You are here: Home // БСП, България, Общи, Олигарси, Преходът // ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ – СПАЗИХ ОБЕЩАНИЕТО СИ!

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ – СПАЗИХ ОБЕЩАНИЕТО СИ!

АЗ СЪМ ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

„Твърдя, че спазих обещанието си, поставено на първо място – да съм президент на всички българи“, каза Георги Първанов на среща с обществеността във Враца. Той заяви, че амбицията му е да излезе достойно от президентството.

Имам самочувствието на успял държавен глава.

В България премиерите, министрите и депутатите винаги са имали чувството, че са на временно статукво, върху несигурна конюнктура и направлявани от политическата мафия, на която пък олигарсите в страната и кукловодите зад граница дърпат конците.

А къде е президента?

Президентът на една страна би трябвало да бъде нещо съвсем друго – да олицетворява най-доброто на една нация – да бъде гордостта на народа.

Защото той съчетава мисията да представлява народа да показва на света що за държава сме и с какъв дух, интелект и морал живеем. Това е свещен дълг!

Ето защо президентът трябва да забрави политически убеждения, пристрастия, интриги, игри и сметки, за да бъде признат и уважаван от нацията.

И ако е изпълнил всичко това, тогава президентът може да каже, че има самочувствието на успял държавен глава.

Цитирам една много точна преценка за Георги Първанов. Не тази, която бяха му направили старите комунисти, наричайки го „мъжкият Барби”, а преценката на една млада, сериозна журналистка.

„Нашият държавен глава се оказа странна, изпълнена с противоречиви послания личност. При него се установиха тъмно минало, доста мътно настояще и неясно бъдеще.

Наистина ли  Първанов, президент вече втори мандат, е символ и огледало на нашата същност?

Не ми се иска да вярвам, че е така, защото на това огледало липсва кристалната чистота и истинност. То е замъглено като, че е от атрибутите на някой фокусник-шарлатанин, нащърбено и криво.

През него виждаме обезобразено лицето на българския дух.

Лошото е, че и светът ни възприема с гротескни, чудовищно разкривени черти”. 

Може би ще се осъмните в тази оценка? Тогава прочетете това:

1.ПЪРВАНОВ – пионка в „червената конспирация”.

2.ПЪРВАНОВ – нагласената печеливша карта.

3.ПЪРВАНОВ не си мени ”нрава”!

4.СДЕЛКАТА НА ПЪРВАНОВ – „Подкрепа за Помилване“.

Ако още не вярвате, прочетете и това:

На 21 март 2006 г. президентът Георги Първанов подписва указ за изпращането на скандалния бивш главен прокурор Никола Филчев за посланик в Казахстан.

Номинацията, както и всички други предложения за посланици, е направена от Министерския съвет – от правителство на Сергей Станишев, но по искане на Първанов.

С това назначение де факто е прекъснато съдебно дело, в което към Филчев са отправени обвинения за убийство. Филчев вече има дипломатически имунитет.

Назначението и поведението му след това предизвикват серия от скандали. Първоначално той се укрива в България и не заминава да изпълнява задълженията си на посланик в Казахстан.

Псува вулгарно журналист по време на телефонно интервю, излъчено от Българското национално радио.

По-късно, след заминаването си за Казахтан, още на следващата седмица, той се връща в София и отново е в неизвестност.

Първанов и външно министерство не реагират на тези необясними своеволия на Филчев. Той остава посланик до „оставката си“, която решава сам, след като от месеци не изпълнява задълженията си на посланик.

С указ на Първанов в началото на 2009 г. Филчев е освободен от поста.

Цели 3 години Филчев се възползва от дипломатическия имунитет и е съдебно неуязвим. След завръщането му в България делото му съзнателно се потулва.

По-късно Европейският съд по правата на човека осъжда България да заплати обезщетение, за това, че не е извършила независима проверека на версията за поръчката на убийство от Филчев, на прокурора от Висшата касационна прокуратура Николай Колев.

В поръчката за убийство е замесен и Алексей Петров, следствен и по други дела, бивша барета, заемал важни постове в президенството, министерския съвет и ДАНС. Неговото съмнително минало е ясно за всички, но не за съдии и прокурори.

Изпращането на Никола Филчев за посланик в Казахстан от Първанов е прикриване на потенциален, а може би и на действителен поръчител на убийство, за което има и много други сериозни улики.

