You are here: Home // Без категория // ПИСАНЧЕВ Е ПОРЕДНАТА ГОЛЯМА ГРЕШКА ЗА ШЕФ НА ДАНС

ПИСАНЧЕВ Е ПОРЕДНАТА ГОЛЯМА ГРЕШКА ЗА ШЕФ НА ДАНС

Писанчев е спасението на БСП и Станишев, защото той несъмнено е зависим от генералското“задкулисие“на ДС!

Недоразумението „ПИСАНЧЕВ“ е не само в името му, недоразумение е това, че той е попаднал в РАЗУЗНАВАНЕТО.

Това казват бивши негови колеги, които са работили заедно с Писанчев в Първо Гласно управление Държавна сигурност (ПГУ ДС) в отдел ІV-ти КРО.

Това е един от най-големите отдели в разузнаването.

Дейността му е многостранна-проникване в разузнавателните служби на противника; контролиране или както се казва на оперативен език „контраразузнавателното обезпечаване“ на българските граждани в чужбина; организиране и провеждане на остри мероприятия, което в навечерието на промените се прекратява, заличава се архива, за да не се разберат жестоките и кървави преследвания.  Отделът осигурява и охраната на българските официални представителства зад граница.

В този огромен отдел както по разнородна разузнавателна дейност, така и по личен състав , често се приютяваха „парашутисти“ за да избегнат казармата, обикновено чрез висша партийна протекция отгоре.

Най вероятно такъв е бил и ПИСАНЧО, както го наричаха колегите му, защото той беше всичко друго, но не и разузнавач, както се водеше по ведомост. Такива като него не се занимават с истинска оперативна работа, нито пък се готвят да заминат на работа в страни с т. нар.„тежка оперативна обстановка“. Възлагаха им се второстепенни задачи. ПИСАНЧО беше вкаран в тихия и спокоен „арабския“ отдел, където само се имитираше оперативна работа.

ПИСАНЧО беше едно много кротко, послушно и готово да угоди на всеки, особено на „началството“. Той и сега вероятно като чуе гласа на някой началник застава мирно.

След разформироването на разузнаването, Писанчев попада като по-млад във въртележката на новите служби, но яхнал авторитета, че е работил в разузнаването започва да прави кариера.

Сега Писанчев говори, че е 20 години в органите, но крие, че е работил дълго време в Държавна сигурност и то в най-елитното й поделение – ПГУ ДС.

Това ни сподели човек, който години наред е работил заедно с Писанчев в ПГУ ДС.

След като се беше приютил в няколко нови служби на МВР, името на Писанчев изплува и стана публично известно покрай разработката „Галерия“ на ДАНС. 

Скандалът около разработката избухна внезапно.

Бързо придоби грандиозни размери, когато депутати от вътрешната комисия на 40-ото Народно събрание откриха телефоните си в списъците на ДАНС за подслушване на много лица, набелязани  в разработката „Галерия“.

Татяна Дончева тогава депутат съобщи, че делото е било образувано по справка на оперативен работник, а шефът на дирекция „Сигурност“ в ДАНС Владимир Писанчев дал зелена светлина за започването на разработката.

Ролята на Писанчев в разработката „Галерия“ показа, че по нареждане на президента Първанов или премиера Станишев той е готов да изпълнява всичко и дори да наруши закона, а ДАНС да превърне в политическа полиция.

В резултат на обясним страх от компрометиране чрез информациите на сайта, правителството на Станишев нарежда на ДАНС да влезе действително в ролята на политическа полиция и да затвори насилствено новинарския сайт „ОПАСНИ НОВИНИ“ в Интернет, погазвайки всички закони.

Вероятно Станишев не желае да си спомни за този период, когато използваше ДАНС като ПОЛИТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ!

Въпреки зоркото бдене, през летните месеци на 2008 г. по коридорите на ДАНС тайно, на ухо се говори за статии помествани в някакъв сайт с невероятното наименование – “ОПАСНИТЕ НОВИНИ”. 

В статиите имало информации все едно, че са придобити от агентурата на секретните служби или са измъкнати от касите и поверителните папки на ДАНС.

В началото на август, шефът на ДАНС Сертов събира директорите на служби в агенцията и заявява:

“Разговарях с  министър-председателя Сергей Станишев. Той е много притеснен от зачестилите негативни публикации в медиите, посветени на правителството. Колеги, трябва да проверим кои среди формират тези настроения.” 

Всички разбират, че става въпрос за сайта с необикновеното име „Опасни новини”. 

И Писанчев утвърждава откриването на т.нар.”Информационна разработка” с кодово име ”Галерия”.

За незадоволителна е оценена работата на Писанчев по разработката, защото „бавно организирвал подслушванията“, за което той е освободен.

ДАНС масово започва да произвежда т.нар. СРС-та подслушвайки няколко десетки журналисти, дори и депутати. Не след много време, по „нареждане“ Писанчев е бил върнат в ДАНС, дори скоро след това е повишен.

В статиите на сайта „Опасните новини” макар и не много на брой – около десетина, се посочват престъпни действия на широк кръг от висшия ешалон на държавната и политическа власт и връзките им с престъпния свят. Има доста информации за съветника на Сертов и фактически ръководител на ДАНС, мафиотът Алексей Петров. 

Вероятно президентът или премиерът, за които също има компрометиращи данни нареждат на ДАНС, да открие кой стои зад този сайт и да го закрият като опасен.

ДАНС  обявява, че е разкрила сайта и че журналистът Огнян Стефанов е в основата на критичните статии.

Две седмици по-късно Огнян Стефанов е зверски пребит с чукове и метални пръти от четирима маскирани, представили се за полицаи. Изпаднал в кома, Стефанов е откаран безжизнен във ВМА.

 „Аз оживях благодарение на чудо, на хората от ВМА”, казва пребитият Стефанов.

Всичко това – превръщането на ДАНС в политическа полиция трябва да го свържем със СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, СЕРТОВ и ВЛАДИМИР ПИСАНЧЕВ.

При сегашните завишени функции, ДАНС се превръща в супер сила и трябва много внимателно да се подбира ДИРЕКТОРЪТ!

Надяваме се нашият сайт да не го сполети съдбата на „опасните новини“!

btvnews.bg от 17.06.2013 излезе с огромно заглавие:

„Бащата на „Галерия“ Писанчев готов да поеме ДАНС за постоянно! Ние допълваме: По предложение на Станишев!

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.