You are here: Home // Без категория // БИЛ ГЕЙТС – новият член на Клуб „БИЛДЕРБЕРГ”!

БИЛ ГЕЙТС – новият член на Клуб „БИЛДЕРБЕРГ”!

Основателят на Microsoft и най-богатият човек на планетата Бил Гейтс и той вече е привлечен за член на елитарния клуб „Билдерберг”.

Бил Гейгс за пръв път участва на срещата на клуба известен като „тайното световно правителство“, която се провежда от 3 до 6 юни в луксозния испански курорт Ситджес край Барселона.

Преди срещата, на пресконференция в Cosmo Caixa Бил Гейтс съобщава, че е отменил изнасянето на лекцията си на тема: „Важността от инвестиране в развитието на глобалното здравеопазване” – първа публична изява на Института ISGlobal. Той също признава, че ще участва на срещата на клуб „Билдерберг” организираната в Испания.

Първоначално, Бил Гейтс се опитал да заблуди журналистите, казвайки, че няма да участва на срещата, поради ангажимента му с лекцията – пише местният вестник „20 Minutos“. Но когато се разбира, че е отложил изнасянето й настойчивите въпроси на журналистите го принуждоват да признае, че ще вземе участие в срещата на „Билдерберг”.

Бил Гейтс е цитиран от местния испанския вестник „20 Minutos“ да казва:

„Аз съм един от тези, които ще присъстват на срещата на клуб „Билдерберг.“

Гейтс е уточнил, че темите, по които ще говори пред участниците на срещата са „енергията и нуждите на най-бедните“, а също и за „климатичните промени, подновяемата енергия и икономическата криза”.

Като се има предвид това, че основната цел на клуба е „Нов световен ред“, подозрителен е интересът им към хуманитарните теми в доклада на Бил Гейтс, особено за „нуждите на бедните“.  

„Надявам се, че няма да съм отегчителен“ – испанското издание цитира Гейтс.

За това, че Бил Гейтс вече официално е член на клуб „Билдерберг“, съобщава и немската информационна агенция DPA.

Групата от около 130 участници в испанската среща, настанени в луксозния хотел Долче Ситджес е съставена от бивши президенти и премиери, монарси, топбанкери, собственици на медии и др. Срещите в курорта Ситджес, както обикновено се провеждат при абсолютна сигурност, гарантирана от армия от гардове, стотици полицаи, както и патрули с лодки и хеликоптери.

Въпреки максималната секретност група журналисти успява да разбере, че най-важните теми на форума са бъдещето на еврото, отношенията с Русия и мерките срещу Иран, пише местният в-к „Публико”.

За разлика от друг път, световният елит е посрещнат от протестиращи антиглобалисти с плакати “Не на новия световен ред”, а испански обществени организации настояат лидерите да платят 600 000 евро, колкото струва охраната им, за да не товарят издъхващия испански данъкоплатец. Демонстрантите нападат  с викове испанския премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро, който пристигна, за да поздрави участниците в срещата.

При първото си участие в срещите на „Билдерберг“, Бил Гейтс е заснет от фотографи, пробили мерките за сигурност и впоследствие отстранени от охранителите. Причината за участието му била „нуждата от сътрудничество за бъдещото световно развитие”, както сподели самият той пред репортери в Барселона, съобщава в-к “Ел Економиста”.

Тайната среща в Испания предизвика дори и шеговити коментари като този, че миналата година срещата на Билдербергите е била в курорт южно от Атина, а няколко месеца по-късно Гърция едва не банкрутирала, така че не се знае сега каква ще е съдбата на Испания, коментирал в-к “Гардиън”.

Представителят на Испанската обединена левица Кайо Лара нарече срещата на Билдербергите “среща на международните финансови терористи”, съобщи агенция ЕФЕ.

Председател на клуб „Билдерберг” е 95-годишният Дейвид Рокфелер, а негов заместник е бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър.

Участници са Бил Клинтън, Маргарет Тачър, Тони Блеър, холандската кралица Беатрикс, Доналд Ръмсфелд, Збигнев Бжежински, испанската кралица София и др.

Очевидно, първото участие на Бил Гийтс като член на клуб „Билдерберг”не е минало съвсем гладко. Бъдещето ще покаже дали най-богатият човек в света и най-големият благотворител ще почуства и разбере истинската същност на клуб”Билдерберг” или и той ще застане зад идеята за „Нов световен ред”.

Прилагаме списъка на всички участници до сега в срещите на   клуб”Билдерберг” 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.