You are here: Home // Без категория, Общи // ТРИЛАТЕРАЛНА КОМИСИЯ – ТРЕТИЯТ СТЪЛБ НА СВЕТОВНИЯ РЕД!

ТРИЛАТЕРАЛНА КОМИСИЯ – ТРЕТИЯТ СТЪЛБ НА СВЕТОВНИЯ РЕД!

Тристранната комисия (Trilateral Commission ) – известна още като TLS е създадена по идея на Дейвид Рокфелер през 1973 г.

Първият  председател на комисията е Збигнев Бжежински, който е главна фигура и в Съвета за чуждестранни връзки – друга организация на световния държавен, политически и финансов елит.

„Трилатеризмът“ се счита за британска идея внесена в САЩ чрез Хенри Кисинджър, който е един от директорите на Съвета за чуждестранни връзки, както и на Трилатералната комисия.
Зад идеята, реализацията и дейността на Тристранната  комисия и на Съвета за чуждестранни връзки стои силно еврейско финансово лоби, начело с мултимилиардера Рокфелер.

Комисията е учредена от частни лица от САЩ, Западна Европа и Япония, с цел взаимодействие между трите големи световни сили. От там носи и името си.
Трилатералната комисия е изцяло частно инициатива, но целите и съвсем не са от частен характер. Понастоящем тя се председателва от бившият американски конгресмен Том Фоли, ирландският бизнесмен Питър Съдърленд и председателят на компанията „Ксерокс“ Йотаро Кобаяши.

Двете организации – Съвет за чуждестранни връзки и Трилатералната комисия са управлявани от едни и същи хора и имат една и съща цел: „Световно управление“.

Организацията контролира най-важните университети: Колумбийския, Джорджтаунския, Харвардския, Хувъровия институт, университетите в Хъдзън, Масачузетс и др.; най-големите фондации като Рокфелер, Форд, Карнеги, големите и известни вестници и радио-телевизионни станции, като „Ню Йорк таймс“, „Лос Анджелис таймс“, „Чикаго сън таймс“, „Си Би Ес“ и др.

Официално Трилатералната комисия се води като политическа дискусионна група от над 300 изтъкнати представители от Северна Америка, Западна Европа и Тихоокеанска Азия, с цел разбирателство и решаване на общите проблеми на тези три региона.

През 1977 г. за 39-ти президент на САЩ е избран членът на комисията Джими Картър, който назначава в своята администрация повече от дузина членове на комисията , включително и Збигнев Бжежински.

В списъка на Трилатералната комисия са имената на американски лидери, като Бил Клинтън, кандидатът за президент на Републиканската партия Джон Маккейн, бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, бившият вицепрезидент Дик Чейни.

Чейни е смятан за идеолог на двете войни в Ирак, чрез които военните лобита и компании печелят милиарди.

За отплата, след напускане на вицепрезидентството Чейни е назначен за шеф на компанията Халибъртън, която строи американските военни лагери в чужбина.
Според свидетели и специалисти вицепрезидентът не е показал видима реакция на 11-и септември 2001, когато Световния търговски център в Ню Йорк рухна. Това според тях е косвено доказателствата, че атентатът е планиран от САЩ, като повод за войните в Ирак и Афганистан и то именно от Трилатерната комисия.

Член на комисията е и Алън Грийнспан,  дългогодишен ръководител на Федералния резерв на Съединените щати, който е частен и е получил от държавата право да отпечатва американската валута.
Заради необеспечеността с активи, тоест с долари, чийто количество се определя от Федералния резерв, комисията се сочи като като един от основните виновници за бушуващата световна икономическа криза.

В програмата на Трилатералната комисия са включени два плана:

1.Аграрен план и международен хранителен резерв- т.е. пълен монопол върху хранителните ресурси и възможностите да се манипулира с него.

2.Енергиен план – абсолютен монопол върху енергетиката на отделните държави. Те определят кои атомни централи да се затворят.

Петър Стоянов участва в годишните заседания на Трилатералната комисия.
През 2006 г. тай е избран за член на Изпълнителното й бюро. Стоянов е един от първите източноевропейски политици, поканени за участие в заседание на Трилатералната комисия.
Обикновено, в продължение на три дни участниците в заседанията обсъждат въпроси като: вътрешната динамика на Европейския съюз, корупцията, насоките в развитието на международната политика и политиката на сигурността, енергийната сигурност, бъдещето на световната търговска система, НАТО и трансатлантическите отношения и др.

Сред докладчиците фигурират имената на:  върховният представител на Европейският съюз за външната политика и сигурността Хавиер Солана, професорът от Масачузетския технологичен институт и бивш директор на ЦРУ Джон Дойч, председателят на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър и бившият първи заместник-управляващ директор на Международния валутен фонд Стенли Фишър.

В брюкселската среща на Трилатералната комисия са участвали също председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер.

Участниците са били поканени на официална вечеря, давана в тяхна чест от председателя на Европейският парламент Ханс-Герт Пьотеринг. Поканени са и на прием от краля на Белгия Албер II, на който са били приветствани от белгийския престолонаследник принц Филип.

Организациите на световният икономически, политически и военен елит – „БИЛДЕРБЕРГИ”, „СЪВЕТЪТ ЗА ЧУЖДЕСТРАННИ ВРЪЗКИ” и „ТРИЛАТЕРАЛНА КОМИСИЯ” са истински „Бермудски триъгълник”, в който искат да вкарат целия свят, за да изградят своя НОВ СВЕТОВЕН РЕД!

Бъдещето ще покаже доколко тяхните планове са осъществими, особено след като ГИГАНТЪТ САЩ всъщност се оказва, че е „КОЛОС НА ГЛИНЕНИ КРАКА”!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.