You are here: Home // БКП, БСП, България, Държавна Сигурност, Общи, Олигарси, Преходът // „ГАБОНСКА АФЕРА“ И РОЛЯТА НА МЕГЛЕНА КУНЕВА – ПРЪМОВА!

„ГАБОНСКА АФЕРА“ И РОЛЯТА НА МЕГЛЕНА КУНЕВА – ПРЪМОВА!

НЕОБХОДИМО ПРЕДИСЛОВИЕ.

На 26 март 1992 г. под ръководството на премиера Филип Димитров се провежда заседание на Министерския съвет.

В дневния ред под точка № 7 е предложен за обсъждане Доклад от министъра на отбраната Димитър Луджев, с изходящ № 157 от 23 март 1992 г.

Министър Луджев е започнал да работи по доклада още като вицепремиер в предишното коалиционно правителство начело с Димитър Попов, като е събирал наличната информация за задграничните стопански дружества създадени и ръководени от трите оновни управления на Държавна сигурност – Първо главно управление ПГУ-ДС,  Второ главно управление – ВГУ-ДС и Управление научно-техническо разузнаване – УНТР.

В този обширен документ фактически е събрана, макар и не съвсем пълна информацията по източването на капитали към фирмите, създадени от Държавна сигурност (ДС) и субсидирани от държавния бюджет, особено в края на 80-те години.

В доклада се казва, че „по последни данни, различни български фирми и стопански организации са регистрирали зад граница общо 348 задгранични дружества – всъщност фирми на ДС. От тяхното действие или бездийствие държавата е загубила милиарди”.

Главните архитекти на това източване били Тодор Живков, който контролирал всичко, а изпълнението се извършвало от Андрей Луканов, Огнян Дойнов и Стоян Марков. Те са осъществявали ръководството и контрола на трите основни управления на ДС, които са били натоварени с изграждането на задграничните фирми, използвайки многобройните си кадри или огромната им агентура.

Доклад № 157 от 23 март 1992 г. е адресиран лично до премиера Филип Димитров.

Докладът не бил обсъждан на това заседание на Министерския съвет, защото то се проточило много и за точка 7 не останало време.

Докладът не бил внесен и на други заседания, по неизвестни, но понятно причини.

Тайно на части обаче, Докладът бил изнесен от Министерския съвет. Веднага е предизвикал много остра реакция в различните среди на червени, сини и всякакви други пребоядисани или не, но засегнати или заинтересувани от Доклада. 

Меглена Кунева е отговаряла тогава за архива на Министерския съвет.

В началото на 1992 година Димитър Луджев се е ползвал с голямо одобрение сред сините привърженици като министър на отбраната и бивш вицепремиер, особено за това, че се е  захванал да чисти „Авгиевите обори“ – дейността на ДС по източването на колосални средства от България чрез задгранични дружества.

Чрез тази грандиозна кражба на капитали е започнало създаването на част от задграничните българските олигарси!

Възможностите на ДС се оказват по-големи от тези на Луджев и въобще от възможностите на новата власт и скоро след тайното му изнасяне, Докладът изчезва мистериозно, първо от дневния ред на МС, а после въобще, все едно че не го е имало.

От изготвянето на този Доклад пострадал и самият Луджев, той просто е изхвърлен извън борда на  властта.

Доклад № 157 от 23 март 1992 г. все още е в неизвестност и очевидно, никога няма да види „бял свят”.

Известно е обаче, че в Доклада имало подробна информация за т.нар.”Габонска афера”, където важна роля е играл бившият кандидат-президент МЕГЛЕНА КУНЕВА, сега ръководител на политическа партия с явна амбиция да вземе, или поне да влезе във властта. 

Нейната съпричастност към изнасянето и унищожаването на Доклада на Луджев е  много вероятна, защото като юридически съветник на премиера, тя държи ключовете на архива на Министерския съвет.

А както ще видите в нашето проучване, Меглена Кунева е лично заинтересувана да се потули всичко, защото играе  играе важна рола в “ Габонската афера“

Ние ще разкрием каква е точно нейната роля, както и връзките й с Държавна сигурност.

Следва: “ Габонската афера“ и ролята на Меглена Кунева-Пръмова.

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.