You are here: Home // БСП, България, европейски съюз, политическа криза // С ПОДКУП ЛИ СТАНИШЕВ СТАНА ШЕФ НА „П. Е. С.“ ?

С ПОДКУП ЛИ СТАНИШЕВ СТАНА ШЕФ НА „П. Е. С.“ ?

С пари на данъкоплатеца ли Станишев плати мястото си в ПЕС?

На 14.04.2010 г. в. “Труд” отпечатва интервю с Тошо Недялков, бивш зам. директор на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), в което се съдържат интересни данни за афера, свързана със Сергей Станишев и големи корупционни сделки с търга за отпечатване на нови задгранични паспорти с биометрични данни, наложен ни от ЕС.

Денонощни опашки пред МВР, хилядни номера за чакащите, изнервени хора поради бавно обслужване, губене на време и пари – всичко това заради подписаният Договор със“Сименс” ЕООД – България – фирмата, която по-втория начин печели търга за отпечатване на документите, но системата им не работи нормално и непрекъснато блокира.

Получил това в наследство от правителството на Станишев, новият министър Цветанов съветва хората, които няма да пътуват, да не си вадят сега паспорти, а премиерът Бойко Борисов се заканва да поиска от “Сименс” няколко милиона неустойка.

Но на „Сименс“ България щедро и акуратно плати 116 милиона евро макар, че според експертите от МВР стойността на услугата през 2006 г. струва само 15 милиона.

Разликата е невероятна, умопомрачителна!

Става въпрос не само за опорочен скандален търг и за масово подвеждане на хората, а за брутална политическа корупционна сделка на най-високо равнище, както ще се убедите.

Търг, от който печелившата карта изтегля не друг, а самият премиер – СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ! Уверете се !

В търга са участвали най-големите концерни, в това число и френската фирма „Сажем“, която е подменила над 70% от личните документи по света. Но те, както и други големи фирми са брутално отстранени по скандален начин чрез измислени аргументи, което се доказва дори и в съда, но за управниците в България това не важи.

Подписва се договор със “Сименс”, но не с германския концерн, а със „Сименс ” ЕООД – България, която няма никакъв опит, не е изготвила нито един паспорт, но пък е клон на дъщерната фирма на „Сименс – Австрия”.

Това явно е от особено значение за връзките на Станишев и за бъдещите му планове и тяхното реализиране.

Изборът на българската фирма Сименс не е случаен. При евентуален провал на договора, отговорност носи единствено фирмата, с която е сключен договора – „Сименс” ЕООД България и в размера на нейния уставен капитал от 793 000 лева.

Поради явната некомпетентност на българската фирма, когато договорът върви към провал, говорителят на “Сименс-Австрия” Хералд Щокбауер заявява от Виена по телефона на в. “168 часа”:

“Знаем за случая в България. Извинявам се, но не мога да коментирам, тъй като целият проект за паспортите беше координиран от Сименс – България. Те отговарят за цялата комуникация по въпроса с издаването на новите български документи за самоличност.”

На 24 април 2008 г. министър Румен Петков подава оставка, отчасти за неудачите по новите лични документи, но най-вече поради силния обществен натиск за съмнителни връзки с подземния свят.

В екипа на новия вътрешен министър Михаил Миков се появява като зам. министър Калин Славов, дотогава съветник на Станишев. Недовършеният търг попада в компетенциите на Славов който явно по указание, съществено променя изискванията към участващите фирми в търга, като прибавя други документи, включително и шофьорски книжки.

Създава се работна група с ръководител Росен Карадимов – съветник и „ковчежник“ на премиера Станишев, която разработва променени параметри на сделката, а след това отново ги подменя, за да се създаде обърканост и трудности с цел отстраняване на нежеланата конкуренция.

В резултат на намесата на Карадимов, цената на услугата набъбва и ще надхвърли 100 милиона лева.

Всъщност сумата в договора със “Сименс” ЕООД – България вече е…. 116 милиона евро. Това рязко увеличаване на цената ясно разкрива голямата корупционна сделка, която извършват хората на  Станишев, очевидно по негово нареждане.

Тошо Недялков – бившият зам. директор на ДАИТС споделя: “Ако потърсите в интернет ще видите, че на 10 март 2010 г. “Сименс” са кандидатствали за финансиране от Европейската инвестиционна банка за този проект, като са посочили обща стойност от 45 милиона евро“.

Разликата до 116 милиона е тревожно голяма!  А отговорът е единствен – влизат в нечий джоб.

Фактът, че за сделката се използва “Сименс” ЕООД България, която не е дъщерна фирма на германската “Сименс”, а на австрийския клон на концерна, не е случаен. Дължи се на добрите връзки на Сергей Станишев с австрийските социалисти. И тук трябва да търсим общото на сделката на Станишев с партията на австрийските социалисти.

През 2006 г. по покана на Станишев, Бригите Едерер посещава България, в качеството си на главен изпълнителен директор на “Сименс–Австрия” и отговаряща за дейността на компанията в Централна и Източна Европа.

