You are here: Home // БКП, БСП, България, Държавна Сигурност, КГБ, Олигарси, Предатели, Преходът // CHARACTER KILLING! „КОМПРОМАТ” – ОРЪЖИЕТО НА БСП.

CHARACTER KILLING! „КОМПРОМАТ” – ОРЪЖИЕТО НА БСП.

Втора част.

Буквалният превод от английски на Character killing е виртуално или символично убийство, но има много случаи, когато такова убийство е не по-малко жестоко от реалното.

На шпионски жаргон е „компромат“.

Когато в компроматната борба се сблъскат двама противници, които изпитват ненавист един към друг и разполагат със силни компромати, като оригинални документи с гриф „строго секретно на тайните служби, вече нещата са много сериозни.

Чрез охотно обслужващата го преса, Богомил Бонев шумно и агресивно изгражда имидж на борец срещу корупцията. Критикува правителството на СДС и особено Иван Костов, който го е освободил като министър на вътрешните работи.

Бонев от „твърдо син”, бързо се е превърнал във върл враг на сините, сипейки обилно компромати, които като министър е скътал, за да използва при необходимост.

Без явна подкрепа – политическа или обществена и без пари, Бонев изведнаж обявява, че ще прави „Гражданска партия на България“, с която да участва в изборите за президент като знаеше, че няма някакви шансове.

Публична тайна е, че това обикновено е платена игра, прави се съзнателно и преднамерено за смъкване на гласове от един кандидат, за сметка на друг.

Предизборният щаб на Стоянов, отчитайки агресивността в кампанията на Бонев наивно се е хванал на „играта“, която най-вероятно е била предварително замислена – компроматна битка, по време на предварително обявения диспут по телевизия бТВ.

Явно всичко е било по сценарий, защото неочаквано Първанов отказва да участва в дебата и на „тепиха” остават само Бонев и Стоянов. Бонев е опитен, защото има оперативна закалка, докато Стоянов е абсолютен дебютант.

В предизборния щаб на Стоянов, като „медиен експерт” фигурира едно познато име Петър Курумбашев, известен с активното си участието в считаното за  „синьо сатирично шоу „Ку ку”.

Трудно може да се разбере каква роля е играл „медийният експерт” в изборната сага и само можем да гадаем, дали идеята Стоянов да използва срещу Бонев секретния доклад на контраразузнаването е на Курумбашев, или на някой друг.

Докладът, изготвен от ген. Атанас Атанасов съдържал компромати за Богомил Бонев, като вътрешен министър в правителството на Иван Костов, включително и за връзките му с изгонения от България руски мафиот Майкъл Чорни. 

Бонев предварително е знаел, че Стоянов ще използва компромати срещу него, включително и от доклада на Атанасов. Той използвал това и дигнал страхотан скандал предаван по телевизията, от който и двамата спорещи оставят неприятни впечатления.

Пита се кой е изнесъл от щаба на Стоянов ценната информация, че в предизборния дебат по бТВ, той се кани да използва компромати, дори и секретен доклад на контраразузнаването?

Този въпрос, както и въпросът кой посъветва Стоянов да използва компромати на диспута, все още не са получили отговор.

Прави впечатление, че и на Петър Стоянов не му е приятно да се връща към този епизод, от който фактически Първанов спечели.

Наскоро в един пловдивски сайт попитаха „червения депутат”:

„Курумбашев, как се случи така, че от син станахте червен? Как извървяхте пътя от младежкото предаване „Ку-ку“, през постове в БНТ и Нова ТВ и от политик в „Гергьовден“, до общински съветник от гражданската квота на БСП, после депутат от БСП в Парламента, фаворит за главен редактор на в. “Дума” и дори кандидат за президент”?

Главоломна кариера, при това Курумбашев е от категорията „асоциирани червени”?

Да!” Дал съм съгласието си да бъда една от номинациите за президент на България за изборите тази есен”.

Това каза пред пловдивското радио „Фокус” депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев на 20 април 2011 г.

„Модератор на БСП форума във Варна ще е соцдепутатът Петър Курумбашев, известен с близостта си до Първанов“, отбелязва пресата.

Пред „24 часа“ Курумбашев казва, че пo покана на фондация „Николай Добрев“, той е бил модератор и на дискусията за 4-ти февруари преди 2 години, проведена в Софийския университет.

Какво невероятно благоразположение и щедрост на БСП и какво доверие проявява Георги Първанов към Курумбашев. Явно той със заслуги е спечелил това!

Известният журналист Иво Инджев в своя статия пише: 

„Дали пък предателят не се нарича случайно Петър Курумбашев, солидно забогатял под червеното крило на енергийната мафия, (построил си е ВЕЦ в село Михалково, Родопите), който и сега е сред най-верните пажове на Георги Първанов, дошъл на власт с помощта на партиен шпионаж след един непризнат и незабелязан дори и до днес български „Уотъргейт”?