Да укриваш потенциален престъпник, също е престъпление госн. Президент, но и ти имаш имунитет.

Дали съвестта ти е чиста, след като си подписал указа за Филчев, господин успешен президент?

А ето Георги Първанов в друга подобна роля – отново укриване в чужбина на близък човек.

През декември 2008 г. природозащитната организация “За да остане природа в България” е поискала сваляне на депутатския имунитет на председателя на Комисията по земеделие и гори в Народното събрание Васил Калинов от БСП, като го обвиняват, че е свързан с горската мафия.

В отворено писмо до Държавната агенция “Национална сигурност”/ДАНС/, Главния прокурор, Зелената фракция в Европарламента, Комисаря по правосъдие в Европейската комисия, Посланика на САЩ в България, Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет, Народното събрание, те обясняват мотивите за искането:

“Явни връзки на председателя на комисията по земеделие и гори с организираната политическа престъпност и подставените им лица от олигарси и чиновници във властта. Доказателства за това твърдение е Законът за изменение и допълнение (ЗИД) на закона за горите, вносител на който е Калинов.

Той предлага на Народното събрание, да узакони заграбените стратегически за държавата обекти – вододайните зони на България, Черноморието и унищожаването им.

ЗИД урежда заменките, като прави нов подарък за новобогаташи като, Цеко Минев, Кирил Асенов, Христо Ковачки, Славейко Стайков, Георги Крумов и другите олигарси на БСП, НДСВ и ДПС, които са се вредили с терени за изграждането на ски курорти във Витоша, Пирин, Родопите и Рила.

Калинов съзнателно предлага безпрепятственото изсичане на стратегическите вододайни зони на България, без промяната на предназначението на горите, без обществено обсъждане със засегнатите физически и юридически лица, в случая 1/3 от населението на страната и всичко в полза на олигарсите. Според вносителите, те перат ограбените милиарди, под формата на “инвестиции”, но унищожават природата с незаконни строежи в планините и по Черноморието.

„Уважаеми г-н Главен прокурор, г-н Председателю на ДАНС, за трети път ви доказваме наличието на всеобхватна организирана политическа престъпност, която с подставените си лица в цялата изпълнителна, законодателна и съдебна власти и в “бизнеса”, унищожават природата и бъдещето на страната.

Надяваме се да вземете незабавно мерки и да защитите националната сигурност от формално и неформално властващите престъпници в България, като само по този начин ще можете да се разграничите от престъпността и да си спестите в бъдеще търсене на наказателна отговорност наред с тях”, се казва още в писмото.

Много силни, съкрушителни думи за цялата власт в България и същевременно, зав за помощ.

Интересно, вносителите не споменават нищо за президента Първанов, като че ли той не съществува, или не го признават.

А той казва за себе си, че е успял”държавен глава”!

Каква е тази „държавна глава“, като не вижда, че България поголовно се разграбва и краде и че в това участва и неговия приятел Калинов.

Ето как в пресата се коментира случаят:

„Парламентът днес прекрати предсрочно депутатските пълномощия на шефа на земеделската комисия Васил Калинов от БСП, под чието ръководство бяха приети поредица от скандални промени в законите за горите и за лова.

Причината е, че на 4 март Калинов заминава посланик в Азербайджан”.

Вместо прокурорска проверка и разследване, Калинов е назначен веднага от президента Първанов за посланик в Азърбайджан. И той като Филчев търси да се покрие.

И Първанов отново е „ангел спасител”, прегазвайки закона.

„Освен бившия главен прокурор Никола Филчев, само два са случаите на компромис при назначаването на дипломати и един от тях е бившият депутат от БСП Васил Калинов, който е на дипломатическа служба в Азербайджан”, казва пък вътшния министър Калфин.

Васил Калинов е съсобственик с Румен Иванов на голямата строителна фирма “Крит – Дизайн”. И двамата са крупни олигарси и са подкрепяли парично Първанов за президентските избори.

Няколко месеца след спасителния Указ за Калинов, синът на Първанов придобива изключително ценен и луксозен имот на 250 м2 за символична, скандално ниска цена от 500 евро на м2. за тризонет в елитния квартал “Манастирски ливади”.

До тук ще спрем, защото ще следват лъжите на Първанов, най-голямият му президентски грях или по-точно най-голямото му престъпление.

Имам самочувствието на успял държавен глава.

Повярвахте му нали?!?!

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.