You are here: Home // Общи // ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ ИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИ – НЕРАЗГАДАНИ ТАЙНИ!

ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ ИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИ – НЕРАЗГАДАНИ ТАЙНИ!

НЮГРЕЙНДЖ. 

Нюгрейндж се намира на около 50 км. от Дъблин в Източна Ирландия.

Това е  една от най-известните каменни постройки в света, която се състои от 93 мегалита – гигантски каменни блокове.

Нюгрейндж е монументален гроб и по общо мнение е построен около 3200 г. пр.н.е. Съществувал е преди  да са били създадени египетската, вавилонската и критската цивилизации.

Стоунхендж – една от най-известните каменни структури в света, все още не е бил построен.

Проучванията са показали, че Нюгрейндж не е бил само гроб и че хората, които са го построили са притежавали обширни познания по астрономия, инженерни и архитектурни знания.

Много археолози характеризират Нюгрейндж като техническо чудо. Куполът на върха на структурата е истинско инженерно постижение. Единичните камъни, тежки в долната си част и леки в по-горната, точно са наместени един върху друг така, че всеки един се подава леко над този, който е под него.

По този начин над централната част на постройката се издига един шестоъгълен шестметров димоотвод, на върха на който има каменен капак, който може да бъде отварян или затварян.

За входния камък и отворът в покрива на Нюгрейндж все още не се знае как каменните блокове са били транспортирани, нито пък какви техники са използвани по време на строежа. Очевидно, тази гигантска структура е построена от хора с отлични инженерни познания, които са можели да изчисляват точно, да планират прецизно, да транспортират тежки товари и да използват добре строителните си познания.

Според налаганият възглед, хората по онова време са живеели в примитивни условия. Невъзможно е един такъв огромен паметник да е бил построен от такива хора.

Астрономическите особености на постройката са удивителни. Този огромен паметник е бил построен по такъв начин, че поражда едно внушително светлинно зрелище в дните на слънчевото обръщане. През зимното слънцестоене, малко след разсъмване в най-краткия ден на годината, слънчевата светлина попада направо върху погребалната зала в Нюгрейндж. Тогава тя се отразява по различните коридорни врати и огромни камъни, докато накрая достига до задната стена. И тогава се появява една съвършена светлинна игра – нещо забележително. Светлината влиза в постройката не през коридора, а през специално направена тясна дупка, която се намира на тавана над коридорната врата. Всички каменни блокове са под такъв ъгъл, че да позволяват на светлината да достигне и да бъде отразена от тях.

Това е и факторът, който прави възможно това чудо – „светлинното шоу“.

Строителите на тази гигантска постройка не само са имали инженерни познания, но също така са притежавали и изключителни астрономически знания, посредством които да изчисляват дължината на дните и движенията на Слънцето.

Тази постройка е изградена от хора с натрупани солидни знания и са  използвали напреднали техники и методи.

Те са имали сериозни знания по астрономия, подходящи съоръжения с които да наблюдават космоса и достатъчно знания, за да тълкуват правилно направените наблюдения.

Всекидневният живот на хора, способни правилно да интерпретират информацията, която са получили посредством наблюдаването на космоса е висш цивилизован израз на натрупаните им солидни познания.

Съдейки по това, че са строили такива сложни постройки, несъмнено можем да предполагаме, че са представители на високо развита цивилизация на нашата планета, или пришелци……. ИЗВЪНЗЕМНИ!

 

СТОУНХЕНДЖ.

Стоунхендж е колосална каменна постройка, която се намира в Англия, разположена на територията между Уелс и Корнуел. Представлява уникално творение от концентрични каменни кръгове.

Мотивите и методите за построяването на Стоунхендж все още са предмет на спор между учените. Наричан „осмото чудо“ на света, смяташе се, че комплексът от каменни блокове е служил за обсерватория. Други учени смятат, че вероятно комплексът е бил предназначен за изучаване на геометрията.

Най-популярната теория за създаването на Стоунхендж е, че е бил място на религиозен култ към Слънцето!

Стоунхендж представлява уникално творение от концентрични каменни кръгове, като външния достига петметрова височина, а всеки камък тежи около 26 тона. Неговият най-външен кръг е всъщност ров с диаметър 115 м.

В първия кръг е разположен втори, като камъните са поставяни в 56 дупки в земята.

Третият кръг, вписан във втория, е с диаметър 31 метра. Той е образуван от тридесет камъка, всеки с тегло 25 тона, свързани с нещо като покрив от плоски камъни – това е затворен кръг от долмени.

Долменът е т. нар. “каменна маса” в гробница от два побити камъка и трети, поставен върху тях, така че да образуват подобие на маса.

Четвъртият кръг е направен от 59 по-малки камъни. В него се намира полукръг във формата на подкова, отворена към входа. Тя е съставена от десет каменни блока, всеки с тегло от по 50 тона, който образуват група от 5 долмена.

Изградена е още една подкова, образувана от 19 камъка, както и три алеи от камъни – в средата на строежа при входа и вън от рова, по средата на пътя към центъра на каменните кръгове.

Във вътрешността на тези кръгове били издигнати каменни блокове, известни като „сини камъни”, които му придавали определена мистичност.

