You are here: Home // Ахмед Доган, БКП, БСП, България, Държавна Сигурност, мафия, Олигарси, Предатели, шпионаж // АХМЕД ДОГАН – ВЪЗХОДЪТ, ВЪРХЪТ И ЗАЛЕЗЪТ

АХМЕД ДОГАН – ВЪЗХОДЪТ, ВЪРХЪТ И ЗАЛЕЗЪТ

АХМЕД ДОГАН – ВЪЗХОДЪТ

Първа част – 30.09.2010 г. 

Много качества трябва да притежава една политическа личност, за да се издигне в обществото и да стане значим, а за да бъде признат като лидер, изискванията са още по-големи.

Българското общество, след 45 годишно тоталитарно управление, беше напълно объркано и дезориентирано, особено в идейно-политическо и морално отношение.

След 10 ноември 1989 година, в бурния период на преход, на политическата сцена се появяваха много партии и още повече кандидати за лидери. Но повечето бяха ”еднодневки”, появяваха се и изчезваха. Много малко от тях се задържаха, още по-малко печелеха уважение и авторитет, а на пръсти се броят тези, които оставиха някаква следа в обществената памет.

Лъжата, лицемерието, демагогията, мимикрията – язви наследени от предишния режим не позволяваха на българското общество да създава истински политически лидери, защото самото общество и партии страдаха от същите недъзи. Затова, в 20 годишния преход, в България не се роди нито един значим политически лидер, когото обществото, по-точно нацията да приеме без никакъв компромис или сянка на съмнение.

Характерна особеност на българското общество е това, че една не малка част от него говори друг език – турски и не изповядва християнството, а мюсюлманство – това са т.нар. български турци. Те не само, че изтърпяха покорно тоталитарните репресии на предишния режим, но понесоха и нечовешкото бреме на т.нар. ”възродителен процес”.

Българските турци, духовно, религиозно и материално бяха опустошени, а в тяхната – от векове изграждана ориенталска психика, традиционната им склонност към покорство, послушание и подчинение се засилиха още повече.

Опитният агент и психолог АХМЕД ДОГАН безпогрешно схвана това и разбра, че сега е момента да стане лидер на българските турци.

С вродената си хитрост, ДОГАН измисли подходящия девиз ”турчинът винаги дава приоритет, дава картбланш на хора, които могат много добре да го преставляват”. И когато този девиз е съчетан с умели лъжи и манипулации за уж ръководната му роля в турската съпротива, не е трудно за играч като ДОГАН да стане лидер на българските турци.

За реализацията на тази цел той имаше подкрепата на две разузнавателни служби – българската и турската, колкото и невероятно да звучи това.

АХМЕД ДОГАН е единственият български политик на прехода, който организира българските турци в Движение за права и свободи (ДПС), което бързо след това превърна в партия и в продължение на близо три десетилетия, той е нейния неоспорим и несменяем лидер, депутат и председател на парламентарната й група.

Никой друг български политик не може да се похвали с такова постижение.

Но ДОГАН, още от първия ден, когато се почувства като лидер, съзнателно сложи преграда между българи и български турци. За него в България нямаше вече български турци, имаше само турци.

ДОГАН бързо изгради организация в ДПС на ”единоначален принцип”, успя да наложи желязна дисциплина и да я превърне в сериозна политическа сила, а той, използвайки умело трудностите на другите политически партии, да се издигне като значим политик.

За това съдействаше благоприятното стечение на политическата ситуация в България – характерната слабост на СДС и на опозицията като цяло, както и отмиращата сила и влияние на БСП.

В периода на налагането на ДПС като решаващ политически фактор в страната, важна роля изиграха уменията и опитът му на обигран ”агент”, силната му мотивация за постигане на успех, огромната му амбиция, воля и неутолима жажда за власт – качества, необходими за издигането на един политически лидер.

АХМЕД ДОГАН за 3 години направи такава гламозамайваща кариера, каквато никой друг български политик в най-новата ни история не е правил.

С добре обмислени действия, подпомогнат от специално подбрани съучастници – вицепремиерът СТОЯН ГАНЕВ и бившият зам. Министър на външните работи ЖИВКО ПОПОВ, на 4-ти февруари 1992 година той изигра най-печелившия си ход – Аферата ”ОНЯ СПИСЪК”- предаде строго секретни и много важни документи в турското посолство в София.

