You are here: Home // Без категория, БКП, БСП, България, Държавна Сигурност, криза, Олигарси, политическа криза // И ДАНС ГЪМЖИ ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

И ДАНС ГЪМЖИ ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

Висши служители на Държавна сигурност

поемат ръководните постове и в ДАНС.

Според председателя на комисията по досиетата Евтим Костадинов, кадрите на ДС са намерили добър пристан в агенцията.

ДАНС е поредната институция от службите за национална сигурност, която Комисията по досиетата е проверила за наличие в ръководния й състав на служители принадлежали към Държавна сигурност.

През 2010 година Комисията е извършила проверки в ръководствата на МВР, на национална служба “СИГУРНОСТ”- НСС, създадена през  1990 г. и съществува до началото на 2008 г., на Национална служба за“ ОХРАНА“- НСО, на служба „Военна полиция“ към Министерството на отбраната и на държавна агенция „НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ“ -ДАНС, към която през 2008 г. се е вляла и службата НСС. Огромният репресивен апарат, съществувал преди преврата на 10.11.1989 г. в голяма степен съществува е след него, а той се реководи предимно от кадри на ДС. 

От 6219 души, заемали или заемащи ръководни длъжности във вътрешното министерство през последните 21 години, 1346 са били висши кадри на ДС и това прави 21 процента от целия ръководен състав на министерството и службите за сигурност.

Само в периода 2006-2007 г. по времето, когато вътрешен министър е Румен Петков на ръководни постове в МВР са назначени над 200 души.

В НСО комисията по досиетата огласи общо 85 души съпричастни към ДС при проверени близо 150 лица или над 50 процента, сред които се оказа и действащият директор на службата ген. Димитър Димитров.

От проверени 122 ръководни служители на „Военна полиция“, свързаните с ДС са 13 лица.

„ОКТОПОДЪТ ДС“ Е ПУСНАЛ ПИПАЛАТА СИ ВЪРХУ ВСИЧКИ СЛУЖБИ НА  БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, В ТОВА ЧИСЛО И ДАНС.

157 ръководни служители  в ДАНС идват от Държавна сигурност Сега те заемат ръководни места в създадената като модерна и отговаряща за сигурността на страната Държавна агенция „Национална сигурност“ ДАНС. Това стана ясно от проверката за принадлежност към ДС, извършена от Комисията по досиетата.

Проверката е обхванала 1440 служители в ДАНС, заемащи длъжностите – председател, заместник-председатели и държавни служители. Това прави около 11 процента присъствие на кадри на ДС в Агенцията.

При създаването на ДАНС през януари 2008 г. НСС се вля в Агенцията и за началник на обединената служба беше поставен ПЕТКО СЕРТОВ. За него се знае, че заедно с о.з. ген. Любен Гоцев са висши масони, които са канени и участват на срещите на най-високо равнище на Великата масонска ложа „Гранд Ориент“.

Петко Сертов е кадър на ДС от 80-те години и е работил по френско направление.

При проверката в ДАНС не е пропуснато и името на Алексей Петров, като свързан с ДС. Той беше съветник в политическия кабинет на Сертов и знаеше за всички разработки свързани с организираната престъпност, мафията и политическите среди, за които БСП чрез ДС поставяше задачи на ДАНС.  Алексей Петров стана дори съветник на премиера Станишев.

Съществуват данни, че мафиотът Алексей Петров е бил връзката на главния прокурор Филчев с президента Първанов.

Интересен е фактът, че по собствена инициатива Алексей Петров предава на новия премиер Бойко Борисов справка от около 30 страници с гриф”поверително”, за корупция в правителството на Сергей Станишев. Секретните документи Борисов препраща на прокуратурата, но там случаят потъва в архивите и всичко заглъхва.

По това време прокуратурата, следствието и съдът са изцяло под контрола на президента Първанов. Това обяснява и тяхното поведение и пасивност.

Сергей Станишев също“загубва“ 9 страници от строго секретен доклад за организираната престъпност, но и този случай се потулва макар, че безотговорното отношение на Станишев към секретните материали е  престъпление според Закона. 

Изводът е само един: какъв ценен агент внедрен във висшите държавни и политически
среди са имали, в лицето на Алексей Петров неговите приятели от подземният свят!  

