You are here: Home // Без категория // ВОЛЕН СИДЕРОВ – НОВИЯТ „АХМЕД ДОГАН“ В ПАРЛАМЕНТА

ВОЛЕН СИДЕРОВ – НОВИЯТ „АХМЕД ДОГАН“ В ПАРЛАМЕНТА

Мястото на Ахмед Доган като „балансьор“ в Парламента сега самодоволно зае Волен Сидеров.

Новото НАРОДНО СЪБРАНИЕ на БЪЛГАРИЯ, което днес 21 май 2013 г. започна работа, се роди на пръв поглед без много мъки, но все пак не се избегна „Цезаровото сечение“.

След една дълбоко смислена, аналитична и програмна реч на президента, спокойният тон на която предполагаше отговорно поведение на народните избраници, последва изказването на бившия премиер Бойко Борисов – сега ръководител на ГЕРБ и водач на най – голямата група в Парламента.

Той направи също едно добронамерено,  незаядливо и спокойно изказване.

След това на трибуната излезе Сергей Станишев – лидерът на БСП, председател на ПЕС и на втората по големина парламентарна група на социалистите в Парламента.

Той произнесе една дълга реч в типичното му „партийно ораторстване“ с много яд, злъч и обиди към ГЕРБ и тяхното управление.

Речта на Станишев по нищо не се различаваше от предизборните му яростни изяви, а сега вече говореше и със самочувствието на победител, като човек който държи властта в ръцете си.

Но той още днес разбра, че нещата не стоят точно така.

Днешният вот за председател на Парламента явно беше режисиран от БСП и Станишев.

Те бяха си осигурили безвъзмездно за сега турската подкрепа, но на всички стана ясно, че Станишев беше купил и подкрепата на Волен Сидеров.

*Това за купуването на Волен Сидеров и играта, която той ще играе в бъдеще си пролича още при първия сблъсък на партийните интереси в Парламента! И днешният ден сигурно не е от най-добрите за Станишев и БСП, защото разбраха, че са изцяло зависими от Волен Сидеров.

Не по-малко заядливо и надъхано със самочувствие беше изказването и на Лютви Местан – ръководител на турската националистическа партия ДПС, която е на трето място в изборите по брой на депутати.

Той също яростно се нахвърли върху ГЕРБ и неговия лидер Бойко Борисов. Но и той като Станишев забрави, че по време на управлението на „тройната коалиция“ България беше сочена като най “ корумпираната страна“ в Европейския съюз, с най корумпирано държавно управление и спряни европейски фондове.

Но най-разпалена, настървена и агресивна беше речта на ръководителя на „Атака“ Волен Сидеров – четвъртата и последна по ред партия влязла в Парламента. Последна, но се оказа, че тя има решаващ глас в сформираната „коалиция“ срещу ГЕРБ.

Сидеров обвини ГЕРБ едва ли не в почти всички грехове , като наблегна особено на това, че  преди като партия в малцинство, тя е управлявала предимно чрез търгуване с гласовете на народните представители на малките партии и най-вече с неговата партия „Атака“.

ГЕРБ била в основата на нейното разцепление.

Сидеров отправи умерени критики към БСП, казвайки, че той ще търси вината не само в правителството на ГЕРБ, но и на тези преди тяхното управление.

Остра, дори и с яростен патос беше изказването на Волен Сидеров срещу ДПС,, наричайки я, че съществува в нарушение на българската конституция, защото е националистическа.

Наложи се Лютви Местан да излиза специално на трибуната, за да опровергава това изказване на Сидеров.

После, от поведението на Атака се разбра, че Волен Сидеров е разиграл умело „театър“ за своите избиратели, фиктивно демонстрирайки ненавист към ДПС с острите си нападки.

Сидеров декларира, че чрез стотиците хиляди народни гласове, които умният български народ е дал на неговата партия, той фактически държи управлението на страната в ръцете си. Защото от неговите депутати, от тук нататък ще зависят всички решения в парламента.

И това е така, защото гласовете на здраво споената коалиция между БСП и ДПС, в Парламента има само 120 гласа. Не й достига само един, но той е решаващият. Без гласовете на Атака БСП и ДПС не могат да прокарат в Парламента нито едно решение.

И при избора на председател на  Народното събрание Волен Сидеров показно демонстрира ръководната си роля в Парламента.

Номерът на Волен Сидеров в новия Парламент?

След клетвата на депутатите и подписването на клетвената Декларация от тях, трябваше да се избере председател на Народното събрание.

Бойко Борисов след кратка анотация от името на ГЕРБ,  като първа партия предложи Цецка Цачева – предишен председател на Парламента.

След него Сергей Станишев направи дежурната дълга хвалебствена реч с редовните нападки срещу ГЕРБ, след което предложи кандидатурата на Михаил Миков.

ГЕРБ и Атака обявиха, че нямат да участват – нямат предложения.

Кандидатура на Миков беше подкрепена от 118 депутати – всичките от БСП и ДПС.

97-те народни представители от ГЕРБ гласуваха „против“.

Те единодушно дадоха подкрепата си за Цецка Цачева.

Срещу нея гласуваха 117 души, като един депутат от БСП се беше „въздържал „.

ДЕПУТАТИТЕ НА „АТАКА“ ПО УКАЗАНИЯ НА ЛИДЕРА СИ “ ДЕМОНСТРАТИВНО НАПУСНАХА ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА“ след клетвата, дори не бяха се регистрирали като ПРИСЪСТВАЩИ!

Преди да напуснат, в яростна реч ВОЛЕН СИДЕРОВ каза:

Няма да подкрепим нито един премиер или кабинет

 

С този коварен номер -„напускането“ ВОЛЕН СИДЕРОВ СЪЗНАТЕЛНО СМЪКНА ИЗБИРАТЕЛНИЯ КВОРУМ НА ПАРЛАМЕНТА И ТОВА ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ МИХАИЛ МИКОВ ОТ БСП ДА БЪДЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА С ПО-МАЛКО ОТ НЕОБХОДИМИТЕ 121 ГЛАСА!

Очевидно Волен Сидеров демонстративно влезе в ролята на решаващ фактор в Парламентарния вот нещо, което дори и Ахмед Доган не беше постигнал!

 

 

« | »

1 Response to " ВОЛЕН СИДЕРОВ – НОВИЯТ „АХМЕД ДОГАН“ В ПАРЛАМЕНТА "

  1. К каза:

    „ХИТЛЕРЧО“ или по-скоро психопата Воленчо е срам за българите.Той е един петел, койно се репчи, но кокошката му би шута, защото не може да си върши работата и сега се е заел да върши тази работа с Българския народ.
    НЕШЯСТНИК! Той не може да разбере, че на българския народ му е по-голям, а отзад го чака и Местанчо – Резанчо

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.