ДОГАН знаеше, че хвърля бомба, която ще разтресе не само правителството, но и цялата страна. Той предварително беше пресметнал, че нищо не може да му се случи, защото изпълняваше задача на все още силната Държавна сигурност, а правителството на СДС зависише единствено от него дали ще продължи да управлява.

И знаеше, че вместо да влезе в затвора като престъпник, той ще бъде оневинен. Не знаеше само, че може да стане и национален герой.

Висшите български държавници и 19 народни избраници – депутати от СДС, страхувайки се да не загубят властта си, спасиха ДОГАН от съд , а той след няколко месеца им се ”отблагодари”, като ги свали от власт, с нескритото задоволство на победител.

Лично президентът ЖЕЛЕВ връчи на ДОГАН мандат да състави българското правителство – парадокс, какъвто световната история не познава. Осъден за шпионаж срещу България и лежал 3 години в затвора, да определя българското правителство!

АХМЕД ДОГАН определяше не само българското правителство, той определяше и бъдещето на българската нация.

И той определи такова бъдеще, че повече от 20 години страната ни не може да излезе от блатото, в което той и избраните от него ”политически пионки” съзнателно или несъзнателно ни натикаха.

Орбитата, на която президентът ЖЕЛЕВ изстреля ДОГАН беше много висока.

Ставайки мандатоносител, ДОГАН назначи напълно зависимо от него правителство и започна нагло да демонстрира не само своята воля и жажда за власт, но и открита протурска националистическа позиция, която се приемаше с голямо задоволство от Турция.

В подкрепа на това е и изявлението на ТУРГУТ ЮЗАЛ – турският президент и бивш министър председател, който по времето, когато ДОГАН беше на политическия връх, високомерно заяви:
” Един ден Булгаристан ще бъде наш, само че този път ще го купим”.

И имаше основание да се надява, защото управлението на България беше в ръцете на АХМЕД бей ДОГАН, който с удоволствие би я продал на Турция, без да му мигне окото, ако имаше такава възможност.

ДОГАН” летеше” много на високо за радост на турците и в България и в Турция.

Но българските турци щяха да разберат, че напразно се надяват ДОГАН да облекчи тежката им садба, а ние българите, тепърва щяхме да ”сърбаме попарата” му – цели 22 години.

АХМЕД ДОГАН – НА ВЪРХА 

Втора част – 30.09.2010 г. 

Внезапно изстреляни на такава висока партийна или държавна орбита, много от лидерите получават ”главозамайване”, „мегаломания“ и ”дезориентация ”.  

АХМЕД ДОГАН не можа да се опази и от трите.

”Водач е човекът, който има силно ЕГО” – казва самодоволно ДОГАН.

Изсрелян на високо, той изгуби връзката с реалността, все повече го обземаше жаждата за власт и влияние, ставаше по-алчен и сребролюбив, нагло демонстрираше нарушаването на закона и това, че той стои над него, обземаше го мания за величие.

В ранния период на своето издигане, ДОГАН съзнателно размахваше турската националистическа карта и парадираше, че той и ДПС са в основата на етническия мир в България и че всеки, който е против тях, е против националната сигурност. ”Ако го нямаше ДПС, Босна е само един блед модел за онова, което можеше да се случи в България” – ето как ДОГАН плашеше и умело заиграваше с т.н. ”етнически мир”.

До 1999 година ДОГАН можеше да експлоатира темата за ”етническия мир” в България, да я прилага успешно като силно оръжие за печелене на избори и за покачване на собствената си цена.

Той дори си позволи наглостта да си приписва българския етнически модел като ”собствен интелектуален продукт”, ДОГАНОВО ”НОУ – ХАУ”, нещо, което според него, можело да бъде предлагано в размирните балкански държави и да се правят пари.

Ако от високата орбита, на която ”лети” ДОГАН, той не вижда колко много са се променили балканските държави и не забелязва новите политически реалности, означава, че той е изпаднал в състояние на дезориентация.

ДОГАН също дълбоко се заблуждава, ако все още вярва, че държи в ръцете си ”ключът към етническия мир в България”, както обича да се изразява.

Заблудата му идва от това, че той не разбира, или по-скоро не иска да разбе, че обикновените турци вече не му вярват и не очакват от него да им подобри хала.

