You are here: Home // Ахмед Доган, БСП, България, НДСВ, Общи, Преходът // СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ – СОЦИАЛИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ВСЯКА ЦЕНА

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ – СОЦИАЛИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ВСЯКА ЦЕНА

Станишев – социалистическо управление на

всяка цена!

ТОВА Е ЛОЗУНГЪТ НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2005 ГОДИНА!

ТОВА Е ЛОЗУНГЪТ МУ И СЕГА ЗА ИЗБОРИ 2013 ГОДИНА.

НО ПРЕЗ 2005 г. БЕШЕ ПОД ЧЕХЪЛА НА ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ, СЕГА СТАНИШЕВ Е

КОМАНДИРЪТ – САМОУВЕРЕН, ДЪРЗЪК И ОПАСЕН, ЗАЩОТО Е ОЩЕ ПО – АЛЧЕН ЗА ВЛАСТ!

Тази статия е писана през март 2011 година, но тя се явява естествено ДОПЪЛНЕНИЕ НА ДОКЛАДА STRATFOR,затова отново я поставяме на челно място. Защото обстановката в България днес прилича на тази през 2005 година и коалициите ще бъдат отново българската „ПРОКОБА“!

 

Великият древногръцки философ Платон е казал: ”Истински диалог между политически опоненти има тогава, когато участва и третата страна – обществото”. Древната мъдрост е валидна и днес,  когато обществото в България най-после се събуди и надигна глас.

През целия период на управление на всички партии или коалиции по време на прехода, българският политически елит се е интересувал единствено и само от своите лични интереси, независимо дали са били управляващи или опозиция.

А Платон мъдро казва да не се забравя и третата страна – обществото, защото ще дойде време и тогава управляващите ще съжаляват, дето са го забравили. Може би това време дойде!

През дългият български прехода, политиците разговаряха с обществото само преди избори, с една единствена цел – да го излъжат. Вземеха ли властта, забравяха за обещанията си и се грижеха само за себе си.

Но народът не забравяше, че за пореден път са го излъгали и единственият начин да отвърне беше, да покаже недоверието си към тях на следващите избори.

И много партии са патили, изпитвайки огорчението от заслуженото народно възмездие.

Българските избиратели, с вота си през 2005 г. ясно показаха, че не вярват на нито една политическа партия, за да й дадат своите предпочитания. Те трябваше да управляват в коалиция –  познатата от времето на древния философ игра на демокрация. Коалицията всъщност е надхитряване, по време на извършването на необходимия компромис.

Основните преговори под патронажа на Първанов се водеха между БСП и НДСВ.

ДПС винаги е знаела, че без много да се натиска тя пак ще влезе в ролята на „балансьор” особено когато другите две партии започнат да си извиват ръцете.

Симеон Сакскобургготски изхождаше от това, че БСП ИСКА ВЛАСТТА НА ВСЯКА ЦЕНА и затова предварително беше предвидил ходовете на социалистите. Като опитен играч на покер, той им беше подготвил два хода – „атака“ и „пас“, а в същност това беше хитро измислена“Клопка“.

Първо той атакува властта, като на среща при президента Първанов казва, че ще участва в коалиция с БСП, ако той е премиер. Предварително знаеше, че ще получи отказ.

После в парламента изигра втория си ход “ пас“.

Когато БСП не можа да получи мандат за съставяне на правителството и президентът Първанов предложи на неговата партия мандата, Симеон отказа – пасува. Той знаеше, че без негово участие в евентуална коалиция България отива на нови избори с непредвидими за БСП резултати.

И тогава започна голямата игра между БСП и НДСВ и двамата хазартни играчи – Симеон и Първанов. Дойде времето и за „Клопката“!

Мозъченият тръст на БСП начело с бившите кадри на ДС решават да приложат изпитаният метод –   „активното мероприятие”. Атаката е насочена срещу лакомите претенциите на Симеон да получи не само своите царски имоти, но и други придобити с помощта на Олимпи Кътев – областен управител на София и хайка царски подмазвачи, но трябваше да узакони тези големи придобивки.

На 28 юли 2005 г. БСП задейства мероприятието.

