You are here: Home // БСП, България, КГБ, КПСС, Олигарси, Русия // ЗА АЕЦ „БЕЛЕНЕ“, НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ БОРИ СТАНИШЕВ НА ИЗБОРИТЕ

ЗА АЕЦ „БЕЛЕНЕ“, НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ БОРИ СТАНИШЕВ НА ИЗБОРИТЕ

Руската преса настървено защитава АЕЦ“Белене“ и БСП защото руснаците се страхуват за бъдещето им!     

Освен тенденциозно провокационната статия във в. „ИЗВЕСТИЯ“ под заглавие: „ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ЗАДЪРЖА НА ВЛАСТ БЕЗ РУСКАТА АЕЦ“, почти всички други руски издания поместват статии в защита на АЕЦ“Белене“, на социалистите в България и лидера Сергей Станишев.

„НАРОДНИТЕ ПРОТЕСТИ СВАЛИХА ПРАВИТЕЛСТВОТО В СОФИЯ“- пише в. „НЕЗАВИСИМАЯ ГАЗЕТА“.

„Кабинетът на Бойко Борисов не можа да осигури достъпен ток на населението“.

Причините не се посочват, защото дирижираната руска преса знае много добре, че на“ братска“ България Русия винаги е продавала най-скъп природен газ, петрол и ядрено гориво. Дори транспорта и обработката на вече използваното ядрено гориво, което непонятно защо се извършва в Русия са много скъпи. 

Безпрецедентно, Путин заплаши новоизбрания премиер Борисов, че „България може пак да мръзне, както през януари 2009 г., ако търси алтернативни енергийни решения зад гърба на Москва“.

”България е сред най-бедните страни в ЕС и в обозримо бъдеще едва ли ще оцелее без ядрена енергетика“, коментира пред „НЕЗАВИСИМАЯ ГАЗЕТА“ руският икономист Максим Братерски.

Шефът на отдел „Икономика и политика” на висшето училище „Икономика” Братерски на тази тема се изявява също така с дръзки оценки и в официоза „ИЗВЕСТИЯ“.

България ще оцелее само ако социалистите дойдат на власт и построят АЕЦ“Белене“.

Москва съзира американски натиск за отказа

на България да строи АЕЦ“Белене“.

 Под заглавие „Политическа подбуда“ руският в„НЕЗАВИСИМАЯ ГАЗЕТА“ публикува обширна статия, посветена на проекта „Белене“, в която се твърди, че отказът от строителството е станал под натиск на САЩ.

В статията се припомня, че действията на българската страна за отказа от АЕЦ „Белене“ могат да бъдат разбрани, като се обърне внимание на това кой западен политик е поздравил първи България с решението да се откаже от „Белене“. И че това е бил американският държавен секретар Хилъри Клинтън на срещата за Сирия в Истанбул. 

„Арабската пролет“ май дойде и на Балканите. Така коментира оставката на българския кабинет и на премиера Бойко Борисов вестник „НЕЗАВИСИМАЯ ГАЗЕТА“. 

Падането на правителството е тема на много руски издания, които посочват, че причина за падането на кабинета са масовите протести във връзка с поскъпването на тока и парното. Но никой не разглежда каква е ролята на Русия за тези високи цени!

„ВЗГЛЯД” посочва като причина за кризата „зависимостта на България от ТЕЦ-овете – собственост на американци”„АЕЦ „Белене”, която Русия предлагаше да построи, би могла да поправи това положение”, твърди всекидневникът.

„РОСИЙЙСКАЯ ГАЗЕТА“ пише: „Нито оставките, нито популистките обещания спасиха правителството на Бойко Борисов“.

„Стана ясно, че предприеманите мерки са хаотични и в София не разбират какво правят. Уволненията не постигнаха своите цели и народът не си тръгна от улицата“, коментира вестникът. В типичния си стил българският премиер хвърли цялата вина за случващото се на своите политически противници, опозиционните партии БСП и ДПС и заплаши, че може да им отмъсти“. 

На предстоящите избори „народът ще прецени кой какво е направил за страната”, посочва изданието.

Вестникът, като всички други руски издания предрича със сигурност победата на българските социалисти начело със Сергей Станишев. Но никой вестник не споменава, че той има руски произход, че повече е живял в Русия, отколкото в България и че беща му е от миналите партийни величия на политбюро на ЦК на БКП.  