Защото през целия си 20 годишен мандат, лично той и неговото близко обкръжение богато са се облажвали, облагодетелствували и трупали богатства, а турците са бедствали и обеднявали.

ДОГАН очевидно не иска да приеме, че етническият мир в България се дължи на здравия разум на всички етноси.

И най-вече на това, че от векове българинът е показвал, показва и сега неизменните си качества на етническа и религиозна търпимост, взаимно зачитане и толерантност към турците.

Доган знае много добре, че в Турция няма етническо малцинство – всички са турски поданици. Има един народ и една нация – кюрдите, те са над 20 милиона, но не могат да ползват майчиния си език. Нямат предавания по телевизията на кюрдски, на митинги или на други публични събирания не могат да говорят на родния си кюрдски език.

Нарушавайки българските закони, Доган впрегна цялия потенциал на ДПС, използва всички средства, включително и неразрешени, за налагане повсеместното изучаване на турски език и постигане на максималното му използване в националните средства за масова информация.

Турският език се използва при всички мероприятия на ДПС и не само в районите с преобладаващо турско население.

Използва се както от ръководството на ДПС, така и от депутати и министри. В борбата за налагане на турското самосъзнание и турския език в България, активно участват, министри, депутати и политици от Турция.

Въпреки, че това е в нарушение на българската конституция, няма никаква реакция от страна на българските власти в интерес на добрите междусъседски отношения.

С организационното укрепване на ДПС, както и с нарастналите властови позиции на ДОГАН и неговото обкръжение, рязко се засили използването на мюсюлманската религия и на религиозните водачи за изучаване на турски език, особено сред помаците.

Чуйте какво казва ДОГАН:
”Аз съм човек на делото, посветил съм се на борбата за права на турското население. По-скоро ще заложа главата си, отколкото да отстъпя и милиметър от постигането на тези права. Това е съдържанието на действията ми, първата ми МИСИЯ. Непосредствено свързана с нея е и втората ми МИСИЯ – да направя всичко, за да може у помаците да се изгради турско самосъзнание. Това са хора, изключително предани на своята религия и вярващи, че са турци. ДПС е задължена на обстоятелството, че съществува Турция. От страх пред силата на Турция, българите не посмяха да ни попречат да участваме в изборите. СТРАХУВАТ СЕ ОТ НАС, ТЪЙ КАТО ЗАД ГЪРБА НИ Е ТУРЦИЯ”.

Това са думи на АХМЕД ДОГАН изречени на 12 юни 1990 година.

Само след 2 години, този човек пое управлението на България.

ДОГАН и сега прави подобни изказвания, използвайки Турция за сплашване.

Но той много добре разбира, че за Турция той вече не е необходимият им човек, какъвто беше преди 20 години.

Напротив, амбициите на Турция са за влизане в Европийският съюз и ДОГАН вече създава пречки.

Това е една от основните причини, която води до понижаване на иначе високото самочувствие на ДОГАН.

 

АХМЕД ДОГАН –  ЗАЛЕЗЪТ

Трета част – 30.09.2010 г. 

След като ДОГАН бе изхвърлен от властта и разбира, че на ролята му да бъде ”балансьор”, или поне ”политически посредник” в България се сложи край, той получи най-сериозният ”ритник”, както обичаше да се изразява.

Това е основната причина за неговата психическа лабилност.

ДОГАН продължава да използва турския национализъм, нещо с което още искаше да впечатлява турците не само у нас и да подчертава различията им с нас – българите.

Но и тук допуска сериозно подценяване на действителността.

В сегашното правителство без ДПС, има турски министър и други ръководни дейци турци и никой от тях не е обвинен, че краде, или раздава блага на близките си. Нещо повече, турците чувстват, че сегашната власт с нищо не ги заплашва – нито етнически, нито религиозно. Поведението на правителството спрямо турците в много голяма степен обезсмисли яростният национализъм на ДОГАН.

ДОГАН желаеше да контролира целия турски етнос така, както управлява и контролира ДПС. Но етносът е нещо много по-голямо от партията ДПС, а привържениците на ДОГАН все повече намаляваха.

Това е истината, която ДОГАН се правеше че не вижда, но това се забелязваше от неговите хора и от целият турски етнос.

”Единоначалието при нас е било винаги нашия стил на работа и който не го изпълнява – вън”, казва заплашително ДОГАН.