Депутатът Георги Божинов внася в парламента Проектозакон срещу царските имоти, които са били обект на оспорване още в предишното Нородно събрание. БСП разчита на този внезапен удар „под кръста“ Симеон да приеме тяхното предложение за коалиция.

Само след час НДСВ обявява, че прекратява всякакви контакти с БСП.

И започват сложни преговори, които накрая приключват с това, че НДСВ се съгласява да участва в коалиция с БСП и ДПС, но ако Проектозаконът за царските имоти веднага бъде изтеглен .

След като това е факт, Симеон се съгласява дори БСП да излъчи за премиер Станишев. Така сагата с коалицията свършва, но и въпросът с царските имоти е решен по най-добрият за Симеон начин като прибавя и новите – държавните имоти.

БСП сама попада в „клопката”, ЗАЩОТО Е АЛЧНА И ИСКА ВЛАСТТА НА ВСЯКА ЦЕНА, което Симеон е предвидил като добър покер играч.

Така бившият Цар Симеон, макар и късно получи своето историческо възмездие.

Комунистите, които някога го изгониха с майка му и със сестра му от България само с няколко долара в джоба, сега техните приемници – БСП са принудени да го компенсират и то как?

Сега го възмездяват с имоти, които струват много пари – милиони долари.

Но БСП – наследницата на комунистите, за да запази властта си плати на Симеон – на бившия Цар с народни имоти – с народни пари! ДА!!! БСП винаги е доказвала, че е народна партия!!!

Архитектът на „тройната коалиция “ – президентът Първанов вече е договорил подялбата в правителството да става в съотношение 8:5:3, съобразно броя на депутатите в парламента от трите коалиращи се партии.

„Тройната коалиция“ –  създадена с много с пазарлъци, надлъгвания, надхитрявания и удари под кръста, продължи да работи през целият си мандат в този стил.

БСП си беше запазила най-апетитните „хапки” в управлението, където трябваше да дойдат най-много пари от европейските фондове.

Министър на икономиката и енергетиката стана Румен Овчаров.

Открито се говореше, че той искал да бъде вицепремиер, какъвто пост му се полагал като втори човек в партията. Но това означава Ивайло Калфин – човекът на Първанов в правителството да бъде пренебрегнат. Разбира се, Овчаров се отказва от преборването с президента.

След като не може да бъде вицепремиер, като компенсация Станишев прави за него едно мегаминистерство – на икономиката и енергетиката, а след това прибавя и туризма.

Участието на Румен Овчаров в тройната коалиция не е нито дълго, нито успешно.

Но това не намалява ролята и значението му в партията, нито пък сериозните позиции на енергиен лобист.

Той извършва една неочаквана жертва, за да спаси своя приятел – олигархът и мафиот Красимир Георгиев, забъркан в съмнителна афера с пране на пари. 

Във връзка с разследването на злоупотреби в големи размери в Топлофикация София, е разкрито и участие на самия Овчаров в корупционни схеми и връзки с икономически групировки, но близки до БСП. Създава се силно негативно обществено настроение срещу него.

В разследваните документи за укриване на големи суми от Топлофикация София, той фигурира като „Р. Овч”.

На 18.07.2007 г. министър Овчаров е сменен от Петър Димитров. Уволнена е също и дясната му ръка – заместник министър Корнелия Нинова, за която чрез СРС-та се установява, че по указания на Овчаров незаконно въздейства на разследването в полза на следствения олигарх Красимир Георгиев – приятелят на Овчаров и голям донор на БСП.

За много от министрите на БСП открито се говори, че съзнателно допускат и прикрито участват в конфликт на интереси или в спекулативни сделки с цел лично облагодетелстване. Сигнали за съмнения и участия в такива корупционни схеми идват и от Комисията по контрол на фондовете отпускани от ЕС.

След предупрежденията и констатациите, че от българска страна не се вземат  мерки, Комисията спира плащанията към България в размер на 550 млн. евро.

След скандални разкрития в пресата за връзки с престъпността от служители по най-високите етажи на МВР и обвинения срещу самия министър Румен Петков, поради силния обществен натиск, премиерът Станишев е принуден и него да освободи.

