You are here: Home // Без категория, България, Общи, Преходът, САЩ // „ОБРАТНО НА РАБОТА” автор Бил клинтън.

„ОБРАТНО НА РАБОТА” автор Бил клинтън.

„Защото имаме нужда от Интелигентно правителството за силна икономика“!
Книгата „Обратно на работа” е третата книга на Бил Клинтън.

През 2005 г. Той издава автобиографичната книга „Моят живот”, а през 2007 г. – издание с идеи как всеки може да промени света.

Новата му авторска книга  „Обратно на работа”е с подзаглавие „Защо се нуждаем от умно управление”.Тя е критична към президента Барак Обама. Клинтън счита, че демократите са пропуснали шанса да вдигнат тавана на дълга през първите две години, когато са имали мнозинство в Конгреса.  А критиката на Барак Обама към Уолстрийт според Клинтън е безрезултатна.

Бил Клинтън в книгата си „Обратно на работа” дава своите виждания за предизвикателствата, пред които са изправени САЩ днес.

Той поставя пред провителството своите въпроси и идеи за възстановяване на икономическия растеж, проблемите с енергeтиката, създаването на работни места, финансова отговорност и решаване на ипотечната криза.

В книгата си той предлага план на САЩ за връщането на страната“обратно в бизнеса“. 

Той обяснява как САЩ са стигнали до настоящата икономическа криза, и предлага план за дългосрочен просперитет.

Бил Клинтън предлага конкретни препоръки за това как правителството да върне хората обратно на работа, как да се постигне увеличаване на банковото кредитиране и корпоративните инвестиции, двойно нарастване на износа, за възстановяване на американската производствена база, както и създаването на нови предприятия.

Той акцентира върху това, президента Обама да засили подръжката си за зелените технологии, подчертавайки, че промяната на начина, по който произвеждаме и консумираме енергията, трябва да се приема като изключително важна стратегия, която ще предизвика бързо развиваща се икономика, като същевременно се подобри и националната сигурност.

Клинтън също така подчертава, че Америка се нуждае от силен частен сектор и умно правителство, които трябва да работят заедно, за да се възстанови просперитета и напредъка.

Бившият президент също пише в книгата си, че всеки път, когато някой се изкушава да обвинява правителството за всички проблеми, трябва да отчита, че той също има дял в това, САЩ да загуби способността да произвежда устойчив икономически растеж и просперитет.

Той смята, че способността ни да се състезаваме в 21 век е в зависимост от нашето желание да се инвестира в инфраструктура.

„Имаме нужда от бърз широколентов достъп до Националната електрическата мрежа, до една модернизирана водна и канализационна системи, както и до най-добрите летища, влакове, пътища и мостове.

„Няма начин да успеем в 21-ви век с анти-правителствената стратегия“, пише Клинтън, на базата на философия, залегнала в разбирането, че „проблемите не трябва да се решавт поотделно, а общо, всички заедно”.

Той смята, че „противоречията между правителството и частния сектор не е  добра политика. Но има още по-лоши политики, които водят до една слаба икономика, намаляване на работните места, утвърждават неравенството в доходите и водят до увеличаване на бедността и намаляване на конкурентната способност”.

Може би Бил Клинтън косвено подсказва, че американската политика трябва да объне по-голямо внимание на неравенството и бедността, загатвайки за необходимостта от отстъпки от страна на най-богатите американци, които плащат най-ниски данъци в Америка.

За нас българите най-важна е онази част от книгата, в която Клинтън отделя особено внимание на „способността да се състезаваме в 21 век като се инвестира в инфраструктура, за бърз достъп до Националната електрическата мрежа, до една модернизирана водна и канализационна системи, както и до най-добрите летища, влакове, пътища и мостове”. 

Със своята книга Клинтън недвусмислено потвърждава това, че политиката на българското правителство за изграждане на подходяща инфраструктура в страната е правилна.

И както той казва, „Правителство и общество трябва да действат заедно, за да се решават успешно и бързо проблемите“.

Колко глупаво звучат, на фона на книгата на Бил Клинтън упреците на опозицията към политиката на правителството!

БСП и корумпирани политици от други партии, всячески     противодействат на правителството в желанието си да се върнат на власт, за да продължат да лъжат и крадат за сметка на народа. Те изразиха злобата си и под формата на демагогска загриженост към хората, съчинявайки злобния израз, че „асфалтът не се яде“ и в същото време тайно слагаха пепел, за да компрометират асфалта.

Но българският народ е мъдър! На изборите той показа, че вярва на министъра, който две години успешно асфалтираше магистрали и го избраха за Президент на България.

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.