You are here: Home // БСП, България, Държавна Сигурност, КГБ, НДСВ, Преходът, СДС // СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ – Министър председател на България (2/2)

СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ – Министър председател на България (2/2)

СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ – АЛЧНИЯТ И ЛЪЖЛИВ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ. 

През февруари 1990 г., малко след политическия преврат на БКП в България, появяват се открито и първите привърженици на бившия Цар.

Един от тези привърженици е Янко Янков, който на митинг в подкрепа на царя е освиркван. След няколко дни, изненадващо по телефона му се обажда американският дипломат Маршал Харис. Срещат се и Харис му казва:
”Тезата за завръщането в България на Симеон Втори е спецална политическа стратегия на съветската КГБ и на нейния комунистически български клан ДС”.

Тази стратегия, макар и по-късно ще бъде подкрепена и от САЩ, които ще се съгласят той да се завърне, но не като Цар, не и като Президент.

Явно, за евентуалното завръщане на Симеон в България и САЩ са в играта, защото те не могат да останат пасивни, когато виждат, че у нас ”комунизмът си отива”. Те предвиждат, че бившият Цар може да се върне в България, но осъзнават, че в аспирациите си към него са изпреварени от руснаците.

КГБ и ДС изиграват перфектно картите си и когато възниква необходимостта, Симеон ІІ се завръща в България уж като спасител на нацията, но в същност той е спасител на една разбита партия – БСП. Тя можеше да изчезне от политическата карта на страната, или да се свие като охлюв в черупка, ако те не се намесят чрез Симеон – бившият Цар.

„Кукловодите” в сянка са доволни, доволни са и побратимите от Русия – всичко е под контрол.

Невероятно, но факт – американците познават, че Симеон няма да се завърне нито като Цар, нито като Президент.

Да се излъже един народ, който дълги години е страдал от омразен диктаторски режим, чиито пипала на октопод все още съществуват, не е трудно. Още повече, че този режим, преди да си тръгне, създаде т.нар. „червени олигарси” – новите капиталисти, които Западът и САЩ приеха охотно, защото те заминаха за там с пари – с много пари.

В България, същите играчи които докараха Симеон – КГБ и ДС, си спретнаха преврат, за да залъжат народа и най-вече Европа, че страната се променя и демократизира.

И направиха така, тази демокрация да заблуждава хората, че промените са за добро, а в същност той – народът затъваше все повече в блатото на мизерията.

Нещастната българска демокрация от „червен” тип и мъчителния български преход, обезвериха да такава степен народа, че той се хвана за бившия Цар Симеон като удавник за сламка.                                                                                                                                                                                                                      

И той – „спасителят” дойде!

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАРОДА – 6 април 2001 г.
Мои сънародници! Драги съотечественици!
Днес декларирам целта си да основа едно обществено движение за нов МОРАЛ в политиката – Национално Движение Симеон ІІ.

Симеон изрича куп обещания – че за 800 дни ще направи качествена промяна на стандарта на живот у нас; ще ликвидира политическата партизанщина и ще премахне корупцията. Той казва:
Трябва ПОЧТЕНОСТ. ПОЧТЕНОСТ във всичко.
Народът му повярва, а той се оказа най – големия лъжец и измамник.

Ето даказателствата:

През месец февруари 2011 г. независимата агенция „Индъстри Уоч” представя на финансовия министър С. Дянков доклад, според който България е загубила ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА от сделката с държавния дълг, извършена от Милен Велчев –
финансовия министър в правителството на Симеон Сакскобургготски. Сделката се
извършва и с активното участие на сина на премиера Кирил – банкер от Лондонското Сити.

От синята коалиция веднага са настояли прокуратурата да разследва тази сделка, защото ясно прозират скритите интереси, играта с курса на долара и лихвите, тайното облагодетелствуване и огромните загуби на България от сделката. Незнайно защо, никаква реакция не последва. Обясняват го с близките отношения на Симеон с премиера Борисов.

През 2002 г. близо половината външен дълг – около 2,2 млрд. долара, е трансформиран от БРЕЙДИ ОБЛИГАЦИИ с падаща лихва от 2,5 – 3% и превърнат в ЕВРООБЛИГАЦИИ с твърда лихва от 8,25%.

Малка част от дълга – над 8,3 млн. долара е превалутирана в ЕВРОВА позиция. Това е голямата „игра“ с външния дълг на България. А сега малко предистория:

Една година преди тази сделка, при правителството на Иван Костов, финансовият министър Муравей Радев получава обаждане от сина на Симеон Сакскобургготски – Кирил Кобургготски. Поискал конфеденциална среща с него, в качеството му на финансов министър.
„Приех го в мининестерството на финансите, но той помоли да няма журналисти, да не се разбира, че е в България и дойде с един висш представител от мениджмънта на Лемън Брадърс (една от най – големите инвестиционни банки в света). И сложи на масата същата тази сделка, която една година по – късно неговия баща направи в България чрез Милен Велчев”.

Муравей Радев, след като се е съветвал със специалисти, отказва сделката като рискова и неизгодна.

