You are here: Home // Без категория, Общи // ВЕРОЯТНИЯ КРАЙ НА АМЕРИКАНСКИЯ ВЕК

ВЕРОЯТНИЯ КРАЙ НА АМЕРИКАНСКИЯ ВЕК

Настоящото развитие на събитията около държавния дълг на САЩ, може да означават край на епохата на световно доминиране, известна като Американския век, не само в икономиката, но и във военната и дипломатическата сфера“.

Изводът е в редакционна статия на големия лондонски консервативен вестник „Дейли телеграф“от 3 август 2011 г.

„Оказали се на границата на дефолт или неспособни да изплащат заплатите, включително и на военните в зоната на бойните действия в Афганистан. За пръв път САЩ се сблъскаха с нова геополитическа реалност.  Вашингтон загуби възможността да бъде световният жандарм“, подчертава изданието.

Може би „изданието”трябваше да поясни какво разбират под”световен жандарм”, тъй-като този вестник за пръв път използва такива изрази.

Според статията „значителна част от съгласуваните бюджетни съкращения от 2.4 трлн. долара ще трябва да са от бюджета за отбрана“.

Бивш служител на Пентагона твърди, че само за доставката и обслужването на въздушните системи в подразделенията на САЩ в Афганистан и Ирак, се харчат над 20 милиарда долара годишно.

„Плануваното изтегляне на американските войски от Афганистан е продиктувано в значителна степен от финансови причини, заедно с военните и политическите“, отбелязва „Дейли телеграф“. Ситуацията около държавния дълг на САЩ е показала, че страната вече не може да понесе разходите, свързани с поддръжката на статута си на абсолютен световен лидер. Въпреки това, винаги ще се намерят държави, които са готови да запълнят създалия се вакуум“, подчертава „Дейли телеграф“.

Китай вече обяви, че увеличава за настоящата година разходите си за отбрана с 12.7% до 91.6 млрд. долара. На свой ред Русия планира да изхарчи за отбрана 648 млрд. долара до 2020 година.

„Това навежда на извода, че дълговата зависимост на Запада ще му струва по-скъпо, отколкото се пресмяташе по-рано, заключава „Дейли телеграф“.

Трябва пак да се върнем към началото на статията, за да подчертаем характерната английска деликатност, поднесена отново под формата на условности, а именно:

Настоящото развитие на събитията около държавния дълг на САЩ „може да означават край на епохата на световно доминиране, известна като Американския век, не само в икономиката, но и във военната и дипломатическата сфера“.

Ние няма да се изразяваме деликатно, че ”може да означава”, а ще кажем направо, че настъпи „КРАЯ НА АМЕРИКАНСКИЯ ВЕК!

Какво не искат да кажат английските консерватори чрез в-к ”Дейли телеграф”?

Те забравят, че „добрата стара Англия” плува в същата лодка, заедно с американците и че, когато тази лодка се е продънила и потъва – потъва и „добрата стара Англия”. Но в тази лодка има още много други страни, които нямат вина за потъването.

Англичаните пропускат да кажат, че един век има 100 години и че те, съвсем до скоро гордо се нареждаха редом до „големия брат САЩ”, на когото охотно признаваха лидерството.

Но сега нищо не казват за това, че края на Американския век, който вместо да продължи 100 години, продължи точно 1 година, или по-точно до 11-ти септември 2001 г., когато атентатите в Ню Йорк и Вашингтон хвърлиха цяла Америка в агония и страх.

Събития, за които все още не е ясно дали не са собствена, „лошо направена американска сметка”?

11-ти септември 2001 г. постави началото на съвършенно новия постамерикански XXI век, който ще има коренно различни характеристики и параметри.

Англичаните пропускат да кажат, че необеспечеността с активи на долари, а тяхното количество се определя и печата от американския Федерален резер, който е частен и е под контрола на големи еврейски банки начело с Ротшил – е основната причина за бушуващата световна икономическа криза.

Пропускат и това, че Bank of England или Английската банка, предхожда по датата си на раждане Федералния резерв повече от половин век.

През 1844 г. със специален закон, банката собственост на династията Ротшилд първа в света пуска банкноти (хартия) в обръщение..

Не можем да не споменем прочуто, но обидно за Англия изказване на Натан Ротшилд:

Аз не се интересувам от това коя кукла се поставя на престола на Англия да управлява империята, на която слънцето никога не залязва. Човекът, който контролира британските пари, той контролира и Британската империя“. От 1844 г. фамилията Ротшилд са абсолютен финансов господар в Англия.

След кръвопроливни войни, убийства и подкупи, по почти същия модел и с активното английско участие, същата съдба споделя и САЩ.

Американската национална банка и Федералния резер дълги години са били в ръцете на динанастията Ротшилд. Сега, Федералния резерв е контролиран от група еврейски банки начело пак с фамилията Ротшилд.

Ще видите колко жестока и безкомпромисна е войната за притежаването на резерва и как постъпва той?!

Конгресменът Макфадън повдига в съда „обвинение срещу управата на Федералния резерв, затова, че е присвоил повече от 80 милиарда долара от правителството и народа на САЩ” през кризисната 1928 година.

Конгресменът обвинява Резерва, че „незаконно повишава и понижава цената на парите, че раздува или снижава обема на паричната маса в името на частни интереси”.

„Обвинявам ги в заговор с цел предаването на чуждестранни и международни лихвари собствеността и управлението на финансовите ресурси на САЩ.“

Макфадън открито посочва, че международните лихвари, това са еврейските банкери начело с династията Ротшилд.

Разкритията на честния и смел американски конгресмен Макфадън му струват живота. След два неуспешни опита за покушение, той умира отровен на коктейл.

Английските консерватори се „вайкат”, че може да настъпва края на Американския век, но не пишат нищо, че това означава Световна финансова криза. А все още не сме се измъкнали от предишната, която също започна от САЩ.

Защо не се казва истината, че в основата на кризите е ЛЪЖАТА и ИЗМАМАТА на еврейските супербанки начело с Ротширд, Джи.Пи.Морган, и Рокфелер, които контролират Федералния резерв и печатат доларите!

Чрез различни банкови игри и манипулации, те трупат огромни печалби под носа на американската администрация, която вероятно и тя участва.

Непонятно защо не се обявява годишната печалба на резерва?

Нима правителството на Обама не вижда, че сега нещата са много по-сериозни от всички предшестващи кризи!

Нима не виждат, че се задава страшно финансово“ЦУНАМИ“ с катастрофални последици не само за Америка, но и за ЦЕЛИЯ СВЯТ!

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.