You are here: Home // Без категория // 9 БАНКИ СИ ИГРАЯТ СЪС СЪДБАТА НА 9 МИЛИАРДНОТО ЧОВЕЧЕСТВО!

9 БАНКИ СИ ИГРАЯТ СЪС СЪДБАТА НА 9 МИЛИАРДНОТО ЧОВЕЧЕСТВО!

СИЛАТА И ВЛАСТТА НА БАНКЕРИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО РАСТЕ!

В средата на декември миналата година „Ню Йорк Таймс“ публикува на първа страница статия, в която се казва, че „всеки месец в един ресторант на „Уолстрийт” се събират ръководителите на девет водещи банки – Goldman Sache, UBS, Bank оf Амеrica, Citigroup, Morgan Stanley, Barclays PLC, JP Morgan Chase, Deutshe Bank и Credit Suisse.

От „деветте“ най-много, най-големи и най-влиятелни са американските банки, чийто многобройни звена, като пипалата на октопод са плъзнали по целия свят и налагат своята воля и власт. А колко са силни – преценете сами?

По данни от извършен Одит на американското Главно бюджетно-контролно управление –  стр. 131-ва, Федералният резерв тайно е отпуснал безлихвен или ниско лихвен кредит на 9-те гигантски банки и то по време на финансовата криза с пари на американския данъкоплатец.

Съгласно неотдавнашна статия, по оценки на «Bloomberg», крупните банки са получили към 13 млрд. долара печалба, възползвайки се от това, че лихвите по кредитите получени от Федералния резерв са по-ниски от пазарните.

В повечето от тези банки основните акционели са от еврейското лоби начело с Ротшилдови, Рокфелерови и Джей Пи Морган. 

Кредити са раздадени и на други по малки банки.

Банките – главно 9-те, получили щедрото „подаяние” от Федералния резерв, при това тайно, пари от бюджета, без ничия друга по-висша санкция са на баснословната сума от 16,1 трлн. долара. 

Това е невероятно количество пари, като се има предвид, че целият БВП на САЩ за 2010 година е само 14,58 трилиона долара.

Основните акционери на Федералният резерв, който печата американските долари са същите тези 9 еврейски банки. 

А ето и раздадените безлихвени или ниско лихвени кредити:

Citigroup – 2,513 трлн. Мorgan Stanley – 2,041млрд.

Bank оf Амеrica – 1,344 млрд. Barclays PLC – 868 млрд.

Goldman Sache – 814 млрд.  JP MorganChase – 391млрд.

Deutshe Bank – 354 млрд.  Credit Suisse – 261 млрд.

UBS – 287 млрд.   .

Разликата между силата и властта на банкерите и тези на правителството на президента Обама се вижда от факта, че след дълги пледоарии в Конгреса, правителството получи разрешение да отпусне 700 милиарда долара на някои банки, за да не фалират между които е и Lehman Brothers, получила вече 183 млрд.от Федералния резерв.

А федералният резерв е раздал тайно на подбрани банки 16,1 трлн. долара.

Как банките са били подбирани ? Ето и отговорът!

Бен Бернанке – президентът на Федералния резерв, силната фигура в американската администрация е евреин и член на клуб ”Билдерберг”. 

Всеки месец, на пищни обяди в дискретния ресторант на Уолстрийт, тези девет банкери вземат решения за деветте милиарда души по света. В същност те са истинското американско, а също така и световно правителство. 

„Това са „уважавани престъпници”, но те са по-мощни, отколкото всеки световен лидер. Те имат реална власт – властта на парите”, казва в свое интервю Джулието Киеза – известен италиански журналист и политик, бивш депутат в Европейския парламент.

„Нас ни манипулират, нас ни мамят” казва Киеза! 

На 15 юли 2011 г. – денят, в който Сената на САЩ приема важния Закон за банковата система – „Дод-Франк“, се случва и нещо друго, останало в сянка – споразумение между Федералния резерв и банка „Голдман Сакс“.

Срещу глоба от 550 милиона долара инвестиционната банка „Голдман Сакс“се освобождава от жалба за измама, свързана с незаконни действия чрез т.н. „финансови продукти”, тоест „спекулации”.

На пръв поглед глобата изглежда сериозна, но сумата се равнява едва на двуседмичните печалба на банката, или 3% от стойността на премиите, които е раздала през 2009 г., непосредствено след кризисната 2008 г.

За нарушението, извършено от „Голдман Сакс“ американският закон предвижда съд, а е видно, че Федералният резерв раздава не само пари, но и правосъдие.

Очевидно „Голдман Сакс“е силна и влиятелна банка, защото принадлежи към еврейското лоби.