Президентът Първанов открито се обявява в негова защита заявявайки, че „в президентството не е постъпила информация по случая и че той бил целенасочено изолиран”.

Първанов прави декларация, че ”Петков можел да реформира системата и проблемът е в липса на доверие в МВР сред обществото”.

На следващия ден след декларацията на Първанов – 7 април 2008 г. показно е убит писателя Георги Стоев. Седмица преди убийството, в предаването по Би Ти Ви ”Сеизмограф”, Георги Стоев обвинява лица свързани с престъпния свят, включително и министъра Румен Петков.

За министрите от БСП има и много други сигнали за злоупотреби с власт, за контакти със съмнителни лица и участие в корупционни сделки, но списъкът ще стане много дълъг. А трябва да се  каже нещо, макар и накратко за другите участници в коалицията – НДСВ и ДПС.

Представителите на НДСВ в правителството показват не само незадоволителна работа, но има и сигнали, които ги уличават като участници в спекулативни схеми. Това принуждава премиерът Станишев да извърши рокади.

На 24.04.2008 г. министърът на отбраната Веселин Близнаков е сменен от Николай Цонев, а министърът на вътрешните работи Георги Петканов – от Михаил Миков. Вероятно със съгласието на Симеон, силовото министерство – МВР е иззето от НДСВ и се поема от БСП.

В МВР обстановката е напрегната, стига се до стачки от страна на полицаите, които вече са организирани в професионални съюзи.

Има много сигнали и за министрите на Ахмед Доган от ДПС.

Те са обвинени, че отклоняват средства от фондовете за бедствия и аварии, източват и Държавният резерв.

Министърът на земеделието и горите кредитира фирми от кръга „Доган”, извършва много „заменки” на гори или земеделски земи с апетитни терени край морето или близко до големите планински курорти.

Масовите „заменки” облагодетелствуват предимно кръга на БСП, фирмите около Ахмед Доган, както и някои от новите олигарси, с неясни капитали. На държавата се нанасят стотици милиони загуби, но пък се пълнят джобовете на върхушката от държавната администрация и се раждат нови олигарси.

Корупционните заменки като метастази са завладяли цялата администрация, включително и на по-ниски нива, дори и обикновените селски кметове. Стигна се до там, да се посегне и върху защитените екологични зони, които по силата на международни договори и ангажименти трябва да пазим.

България е заплашена от сериозни санкции за нарушенията, свързани със застрояване на забранените зони.

Корупцията в тройната коалиция, придружена от беззаконието и безнаказаността са толкова големи, че се превръщат в постоянно действащ фактор. Целта е да не се допусне да падне правителството, за да се отупа окончателно чувалът – държава.

Въпреки многобройните сигнали за сериозни нарушения от министри и други висши държавни служители, съдебната власт контролирана от Първанов, не предприема никакви действия. Едва след 2009 г., когато управлението на страната е поето от политическа партия ГЕРБ, правосъдната система се задвижва, макар и с нежелание и много тромаво.

Започва разследване и срещу Сергей Станишев.

Обвинява се, че е загубил документи и материали съдържащи информация представляваща държавна тайна. Станишев не е опазил важни материали на секретните служби свързани с подземния свят и мафионски среди. Сериозно е нарушението на Станишев, но всичко се разминава след прилагане на съдебни трикове.

Още през 2006 г. прокуратурата е сезирана за злоупотреби във фонд ”Пътища”, но и тогава тя отказва да образува дела.

През 2009 г. трима министри от кабинета на Станишев се разследват за безстопанственост и далавери в пътния фонд. Това са финансовият министър Пламен Орешарски, транспортният – Петър Мутафчиев и на регионалното развитие и благоустройството – Асен Гагаузов.

Орешарски, който участва в правителството на Станишев уж като „независим“, фактически е от БСП така, че тримата разследвани министри са от БСП.

Орешарски, Мутафчиев и Гагаузов, както и ръководството на фонд Пътища са главните виновници ЕС да спре на България 550 млн. евро, така необходими за изграждане на инфраструктура на България.

Въпреки сигналите през 2006 г. от Европийската комисия по фондовете, както и широкото обществено недоволство, прокуратурата бездейства.

