You are here: Home // БКП, БСП, България, КПСС, Общи // „ГОЛЕМИЯТ ШЛЕМ” НА ПЪРВАНОВ – УБИВАНЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА!

„ГОЛЕМИЯТ ШЛЕМ” НА ПЪРВАНОВ – УБИВАНЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА!


София 18 януари 2008 година.

С подписаните енергийни споразумения България успя да постигне „ГОЛЯМ ШЛЕМ“, каза президентът Първанов, като добави, че са многобройни икономическите и социалните измерения на всеки един от проектите”

(Голям шлем, това е най – добрия възможен резултат при игра на бридж).

София 18 януари 2008 година.

„България заема водещи позиции в списъка на руските икономически партньори” посочи Путин, по време на официалното си посещение у нас.

„Смятаме, че съвместните усилия трябва да бъдат концентрирани върху по – нататъшното развитие на крупни съвместни проекти, заяви руският премиер като отбеляза важността на подписаните днес документи за АЕЦ „Белене“, газопровода „Южен поток“ и нефтопровода „Бургас – Александруполис“.

А ето какво написа в началото на тази година известният журналист Иво Инджев, кийто познава добре тези проблеми:

„АЕЦ “Белене” шумно загуби войната в Тихия океан“.

„Потъна като Атлантида заедно с потъналия в мълчание основен Атлант в руското енергийно проникване у нас, на чиито президентски плещи се крепеше плещенето за (почти) световното ни значение като “енергиен център на Балканите”.

„Петролопроводът Бургас – Александруполис се разлюля смъртоносно и без земетресение. Удари го цунамито на глупавото планиране и се оказа, че от него няма нужда. Руснаците направо ни „помолиха” да се откажем от него, за да не се налага да се излагат те с отказа от собствената си глупост“.

„И ние услужливо прикрихме тъпотията на Големия брат”.

„Русия разглежда възможността за отказ от един от своите най – големи енергополитически проекти в последните години – подводният газопровод “Южен поток“, пише руското издание “Комерсант“ през март тази година”.

„Тези три проекта бяха същите, които Първанов на 18 януари 2008 г.  обяви като връх на дълбоката и нерушима дружба с Русия и ги нарече “ГОЛЯМ ШЛЕМ”?

„Същият руски вестник “Комерсант”, който сега е упълномощен да изнесе на поругание тленните останки на оказалия се немощен проект “Южен поток”, се подигра тогава тежко с лековатия ни президент и написа в кореспонденция от София, че българският домакин Първанов се е превъзбудил в присъствието на Путин и репликата му за големия шлем прозвучала като “голям член”.

“Завод за втечнен газ ще е хармоничната съставка на проекта “Южен поток“, но ако се натъкнем на непреодолими препятствия при реализацията на проекта, тази съставна част може и да стане напълно алтернативен на тръбопроводния вариант“, коментира прессектерарят на руския премиер Владимир Путин – Дмитрий Песков.

Отново руснаците се измъкват и не искат да си признаят, че проекта е пред провал.

Това е кратка хронология на падението на Първанов от” ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ”, до „ГОЛЕМИЯ  ЧЛЕН”.

А декларацията на Путин, който през януари 2008 г. официално заявява, че „България заема водещи позиции в списъка на руските икономически партньори”, а през януари 2009 г. спря подаването на газ и остави страната ни скована в студ близо месец, определено говори, че на Русия не може да се вярва, защото очевидно” Москва не вярва на сълзи”!

Трябва да се върнем малко по – назад във времето, когато Първанов беше в партийната сянка на лидера и премира Жан Виденов, който стана неудобен за номенклатурата, защото показа, че той не е от хората, които нямат собствено мнение, а това не им се харесваше.

И го пожертваха, за да отворят път на удобния за манипулиране, послушният Георги Първанов.

„Една година преди президентските избори, в момент, когато може би самият Първанов все още не е знаел за блестящата перспектива, която го очаква, разговарях в сградата на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД (бившият Дом на българо – съветската дружба) с близкия до Георги Йорданов Ч. Д. (спестявам името, за да предпазя тази личност от гнева на засегнатите) за ситуацията в БСП след смъртта на Николай Добрев и, стигайки до Първанов, Ч. Д. заяви:

– Знаеш ли, че го готвят за президент?

Бях шокиран и може би реакцията ми не беше издържана политически, като казах, че това е абсурд, че той е просто пластмасова мъжка кукла Барби и почти толкова умен. Получих отговора:

–   Да, мързелив е и много суетен. Един такъв президент няма да работи, а ще се наслаждава на показността на властта. Ще управляват тези около него.

