You are here: Home // БКП, БСП, България, Държавна Сигурност, Общи, Олигарси, Оръжие, Предатели, Преходът // САЙТЪТ” ОПАСНИТЕ НОВИНИ” ДЕЙСТВИТЕЛНО Е ОПАСЕН!

САЙТЪТ” ОПАСНИТЕ НОВИНИ” ДЕЙСТВИТЕЛНО Е ОПАСЕН!

ОТ НЕГО СЕ СТРАХУВА НЕ САМО ”АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ”!

Невероятно, в България – страна управлявана уж от властта на народа – социалистите, страна уж член  на Европейския съюз,  през 2008 година се случват събития, които бяха характерни за тоталитарния период?!

Да! Невероятно, но факт! 

В резултат на необясним страх, правителството на Станишев нарежда на ДАНС – Държавната агенция за национална сигурност да влезе в ролята на политическа полиция и да затвори насилствено новинарски сайт в Интернет, погазвайки всички закони.

През летните месеци на 2008 г. по коридорите на ДАНС тайно, на ухо се говори за статии помествани в някакъв сайт с невероятното наименование – „ОПАСНИТЕ НОВИНИ”.

В статиите има информации все едно, че са придобити от агентура на секретни служби или са измъкнати от касите и поверителните папки на ДАНС.

По нареждане отгоре, сайтът „ОПАСНИТЕ НОВИНИ” е определен, по-скоро набеден, че е сериозна заплаха и може да дестабилизира властта. 

В началото на август, шефът на ДАНС Сертов събира директорите на служби в агенцията и заявява: „Разговарях с  министър-председателя Сергей Станишев.

Той е много притеснен от зачестилите негативни публикации в медиите, посветени на правителството. Колеги, трябва да проверим кои среди формират тези настроения.“

Всички разбират, че става въпрос за сайта с необикновеното име „Опасни новини”. 

И ДАНС открива т.нар.”Информационна разработка” с кодово име ”Галерия”. Махат един по-дребен началник – Писанчев, защото бавно организирвал подслушванията, след което масово започват да произвеждат т. нар. СРС-та подслушвайки няколко десетки журналисти, дори и депутати.

В статиите на сайта „Опасните новини” макар и не много на брой – около десетина, се посочват престъпни действия на широк кръг от висшия ешалон на държавната и политическа власт и връзките им с престъпния свят. Има доста информации за съветника на Сертов и фактически ръководител на ДАНС Алексей Петров.

Вероятно президентът или премиерът, за които също има компрометиращи данни нареждат на ДАНС, да открие кой стои зад сайта и да го закрият насилствено като опасен.

В началото на септември 2008 г. ДАНС обяви, че е разкрила авторите на анонимен интернет сайт„Опасните” (opasnite.net63.net) и ги обвинява, че незаконно огласяват класифицирана информация, което е повода да ги атакуват.

В основата на сайта били журналистът Огнян Стефанов и бизнесменът Младен Мутафчиев, съсобственици и на друг информационен сайт – www.frognews.bg.

Няколко дни преди ДАНС да обяви, че е разкрила сайта, журналистът Стефанов в статия във frognews.bg пише, че е притискан от службите, а телефоните му се подслушват.

Той отрича съпричастността си към сайта „ОПАСНИТЕ НОВИНИ” и авторството на материалите. 

Две седмици по-късно Огнян Стефанов е зверски пребит с чукове и метални пръти от четирима маскирани, представили се за полицаи. 

Междувременно ДАНС провежда акцията за затварянето на сайта, като нахлува в помещенията нарушавайки всякакви закони и прилагайки инквизиторски прийоми.

ДАНС е приложил следните оперативни мероприятия:

– подслушване на телефони на журналисти, депутати – членове на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност;

– влизане с взлом без прокурорска заповед в помещенията на сайта, които са чужда частна собственост, и унищожаване на всичко свързано с функционирането му.

– арест без съответни документи на администратора на frognews.bg Йорго Пецас и седемчасов разпит;

– притискане близките на Огнян Стефанов чрез психически тормоз и с похвати взаимствани от мафията, телефонни обаждания до непълнолетния му син и др.

