You are here: Home // Ахмед Доган, БСП, България, европейски съюз, мафия, Олигарси, политическа криза // ОРЕШАРСКИ: ОБЩЕСТВЕНОТО НЕДОВЕРИЕ НЕ Е „ФЕНОМЕН“

ОРЕШАРСКИ: ОБЩЕСТВЕНОТО НЕДОВЕРИЕ НЕ Е „ФЕНОМЕН“

Общественото недоверие не е“феномен“ – каза в Брюксел Орешарски ! Но ФЕНОМЕНЪТ иска от 35 дни неговата оставка, защото е кукла на конци, а правителството е корумпирано!

Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който пропадна е едно от многото доказателства, че е „кукла на конци“!

За скандалния опит на ДПС да сложи ръка на най-силната и най-силова държавна структура, след като те предварително се бяха погрижили да и прехвърлят цялата власт по сигурността на България, използваха и вас г-н Орешарски, това е документирано в Парламента. След това направихте многозначителното признание. Това са Ваши думи господин Орешарски:

„Обсъдихме различни варианти с ръководството и на двете групи. Вие сами разбирате, че без тяхната подкрепа не мога да измисля каквато и да е друга кандидатура, която да мине. Кандидатурата на Пеевски е обсъдена с ръководството на парламентарните групи и мисля, че е удачна“

Изборът на Пеевски, макар и съзнателно гласуван за 15 минути от Парламента претърпя КАТАСТРОФАЛЕН ПРОВАЛ!

Парламентът с невероятна бързина узакони турското господство в ДАНС и ДПС потриваха доволно ръце, за сериозния пробив в българската Държавност и най-вече в Националната ни сигурност. А БСП и те бяха доволни, че чрез тази отстъпка – всъщност национално предателство, си осигуряваха по-дълга власт. Но ето, че  дойде НЕОЧАКВАНИЯ ПРОВАЛ!

Странната „тройна коалиция“, уж раздирана от непреодолими идеологически противоречия, сега се бяха вкопчили всички заедно, за да не изтърват властта. Но неочаквано получиха сериозен удар – удар от „ФЕНОМЕНА“ г-н Орешарски, от ОБЩЕСТВЕНОТО НЕДОВЕРИЕ!

БСП бяха обладани от алчност за власт,  ДПС от настървеност за потурчване на повече райони в България, а Атака гонена от „клондайкска“ треска за злато – всичките те бяха стреснати и сериозно уплашени от народния гняв. Те не очакваха такова позорно и жалко поражение!

„ФЕНОМЕНЪТ“ ОБЩЕСТВЕНО НЕДОВЕРИЕ принуди и трите партии – БСП, ДПС и Атака не само да се откажат от Пеевски, но макар и демагогски, да си посипват главата с пепел „за допуснатата грешка“, пък даже и да се извиняват.

Колко са далече от народа и трите управляващи партии говори фактът, че те не можеха да допуснат и да осъзнаят дълбоките корени на появилата се светкавична, остра и безкомпромисна изява на ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ЗАЩИТЕН РЕФЛЕКС у народа, когато България е в опасност, както Вие я поставихте с избора на Пеевски!

И за  по-малко от 3 часа НАРОДЪТ изпълни площадите ГНЕВЕН, ОБИДЕН и ПРЕДАДЕН от Вас – УПРАВНИЦИТЕ!

Ето това е  „ФЕНОМЕНЪТ“ – ОБЩЕСТВЕНО НЕДОВЕРИЕ г-н Орешарски, а вече той стана постоянно действащ фактор! Вече 35 дни хиляди образовани граждани искат Вашата оставка и смяна на модела на управление – смяна на „статуквото“!

Докато Сидеров и Атака осребряваха „златния“ си парламентарен глас, с който бяха заклещили управляващите БСП и ДПС, турските националисти направлявани от задкулисния си лидер Доган, бързаха да се окопаят в държавното управление на България. Това ставаше с Ваше съдействие г-н Орешарски!

Същото правеше и БСП защото разбираше, че бъдещето и е поставено на карта и трябваше и тя да се окопава. За тази цел те също уреждаха в управлението на държавата свои верни кадри, а беше впрегнала и всичките си ОЛИГАРСИ! Това също ставаше с Ваше съдействие!

Но протестиращото гражданско общество разбра, че опасността за България е много голяма и ще съществува, докато сте на власт и твърдо ще отстоява Вашата оставка.

Вече е ясно, че правителството няма намерение да се вслуша в гласа на протестиращия наарод и да подава оставка. Управляващите също показват втвърдяване на отношението си към протестиращите, докато те все още спазват мирния характер на демонстрациите.

Докога ще се играе тази игра на нерви – надменно поведение на управляващите, срещу мирните протести, никой не знае! Но очевидно развръзка ще има и дано тя да е мирна!

Липсата на лидери и организираност на гражданското недоволство даде възможност на ДПС и БСП да се възползват от дълготрайния мирен протест на гражданите. Вероятно смятат, че както се възползваха като употребиха февруарските протести, така ще могат да се справят и с тези.

Скандалът с Пеевски и ДАНС успя да отклони вниманието на обществото от тревожния факт – бързото  завземане на ключови позиции в държавното управление от страна на БСП, ДПС и техните олигархични кръгове.