„КОММЕРСАНТЪ“ обяснява, че голяма част от сумата от 1 милиард е цената на оборудването за „Белене“. След отказа на България то не й е нужно. „Росатом“ може да го използва при осъществяването на други проекти за атомни централи, но и за това ще се искат допълнителни средства.

За „НЕЗАВИСИМАЯ ГАЗЕТА“ ситуацията коментира Дмитрий Александров. Според него, увеличаването на сумата по иска е опит да се засили натиска върху българската страна и същевременно да се действа по принципа „искай повече, за да получиш нещо“.

Росатом отказва съдействие на Уестингхаус за

хибриден блок на АЕЦ“Козлодуй“.

Русия няма да предава информацията, засягаща руското оборудване и технологията за изработване от американската компания „Уестингхаус“ на техническата и икономическа оценка (ТЕО) за строителството на „хибридния енергоблок“ на площадката на АЕЦ„Козлодуй“.

Това съобщи за nuclear. ru източник от руския атомен отрасъл, запознат с преговорите. България разчиташе за бързо вземане на решение за строителството на 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, като използва оборудването за АЕЦ „Белене“, но това се оказа невъзможно, отчитайки изискванията на ЕС, заяви източникът. Въпреки това руската страна потвърди, че е готова да пренасочи оборудването към АЕЦ „Козлодуй“ и даже да го остави за съхраняване. Но в такъв случай ще бъде необходимо да се консервира, а България ще трябва да сключи договор и плати за консервацията.

Дори и „Инвесткафе“ и неговият анализатор Константин Марченко взимат отношение към каузата на руската атомна централа.

Марченко пише, че „перспективите за българо-руското сътрудничество се очертават доста мъглявиСпоред него, сега между Русия и България няма никакви перспективи за сътрудничество в атомната енергетика“.

А за изявленията на президента Плевнелиев пред италианския в. „Кориере дела сера“ и редица български медии, че сега България ще стане по-малко зависима от Русия в сферата на енергетиката, „Независимая газета“ посочва:

“ През последните години темата за енергозависимостта от Русия се е превърнала във „фетиш“ за много западни политици и техните ревностни твърдения в тази насока започват да напомнят най-лошите моменти от епохата на студената война“. 

Сергей Станишев: Ще се борим за АЕЦ Белене. 

“ Това е един изключително важен за страната ни индустриален проект“.

Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в отговор на журналистически въпрос след съвместен брифинг с председателя на Групата на социалистите и демократите в Европейския Парламент Ханес Свобода.

Станишев припомни, че АЕЦ „Белене“ е проект за 60 години напред.

„Ние, социалистите и демократите в Европа оказваме пълна подкрепа на България да стане част от Шенгенското пространство, за разлика от членовете на Европейската Народна Партия, които се противопоставят на включването на страната ви“, отбеляза Ханес Свобода – австрийският социалист, на когото Станишев дължи издигането си в ПЕС.

В отговор на журналистически въпрос за голямата подкрепа на европейските социалисти и демократи за кампанията на БСП, Станишев отбеляза:

Тази подкрепа не само задължава да спечелим изборите, не само да махнем ГЕРБ от власт, но и да гарантираме стабилно правителство с ясна програма и да започнем да променяме страната“.

Станишев беше категоричен, че „ако българите искат статуквото да продължи да управлява – да гласуват за ГЕРБ, но ако искат промяна – БСП е единствената алтернатива“.

Дали българите ще се хванат на приказките на Станишев, че „статуквото в България вече не е БСП?

Какво ли мислят от Москва, генералите от „Монтерей“, както и олигарсите – спонсори на „червената столетница“ по въпросите на “ статуквото“?

Станишев се е хванал за Москва и Путин и се надява чрез обещания за „Белене“ да получи пълно руско съдействие, за да вземе отново властта и да запази „статуквото“. Това се разбира и от отношението на руската преса към него и социалистическата партия БСП.

Станишев знае, че ако не успее милост от руснаците няма, чака го съдбата на Георги Първанов. 

Михаил Миков пред в.“Известия“:Ще пуснем

построена от руснаци АЕЦ“Белене“!

