You are here: Home // БКП, БСП, България, мафия, Олигарси, Преходът, Русия // БСП ЩЕ ПРОЛЕЕ ОТНОВО КРЪВ, НО НЯМА ДА ОТСТЪПИ МИРНО ВЛАСТТА

БСП ЩЕ ПРОЛЕЕ ОТНОВО КРЪВ, НО НЯМА ДА ОТСТЪПИ МИРНО ВЛАСТТА

Първото окупиране на Парламента от българския народ

На 14 декември 1989 г. разбунтуваният народ в София организира жива верига около Народното събрание с искане да се отмени член 1-ви на Конституцията от 1971 г., според който комунистическата партия има ръководна роля в държавата. 

На излизане от Парламента, председателят на Държавния съвет Петър Младенов, който преди месец е заел поста на сваления с преврат Тодор Живков, стреснат от огромното мнозинство викащо „оставка“, в израз на явна уплаха казва многозначителната фраза:                               

„По – добре е танковете да дойдат“!          

Този спонтанен израз на страх отбеляза в българската история началото на прехода, който още продължава – 23 мъчителни години.

Комунистите, преименувани вече в социалисти не само, че не получиха своето възмездие и наказание, но чрез умели политически игри години наред участваха в управлението на България – самостоятелно или в коалиция, но винаги свършваха с провал или смъкване с народен бунт. 

Това е София през януари 1997 година.

На жълтите павета между парламента и БАН се е събрало многохилядно мнозинство, малко преди гневът му да достигне опасен градус и да атакува Парламента.

Второто окупиране на Парламента от българския народ

Парламентът през 1997 г. за втори пореден път е окупиран от народа, който е блокирал депутатите в него и не ги пуска да излизат.

В мразовитите февруарски дни на 1997 г. цялата страна е обхваната от всекидневни многохилядни митинги и протести! Обединените демократични сили настояват за незабавно разпускане на 37-то народно събрание и провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Демократичната левица начело с БСП искат да продължат мандата си с ново правителство и депутатите отказват да напуснат Парламента! Народът е бесен и ги замеря с камъни. Блокираните червени депутати явно са уплашени и пеят революционни песни. Те все още не искат да повярват, че наближава краят им!

На снимката се вижда как от Парламента излиза блокираният вътрешния министър Добрев, охраняван от много полицаи и прикриван с техните щитове. Хвърчат камъни по тях. Протепротестиращите граждани са обградили Парламента. 

Гневният народ хвърля камъни по тях с нестихващи  викове „ОСТАВКА“ и „МАФИЯ“! Същите скандирания слушаме и сега на протестите след 16 години. БСП с нищо не се е променила.

Управлението на червената партия винаги е носело беди на България!

БСП смята, че въпреки масовите народни протести прераснали в бунт, тя все още може да запази властта, защото остават две години до края на мандата й. И тя предлага на новия президент Петър Стоянов друг кабинет начело с Николай Добрев, но президента отказва да им връчи мандата като казва, че те не разбират какво иска народа и че ще предизвикат гражданска война, което той няма да допусне. След свикване на консултативния съвет за национална сигурност, президентът насрочва парламентарни избори, което успокоява народа!

Трето окупиране на Парламента от протестиращите през 2013 г.

Първата протестна вълна през 1989 г. имаше историческо значение защото постигна установяване на демокрация, пазарна икономика и плурализъм на мненията макар, че в много случаи това беше фиктивно или формално.

Втората протестна вълна през 1997 г. имаше по-сериозни резултати с бързото довеждане до финансова стабилизация и до енергично продължаване на реформите.

При третата протестна вълна непосредствената цел е ОСТАВКА на “ тройната коалиция“ начело с БСП и НОВИ ИЗБОРИ ЗА СМЯНА НА СТАТУКВОТО. Това включва и прекратяване произвола на монополите и партийните олигарси.

Мирните протести бяха окървавени и прераснаха в бунт срещу политическия елит.

Мирните граждански протести са с неясни граждански и политически очертания, а от там и с неясен изход.

„Войната на нерви между улицата и властта трупа гняв, който ще избухне“, казва свидетел на събитията на 23. 7 – писателят Бочев, пред в-к „Труд“.

На въпрос какво видяхте в нощта на окупацията на Парламента тай отговаря: 

“ Случи се онова, за което предупреждавах от седмици – ПРОТЕСТИТЕ БЯХА ОКЪРВАВЕНИ“!

„Часове преди да стане това, един приятел, като ме видя да свиря и да размахвам знаме, ми каза: „КОМУНИСТ НЕ СЕ СВАЛЯ ОТ ВЛАСТ СЪС СВИРКА И ЗНАМЕНЦЕ.  СВАЛЯ СЕ С КАМЪНИ“!

ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР, ЧЕ ОНАЯ НОЩ НА пл.“ НАРОДНО СЪБРАНИЕ“ НЕ Е ИМАЛО ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ Е ЧУДОВИЩЕН ЦИНИЗЪМ!  

Пред очите ми полицаи биеха беззащитни мирни демонстранти, удряха жени, хора, които бяха вдигнали ръце, седнали или легнали на земята.

По едно време се появиха полицаи с маски – тези специализирани части са за борба с терористи и организирани престъпници, а не с мирни демонстранти.

Питам вътрешния министър кой ги е изпратил и там ли им е мястото?

Той не може да не знае, че маската те прави безотговорен и безскрупулен, развързва им ръцете да безчинстват. Това обаче бяха отделни групи полицаи.

В очите на много други видях обърканост, страх и срам. Друг от протестиращите сподели, че е видял млад полицай да плаче.

Както ние, протестиращите, съумяхме да се разграничим от насилниците, които хвърляха камъни, така и полицията трябва да се разграничи от насилниците сред нея.

Апелирам да издирят и едните, и другите, и да ги дадат на прокурор. Така ще върнем цивилизования характер на протеста.

Русия не само следи отблизо българските протести, но със своята огромна пета колона взима активно участие в тях.

Руската наглост стигна дотам, че още на 22 февруари проправителственият вестник „Известия“ писа, че „те стоят зад протестите и че правителството на Борисов паднало с тяхно съдействие“.

Пасаха също, че новото правителство на България ще бъде социалистическо и то ще продължи строителството на АЕЦ“Белене“. Руснаците направо казаха каква ще бъде бъдещата програма на Станишев.

Но докато руската намеса на февруарските събития беше законспирирана, то на сегашните протести руските намерения са явни и демонстративни. Затова говори  развятото руско национално знаме в първите редици на протестно шествие в София.

Станишев – виновникът за бедите на България върви по стъпките на баща си – руския революционер Дмитрий Станишев. Синът провежда проруска политика в България.

Предизвикателни и нагли са лъжите на Станишев за това, което се случи на 23. 7 при мирната блокада на Парламента. Станишев проля невинна кръв.

Чрез „извеждане на автобус“ през най-голямата група протестиращи се целеше, да се създадат условия за започване на кървава разправа с тях.

Последваха нагли обвинения за хвърляне на камъни по автобуса от протестиращите и счупването стъкло, които са нагли провокации за оправдаване на нова, още по-твърда политика спрямо протестите.

Но войната на нерви между улицата и властта трупа гняв, който ще избухне, казва писателят Бочев.

Вижте истината за 23.7. 2013. на видео!

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.