Последва брилянтен психологически портрет с акцент не само на ловната страст, но и на други забежки, както и точно определение на това, което го прави зависим, като на първо място е ясната му представа коя ръка го храни.

Впоследствие всичко се оказа точно както бе прогнозирано.

Петър Стоянов бе компрометиран и послушните медии наложиха в общественото съзнание образа на Първанов като политик № 1 на България.

Очевидно, Георги Първанов е избраника на номенклатурата, която го извади от нищото, направи го член на ръководството на БСП, председател на партията и накрая президент, може би поради послушанието му”.

http://www.eurochicago.com /2010/03/miroslav-darmov-konspiratsiyata

Старите висши партийни кадри са разбирали много добре, че както в БКП, така и в БСП винаги има „някои отгоре”, които дърпат конците. Те сега са  решили Първанов да стане президент.

А когато, тези иначе добре информирани комунисти избягват да споменават кой точно отгоре командва, обикновено се подразбира, че това е „ големият  брат”.

Как иначе да обясним изхарчените милиарди, по „големия шлем” на президента Първанов, освен като голямото негово „отблагодаряване”.

Само в АЕЦ „Белене”, превърнал се в „гьол” , както го нарече премиера Борисов, са потънали няколко милиарда евро, а Русия се гласи и за още.

Първанов и дирижираната от него енергийна политика на България създаде и отгледа немалко олигарси, които сега са много силно руско лоби, в състояние да притиска всяко провителство.

В последните месеци на мандата си, президентът Георги Първанов отново се вживява в ролята на гениален енергиен стратег и като новогодишен сюрприз за нацията, написа шедьовър озаглавен „България може да бъде активен фактор в европейската енергийна политика. 17 алтернативни политики“.

Справедливо наречена от журналист с ирония „Фундаменталната“ статия, тя беше разпространена от наскоро учреденото „Фундаментално” движение АБВ, с патрон „Фундаменталният” Георги Първанов.

Вместо да се свие, или по – точно да се скрие, защото големите му приказки за „тройния шлем” се пукнаха като балон и остана само надменната подигравка на руския вестник ”Комерсант”, за „големия член”, Първанов продължава с менторската си поза на всезнающ.

Във „Фундаменталната” статия президентът, с явно запазен  комсомолски манталитет и стил смята, че ще ни заблуди и ще повярваме, че през двата си мандата той основно се е занимавал с въпросите на българската енергетика и, че той стои зад всички български енергийни успехи.

Кои са успехите?

С едно нещо само Първанов може да се похвали – през осемте години на „ялово президентство”, той създаде не малко енергийни олигарси, които добре лапаха и крадоха от държавната софра, но щедро даваха както на неговата партия, така и на самият него.

„Доволен съм, че от Брюксел подчертават и международните политически измерения на темата за енергетиката“, пише самонадеяно и самодоволно авторът, та той се смята за  лидер, надхвърлил границите на малка България”.

„ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ” на Първанов струва милиарди на българския народ.

Той целенасочено предопредели еднопосочното развитие на българската енергетика и постоянната й обвързаност и зависимост от Русия.

Но очевидно, все още той –„НАРОДЪТ” не може напълно да осъзнае и разбере голямото зло, което Първанов причини на България.

Не трябва да забравяме, че той нагло излъга на президентските избори, за ролята си като агент на ДС с псевдоним” Гоце”.

Така Първанов излъга и за „Големия шлем”, като ни хвърли безмилостно в ръцете на Путин и на руската енергийна мафия.

Сега Първанов пак се готви да ни излъже пробутвайки кандидатурата на Меглена Кунева за президент. 

Тя не била партийна, а неговата креатура АБВ стои зад нея – каква лъжа!

„Връзката между Меглена Кунева и Георги Първанов е в енергийната област, заяви съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров по БНТ“.

”По темата енергетика Кунева не направи нищо, за да спаси 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“ и това ще й се задава като въпрос в нейната предизборна кампания. И също защо Кунева възстанови проекта „Белене“?

 

Има сделка.Първанов договори Кунева да подкрепи Калфин на балотажа!

Големият шлем“ тръгна от Кунева и НДСВ, каза Димитров”

„На Кунева ли да вярваме, която заедно със Симеон, с лека ръка пожертваха двата реактора на АЕЦ”Козлодуй”, за да угодят на Русия и на европейските енергийни лобита, загърбвайки брутално интересите на страната ни“?

Трудно ще бъде на всяко едно правителство от сега нататък, да измъкне България от крепката енергийна прегръдка на „руският брат”!

Следва:  РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА ЗАПЛАХА Е РЕАЛНОСТ!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.