„Уотъргейт” – интересна връзка с голяма компроматна история в САЩ.

В избирането на Първанов за президент има още един участник със съмнително поведение – човекът който три пъти прилага мимикрията – червен – син – червен, бившият министър, сега адвокат Богомил Бонев.

Роден в Радомир през 1957 година, той от 1977 г.– двадесет годишен вече е член на БКП. През 1981 г. завършва Висшата специална школа на МВР, след което работи като инспектор в Народната милиция.

С няколко приравнителни изпита завършва право в Софийски университет.

През 1990 г. напуска полицията, но в края на 1991 г. отново е назначен в МВР за директор на Столичната дирекция на вътрешните работи.

През февруари 1992 г.става главен секретар на МВР при правитеството на СДС.

През 1993 г. след падането на синьото правителството от власт, той е освободен и през следващите години работи като адвокат, но и като експерт по национална сигурност при Съюза на демократичните сили.

През февруари 1997 г. става министър на вътрешните работи в назначения от президента Петър Стоянов служебен кабинет с премиер Стефан Софиянски.

Бонев остава на този пост и в правителството на ОДС до края на 1999 г. Освободен е от министър-председателя Иван Костов, поради структурни и персонални промени в кабинета, което Бонев трудно приема. Чувства се обиден и озлобен, публично обвинява премиера Костов в корупция.

Интересна е метаморфозата в биографията на Бонев – закърмен от червената власт, той се  пребоядисва в синьо и стига до върховете на синята власт. След това е освободен като министър, от което озлобява срещу сините. И пак се връща на изходната червена позиция, без да го показва.

Курумбашев два пъти, а Бонев трикратно сменя политическата си окраска. Сега Бонев е безпартиен.

Петър Стоянов – човекът на когото Бонев дължи издигането и кариерата си е станал враг № 1 на Бонев, което най-ясно проличава по време на дебата по бТВ.

Големият шум в пресата, че той е борец срещу корупцията му спечелва популярност и сипмпатизантии.

Иван Костов има голяма вина за това Бонев да печели симпатизанти, защото в последните години на своето управление той заживява с манията за величие. ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най – върлите противници на една добра кауза, така, че те да работят за нея”– думи на Иван Костов?

Чувството му за недосегаемост стига до там, че той вече не крие връзките си с мафиотските лидери като Константин Димитров – Самоковеца и Маргина. Дори не се притеснява да подържа връзка с тях.

На една от срещите на кандидат–президента Стоянов с известни софийски бизнесмени, която СДС организира в ресторант ”Олимп”, идва Маргина, а Иван Костов коментира, че „това не е нередно”. Той дори застраховал и двете си коли  в СИК. Димитър Попов – изпълнителен директор на СИК на пресконференция съобщава, че имуществото на СДС е застраховано при тях.

Бонев атакува приватизационни сделки на Иван Костов, като изнася много факти за корупция. Всичко това се приема охотно от пресата.

Има хора, които са силно зантересувани Петър Стоянов да загуби на изборите, а те имат много пари. За активното мероприятие, което БСП и ДС подготвят по-подходящ от Бонев няма, преценява „номенклатурата“. Те му съдействат за печелене на првърженици, а БСП умее да върши това добре, защото има солидни връзки и в пресата.

Връзката между БСП и Бонев се разкрива на втория тур на изборите.

Явно по договорка, гласовете на Бонев отиват при Първанов и той побеждава Стоянов, макар и с минимална преднина.

Новият български президент се казва Георги Първанов.

А каква е цената на победа? 

Богомил Бонев сам отговаря:

Комплекс Royal Palace!

„Сградата е в типичен стил за Банско – дърво, камък, еркери. Между двете сгради е изграден римски път. Това не е точно хотел, защото всички клиенти ще сключат договор за мениджмънт с фирмата, която е определена да управлява комплекса. Има голям СПА център, външен отопляем басейн, четири ресторанта, магазини. Намира се точно срещу лифта”, сподели генерал Богомил Бонев.

„До впечатляващата сграда има две кули, като на едната ще има камбана, а на другата, по-голямата кула, ще има часовник. В двете сгради има около 320 апартамента”, допълни Бонев.                                                         320 апартамента – та това е един малък град. 

„Не ми се струва, че е възможно от адвокатска практика да се забогатее толкова много”, споделя Соня Колтуклиева –  известен журналист, 05-05-2009 г.

Олигарсите доволно потриват ръце – Първанов е президент. 

Бонев и той доволно потрива ръце – от беден о.з.генерал вече е станал олигарх. 

Курумбашев също може да се похвали както с пари, така и с власт, макар, че все още е скромна. Но нали е под крилото на Първанов…..                         

Добър край на одисеята на Георги Първанов – ПРЕЗИДЕНТ С НАГЛАСЕНА ПОБЕДА!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.