Това действително са оперативни мероприятия при разработка на обект, застрашаващ националната сигурност.

Въпросите, които трябва да зададем са:

Информацията, която сайтът публикува дали застрашава националната сигурност и дава ли законно основание на ДАНС, да прилагат такива груби мерки? 

Ако сайтът нарушава закона като публикува  класифицирана информация, не трябва ли да се сезира прокуратурата, да се проведе разследване и да се произнесе съдът?

И ДАНС дали знае, че вечерта на 22 септември 2008 г. в близост до басейна „Спартак” в кв. Лозенец, са изпратени наемни убийци, които пребиват почти до смърт журналиста Огнян Стефанов, обявен от тях за автор на анонимния сайт?

Кой ги е наел? Който има интерес да му се запуши устата!

Един от заинтересуваните е ръководен фактор в ДАНС. Миналото му се знае, но се премълчава, защото над него има „чадър“.

Изпаднал в кома, Стефанов е откаран безжизнен във ВМА. 

Почеркът на биячите е на жестоки  професионалисти  – на журналиста са счупили ръцете, краката и гръбначният стълб .

Ако са имали намерение да го убият, щяли са бързо да го направят, но те са искали Стефанов мъчително и нечовешки да страда.

Както в повечето подобни случаи полицията нищо не открива и нищо не върши, за да открие нападателите.

В интервюто на 8 септември 2011 г. в предаването “Здравей, България” на Нова телевизия, където Алексей Петров винаги охотно е приеман, той казва:

– Петров: След като той (Огнян Стефанов, бел.ред.) беше изваден на показ, че получава класифицирана информация от ДАНС и я публикува в „Опасните”…

 – Водещ: Какво означава това, че информацията, която четяхме тогава там е истина?

– Петров: Да, истина е, разбира се.

Водещ: Но там пишеше, че има таен архив в басейна „Спартак”.

– Петров: И се оказа, че няма.

– Водещ: Значи не е истина…

– Петров: (мълчи известно време) Оказа се, че е манипулация.

На 12 септември 2011 г., след като се вдигна голям шум в пресата, че Нова телевизията не дава възможност на журналиста Огнян Стефанов да отговори на нападките на Алексей Петров, принудена е да се намеси лично шефката Зурлева.

Нова телевизия разрешава участие на Стефанов в сутрешния блок на „Здравей България”, където той каза:

„Аз оживях благодарение на чудо, на хората от ВМА”.

„Когато излязох от кома, при мен дойдоха в болницата служители от МВР, не знам от коя служба и казаха, че искат да ме питат „Знаеш ли, че сайтът „Опасните“ е възстановен?“.

Какво може да знае човек, излизащ от кома за нещо подобно”, споделя Стефанов.

„В интервюто от 8-ми септември Петров заявява, „че той имал най-голям интерес да бъдат разкрити наемните убийци, пратени срещу Стефанов”.

„Щом Петров толкова е искал да бъдат хванати извършителите и поръчителите на побоя над мен, какво му е пречело, когато разполагал с целия ресурс на ДАНС, защо не го е разкрил тогава”, пита журналистът.

„Няма доказателства, че аз стоя зад сайта “Опасните”.

„Има само твърдения на Алексей Петров”.

„По време на интервюто, през цялото време когато ставаше дума за сайта „Опасните“ Петров насочваше разговора към едно единствено нещо – какво пише за него в този сайт”, категоричен бе Стефанов.

Откривам в сегашните обвинения, които се повдигат срещу Петров, някои неща, които са публикувани тогава в сайта “Опасните”.

„Огнян Стефанов изрази определени съмнения, че зад побоя, който му беше нанесен през 2008 година стои Алексей Петров“. 

По Нова телевизия Алексей Петров признава, че информацията изнесена в сайта „Опасните” е достоверна. Това означава, че и престъпленията, посочени в информацията са извършени.

Но няма никаква реакция от прокуратура или съд. 

