You are here: Home // Ахмед Доган, банки, БСП, България, мафия, Преходът, финансова криза // УЛТИМАТУМЪТ НА ДОГАН КЪМ СТАНИШЕВ ЗА ПОВЕЧЕ ВЛАСТ БЕШЕ С „УСМИВКА“

УЛТИМАТУМЪТ НА ДОГАН КЪМ СТАНИШЕВ ЗА ПОВЕЧЕ ВЛАСТ БЕШЕ С „УСМИВКА“

Още от първите дни кабинетът действаше по таен План на Доган „Делян Пеевски“ да бъде новият председател на ДАНС!

Четири дни преди парламентът да проведе скандалния избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС, той е получил разрешение за достъп до класифицирана информация за ниво „строго секретно“.

Информацията е от Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ).

Според източници от комисията пожелали анонимност, поради естеството на темата искането за проучване е било подадено около СЕДМИЦА ПО – РАНО, пише „Капитал“.

Това на практика е поредното потвърждение, че по Плана на Доган „Делян Пеевски“, той е бил готвен отрано за поста, на който беше светкавично избран от БСП и ДПС.

На снимката: Станишев поздравява Пеевски за избора му като шеф на ДАНС, а Местан информира за успеха Доган!

Формалната проверка на Пеевски е в нарушение на закона!

Проверката за ниво на достъп до класифицирана информация „строго секретно“ отнема поне ТРИ СЕДМИЦИ.

Според Закона за защита на класифицираната информация срокът, в който се прави проучването е до 60 дни, като този срок не ангажира проучващия орган. Изпраща се запитване до всички териториални дирекции на НАП, до НОИ, до всички банки, прави се проверка във всички информационни фондове на МВР и ДАНС. Проверяват се и други обстоятелства – дали доходите на лицето отговарят на стандарта му на живот. Отделно проверяваният трябва да посочи три доверени лица, които проверяващите щателно да разпитат.

Обект на проверка са и други обстоятелства като това защо Пеевски ползва многобройна охрана, а сред тях има бивши служители на „Дирекция оперативно издирване“ в МВР, да се установи кои са неговите охранители, имат ли връзки и минало с криминалния контингент и каква е причината той да бъде охраняван.

Тези данни би трябвало да присъстват в проучвателното досие.

Ако ги няма, това на практика означава, че или ДАНС не са знаели за този факт, което представлява опасност за националната сигурност или, че проверката е била извършена формално.

Интересен е въпросът, ако Пеевски няма други доходи освен заплатата си като депутат или заместник министър (а той няма как да има, защото от 2005 г. е на държавна служба), кой финансира голямата му охрана и охолният му начин на живот. Отговорът на този въпрос е важен, защото финансовата зависимост създава предпоставки за опорочаване на тайната на информацията.

Абсолютно неясен е въпросът с разработките срещу Делян Пеевски, за които писаха медиите. Според разследване на „Труд“ срещу него има две разработки именно в ДАНС, а според източници на „Капитал“ по него е работила и ГДБОП.

Експерти по сигурността на информацията коментираха, че наличието на подобна информация е основание за отказ на разрешение.

Ако проверката на Пеевски е извършена повърхностно, както е най-вероятно, или ако са били покрити данни за него, някой по веригата Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КОЕТО ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА РАЗСЛЕДВА.

Вместо това, главният прокурор СОТИР ЦАЦАРОВ побърза да покаже своята сервилност към Пеевски, като веднага след избора му в Парламента го покани в кабинета си на съвещание, без още Пеевски да е встъпил законно в длъжност!

От в-к  „Капитал“ са изпратили до ДАНС запитване относно  процедурата, по която Пеевски е бил проверяван, но отговор на поставените въпроси не са получили и очевидно, няма да получат защото:

Стара е верността и послушанието на Писанчев към БСП! 

Проверката на Делян Пеевски е извършена от дирекция „Сигурност на ДАНС“ която е на пряко подчинение на председателя на агенцията.

В периода, в който Делян Пеевски е бил проверяван за надеждност е станала и смяната на председателите на агенцията – тогава е бил подписан указът на президента за оставката на Константин Казаков, а Владимир Писанчев е станал и.д. председател на агенцията.

Именно под ръководството на Писанчев е било преценено, че депутатът от ДПС е благонадежден.

Още със спешно приетите промени в Закона за ДАНС стана ясно, че разпоредбите се гласят за Пеевски. Лъжа е твърдението на премиера Орешарски, че е обмислял и други кандидатури, защото искането за проучване става по негова инициатива.

Премиерът е знаел още в първата седмица на правителството, че Пеевски ще е ръководи ДАНС. Допускал е, че кандидатурата му няма да бъде добре приета в обществото, и затова е предпочел да я внесе като извънредна точка още в деня, в който промените в Закона за ДАНС са публикувани в Държавен вестник.

Историята с допуска на близкия до собственика на КТБ Цветан Василев Делян Пеевски е част от мрачния сценарий на Доган и ДПС, който със съгласието на БСП се задейства веднага след идването им на власт.

Реформата, която по думите на ДПС и БСП трябваше да ни спаси от полицейщината на ГЕРБ и Цветанов, предвиждаше суперслужбата ДАНС със свръх пълномощия да бъде подарена на Доган и ДПС . Тя оставаше абсолютно незасегната и от така прокламираните реформи в Закона за СРС-та, защото докато депутатите от ДПС и БСП изваждаха дирекцията за подслушването от МВР, за да я подложат на контрол, те оставиха в ДАНС службата за подслушване и следене, която попадаше в ръцете на Пеевски и освен ДАНС никой друг не я контролираше.

Сега тази служба е в ръцете на Писанчев, който още в предишната“тройна коалиция“ пак начело със Станишев, използваше ДАНС за разправа с политическите противници.

Спонтанният народен гняв свали“ детето чудо“ Пеевски.

Но БСП и ДПС веднага задействаха резервния план и начело на ДАНС поставиха послушния Писанчев!

Станишев, Местан и Сидеров трудно ще се откажат от властта, под натиска на мирните протести!

 

 

 

 

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.