След като кандидатурата на Пеевски за ДАНС претърпя провал, като компенсация премиерът Орешарски, под натиск назначи областни управители от ДПС в най-големите градове на България – София, Пловдив, Варна, Благоевград –  9 областни управители.

Премиерът назначи и 17 заместник-министри, а в близките дни се очакват и останалите. Голяма част от тези хора се завръщат на работните си места след един мандат пауза“. Абсолютно същите хора на абсолютно същите места“– пише журналистът Бедров.

Само три примера: Бюрхан Абазов, замесен в скандални продажби на държавни имоти в защитени територии по морето, отново ще бъде заместник на земеделския министър.

Чавдар Георгиев отново ще бъде втори в министерството на екологията, след като негов подпис стана една от причините Европейската комисия да започне наказателна процедура срещу България във връзка с Общия устройствен план на Царево.

Анна Яневадясната ръка на Румен Овчаров отново ще ръководи енергетиката.

Всички тези назначения са направени с подписа на Пламен Орешарски, но нито едно от тях не е негов изборДори министрите не са имали правото сами да посочат своите заместници. Тази „привилегия“ е запазена единствено за политическите централи БСП и ДПС.

Няма политическа логика двете партии да предложат лица, които са очевадно свързани с конкретни олигарси.

Няма политическа логика и областните управители на София, Пловдив, Варна и Благоевград да са излъчени от ДПС.

Няма логика, но НЯМА И ПРЕМИЕР, който да обясни тези назначения!

„Държавата е като закрит държавен завод“ – пише в своя статия журналистът Бедров, “ Заводът не произвежда нищо, но все още представлява интерес, тъй като има какво да се плячкосва. Официално имотът си има ограда. Неофициално едните мутри са се разбрали с другите мутри кой да открадне желязото, кой – тухлите“

„Официално обектът си има пазач, даже са го нарекли МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ. Неофициално той нито пази, нито иска да опази нещо.

От ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ нищо не зависи – знае го и той, знаем го и ние„.

Но премиерът  Орешарски лъже не само нас българите, той лъже и Европа.

Това се разбра при първото му и може би последно посещение в цитаделата на Европейския съюз – Брюксел и при срещата му с председателят на европейската комисия Жозе Мануел Барозу – .

Орешарски излъга въпреки, че винаги и особено при сегашната ситуация, България е наблюдавана под лупа от Европейския съюз.

Брюксел продължава с механизма за отчитане напредъка на България – каза Барозу!           

Председателят на Еворепейската Комисия Жозе Мануел Барозу изказа опасенията на европейските ни партньори от случващото се в България, по време на срещата си с премиера Орешарски в Брюксел.

„Ще бъда честен и открит, някои от последните развития в България не са добри. Опасенията от случващото са не само протестите в българското общество. Назначението в ДАНС показа, че имате нужда от вътрешни реформи в страната“, категоричен бе председателят на ЕК.

Барозу посочи още, че протестите са отражение на липсата на доверие в законите на страната от българското общество. Президентът на ЕК допълва:

“ Общността ще продължи да следи напредъка на страната ви в борбата с корупцията и организираната престъпност и анализът ще бъде отразен в следващия доклад на Брюксел в края на годината“.

 Барозу още заяви,“ че е посъветвал Орешарски да бъде мъдър в ключови назначения, особено на тези постове, които касаят борбата срещу корупцията и организираната престъпност. Кандидатите трябва да имат много високо ниво на доверие“.

Орешарски е уверил Барозу, че всички следващи назначения ще стават по ясни критерии и прозрачно.

Доколко Орешарски се е вслушал в добронамерените препоръки и съвети на Барозу стана ясно няколко дни, след завръщането му от Брюксел.

Той прие безропотно наложената му кандидатура от БСП и ДПС на Писанчев за шеф на ДАНС, като спретна един формален ковкурс. Ясно прозираше, че изборът е наложен от „задкулисието“, но Орешарски отново не реагира.

Писанчев и при предишната „тройна коалиция“ начело с БСП, по нареждане на Станишев използваше ДАНС като политическа полиция.

За отношението на Орешарски към гражданските протести можем да съдим от поведението му към масовата стачка на учителите през 2007 година!

ГРАЖДАНСКИТЕ ПРОТЕСТИ не са „СЕДЯНКА“ г-н Орешарски, а ФЕНОМЕН, който иска да свали ПРАВИТЕЛСТВОТО!

Ние не сме забравили, как през 2007 г. по времето на предишната „тройна коалиция“ пак начело със Станишев, вие като финансов министър заедно с колегата си министъра на просветата Даниел Въчев, се подиграхте най безочливо на най- масовия протест в страната – този на учителите!

Срещата с представителите на стачкуващите вие цинично нарекохте “ СЕДЯНКА“.

След политическото оцветен в „синьо“, после в „жълто“,  сега в „червено“, министър и премиер при две „тройни коалиции“ начело с БСП, имаме пълно основание да се съмняваме във Вашия политически и човешки морал и да не Ви вярваме г-н Орешарски?

Затова имайте малко доблест и спрете да превивате гръб, да се кланяте и да лъжете!  

 

« | »

1 Response to " ОРЕШАРСКИ: ОБЩЕСТВЕНОТО НЕДОВЕРИЕ НЕ Е „ФЕНОМЕН“ "

  1. Гочев каза:

    Уверен съм в европейското бъдеше на България, защото младите и интелигентни хора протестират срещу „путинизацията“ на България.

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.