You are here: Home // БСП, България, европейски съюз, криза, Олигарси, политическа криза, Преходът // ПЕЕВСКИ РАЗПОРЕДИ ЦЕНЗУРА В ПРЕСАТА ЗА ПРОТЕСТИТЕ

ПЕЕВСКИ РАЗПОРЕДИ ЦЕНЗУРА В ПРЕСАТА ЗА ПРОТЕСТИТЕ

 

В тези съдбоносни за България дни, Делян Пеенски – „бескервилското куче” на Доган както някой го нарече, настървено защитава чрез медиите си управляващите от „тройната коалиция“ и на първо място турската националистическа партия ДПС.

Пеевски обаче налага абсолютна цензура в медийната си империя – ежедневниците  „Труд“, „24 часа“, „Стандарт“, „Телеграф“, „Монитор“ и производните им. Те отново мълчат и скандално си затварят очите пред факта, че десетки хиляди българи всяка вечер препълват „Цариградско шосе“ и искат сваляне на правителството, което се крепи единствено от олигархията и от такива техни верни слуги като Пеевски. 

Задкулисният Доган и олигархът Василев стоят зад Пеевски!                     

Корпоративна банка и парите на Василев дават на Пеевски самочувствието!

„ Тройната коалиция” и обърканите държавни управници начело с премиера Орешарски се страхуват и паниката им нараства с всеки изминат ден, в който протестиращите показват упоритост, решимост и готовност да продължават протестите до победен край – оставката на правителството и лишаване на олигарсите от власт.

Все още протестите преминават мирно, въпреки многобройните провокации, които се извършват срещу тях, особено от хората на нахъсаната с агресия от своя лидер Сидеров, партия „Атака“.

Управляващите играят една опасна игра на нерви с хората от многолюдните протести. Но те не могат или не искат да разберат, че в момента в България се извършва един много важен процес – гражданите ОСЪЗНАВАТ и ОСМИСЛЯТ СИЛАТА СИ!

И все още, макар и почувствали силата си те показват, че искат ПРОМЕНИТЕ да станат по МИРЕН ПЪТ!

Позицията на властта към протестите, особено на парламента показва едно последователно втвърдяване. Продължава и неимоверният напън за „ окопаване” – овладяване на повече държавни постове не само в централната администрация, но и в провинцията, из цялата страна, което говори, че управляващите нямат намерение да се отказват от властта.

ИЗВЪРШВА СЕ ЕДНА ОГРОМНА ВИДИМА И НЕВИДИМА ЧИСТКА В ДЪРЖАВНИЯ  АПАРАТ! 

Като противодействие на народното недоволство, под ръководството на БСП управниците целят да заемат повече постове и власт. За решаването на тази задача  БСП има голям опит, защото през цялата нейна история, тя винаги е била сваляна от власт чрез народен бунт. Но след това с прилагане на познатата рецепта – „реанимация“ и с парите на отгледаните от нея олигарси, тя пак е успявала  да се докопа отново до властта в държавата.

Както и този път, когато с руска помощ съзнателно опорачиха предизборната кампания и избирателите масово отказаха да гласуват.

В провинцията особено активни са хората на Доган от турската националистическа партия ДПС, които умело използват ролята си на „крепител на властта на БСП”. Техните представители в централната власт, под ръководството на Доган и покорното съгласие на БСП, овладяват все повече територии в България, дори и окръжни центрове включително и такива, които са изцяло български, като Пловдив, Благоевград и други.

Извършвайки мащабна чистка в държавната администрация на високо ниво и след като вече имат най-важните позиции в държавата, управляващите настъпателно втвърдяват отношението си към протестите и протестиращите.

Освен това, те очакват с нетърпение наближаването на отпускарския сезон и затова във формалните преговори, които водят с псевдо представителите на протестиращите, те се стараят да бавят всяка тяхна инициатива, за да укротят протестите, да притъпят ентусиазма на протестиращите и той да започне да заглъхва и да се обезсилва.

Това е тяхната тактика, която се надяваме протестиращите да са я разгадали.

Какъв ще бъде отговорът на многохилядните български граждани от протестите, все още не е ясен.

Но не е изключено, освен тяхното мирно и постоянно искане “ оставка на правителството“, радикализирането на протеста да бъде единствената и неизбежна алтернатива за смъкване на правителството и постигане на гражданска победа.

Освен пресата, в цензурирането на протестите се включиха и повечето телевизии, които съзнателно дълго време премълчаваха много важни коментари на посланиците в София и то на Германия и Франция – водещите страни в Европейския съюз.

Посланиците не само взимат отношение към събитията в България, но и за тяхното отражение в Европа и света.

„Когато в парламента влизат грешните политици, за това е виновен не друг, а хората, които са ги изпратили там“! Това казва германският политолог Хайнц Брам, който от години следи събитията в България.

Тази голяма политическа грешка се дължи до голяма степен на нас  българите!

Отвратени от мръсните предизборни политически игри, половин България не отиде да гласува и такака позволиха БСП, ДПС – партиите с твърд електорат да окупират парламента и държавната власт.

В парламента влязоха алчни за власт и пари продажни политици!

Единствените, които могат да поправят тази грешка са МАСОВИТЕ НАРОДНИ ПРАТЕСТИ, за да смъкат това антибългарско правителство!

ЧУЙТЕ ГРАЖДАНИТЕ, КАЗВАТ ДВАМА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ПОСЛАНИЦИ В СОФИЯ!

Посланиците на Германия Матиас Хьопфнер и на Франция Филип Отие  изразиха подкрепа за президента Росен Плевнелиев, който обяви, че новите избори са единственият изход от сегашната заплетена ситуация.

„Това означава, че според двамата дипломати, които са представители на двете най-важни страни в ЕС, ситуацията в България е доста сложна“, казва Хайнц Брам.

Той допълва, че българските политици, които могат да се похвалят с доверието на българските избиратели, днес се броят на пръсти.

„Президентът Плевнелиев е от тези, в които хората виждат някаква надежда„, посочва германският политолог.

„Имиджът на България вече пострада сериозно“

Що се отнася до образа на България в чужбина, Хайнц Брам посочва, че продължаващата криза вече е успяла да нанесе тежки поражения върху имиджа на страната.

„Кой би инвестирал в страна, която няма ясна ориентация?“, пита риторично той и заключава:

„Европейският съюз би помогнал на България тогава, когато политиката ѝ стане предвидима, а за момента тя не е такава“.

Без политически разум грешките на предишните правителства ще се повтарят! 

Това е сериозното предупреждение на Европа към България, както и приятелски съвет към българския народ, чийто криза продължава повече от 23 години! 

Това е сериозно предупреждение и към ръководителя на ПЕС и БСП Сергей Станишев, който узурпира властта благодарение на две отхвърляни от Европа националистически партии! Това е и призив към Станишев доброволно да се оттегли от властта, а не да се окопава и да се готви за война с народа!

Вижте управникът със смъкнати гащи какво казва:

Комунистът Станишев казва:“Подкрепям кандидатурата на Пеевски“(видео) – един от многото ходове, който ДПС му наложи!

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.