You are here: Home // Ахмед Доган, България, Държавна Сигурност // АХМЕД ДОГАН – „ОНЯ СПИСЪК“ И НАГРАЖДАВАНЕТО

АХМЕД ДОГАН – „ОНЯ СПИСЪК“ И НАГРАЖДАВАНЕТО

ВМЕСТО ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА, ДОГАН ПОЛУЧИ НАЙ-ВИСОКОТО БЪЛГАРСКО ОТЛИЧИЕ. 

”ОНЯ СПИСЪК” е като птицата ”Феникс” възкръсна и изненада много – червени, сини, българи, турци, ченгета и агенти и не са малко тези, които вероятно гледат уплашено.

Захвърлен, забравен, събирал прах цели 18 години, вече никой не си спомняше за него.

И ето, намери се една жена, или по-точно една журналистка и още по-точно – една истинска българка, която го измъкна от неговото дълго и нарочно забвение, потруди се да прочете неговите 5000 пожълтели страници и да напише едни потресаващи репортажи.

”ОНЯ СПИСЪК” ”АФЕРА”, както го наричат.

Той е по-скоро едно огромно огледало, в което се оглеждат в най-ранната си възраст българският преход и младата българската демокрация. И както се вижда, тази млада демокрация с ”лакти и нокти” се е мъчила да си пробие път към властта, но все още не и достигат силите.

Но тя – властта е в яките ръцете на една партия, която веднаж е комунистическа после става уж социалистическа – но винаги е все една и съща – алчна за власт.

По времето на ”ОНЯ СПИСЪК”, въпреки огромната си членска маса и най-вече икономическа мощ, тази партия държеше властта благодарение на добре изградената и добре смазана машина – Държавна сигурност.

Пагубното въздействие върху българският народ, което нанесе дългогодишното управление на БКП, не може да бъде измито или заличено от нейната приемница – БСП, защото особена разлика между тях няма.

Силата на БКП преименувана в БСП и най – вече все още властната и опасна Държавна Сигурност, оставиха за вечни времена отпечатъка си върху българската история чрез ”ОНЯ СПИСЪК” и събитията, които сътвори тяхния агент“САВА“ – АХМЕД ДОГАН.

АХМЕЕД ДЕМИР ДОГАН – едно име което България вечно ще помни, но не с ДОБРО!

На снимката Доган и Октай пред Народното събрание очакват решението на специалната Комисия по случая „Оня списък“. Отговорът е-„Оправдание“!!!

По времето, когато случаят беше наречен някак си небрежно ”АФЕРА”, комунистическата партия беше принудена да смени името си и да стане социалистическа, за да смекчи, омразата, която си беше спечелила. ”Вълкът мени козината си, но не и нрава” – поговорката важи за БКП, но с една  голяма разлика – БКП вече не беше и никога повече не можеше да бъде вълк.

Огледалото, след 18 години показа че, някога мощната партия БКП, сега като БСП се е смалила, по-точно стопила и е останала една малка, свадлива, но по стар навик, перчещата се група на т.н. ”борчески български социалисти”.

Не по-малко тъжна е картината и на СДС, която огледалото на ”ОНЯ СПИСЪК” показва след 18 години.

Не е много голяма разликата, между онова, което беше СДС през 1992 година и сега.

Тя пак е една малка, разпокъсана, разединена, пак с много претенденти за лидери, все още търсеща своето утвърждаване и с не дотам успешни опити за припознаване от българското общество. Това е сега СДС.

След като веднаж получи вот на доверие, вместо да го оправдае, СДС го проигра и сега трудно ще си върне загубеното доверие.

По времето, когато ”ОНЯ СПИСЪК” беше АФЕРА, СДС направи фатални грашки.

От тези грешки се възползваха най много АХМЕД ДОГАН, но също така и БСП. Съюзът между тях отне възможността на СДС да управлява България и да осъществи нормален преход от тоталитарна, към демократична власт.

СДС, след като веднаж допусна тази грешка, сега трябва да разбира добре какво грози България, ако пак се оформи този опасен ”ТАНДЕМ” – ДПС и БСП.

АХМЕД ДОГАН, за да запази и затвърди силните си политически позиции и истинската – реална власт, с неохота, преглътна горчилката и замълча за вината на БСП по т.н. ”възродителен процес”. Нищо не пречи на ДОГАН да направи същото и сега, да постави личния си интерес над държавния.

У АХМЕД ДОГАН няма морал, особено когато става въпрос за власт и за пари.

Най-впечатляваща картина в огледалото на ”ОНЯ СПИСЪК, е картината на самият АХМЕД ДОГАН – вече не агент ”САВА”- истинският виновник за аферата ”ОНЯ СПИСЪК”.

