You are here: Home // КГБ, ЦРУ // Руските генерали от РАЗУЗНАВАНЕТО никога не са ”БИВШИ” – ОЛЕГ ГРЕЧЕНЕВСКИЙ, руски публицист-анализатор

Руските генерали от РАЗУЗНАВАНЕТО никога не са ”БИВШИ” – ОЛЕГ ГРЕЧЕНЕВСКИЙ, руски публицист-анализатор


о.з. ген. майор БУДАНОВ Виктор Георгиевич е род. 1935 г. Завършил е Новосибирския ж.п. транспортен институт.

В Първо главно управление (ПГУ) – КГБ постъпва през 1966 г. След специална оперативна и езикова подготовка заминава на разузнавателна работа в Англия, откъдето през 1971 г.е експулсиран заедно с група от общо 105 руски разузнавачи.

После е изпратен на разузнавателна работа в Африка.

В началото на 80-те г. БУДАНОВ оглавява антитерористичната служба на специалния отдел ”К” на ПГУ-КГБ.

Има сведение, че още от 1984 год. е поддържал делови контакти със служители на ЦРУ по въпросите на тероризма. Сред руските оперативни среди е известно, че контакти на офицери от ПГУ-КГБ със служители на американските специални служби и особино с ЦРУ се разрешават много рядко, по изключение и със санкция от най-високо рпавнище.

В периода 1987-1990 г. БУДАНОВ е бил един от ръководителите на резидентурата ПГУ-КГБ в ГДР.

Бъдещият руски президент ВЛАДИМИР ПУТИН също е работил в руската резидентура в ГДР и е бил под ръководството на БУДАНОВ в периода 1985-1990 г.

Ген. БУДАНОВ е бил последният ръководител на суперотдела ”К” до неговото разформироване. Служил е до реорганизирането на ПГУ и КГБ, които ЕЛЦИН предприема след неуспешния опит за преврат.

Известно е, че в преврата срещу Горбачов и Елцин КГБ е играла активна роля.

Управление ”К” е било най-важното в системата на Първо главно управление-КГБ.

То е разработвало противниковите разузнавателни служби и най-вече тези на САЩ и е отговаряло за сигурността, както на руските разузнавачи, така и за руската агентура, във всички разузнавани страни зад граница. Ето защо ген. БУДАНОВ е притежавал ”най-важната и най-достоверна” информация, не само за кадрите на руското разузнаване, но и за руската и на другите скциалистически страни агентури.

Съгласно дългогодишната практика, най-ценните агенти на ”братските разузнавания” от Социалистическия лагер задължително били предавани на ръководство на руското ПГУ-КГБ.

През 1992 год. БУДАНОВ е освободен от руското разузнаване, но много скоро подхваща пак старата си професия.
След напускането на КГБ, заминава за САЩ и с помоща на бивши ръководни служители на ЦРУ започва успешен частен бизнес.

През 1993 год. съвместно с бившия зам. Директор на УПРАВЛЕНИЕ НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ на САЩ- GERALD P. BURKE откриват и изграждат една огромна международна фирма – PARVUS INTERNATIONAL чиято основна дейност е – ”РАЗУЗНАВАНЕ”?

Трябва също да се отбележи, че веднага след като е заминава за САЩ БУДАНОВ извиква при себеси доста голяма група ” бивши съветски разведчици”, които устройва на различна работа в фирмата си. Разбира се със съгласието на САЩ.

Пита се каква е ЦЕНАТА на това АМЕРИКАНСКО СЪГЛАСИЕ и какъв е руският при4нос за постигане на американското разположение и съгласие?!

Следва: Информация за фирмата “PARVUS INTERNATIONAL” и другата фирма – “IRIS“, също създадена от БУДАНОВ и ДЖЕРАРД БЪРК, със същия предмет на дейност и с офис в МОСКВА, който се оглавява от ДМИТРИЙ – син на БУДАНОВ. Има непотвърдена информация, че “IRIS“ има клон и в СОФИЯ!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.