You are here: Home // БСП, криза, мафия, политическа криза, Преходът // КАК БЕШЕ ИЗБРАН ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ

КАК БЕШЕ ИЗБРАН ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ

На едно „уникално заседание“ на Висшия съдебен съвет Сотир Цацаров е избран за главен прокурор от раз! ВСС върши това, което му е било поръчано. Цацаров е посочен от „задкулисието“!

Четирима членове на ВСС се отмятат от номинациите си и е ясно, че това е резултат на силното въздействие върху тях. “ Задкулисието“ налага кандидатура на Сотир Цацаров.

Уникално е заседанието на ВСС, защото е демонстрация на невероятна наглост и власт на „задкулисието“, както и показност на пълната зависимост и подчиненост, наложени от него на българското правосъдие.

„Задкулисието“ и неговото влияние върху ВСС е с дълбоки корени в българското правосъдие, което е заложено в порочната система на конструирането на най-висшият съдебен орган – ВСС. Архитект на тази конструкция е бившият президент Георги Първанов.

При неговото президентство, “ задкулисието“ имаше много силно въздействие върху ВСС, защото заедно с МВР трябваше да крият дълго време агентурната съпричастност на президента Първанов към ДС, известен с псевдонима си “ Гоце“!

Подобна беше ситуацията по време на управлението на ГЕРБ, защото тогава трябваше да се реагира срещу тъмното минало на Бойко Борисов.

По време на дългият български преход ВСС винаги е бил избиран от „задкулисието“! 

И както писа журналистката Еми Барух “ Стана ясно още, че опасенията за симулация на конкуренция за пред онези от Брюксел, които “наблюдават под лупа” случващото се в България, не са преувеличени“.

Сотир Цацаров беше избран за главен прокурор на република България още от първото гласуване, като получи 18 гласа! И след като събира повече от нужните 17, на останалите двама претенденти – Галина Тонева и Борислав Сарафов въобще не им е дадена думата и не се стига до вот за тях.

Номинацията на Цацаров получава политическата подкрепа на премиера Бойко Борисов, определящ го като „най-добрият окръжен съдия, с когото съм работил като главен секретар на МВР“, и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който през 2010 г. оценява Цацаров като „стабилен съдия“,  притежаващ „безупречна репутация в Пловдив“.

И последва светкавичния указ на президента Плевнелиев за назначаването на Цацаров в последния работен ден, точно преди Коледа. Изборът се предаваше по националната обществена телевизия като гаранция за “пълна прозрачност“, а българският народ разбира, че „над главния прокурор е само Господ“.

Началото на кариерата на главния прокурор е още от времето, когато Сотир Цацаров е председател на Окръжния съд в Пловдив, но се е знаело, че тай ще бъде избран за Главен прокурор на България. Този нелицеприятен факт ще го съпътства до края на неговия мандат.

“Избраха го – фаворитът на ГЕРБ Сотир Цацаров е новият главен прокурор”, пише „Капитал дейли“. Какво обаче последва след това:

В деня преди парламентарните избори, след като правителството на ГЕРБ подаде оставка, прокуратурата и главният Прокурор Цацаров бяха особено активни. Това беше голямото „отблагодаряване“ към Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които всъщност наложиха Сотир Цацаров за главен прокурор на България.

Чрез едно ПРЕССЪОБЩЕНИЕ на прокуратурата за заловени фалшиви изборни бюлетини в печатницата MultiPrint в Костинброд, пуснато в деня за размисъл, когато подобни действия са забранени по Закон, Цацаров взриви цялата страна и провали нормалното провеждане на изборите. А предния ден главният прокурор лично беше обещал на Президента Плевнелиев, че няма да дава гласност за бюлетините, за да не „взриви“ деня за размисъл.

Остава тайна, защо след като Борисов и Цветанов наложиха Цацаров за главен прокурор, той им забива „нож в гърба“. Защото главно по негова вина ГЕРБ загуби изборите?

А след това дори Цацаров предприе и съдебни мерки срещу тях, заигравайки със новата власт – със Станишев! Бившият вътрешен министър Цветанов казва: 

Жертва съм на сценарий на Станишев, Цацаров и Пеевски

Държава няма и да има, докато държавници и институции, “интелектуалци” и медиатори, съдии, прокурори и журналисти продължават да танцуват около пилона на властимащите и докато всички те функционират в зависимост от конфигурацията на силите, а не от гледна точка на правото, реда и закона – казва журналистката от „Дайче Веле“ Еми Барух и продължава:

Аплодираме Цацаров. И в същото време изчисляваме – той от кой отбор е сега?

С кого играе? С Плевнелиев? Ама нали до вчера играеше с Борисов и Цветанов? А служебният премиер Марин Райков от кои е – от “добрите” или от “лошите”?

Цацаров вчера беше “там”, а сега е “тук”. Утре къде ще бъде?

Ролята на главния прокурор в момента е ключова. Защото именно той може да започне процеса по възстановяване на изгубеното доверието в правосъдието.

Но затова се иска да не се самозабравяш и да не заживяваш с чуството, че си „НЕДОСЕГАЕМ“ , а да си носител на висок морал, нещо с което Цацаров очевидно не може да се похвали! 

„Прокуратурата не дължи отчет никому“ – казва Цацаров.

ТЕЖКО Й НА БЪЛГАРСКАТА „ТЕМИДА“ С ТАКЪВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР КАТО ЦАЦАРОВ!

 

 

« | »

1 Response to " КАК БЕШЕ ИЗБРАН ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ "

  1. МАТ каза:

    Прави впечатление,че в този сайт истината за всички и всичко се казва от хора като Барух,Тицин,Съгарев

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.