че „кръгове в БСП години наред източват държавата, не само „Топлофикация“.

Неочаквани връзки на Овчаров и Александров.

Поместваме копие на част от Докладната записка на Ангел Александров до Главния Прокурор Борис Велчев, във връзка със скандала с Румен Овчаров. Докладната е секретна и сега излиза на бял свят. От нея разбираме за среща на Николай Гигов с Овчаров и Александров , вероятно за „помиряване”. Не е ясно олигархът Гигов от името на кого действа, но най – големи са връзките му с БСП.

Отношенията ми с г-н Румен Овчаров – пише Александров в Докладната!

„В сегашната ситуация може да звучи абсурдно, но съвсем доскоро се ласкаех от мисълта, че се познавам с един от държавните мъже на страната. С него ме запозна моят приятел НИКОЛАЙ ГИГОВ“.

„Една неделя след средата на м. февруари 2007 г., Николай Гигов ме беше поканил на семейна вечеря. За моя изненада като гости бяха поканени и г-н Овчаров и съпругата му. Той пожела да говорим насаме, като веднага се нахвърли върху мен неочаквано грубо и с упреци защо моите следователи продължават да пишат справки срещу неговия приятел Красимир Георгиев. Отговорих му, че нямам желание да обсъждам с него служебни въпроси. Г-н Овчаров се закани, че още същата вечер ще се оплаче на президента“.

Кратка справка за търговеца на оръжие НИКОЛАЙ ГИГОВ, който под формата на семейна вечеря  урежда среща между враждуващите Овчаров и Александров.

Николай Гигов е роден в София. Получава по втория начин диплома от Благоевградския университет. В периода 1982-1989 г. е футболист. След това заминава за САЩ, а след няколко години се връща у нас и бързо се ориентира в обстановката, като се присламчва към политическия елит.

През 1993 г. с помощта на пловдивските борци и мафиоти от Клуб 777, с които е близък по спортна линия, е уреден за акционер в Частна земеделска и инвестиционна банка. Скоро банката фалира, като завлича хиляди вложители.

Гигов се сдобива с капитал от фалиралата банка, започва търговия с оръжия и става собственик Ф.К. „Локомотив” – София.

Още през 90-те години Гигов е обект на оперативни разработки за връзките му с известните братя Галеви от Дупница – Пламен Галев и Ангел Христов и Адел Саркис. По това време братя Галеви ръководят една от структурите, контролиращи производството на синтетични наркотици, а ливанецът Адел Саркис трафикира наркотиците.

Саркис е бил шеф на охраната на ливанския президент Амин Джамайел и служител на ливанските тайни служби. В България е под прикритие като търговец на оръжие.

През 1997 г. НС БОП разкрива „Опицвет” – производство на огромни количества синтетична дрога в софийското село Опицвет. В хода на разследването се оказва, че основният инвеститор в производството е Адел Саркис, който поддържа близки връзки със служител на фирмата на Гигов „Делта – Г” и със самия Гигов.

Разкритията по  „Опицвет” се покриват, а процесът потъва в дълбоките сейфове на българското правораздаване. Засечен е контакт на Гигов и със сръбския мафиот Сретен Йосич.

Това е само част от богатата биография на оръжейния търговец и олигарх Гигов, който е близък приятел на президента Първанов, поддържа добри връзки с премиера Станишев и с тяхно съдействие направи крупни сделки и покупката на самолети и кораби за военното министерство. Прибирал е и огромни комисионни от десетки милиона евро и се говори, че е давал големи подкупи и комисионни.

Същият крупен но и съмнителен бизнесмен е приятел и на Директора на следствието Ангел Александров, а очевидно познава добре и министър Овчаров. Каква невероятна компания?!?

СКАНДАЛЪТ ОВЧАРОВ – АЛЕКСАНДРОВ СТРУВА КАРИЕРАТА И НА ДВАМАТА – ЕДИНИЯТ E ЖЕРТВА НА БСП, ДРУГИЯТ НА ДПС.

А НАЙ-ПЕЧЕЛИВШ ОТ СКАНДАЛА Е СТАНИШЕВ.

СТАНИШЕВ ОТСТРАНИ ПЪРВО ОВЧАРОВ ОТ ПЪТЯ СИ, А ПОСЛЕ СЕ СПРАВИ И С ПЪРВАНОВ…. И ЗАПОЧВА ГОЛЯМОТО МУ ИЗДИГАНЕ В ПАРТИЙНАТА И ДЪРЖАВНА ЙЕРАРХИЯ! ДОРИ СТАНА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА П Е С!

НО КОВАРНИТЕ И ЗАДКУЛИСНИ ИГРИ В БСП И СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ, ЗАЩОТО ТЕ СА НЕОБХОДИМИЯТ „ДОПИНГ“ НА ПАРТИЯТА – СТОЛЕТНИЦА, ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА И ДА ПОДДЪРЖА „СТАТУКВОТО“ !

« | »

2 коментара to " САГАТА “ФРОНТИЕР” 2 – 1000 СТРАНИЦИ СеРеСе-та ОБВИНЯВАТ БСП "

  1. Ivan Tankov каза:

    Не съм учуден от фактите, изнесени в материала. Учуден съм, че няма нито един коментар!

    • Димитър Иванов каза:

      ,,,,а мислиш ли,че с коментари само ще променим нещо.Неовходимо е гражданско общество,а за да го има е нужен повече патриотизъм в манталитета ни,,,,,,това е мнението ми

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.