Вместо в затвора, той се перчи пред президенти, премиери, министри, депутати, политици, общественици – въобще каймака на българското общество и още много други – българи, турци и всякакви чужденци. Както не на шега го наричат ”най-глезеният български политик”.

На осъден и лежал в затвора български гражданин, дори и шофьорска книжка не се издава. Така е според Закона, но ако се спазва.

ДОГАН, веднъж е осъден на 10 години затвор през 1986 година за ”извършване на антибългарска терористична дейност в полза на чужда държава” – Турция.

После през 1992 година предава пак на Турция „пълен списък на цялото българско разузнаване – 1300 души – служители и агенти”.

ДОГАН фактически превърна българската държава в ”разграден двор” за турското разузнаване и то точно, когато се създава турска партия в България.

И вместо да бъде съден, осъден и да лежи в затвора, той се излежава в новопостроените си султански сараи.

Свалянето от власт правителството но СДС начело с ФИЛИП ДИМИТРОВ, е най-печелившият политическси ход на ДОГАН.

Той успя да постави себе си начело на властта в България, като сподели и една по-малка част от нея и с БСП. ДОГАН това постигна, сключвайки споразумение с БСП, въпреки, че няколко месеца преди това, в Парламента искаше БСП да бъде обявена извън Закона.

Лично, президентът на Републиката ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ връчва на ДОГАН МАНДАТ да състави правителство, макар, че ДПС по изборен резултат е трета партия.

ДОГАН  умело изиграва не само СДС, но и БСП, която е втора по резултати партия и трябваше преди него да съставя правителство. Но за да изхитри БСП ДОГАН получи едно приятелско рамо от самия президент Желю Желев.


Така се роди пагубното за България правителство на премиера ЛЮБЕН БЕРОВ, който е сериозно болен и фактически държавата се управляваше от ”тримата” вицепремиери от листата на ДПС – управляваше се лично от ДОГАН.


Бившият председател на БСП, настоящ президент на Република България и бивш агент на ДС – ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ, оценява големият принос на АХМЕД ДОГАН в утвърждаването на турската партия в България и за успешното прилагане на турската политика в страната.

Също така и заслугите му за сваляне от власт на вечният враг на БСП – СДС и за успешното изграждане на Съюза ДПС – БСП.

Предвид големите заслуги на АХМЕД ДОГАН, за възхода на българската – пардон турската нация в България, Президентът го ”НАГРАЖДАВА” с най-високото българско държавно отличие –орден ”Стара планина- I-ва степен”.

Гордей се земльо с такива „български“ герои!

”ОНЯ СПИСЪК” оживя действително.

Но неговото превъплъщение не е само ”ОГЛЕДАЛОТО”. Той също ще проговори и ще започне да задава въпроси, много въпроси, много трудни и неприятни въпроси.

Но кое е най-странното – отговорите на тези въпроси се намират в 5-те хиляди страници на делото.

”ОНЯ СПИСЪК” не е обикновено дело, то е умно дело, защото ще проговори и ще говори с достоверността на своите 5000 страници.

Там са записани, описани или сами са се ”описали” много герои от тази афера. Делото просто ще даде гласност на техните действия или бездействия…

”ОНЯ СПИСЪК” от едно съзнателно прекратено и свалено в архив дело, вече е съживено и не може да бъде повторно ”пратено в архив”.

Отмина злополучната 1992 година, хората вече не са уплашени, въпреки, че все още от някъде изскача ”сагата” с някое мухлясало досие.

Но вече в България все по-трудно се прикриват или премълчават факти и събития, които касаят цялото общество.

Българските управници, както и т.н. компетентни власти, както направиха с материалите по делото ”ОНЯ СЛУЧАЙ”, трябва да разсекретът и строго секретните материали от 1986 година на Софийски градски военен съд, който осъжда ДОГАН на 10 години затвор за извършване на антибългарска терористична дейност.

Трябва да се разсекретът и материалите на съда, който е освободил ДОГАН от затвора, след 3 годишен престой и да се изясни въпросът, амнистиран ли е ДОГАН или не и ако не е, по силата на какъв Закон или Заповед е бил освободен.

13 годишната дейност на АХМЕД ДОГАН като агент на Държавна сигурност отдавна е покрила изискването за давност и всички материали трябва да бъдат извадени на показ, защото става въпрос за известен политик и българската общественост трябва да знае кой всъщност е АХМЕД ДОГАН.

Също така, компетентните служби трябва да извадят и покажат оригиналните касети, които оневиняват или доказват вината на ДОГАН.

Сигурно, тези касети все още се пазят някъде, в някоя каса, освен ако не са продадени.

И Президента трябва да даде гласност АХМЕД ДОГАН носител ли е на най-високото българско държавно отличие или не, след като веднъж го беше върнал по обиден начин.

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.