Едерер е била дълги години виден член и ръководител на Социалистическата партия на Австрия, а съпругът й – Ханес Свобода по това време е евродепутат и заместник-ръководител на парламентарната група на социалистите в Европарламента.

Ханес Свобода е социалистът, който посочи,  всячески подкрепяше и наложи Сергей Станишев за временен шеф на ПЕС, след оставката по собствено желание на председателя Расмунсен.

Неотдавна медиите в България споменаха, че Бригите Едерер и Ханес Свобода ще кумуват на сватбата на Станишев с Моника Йосифова. Каква невероятна близост?

Австрийската връзка обаче не е единственият странен прецедент в сагата с избора на българската фирма “Сименс” ЕООД за отпечатването на българските лични карти и паспорти, според изискванията на ЕС.

На 22 септември 2010 г. журналистическо разследване на в. “168 часа” хвърля светлина върху избраната фирма и подизпълнителите по скандалния договор за 116 милиона евро. Посочено е, че е съставена специална комисия ръководена от заместник вътрешния министър Калин Славов, чийто състав се пазел в тайна.

Разкрива се, че в комисията е участвал небезизвестният Азер Меликов, изключително близък съветник на Станишев, бивш шеф на надзорния съвет на информационно обслужване.

Подробностите за опорочения търг, сключен във вреда на националните ни интереси, попадат в полезрението на прокуратурата и тайните служби.

През септември 2010 г. в медиите се появяват съобщения, според които бившият премиер Сергей Станишев и съветниците му Азер Меликов и Росен Карадимов ще бъдат привикани на разпит в ДАНС – във връзка с разследване за тяхното участие в търга.

Разследването е започнало след подаден сигнал от Живко Желев участник в търга, според когото документацията е манипулирана и от нея е извадено важното изискване за  шифрирано перфориране. Като последица, скоро след отпечатването на новите уж защитени паспорти, заловени са и изготвените първи ментета.

По сигнала тече разследване на ДАНС – като се посочват и основните заподозрени: Сергей Станишев, Росен Карадимов и Калин Славов. Споменава се, че в случая става дума и за комисионни.

Реакцията на Сергей Станишев относно предстоящия разпит в ДАНС е следната: “Какви са тези глупости? Нещата около конкурса ги движеше Михаил Миков, аз нямам нищо общо с паспортите”.

Станишев съзнателно прикрива това, че проблемът с документите е обсъждан на заседание на Министерския съвет на 4 декември 2008 г. И на него ясно са изразени резервите към изпълнителя, от страна на тогавашния председател на ДАИТС Пламен Вачков, но те били оспорени и отхвърлени от бившия съветник на Станишев Калин Славов, за което има стенограма.

Но скоро след това се оказва, че системата на „Сименс” ЕООД е негодна дори за нормалното отпечатване на паспорти, поради което всякакви експресни и бързи услуги са невъзможни.

Сделката обаче отваря вратите за бъдещата политическа кариера на Сергей Станишев, който лансиран от австрийските социалисти и най-вече от Ханес Свобода направи блестяща кариера по линия на  ПЕС.

Разбира се, освен този особено щедър договор за 116 милиона евро, има и още други „екстри” към семейство Свобода и особено към съпругата му. 

Сергей Станишев „подарява“ на Бригитe Едерер – шеф на “Сименс – Австрия” куп държавни поръчки, плащани от българския данъкоплатец.

А ето и поръчките:

– Изграждането на интегрирана информационна система за кадастър и имотна регистрация;

– Проектът на министерството на администрацията за изграждане на инфраструктурата на електронното правителство;

– Информационната система за финансово управление на НАП;

– Електронният търговски регистър към Министерството на правосъдието.

Освен всичко това компанията на Бригит Едерер доставя 25 мотриси на БДЖ и участва в модернизацията на столичното метро.

По това време, по здравословни причини Поул Расмусен се оттеглиля като ръководител на ПЕС и съпругът на Бригите Едерер Ханес Свобода –  е зам-шефът на парламентарната група на социалистите в Европарламента, става още по-авторитетен и влиятелен.

На мястото на болния Расмунсен, по предложение на Свобода е приета единствената кандидатура на Станишев, за временен ръководител на ПЕС .

На деветия конгрес на ПЕС през септември 2012 г. в Брюксел, Станишев – пак е единствена кандидатура и е избран за ръководител на ПЕС с мандат 2 години. И за този избор Ханес Свобода е играл централна роля.

Очевидно,щедрото отплащане на Станишев към семейство Едерер-Свобода, за сметка на българския данъкоплатец даде своя резултат.

ТАКА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ СТАНА ШЕФ НА П.Е.С.!

ЗАДЪЛБОЧИ СЕ И ВРЪЗКАТА МУ С МОНИКА ЙОСИФОВА, КОЯТО СКОРО СЛЕД ТОВА СТАВА СТАНИШЕВА.

Ако българската прокуратура иска, може да разбере откъде са 12-те милиона евро, които Моника Йосифова скри в кипърска офшорка, но с фалита на офшорката съдбата я наказа и тя пи една”студена вода”. Прокуратурата ако желае, може да се порови в сделките на „Сименс” ЕООД България, уредени от Станишев и верните му партийни другари – „съидейници“ Калин Славов, Росен Карадимов, Азер Меликов и още други другари, където се крият големи комисионни! 