Всеизвестно е, че „Голдман Сакс” – една от 9 – те банки усърдно завладява Европа! 

Британският в-к „Индепендънт“ пише:”

„Идването на Марио Монти на премиерския пост в Италия е забележително събитие и поради многото причини, е невъзможно те да се изброят.

Чрез възлагането отговорността на бивш консултант на „Голдман Сакс“ да управлява една западна държава, издигна се до нови висини политическата власт на инвестиционната банка”.

„Европейската централна банка“ е управлявана от друг бивш служител на „Голдман Сакс“, а „възпитаниците“ на банката господстват по коридорите на властта в почти всички европейски държави. До средата на миналата седмица европейското подразделение на МВФ също бе ръководено от човек на „Голдман Сакс“ Антонио Борхес, който подаде оставка по лични причини”.

„Голдман Сакс“ отдавна си е спечелила прякора „Сепията вампир”.

Сега пипалата й вече достигат до върха на Еврозоната.

В книгата си „13-те банкери“ Саймън Джонсън, бивш икономист на МВФ, твърди, че в „навечерието на финансовата криза „Голдман Сакс“ и другите големи банки са станали много близки с правителството на САЩ, а в Европа съществува „споделено разбиране” между политическия елит и банкерите”

Проектът „Голдман Сакс“е силната прегръдка на банката с „европейските правителства”, отбелязва Джонсън. 

„Голдман Сакс“ винаги е на разположение да предложи консултации и финансиране, да изпрати хората си на държавни служби и да използва възможността, да предостави доходна работа за подбрани лица излизащите от правителствата.

Проектът предвижда създаването на толкова дълбок обмен на кадри, идеи и пари че вече става невъзможно да се посочи разликата между обществения интерес и интереса на „Голдман Сакс“.

Марио Монти е един от най-известните икономисти на Италия. Прекарал е голямата част от кариерата си в академичните среди и научни институти.  „Голдман Сакс“ се заинтересувал от него, когато Берлускони го изпраща в Европейската комисия през 1995 г.като еврокомисар.

След това Монти става председател на комисията по банките и финансовата система в италианското министерство на финансите. Тя всъщност определя финансовата политика на страната.

„Голдман Сакс“ го кани да се присъедини към съвета на банката от международни консултанти.

Над двадесет международни консултанти на банката действат като неофициални лобисти.

Сред консултантите е и Отмар Исинг, който е и член на управителния съвет на германската Централна банка, ЕЦБ и е сред архитектите на еврото.

Най-известният бивш политик в банката е Питър Съдърланд, главен прокурор на Ирландия през 80-те години и бивш еврокомисар по конкуренцията. Сега той е неизпълнителен председател на подразделението на „Голдман Сакс“ за брокерски дейности във Великобритания. 

Да се събират политици с добри връзки след оттеглянето им от правителствата, е само половината от проекта. Другата част е да се изпращат „възпитаниците“ на „Голдман Сакс“ в правителствата. Подобно на Монти, Марио Драги, който от 1 ноември 2011 г. пое президентския пост на ЕЦБ, е бил част от италиянското правителство и част от „Голдман Сакс“.

Той е бивш член на Световната банка и управляващ директор в италиянското министерство на финансите, преди да стане управляващ директор на „Голдман Сакс интернешънъл“. След това става президент на италиянската централна банка.

Марио Драги има противоречива репутация заради счетоводните трикове, прилагани от Италия и други държави от периферията на Еврозоната.

Чрез използване на т.н.”деривати” Италия и Гърция успяха на понижат видимия размер на държавния си дълг, който според европейските правила не трябва да бъде над 60% от брутния вътрешен продукт.

Брокерите на банката „Голдман Сакс“ разработиха редица финансови сделки, които позволиха на Гърция да събере пари и да намали бюджетния си дефицит в краткосрочен план срещу връщане на сумите по-късно. При една от сделките „Голдман Сакс“ прехвърли финансиране от 1 млрд. долара на гръцкото правителство през 2002 г. в операция, наречена „валутен крос суап”.

Тази операция на американската кредитна банка беше възможна, защото от другата страна на сделката беше Петрос Христодулу, който работеше в Гръцката национална банка.

А Петрос Христодулу е започнал кариерата си в „Голдман Сакс“ и сега е сочен за ръководител на гръцката агенция за управление на държавния дълг.

Лукас Пападимос, назначеният нов премиер на Гърция, по това време е  управляващ Централната банка на страната. 

Това са „уважавани престъпници” по-мощни, отколкото всеки световен лидер и имат реална власт – властта на парите – както казва  бившият еврдепутат – Джулието Киеза. 

Инвестиционната банка“Голдман Сакс“ действително здраво е стъпила в Европа!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.