Той също казва, по негови сметки загубата е много по-голяма, няколко милиарда долара, но това ще стане ясно през 2015 година, защото тогава свършва животът на новата емисия облигации – последният им падеж. И по отчет може да се види какво сме платили от 2002 г. до 2015 г. – до стотинка.

Сметката е много проста – в течение на 8 години от 2002 до 2010, всяка година плащаме грешни пари с 5% лихва повече, но върху 2,2 млрд. 5% правят 110 милиона долара годишна загуба. За 8 години – 880 млн.долара.

Тази наша огромна загуба е печалба за някой, който е притежавал облигации по българския брейди дълг. Това са големите инвестиционни банки, като Лемън Брадърс. Но спечелиха и физически лица, които са притежавали облигации от нашия външен дълг. Спечелиха и хората, които са знаели, че ще стане тази операция, а най – вероятно те са казали на свои близки да купуват брейди облигации преди да се реализира сделката.

Тази криминална сделка ограби България, но напълни джобовете на много хора и на първо мяста на фамилиите Сакскобургготски и Велчеви.

Симеон Сакскобургготски спечели изборите с лозунга” почтеност във всичко”, но от тази сделка се разбра, че той е извършил най – голямата кражба от България.

Друга голяма корупционна сага, в която са замесени отново Симеон Сакскобергготски и финансовият му министър Милен Велчев е т.н.”Царска болница”.

Проектът за педиатрична болница излиза на 4 май 2004 г. като предложение, подкрепено с Решение 384 на кабинета и подписано от премиера Сакскобургготски. Правителството прави два пъти опити да прокара проекта през 39 – то Народно събрание, което предизвиква протести и става причина за създаване на временна анкетна комисия. В доклада на комисията е посочено, че финансовият министър Милен Велчев и здравният Славчо Богоев са нарушили конституцията и закона за международните договори, защото са сключили споразумение за кредит с „Банк Ауктрия Кредитанщалт” без съгласието на парламента. Изводът на комисията е, че изпълнителната власт не е защитила държавния интерес.

По цени на Камарата на архитектите в България стойността на страежа е 1 960 000 евро, а средствата, които се предвиждат в споразумението обаче са 7 259 000 евро.

Разгърнатата застроена площ на детската клиника по чертеж е 11 807 кв.м. А в предложението за инвестиционен проект, което внася министърът на здравеопазването Богоев в парламента, се посочва общата площ на педиатрията от 60 000 кв.м.

Огромна е разликата в застроената площ на клиниката, които дават Камарата на архитектите и здравното министерство и сумата за изграждане на клиниката.

Едно легло в педиатрията излиза 280 000 евро, докато цената в европейските болници е 30 000 евро.

През 2004 г. девет депутати от опозицията дават доклада си за т.н. „Царска болница” на прокуратурата. Започва проверка, но преписката е бавена две години, въпреки законовия едномесечен срок.

Назначена е нова проверка и на 13 юли 2006 г. е публикуван докладът, поръчан от новия прокурор Борис Велчев. В него се разкрива, че делото „Царска болница” е било умишлено бавено по нареждане на предишния прокурор Никола Филчев.

Името на Симеон Сакскобергготски е замесено в скандал, който според италианските медии щял да ”промени политическата ситуация в България”. Сакскобургготски е участвал в предполагаеми корупционни схеми на арестувания в Италия негов първи братовчед принц Виктор Емануил Савойски. Принцът е обвинен в престъпно сдружение с цел корупция на държавни служители, измами и използване на проститутки. Проектът за строеж на детската болница в България също е с посредничеството на Виктор Емануил Савойски и с покровителството на Сакскобургготски.

Царските имоти – голямото забогатяване на фамилия Сакскобургготски.

Извадки от книгата ”Разговори със Симеон Втори” на Кеворк Кеворкян. Разговорът е воден на 8 февруари 1990 г.

Кеворкян: Материални претенции към България имате ли?
Симеон ІІ: Как материални?
Кеворкян: Имуществени?
Симеон ІІ: Как? Не. От собствената си страна! Не! От мен това няма да видите, независимо при какви обстоятелства, обстановки и положения – категорично не!

Категоричното е само това, че Симеон пак излъга.

През 1998 г. Конституционният съд с решение 12 обявява за противоконституционен Законът за обявяване в държавна собственост на имуществото на царете Фердинанд и Борис ІІІ и техните наследници.

Дакументъ уточнява, че според списъка от 1946 г. изготвен по нареждане на министър-председателя Кимон Георгиев, царските имоти са 17. От тях на царското семейство са върнати резиденция Врана до София, Царска Бистрица, Саръгьол, Ситняково, къща в гр. Баня, горски масиви в района на гр.Самоков – Боровец и с. Бели Искър.

На 18.11.2000 г., по време на третото посещение в България, Симеон се среща с адвоката си Асен Ошанов, който движи документацията по деактуването на царските имоти. Уточнено е, че липсват важни документи.
Еуфорията около царското завръщане, както и подготовката за изборите притъпяват вниманието на обществото по отношение на царската реституция, която се извършва много бързо и при не дотам изяснени законови аргументи.