Съдебната власт под контрола на Първанов, с пасивността си предоставя условия не само да се краде, но и да се прикриват кражбите и далаверите.

От софийска градска прокуратура е образувано дело за безстопанственост срещу виновни длъжностни лица от Управителният съвет (УС) на фонд ”Републиканска пътна инфраструктура”. В него участват тримата министри, замминистърът на транспорта Весела Господинова, изпълнителният директор на фонда Веселин Георгиев и други висши кадри на БСП.

Според опозицията, източени са много милиони лева. Засекретеният доклад на одиторската фирма KPMG показва ”свръх нагла форма за източване на пари”. Делото, като всички други се влачи безкрайно дълго във времето и потъва в забвение.

За намесата на Първанов в българския съд, както и за чадъра, който той винаги поставя върху негови хората говори недвусмеслено случаят ”Людмил Стойков”.

Той е обвинен от Брюксел в престъпно източване на пари по праграма „САПАРД”.

Стойков е президентски спонсор и близък на Първанов, но и доказан крадец на пари от европейски съд.

Европейският съюз бързо го осъди, но българското правосъдие, под давление на Първанов предприема всякакви ходове, за да бави делото. Един от начините за протакане е т.н. „замразяване на делото“.

Съдията Румяна Ченалова „обмисляла” да направи безпрецедентно запитване до Съюза на европейските общности в Люксембург, дали местното законодателство не противоречи на европейското. Отнасяло се конкретно за случаят със „Стойков”.

Според шефа на Софийски градски съд Георги Колев, съдът в Люксембург едва след 8 месеца ще излезе със становище. Не е известно също колко време съдията ще обмисля?

Заместник минстърът на МВР от квотата на ДПС Раиф Мустафа е арестуван през юни 2009 г. по подозрение, че е бил посредник за предлагане на подкуп на директора на Агенцията за рибарство и аквакултури. Следва обикновената практика на бекрайно проточване на съдебното производство.

Прокуратурата проверява министъра на земеделието и горите Нихат Кабил за неправомерно отпускане на 1,5 млн. лева на фирмата „Булгарпродукт” АД и заради извършени неправомерно много „заменки”.

Валери Цветанов, който на 24.04.2008 г. от квотата на ДПС заема мястото на Нихат Кабил  също е обвинен,  че заедно със Стефан Юруков – директор на фонд „Земеделие”, са извършвали многобройни неправомерни заменки на земеделскси земи и гори.

Емилия Масларова – министър на труда и социалните грижи е обвинена в присвояване на 11 млн. лева. Делото продължава да се влачи, като адвокатите й прилагат всевъзможни хитрости.

Министрите на Енергетиката Румен Овчаров от БСП, Милко Ковачев и Мирослав Севлиевски от НДСВ се разследват за небрежност и престъпна безстопанственост, по отношение на сделките на НЕК за износ на електроенергия, при които държавата е ощетена със стотици милиона лева, а има съмнения и за корупционни сделки.

Списъкът на престъпленията и нарушенията от тройната коалиция е много по-дълъг.

Обстоятелството, че все още няма осъден от кабинета и въобще осъден политик, говори за това, че докато не се промени съдебното законодателлство и корумпираните членове на висшите съдебни органи, които са поставени  и контролирани от Първанов, България ще продължава да фигурира в докладите на Еврапейския съюз като най-нереформираната и корумпирана държава в областта на правосъдието и с голяма организирана престъпност.

Нездравословната среда в Блгария, която съществува през целия преход се създава предимно от действията или бездействията на съдебната система.

Тя ражда не само корупцията, но я превръща в движещ мотив на прехода и на трансформацията на собствеността и капиталите.

Корупцията изкривява основното съдържание на прехода – пазарните отношения.

Тя силно влияе и върху отношенията държава – партии, както и между самите партии. Този който контролира съдебната система, той контролира и корупцията.

Затова президента Първанов задкулистно е толкова силен и опасен.

ДАЛИ НЕЩАТА СА СЕ ПРОМЕНИЛИ У НАС СЛЕД 2005 г. НЕКА ВСЕКИ САМ ДА СЪДИ!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.