Вероятно, тези загубени 12 милиона са като, „ бълха  ухапала” Монико и Сергей!

Не трябва да пропускаме и алчният, но влиятелен австриец Хохегер специалист по PIAR, на когото Станишев също щедро плати милиони пак от парите на данъкоплатеца, а той върна тлъста част от тях на Моника!

Това е поредната далавера вече на семейство Станишеви!

frognews.bg,08. Май 2013

Експресно!

Като реакция на статията “ С ПОДКУП ЛИ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ СТАНА ШЕФ НА П Е С„, на сайта ни беше изпратена статия отпечатана в американското издание на международната правозащитна организация Genocide Watch за Сергей Станишев. Ето и линк към цялата статия. Поместваме само заглавието й: (преводът на статията е от преводач на Гугъл)

„В 21-ви век Европа срамно прощава бруталните престъпления на комунизма чрез избирането на Сергей Станишев като председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС)“! автор Горан Горанов

 

« | »

5 Responses to " С ПОДКУП ЛИ СТАНИШЕВ СТАНА ШЕФ НА „П. Е. С.“ ? "

 1. лабрадор каза:

  хахаха. Хванаха му схемите на този комунист. На всички ни е ясно що за стока е.

 2. krokodila каза:

  STANI6EV E VINAGI BIL PRODAJNIK NA BULGARIQ,NO NEGOVITE IZBIRATELI NITO 4ETAT NITO VIJDAT KAKVI GI PRAVI ZA SMETKA NA DANAKOPLATECA,SEGA V TUMBATA I U4ASTVA ONQ DEBEL I TLUST GUZ CACAROV,KOMBINACIQTA E STRAXOTNA ZA SMETKA NA DANAKOPLATECA.4ETETE BE 4ERVENI GQURI I VIJTE KAKVIGI VUR6I UKRAINSKIQT PEDAL

 3. ideyazabulgaria каза:

  Имали значение, че Станишев застанал начело на ПЕС?

  Направете разликата между Австрия, която е силно действаща правова държава и България, в която липсва правовата държава. „Алчните, но влиятелни австрийци“ Хохегер , Бригите Едерер и нейния съпруг Ханес Свобода, които са предложили Станишев за шеф на ПЕС, в никакъв случай не са се провинили в родината си Австрия, нито са нарушили нейните закони и за това никой там не ги гони. Те не са държавници там, а само са предложили за шеф на ПЕС използвайки връзките си в самия ПЕС.
  Докато Станишев извършващ тази крайно корупционна сделка, която пълни неговия и на Моника джоба, в същото време е политик и държавник, използващ политическата си власт за да си пълни джобовете и няма нито съдебна система, нито ДАНС да му търсят отговорност и го гонят за огромен ущърб нанесен на държавата и обществото с използване на политическата власт. Австрийските социалисти са известни с това, че помагаха на последния елит на БКП около Луканов да изнесе парите на България в австрийски банки и от там -към САЩ и с това завинаги се провалиха в очите на българския народ..
  Ако Станишев беше австрийски държавник, той на часа щеше да бъде вкаран в пандиза заедно с Моника, двамата конфискувани до дупка и ще завършат живота си зад решетките.
  Това е разликата между правова държава Австрия и неправова държава България.
  Тези назначения в двете главни европарламентарни партии ЕНП и ПЕС са абсолютно без значение, не значат нищо. Никой не е избирал Станишев за шеф на ПЕС, най-малко българския избирател. Станишев просто е качен от партията си БСП на това място с една цел- да измие в очите на европейската общественост престъпленията на БСП към народа си и вдигне имиджа и в Европа.
  НО ,едва ли европейците ще запомнят това негово шефстване, нито името му, те много добре знаят, че в Европа се упражнява реална демокрация и единствено значение има СЪЗНАНИЕТО И ВОТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ.
  За това единствена дума има негово величество българския избирател. Както казва народа ни”Не е виновен този, който яде зелника, а който му го дава!”.
  Спасението на България е в създаване на силно правова държава, по опита на Австрия и другите най-развити европейки социални и правови държави, чийто секира на часа ще отреже ръцете на политици и държавници като Станишев да използват властта си, бъркат дълбоко в държавната хазна и крадат без угризение на съвестта, че крадат обществото и тези кражби държат българите с най-ниски пенсии, заплати и стандарт в света.
  Прочетете нашия КРАТЪК ВАРИЯНТ НА ДОКТРИНАТА, където даваме ясни пътища как ще изградим България като социална и правова държава като Австрия.
  Натиснете линка:
  http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4349:2013-09-11-11-56-57&catid=153:2013-09-11-11-53-35&Itemid=259
  Коментар на „Идея за България“

 4. ,,, каза:

  Спомнете си и кой беше министър на вътрешните работи по това време – днешният председател на парламента ММ

 5. дони каза:

  Няма ли да се задейства прокуратурата по този случай, уведомявана е няколкократно? Колкото до Миков, те го скриха от правосъдието като го направиха председател на НС! Безобразници!

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.