Той до такава степен е обсебил властта в партията, че нито едно участие на представител на турското малцинство във властта не е минало без личното му одобрение. Единственият закон в ДПС е ”каквото каже шефът”.

Срещу абсолютната власт на ДОГАН в партията е имало противници. Но ДОГАН никога не чакал оформянето на вътрешна опозиция, за да действа. Атакувал бързо с кратко обвинение – недемократичност и с никого не се съветвал. Взимал сам решенията си.

По повод изгонването на ТАХИР през 1996 година, на събрание на цялото ръководство на ДПС, ДОГАН заявява: ”Ще има още оставки (разбирай изгонване). На всяко следващо заседание ще искам по една. Кой ще бъде следващият ли? Това аз преценявам”.

И действително има и други висши функционери на ДПС, които последваха съдбата на Тахир.

Още през далечната 1992 година, журналистката ИЛИЯНА БЕНОВСКА взима от ДОГАН едно дълго и многозначително интервю. В него той лъже, обявявайки се за организатор и ръководител на турската съпротива срещу тоталитарния ружим в България и нахално твърди, че е заслужил да бъде лидер на българските турци.

Срещу интервюто са отправени много опровержения за лъжите на ДОГАН.

А заключението на БЕНОВСКА е:

ДОГАН се е превърнал в обществен мит, а самият той се е издигнал в абсолютен култ в собственото си движение, до степен, че ДПС и АХМЕД ДОГАН са се слели в едно. Когато се говори за ДПС разбира се ДОГАН, когато се говори за ДОГАН разбира се ДПС”.

Още през 1992 година младата журналистка долавя манията за величие на ДОГАН – чувство, което с годините на растящата му власт, растеше и то.

И не можеше да не расте, защото ДОГАН стигна до абсолютното властово положение, да формира не едно и две правителства, да назначава и уволнява не един и двама министри, да определя не само кадровата политика на дължавата, но и финансовата.

А от там идват за ДОГАН и безбройните лични облаги от раздадените постове.

В същност, той е ”плячкосвал” още преди политическото си издигане. Известно е, че ДОГАН лично е получавал паричната помощ за ДПС от турските разузнавачи в София, както и това, че той на никого не се е отчитал. Сериозни източници твърдят, че турската помощ била около 300,000 долара месечно.

Не се знае каква сума Държавна сигурност е дала на ДОГАН за да участва в Аферата ”ОНЯ СПИСЪК”, но и от там не малко пари вероятно е взел. После следват помощите за ДПС от турските организации в Европа. Но най-много пари падат от властта.

Мотото на ДОГАН става ”ГРАБВАЙ ПОВЕЧЕ ВЛАСТ, ЗА ДА ПРАВИШ ПОВЕЧЕ ПАРИ ”.

Пари направи чрез ”МУЛТИГРУП” и приятеля си ИЛИЯ ПАВЛОВ, като определеният от ДОГАН кабинет на ЛЮБЕН БЕРОВ с трима вицепремиери от ДПС, превърна ”МУЛТИГРУП” в държава в държавата. ДОГАН не може да не се е възползвал от милионите на фалиралата Банка земеделски кредит. Той беше основният играч и при т.н. ”масова приватизация”, което си беше пладнешко разграбване на България.

Неговите трима вицепремиери при БЕРОВОТО правителство се изпокараха за ”тлъстите хапки”, един дори неудовлетворен си подаде оставка.

Най-голямото лично облагодетелстване на ДОГАН, довело до неимоверното му забогатяване фактически стана тогава, когато той успя да назначи свои верни приближени за министри на Земеделието, на Околната среда и на Бедствията и авариите, които ”разпределиха” от структурните фондове на Европейския съюз над 5 милиарда евро.

Отделно, от бюджета министрите също получаваха по няколко стотин милиона лева. И също така, нагло извършиха безброй ”заменки”, чрез които много от догановите хора станаха милионери.

Освен това, ДОГАН успя да назначи 14 заместник министри и много свои хора на възлови постове в почти всички държавни агенции, холдинги, в Държавния резерв, в ДЕКВР, Изпълнителна агенция пътища, в НЕК, Булгартабак и на много други места. Всички те, назначени с препоръката или с благословията на ДОГАН се считаха лично задължени към него.

”През последните 15 години почти половината бизнесмени в дърводобива над средно ниво са такива, благодарение на моето съдействие или име, на моята благосклонна усмивка” – казва самодоволно ДОГАН. Не случайно той си спечели името ”босът на дървената мафия”.