Изследователите разкриват, че Стоунхендж е бил построен на три етапа. Според множество източници, първоначалният строеж на Стоунхендж датира отпреди 2800 г. пр. Хр. – или неговата история е около 5000 години.

Хората, които са построили тази конструкция, са притежавали както инженерни, така и напреднали познания по астрономия.

Стоунхендж е паметник – загадка. Той е привлякъл вниманието на множество изследователи. Има много теории за това как и защо е бил построен.

Според някои архиолози разположението на камъните има непосредствено отношение към движението на Слънцето, Луната и останалите планети и постоянно променящото им се взаимно влияние.

Една от най-голямата забележителност на този монумент са т. н. „сини камъни“.                      

Използвани са в неговото строителство, но никъде наблизо около Стоунхендж няма такива камъни. Учените установили, че сините каменни блокове били доставени до мястото на строежа от планината Пресели (Prescelly), която е на разстояние от около 380 километра по суша от Стоунхендж .

Как тези камъни са били докарани да Стоунхендж – това е въпросът, на който още не е получен отговор!

Група учени се опитали да транспортират сини камъни до Стоунхендж възпроизвеждайки условията, които смятали, че са съществували тогава. За тази цел използвали дървени макари, построили троен сал, който евентуално да може да превози камъните, геглили лодката нагоре по реката, използвайки дървени прътове, опитали се да поместят камъните нагоре по хълма, използвайки грубо изработени колела. Но техните усилия били напразни.

Това бил само един от многото експерименти, проведени с цел установяване начина, по който тези сини камъни са били закарани до Стоунхендж.

По време на експериментите са били използвани различни модели изработени в корабостроителници, въжета произведени във високотехнологични фабрики, използвали детайлни планове и изчисления. Използвали са всички възможности на съвременните технологии и въпреки това, не могли да постигнат никакви резултати.

Хората обаче, които са живяли преди  5000 години са транспортирали тези камъни, всеки един от които тежал много тонове, и ги подредили в кръг, изчислявайки точното им географско разположение.

Стоунхендж и множество други мегалитни обекти са били построени с помощта на технология, която ние днес не можем да разгадаем.

Съвършено ясно е, че те са били построени от цивилизации, които са превъзходали нашата!

Голяма загадка е дали тези цивилизации са създадени на нашата планета или са пришълци от друга.                    

Не знаем почти нищо и за краят на тези високо развити цивилизации.

                                                                            

Удивителните останки в град ТИАХУАНАКО. 

Град Тиахуанако е разположен на 4000 метра надморска височина в Андите между Боливия и Перу и е изпълнен с останки, които шокират учените. Областта е определена като едно от археологическите чудеса на Южна Америка.

Не е възможно камъните всеки един от които тежи много тонове използвани тук в южноамериканския град, да са били транспортирани без стоманени въжета, крикове и други специални строителни съоръжения.

Една от най-удивителните останки в Тиахуанако е календар, който показва равноденствията, сезоните и разположението и движението на Луната през всеки един час.

Календарът е едно от доказателствата, че хората, които са обитавали този регион, са били високо образовани.

Сред другите забележителни останки в Тиахуанако са паметниците, направени от каменни блокове, някои от които тежат около 100 тона.

Специалистите и днес си задават въпроса дали биха могли да отрежат и преместят огромни скални маси като тези, които са били използвани за построяването на града.

За рязането на гигантските каменни блокове сякаш са били използвани „метчици“ – специални металорежещи машини.

Градските стени са били построени, като са поставяни блокове, тежащи 60 тона, върху други, тежащи 100 тона. За построяването и окрасяването на тези стени е използвано каменоделство, което изисква много голямо майсторство.

Огромните квадратни блокове са съединени посредством  изградени улеи дълги 2.5 метра, кито са били направени върху блокове с тежест 10 тона.

В някои части на архиологичните останки съществуват водни канали с дължина 1.8 метра и широчина половин метър. Те са направени с такава прецизност, каквато рядко може да бъде открита дори и днес.

Не е възможно тези хора да са изработили всичко това при липсата на необходимите познания и технологични средства.

Един от най-забележителните монументи в Тиахуанако е Портата на Слънцето, която е направена от един-единствен камък.

Тя е 3 метра висока  и 5 метра широка. Смята се, че тежи около 10 тона и е украсена с различни рисунки.

Все още не може да бъде дадено никакво обяснение относно това, какъв метод е бил използван, за да я построят. Каква технология е използвана за изграждането на една толкова внушителна структура? Как каменните блокове с тежест 10 тона са били извадени от каменоломната и с какви средства са били докарани и качени на 4000 м. височина.

Като се имат предвид географските условия в областта, където се намира Тиахуанако, всичко добива още по-удивителни размери.

Градът е разположен на много километри от нормалните населени области и е бил построен на голяма надморска височина – около 4000 метра. Той се простира на високо плато, където атмосферното налягане е около една втора от това на морското равнище, и силно разреденият въздух сигурно е затруднявал дишането на хората, които са извършвали огромното строителство. Освен ако потребността им от кислород е била различна от нашата.

Всички тези сведения ни показват, че тук, както и на много други места по света, са съществували силно развити цивилизации, останките на които след много хиляди години намираме, но учените все още не могат да обяснят кои са създателите им.

Не могат да отговорят и на най-важният въпрос – земен или извънземен е произходът им. 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.