Макар, че през 2008 г. Огнян Стефанов беше пребит до смърт, той намери куража да напише в статия от 12 септември 2011 г. открито и ясно:

“ОСВЕТЯВАНЕТО” НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ Е ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА”

Румен Петков му направи услуга”! 

В статията Стефанов пише:

„Алексей Петров беше “осветен” неслучайно. Моето мнение е, че това беше театрална постановка, за да излезе бившият съветник в ДАНС пред обществения поглед и да стартира официалната си кариера.

Той поясни, че това е станало чрез срещата на братя Галеви с бившия вътрешен министър, уредена от Алексей Петров. На тази среща Петров беше уж „осветен” като агент под прикритие, какъвто според министър Петков е бил.

Срещата струваше министерския пост на Петков. След бурна обществена реакция за връзките, които поддържа с престъпния свят, премиерът Станишев се видя принуден да освободи Петков.

„Може би е време и Алексей Петров да се страхува, защото свършва времето на НЕДОСЕГАЕМИТЕ, към които явно Петров се беше присламчил.

Той видя какво се случи с ЦАР КИРО”, пише в статията си Огнян Стефанов.

БНР Хоризонт „Преди Всички“ с водеща Силвия Великова.    Разговор с Атанас Чобанов, издател на вестник „Парижки Вести”.

Водещата: „Дни след нападението на колегата Огнян Стефанов българинът Атанас Чобанов, който издава вестник „Парижки Вести”, възстанови сайта „Опасните новини”. Един сайт, който, както стана ясно напоследък, е събрал на едно място политици и журналисти в една разработка наречена „Галерия”.

„Между другото, сайтът е съвсем актуален, даже днес в него стои информация за панихидата за две години от убийството на Анна Политковская – едно събитие, за което ще говорим след малко в „Преди всички”. Сега на телефона е Атанас Чобанов“.

Здравейте, г-н Чобанов”.

Атанас Чобанов: „Здравейте. И той продължава:

Възстановяването на сайта не е предизвикателство към конкретен човек или институция, а е упражняване на правото на информираност, на свобода на словото и на информацията, което е заложено в Конституцията.

Още след като сайтът беше затворен с тази показна акция на тайните служби, знаете, че неправителствени организации протестираха много остро срещу тази акция.

А след като се случи това с колегата Огнян Стефанов, не знам как да го характеризирам, тъй като такъв вандалски и зверски акт до сега не се е случвал в европейска страна, след това стана още по-актуално този сайт да бъде възстановен като веществено доказателство, може да се каже, за това, което е притеснило и предизвикало убийците, тъй като това са убийци на журналиста”. 

Нашият сайт счита, че независимо кой стоеше зад ”ОПАСНИ НОВИНИ”, той изигра важна роля за утвърждаване законността в страната, за правото на информираност на българските граждани и на свобода на словото, които са заложени в Конституцията.

В България пресата е в ръцете на големите медийни групировки и е направлявана от тях съобразно интересите им.

Анонимните сайтове в Интернет ще трябва да бъдат тези, които да отстояват свободата на словото и правото на българите да бъдат информирани.

Поради големия обществен интерес в България и извън нея за това какво беше писал за управлението на Сергей Станишев сайта „Опасните Новини“ и за да може всеки сам да прецени действията на властта по онова недалечно време и най-вече на ДАНС, ние преценихме, че статиите трябва да бъдат отново публикувани.

Управлението на „тройната коалиция“ начело с БСП причини на България най-големият срам – да бъдем считани за „най-корумпираната нация“, сега социалистите пак точат зъби към властта, водени от двамата „Герои на нашето време“ – Георги Първанов и Сергей Станишев.   

Затова ние съзнателно започнахме публикуването на забранените статии на сайта ”ОПАСНИ НОВИНИ” , като на първо място поставихме:

75 млн. евро прибра Николайчо Гигов за френските корвети. Станишев и Първанов също се облажили”.

А следващата статия е свързана с Алексей Петров -„Тракторът”- голямото творение на секретните служби на червената власт!

Оставаме всеки сам да си прави изводите!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.