Твърдият социалист, депутатът от Коалиция за България и бивш министър на вътрешните работи в правителството на „тройната коалиция“ начело със Станишев и той като развален грамофон повтаря приказките на руския глашатай Станишев за „Белене“, защото без „Белене“ няма БСП, няма и власт!

Михаил Миков определя шансовете на БСП да спечели изборите като добри.

„Още преди 2 седмици в проучванията на общественото мнение задминахме управляващата партия ГЕРБ: ние постигнахме доверие от 22%, а те – само от 20%.

Вероятно самият Миков не си вярва на това, което публично говори.

На въпрос как социалистическата партия планира да реши енергийния въпрос той е категоричен: най-напред ще пуснем АЕЦ „Белене“, която ще бъде построена от руснаците.
По указания на Москва, Станишев води борба на живот и смърт за АЕЦ“Белене“ и тя върви заедно с непримиримата борба за изборна победа. Затова съвсем основателно трябва да очакваме нови активни мероприятия и компромати.
СЕ-РЕ-СЕ -то на Станишев, както твърди всезнающата преса с връзки в следствието е само ТРИ/ЧЕТВЪРТИ „достоверно“. Звучи нелепо и наивно! Но г-н главният прокурор ЦАЦАРОВ се хвана на станишевата ВЪДИЦА!
Другата четвърт главният прокурор трудно ще я намери, защото трябва да я търси в дълбоките РУСКИ СЕКРЕТНИ СЕЙФОВЕ! 

« | »

1 Response to " ЗА АЕЦ „БЕЛЕНЕ“, НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ БОРИ СТАНИШЕВ НА ИЗБОРИТЕ "

  1. Stoyan Bogomilov каза:

    РУСКИТЕ УПРАВНИЦИ НАЧЕЛО С ВОЖДА ПУТИН ОРГАНИЗИРАХА СВАЛЯНЕТО НА ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ, ОРГАНИЗИРАХА И ЕЖЕДНЕВНАТА ПРОПАГАНДНА ВОЙНА СРЕЩУ ЗАЩИТНИКА НА БЪЛГАРЩИНАТА ГЕРБ, ОРГАНИЗИРАХА ФАЛШИФИЦИРАНЕТО И МАНИПУЛИРАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ У НАС С ЦЕЛ ДА ПОСТАВЯТ НА ВЛАСТ ГЕЯ, БЕЯ И ЗЛОДЕЯ. ЗАТОВА СЕГА ЧРЕЗ ТЯХ НИ НАСИЛВАТ ДА СТРОИМ АЕЦ БЕЛЕНЕ ПЪРВО ЗАРАДИ МИЛИАРДИТЕ ВАЛУТНИ ЛЕВА, С КОИТО ИСКАТ ДА ЗАРОБЯТ БЪЛГАРИЯ, ВТОРО ЗАРАДИ СТРЕМЕЖА ИМ ДА ИЗНУДВАТ ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА С ЯДРЕНОТО ДУЛО ОПРЯНО ДО СЛЕПООЧИЕТО ИМ, НО НАЙ-ВЕЧЕ ЗАРАДИ ПЛАНОВЕТЕ НА РУСКИЯ ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ ДА ОРГАНИЗИРАТ МОЩНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В СЕИЗМИЧНО-ОПАСНИЯ РАЙОН БЕЛЕНЕ СЛЕД КАТО АЕЦ ЗАРАБОТИ И В ПОДХОДЯЩИЯ МОМЕНТ ДА УНИЩОЖАТ С ПРИТЕЖАВАНОТО ОТ ТЯХ ГЕОФИЗИЧЕСКО ОРЪЖИЕ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ЧРЕЗ ВОЕННАТА СТРАТЕГИЯ НА „ОПУСТОШЕНАТА ЗЕМЯ“ ДА СЪЗДАДАТ БУФЕРНА ЗОНА – ЗА СМЕТКА НА ОМРАЗНИТЕ ИМ ОТ ВЕКОВЕ БЪЛГАРИ. ПРОЧЕТЕТЕ ИСТИНСКАТА, ЗАБРАНЕНАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ – http://www.extremecentrepoint.com/archives/335 И СЕ ОСВОБОДЕТЕ ОТ РУСОФИЛСКОТО ЗОМБИРАНЕ, АКО СТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИ!

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.