Друг ръководител в ДАНС, който също е свързан с ДС е зам.-директора Иван Драшков.

Той е започнал работа във Второ главно управление на ДС като щатен служител, отговарял е по немска линия. Преди да премине на служба в ДАНС Драшков, е бил дългогодишен зам.-директор на Национална служба „Сигурност“ – НСС, а в началото на 2007 г. той дори я оглавява.

Всемогъщата Държавна сигурност по подобие на КГБ и с нейна помощ, беше максимално развила  Оперативно техническите служби в Центъра и по места в окръзите. Основната им задача беше, съвместно с огромните отдели на ДС за „Активни мероприятия“, да организират и провеждат такива. Те имаха много опитни кадри, които при разпада на системата, целенасочена бяха разпределени в новите служби за сигурност, от фактори като ген. Семерджиев и Гоцев.  Не малко от тях отидоха в частния бизнес и създадоха успешни детективски агенции за проследяване и подслушване, което те превърнаха в много успешен бизнес.

Когато се рушеше социалистическата система, в това число МВР и Държавна сигурност, БСП възложи на ген.Атанас Семерджиев като вътрешен министър и на ген. Любен Гоцев като негов заместник, а после и министър, свръх важната задача:

„да унищожат компрометиращите оперативни материали и да запазят делата на агентите, подходащи внедряване в държавния апарат, политическите партии и гражданските организации“. За тази цел беше проведено активното мероприятие “ пожарът в Партийния дом“.

Ген. Любен Гоцев и подбрана от него група отделяше особено внимание на делата на агенти, подходящи за провеждане на „активни мероприятия“ и компромати.

И двамата генерали добре се справиха със задачата, особено като се има предвид силата, която получи кръга „Монтерей“ и влиянието на Любен Гоцев. Защото вече над 20 години, толкова много компромати се извадиха и продължава да се вадят. А за всички проведени досега избори винаги е имало много голям набор от активни мероприятия и компромати.

Но защо тази година с такова настървение са бълват „компромати„? Отговорът е много прост:

АКО ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ БСП ОСТАНЕ ИЗВЪН ВЛАСТТА, ТЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ КАТО СДС!

Затова сега Сергей Станишев действа като болшивишки революционер – настървено и със злоба.  Направи демонстративен конгрес, изгони умерените социалисти, пусна кръв, изстрелва компромат след компромат  и пак се страхува за изхода от изборите.

ТОЙ СМЪКНА БОЙКО БОРИСОВ ОТ ВЛАСТ НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВЕЧЕ СЕ Е ДОКОПАЛ ДО НЕЯ.

МНОГО СА ТЕЗИ, КОИТО КАТО ЛЕШОЯДИ ДЕБНАТ НА ИЗБОРИТЕ „ЗА КОКАЛА“.

НО КАКВА ЩЕ КАЖЕ НАРОДА, ЩЕ СТАНЕ ЯСНО НА 12 МАЙ ???? 

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЦЕНЯВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НАЙ-ВЕЧЕ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, КОЕТО СЕГА СЕ РАЖДА!    

ЗАКОНИТЕ ОТ МИНАЛОТО, дали все още не  действат, след като „ОКТОПОДЪТ“ ДС така си е пуснал пипалата???

Указ 1467 от 16 юли 1974 г., който регламентира мястото на ДС в системата на държавното управление в България:

„Чл. 1. (1) Държавна сигурност е специализиран орган на управление, включен в системата на МВР, който има предназначение да обезпечава сигурността на Народна република България и да защитава социалистическия обществен и държавен строй от престъпни посегателства.

Чл. 2 „Държавна сигурност провежда своята дейност в изпълнение на решенията на ЦК на БКП, законите и другите нормативни актове“?

ДС проверява по секретен и негласен начин сигнали и данни за противодържавна дейност, като при необходимост използва технически и други оперативни средства, пособия и методи, влизане в жилищни домове и помещения на граждани, учреждения, предприятия и организации, и извършва огледи, освидетелствания, претърсвания и изземвания.

Това е широко отворена врата за провеждане на всякакви оперативно-технически мероприятия в това число  подслушване и проследяване.

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.