За това, до каква степен ДОГАН се е главозамаял, станал е нагъл и алчен, без ни най-малко чувство за мярка, говори самият той. На въпрос как вижда своето бъдеще, с типичната си арогантност отговаря:

”София не ми е достатъчна, нуждая се от Брюксел. Искам да правя политика за 500 милиона души”.

Но многото власт и използването й предимно за правене на пари, парите пак за власт и правене на още повече пари – това е една безкрайна игра, играта, която гадини наред играе ДОГАН – играта, която го направи един от най-богатите и най-влиятелни хора в България.

Но това непрекъснато растящо влияние и богатство направи ДОГАН още по-алчен и ненаситен, още по-нагъл и надменен, което винаги е водило до сериозни психически последици. И ДОГАН  се превърна в неизличимо болен – изпадна в ”манията за величие”.
Само с това можем да си обясним някои негови действия и изказвания напоследък.

Явно ДОГАН изпадаше в особено психическо състояние, при което в определени моменти, величието замъгляваше съзнанието му и той не можеше да се контролира.

Иначе как да обясним това, че след като предизвика голям обществен скандал с изявленията си за партийните обръчи от фирми, политикът ДОГАН направи още по-голям и то международен скандал с изказването си, че: ”Купуването на гласове за избори е Европейско явление”.

Към реалните съмнения за кражби от Европейските фондова в България и то предимно от хората на ДПС, с това си изказване ДОГАН фактически допринесе кранчето на ЕС за България да се затвори.

През 1995 година, пред студенти ДОГАН казва, че е ”милионер в зелено” (в долари), а в данъчните му декларации фигурира един апартамент, никакви доходи и никакво участие във фирми.

С това парадиране, израз на вродената му ”ориенталска жилка” и типичното за нея перчене, ДОГАН макар и по-рядко, показва и грижливо прикриваният си комплекс за малоценност.

На 23 юни 2005 година в телевизионно предаване ДОГАН казва: ”Ако мислите, че моите способности отстъпват на тези на един банкер, тогава нямате реална представа за способностите на един политик”.

Отново ДОГАН прави изказване на човек с трудно прикривани комплекси.

Едно от най-скандалните си изказвания ДОГАН прави на 18 юни 2009 година на митинг в с. Кочан: ”Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансиите в Държавата”.

Това е също като крилатата френска фраза: ”Държавата, това съм АЗ”.

На 19 май 2010 година, в Джебел, по повод 21 години от Майските събития срещу възродителния процес, в присъствието и на много видни гости от Турция, ДОГАН прави забележително изказване:
”България не може да бъде управлявана без участието на ДПС. ДПС е основата на националната сигурност, единението на нацията и на успешната интеграция на страната в Европейския съюз.”
С тези няколко думи, изречени с фалшив патос, ДОГАН фактически признава, че без власт той е никой!

Атентатът срещу Ахмед Доган! – видео

ДОГАН вече не е в състояние да осъзнае, че предрича собствения си ЗАЛЕЗ.

ДПС – една националистическа партия изградена на болшевишкия принцип на ”единоначалието”, начело на която стои АХМЕД ДОГАН – един диктатор и политик със съмнителна психическа устойчивост и още по-съмнителна репутация и морал, не може да бъде основата на националната сигурност на България и единението на нацията.

Такава партия и такъв лидер никога не трябва да участват във властта!

АХМЕД ДОГАН, в продължение на 20 години, нагло, надменно и подигравателно се отнасяше с българските политици и алчно крадеше български и европийски пари.

Всички правителства, освен сегашното, направи за посмешище както в България, така и в чужбина.

Той е основният виновник страната ни да бъде незаслужено считана за една от най–корумпираните държава в Европейският съюз.

ДОГАН вероятно не е в състояние да разбере, че вече и ”перченето” не му остана – загуби всичко, защото….. 

КОГАТО НЯМА ВЛАСТ, НЯМА ПАРИ, КОГАТО НЯМА ПАРИ, НЯМА ГО И “ ДОГАН

БЕЙ“

« | »

1 Response to " АХМЕД ДОГАН – ВЪЗХОДЪТ, ВЪРХЪТ И ЗАЛЕЗЪТ "

  1. anna каза:

    jalko 4e pistoleta ne gramna

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.