You are here: Home // Без категория // СЪЩЕСТВУВА И ЕДНА ДРУГА ГЪРЦИЯ ,

СЪЩЕСТВУВА И ЕДНА ДРУГА ГЪРЦИЯ ,

КОЯТО ИСКА ДА РАБОТИ, ТВОРИ И ПРОСПЕРИРА! 

Танос Дзимерос, собственик на рекламна агенция стана известен повече в чужбина, отколкото в Гърция с писмото си до Ангела Меркел, което изпрати октомври миналата година.

В него той беше написал, че в Гърция „не съществува нито един отрасъл, който да прилича на тези в западноевропейските страни”. 

„Писмото до Ангела Меркел всъщност беше писмо до гръцката политическа система и гръцкото обществено мнение“.

Понеже съм човек на комуникацията знаех, че създаването на партия от човек, който е известен само в своите среди, без начин да представи своите позиции нямаше да има смисъл.

Исках да придобия познаваемост по някакъв начин, за да могат и останалите да разберат моя начин на мислене.

Писмото бе написано и по много съществена причина. 

Тя беше да разкажа на Ангела Меркел това, което виждаме:

Че за да излекуваш един пациент, който страда от обилни кръвоизливи не трябва да му вливаш кръв, преди да спреш кръвоизливите. 

Колкото и пари да бяха предвидени в първия, втория, осмия, осемнадесетия меморандум, ако тези измамници-политиците не бъдат принудени да проведат реформите незабавно, всички средства ще потъват в черната дупка на корупцията. 

Сега, след две години неморално мъчение на гръцкия народ все още съшествуват 1 800 държавни предприятия, които бяха създадени без предмет на дейност, само за да могат политиците да назначат в тях „своите” хора.

Съществуват държавни фирми, които не са функционирали от 2004 г.

Техните служители просто ходят на работа и стоят. 

В периода 2007- 2010, когато вече се намирахме в разгара на кризата и фалита, синдикални организации са получили финансиране в огромен размер.

Държавата е отпуснала на синдикални организации над 177 милиона евро чрез организацията Работнически дом, без да бъдат издадени фактури.

Никой не знае къде точно са отишли тези пари.

„Днешните политици няма да променят това, няма да направят нищо по-различно“.

Ще видим какво може да стане сега, когато ще дойдат комисарите и надвиснат като Цербери в министерствата, защото ще се сблъскат с една стена на отрицание и отбрана, създадена от служители, които произхождат от партийните апарати.

Сериозните държавни служители, които работят са изблъскани в ъгъла, а на отговорните места се намират всички партийни марионетки.

Написах писмото, за да покажа, че гърците разсъждават по различен от този начин.

Не е случаен фактът, че то бе прието с ентусиазъм в Гърция.

До момента са го прочели 150 хиляди души. Те ми изпратиха електронни съобщения с текстове като „да, нека най-после някой да каже как стоят нещата. Ако решиш да предприемеш нещо ние сме с теб”. 

И въпреки че гръцките медии мълчаха и не бяха разбрали нищо, на следващия ден ми се обади журналистка от големия немски всекидневник „Зюддойче цайтунг“, където бяха публикували интервюто на трета страница със заглавие „Другата Гърция”. Защото и чужденците са объркани.

Казват си: „Тези хора толкова години получаваха толкова пари и ги пръскаха насам-натам. Не произвеждаха нищо и само консумираха. Създадоха тези задължения. Сега им опрощаваме 100 милиарда от дълга, опитваме се да въведем ред в техния дом и в замяна те викат и ни ругаят?”.

Трябва да ви кажа, че на Запад няма да ни изтърпят за дълго. Понеже разговарям с хора от там, посланията от Брюксел, Берлин и Париж са, че вече не е табу идеята да ни изритат от еврозоната. Това се опитваме да спасим.

„Най-голямата рана на Гърция в момента е изтичането на най-здравите умове в чужбина“. 

Танос Дзимерос смята, че е постигнал целта си, понеже неговото действие е било прието от много голям брой гърци.

„Дори и само фактът, че опознах такива мозъци, които бележат успехи в Гърция и чужбина, хора, които се движат между Атина и Силициевата долина, правят докторати и преподават е достатъчен.

Повечето от моите приятели заминаха, защото не можеха да продължат тук и щяха да фалират. Защото за промените, които целим е нужно време и само от нас зависи да го съкратим.

„Ние сме тези, които ще позволим на това трагично състояние да продължи през следващите 15 години или да си кажем, че ще запретнем ръкави веднага“.

„Мога да опиша това, което е необходимо да стане, като комбинирам девизите на двете неморални партии ПАСОК и Нова демокрация: 

Това, което ни е необходимо е незабавно преучредяване на държавата”. 

Танос Дзимерос учреди нова партия в Гърция. Той иска да покаже, че съществува и една друга Гърция, която иска да работи, твори и просперира.

Затова партията му се казва „Пресъздай Гърция“ ! „Димиургиа, ксана“.  „ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ“! 

20 Февруари 2012 г.

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.