В медиите се появяват статии за това, че решението на Конституционния съд не е достатъчно за връщането на царските имоти.
В-к ”Труд” през 2003 г. публикува поредица от статии на репортери, журналисти и юристи, които анализират законността на реституираните имоти.

Широки коментари предизвикват статиите „Връх Мусала бил на царя”, ”Симеон искал да си върне Мусала преди да стане премиер” и др.

На 29.07.2003 г. в интервю за БНР депутатът от СДС и бивш председател на Народното събрание Йордан Соколов заявява, че връщането на царските имоти е незаконно.

На 7.10.2003 г. лидерът на Национално сдружение на БЗНС Яне Янев внася в прокуратурата сигнал за нарушение при връщането на имотите на Симеон Сакскобургготски. Сигналът е срещу министрите Милен Велчев и Мехмед Дикме. Става дума за двореца ”Царска Бистрица”, ”Врана”, къщата в с. Баня, за гори и ливади.

От пресслужбата на главния прокурор Филчев заявяват, че нямат информация за сигнала.

На 4.12.2003 г. управителят на Софийска област Олимпи Кътев обявява пред журналисти, че дворецът ”Ситняково” в Рила е деактуван и фактически Симеон и сестра му Мария – Луиза възстановяват собствеността си върху всички имоти около София, за които са претендирали през 2000 година.

На 27.01.2004 г. парламентарната група на Коалиция за България внася в парламента проекторешение за създаване на временна анкетна комисия, която да извърши проверка на дейността на министри, областни управители кметове и други държавни служители по удостоверяване на реституционните претенции на Симеон Сакскобургготски.

С гласовете на НДСВ и ДПС парламента отхвърля искането. Депутатите на всички останали групи го подкрепят. Парламентарната група на Коалиция за България е внасяла това искане 12 пъти и то винаги е било отхвърляно от НДСВ и ДПС.

На 31.01.2004 г. в интервю за радио ”Нет” Мария-Луиза – сестрата на премиера Симеон Скскобургготски заявява: ”Ровят ни имотите, вместо да работят. Всеки честен българин, на който му върнаха имотите, си ги държи и си прави каквото иска с тях”.

На 23.6.2004 г. депутатите в парламента приемат в дневния ред да влезе Законопроект за мораториум върху разпореждането с реституираните недвижими имоти на бившите царе Фердинанд и Борис ІІІ, но 39-то Народно събрание такова решение съзнателно не е вземало.

През март 2006 г. е създадена специална парламентарна комисия за разследване реституцията на т.н. царски имоти. Тази комисия и партиите повдигат въпроса за царските имоти, но поради необходимостта управляващата коалиция БСП, НДСВ и ДПС да си осигури стабилност на управлението, въпроса за незаконно възстановените имоти се потулва. В замяна на това, Симеон безкритично подкрепя всяка инициатива на коалицията.

Когато се съставя „тройната коалиция“ и Симеон създава трудности, на 28 юли 2005 г. депутатът от БСП Георги Божинов преднамерено внася в българския парламент Проектозакон срещу царските имоти. След часове се оказва, че партията му БСП няма мнозинство и не може да състави правителство. „Номерът“ на БСП минава. Започват пазарлъци с НДСВ и Симеон се включва в коалицията, но Проектозаконът минава в забвение.

Така от юридически, царските имоти се оказват сериозен „коз” на НДСВ и на Симеон Сакскобургготски в политическите игри за власт.

Лидерът на СДС Мартин Димитров заяви, че има доказателства, според които поземлената комисия в Самоков, неправомерно е възстановила на Симеон 4521 декара земи и гори. Говори се за неконтролирана сеч от тези гори, извършвана от фирмата ”Кардам” на Симеон.

Единственото нещо което направи сегашното правителство е да наложи мораториум върху сеченето и износа на дървен материал от спорните със Симеон гори. Правителството е отнесло въпроса до международния съд в Страсбург. Симеон Сакскобургготски също е отнесъл въпроса до международен съд. Въпросът с царските имоти вече много години се влачи, но Симеон се разпорежда с тях и се чуства пълен господар. Не е известно да има някакво решение по въпроса.

Симеон Сакскобургготски твърдеше, че няма никакви имуществени притенции, а придоби имоти за няколко стотин милиона евро.
Симеонe, имаш право на царски облаги и привилегии, учеше го някога майка му.

Тук е мястото за един от бисерите на Симеон, с който даваше инструкции на своите министри от кабинета, а в същност им запушваше устата – „Бъдете господари на мълчанието, а не роби на думите”

Симеон Сакскобурготски действително реанимира сациалистическата партия и с това той изпълни основната си роля.

„Кукловодите” знаеха, че цената, която му се плаща за това не е малка, но тя се плаща от народа.

Народът разбра, че отново е излъган и че „почтеност”, „честност”, ”800 дни и благоденствие” изречени от устата на бившия Цар са празни приказки.

На изборите народът показа, че той е поредният лъжец и крадец и му обърна гръб, но Симеон си награби от България една грамада пари, каквито не може да събере дори и цялата българска мафия. И тази снимка е много красноречива!?! 

« | »

Tags:

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.