You are here: Home // БКП, БСП, България, Държавна Сигурност, мафия, Олигарси, Преходът, Русия, САЩ, ЦРУ // БОЙКО БОРИСОВ – МНОГОЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК

БОЙКО БОРИСОВ – МНОГОЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК

Вродените у Борисов харизма, нюх и гъвкавост са в основата на неговия успех!

Втора част.

Българският преход е характерен с поредица от сериозни политически събития, корените на които трябва да търсим още преди преврата на 10-ти ноември 1989 година. На пръв поглед събитията нямат нищо общо. Но при внимателен анализ се вижда, че зад тях винаги стоят определени икономически интереси, които са направлявани предимно от новата олигархия създадена от БКП или нейното отроче БСП.

Превратът на 10-ти ноември 1989 г. организиран от БСП, създаването на СДС начело с Иван Костов, налагането на Георги Първанов, докарването на Симеон Сакскобургготски, издигането на Сергей Станишев – важни за България събития, които изглеждат различни, но имат обща черта – обща характеристика. Те винаги са били зависими от икономически групировки, а тези групировки винаги са били свързани с БСП.

„Като бивш член на тази партия заявявам, че БСП създаде олигархията и че свръх богатите у нас са свързани с БСП“!

„598 души в България са милионери и имат над 8 милиарда лева депозити в различни банки“. 

Това каза наскоро в свое интервю Кольо Парамов – известен финансист, икономист и бивш съветник на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

Според Кольо Парамов БСП са главните виновници в България да има има шепа богати и много бедни. 

Появата на политическата сцена на Бойко Борисов също е резултат от намесата на силни икономически групировки.

Издигането на „момчето от народа”, оцветен първо в „червено”, а после в „синьо” и особено внезапната му и едва ли не магически сътворена кариера, не е случайно.

Бойко Борисов също е продукт на бившата номенклатурна класа, която превърна своята политическа власт в икономическа и възприе нова идеология, защитаваща социалните интереси на нейните представители, станали вече капиталисти, а много от тях и олигарси, забравили за съществуването на истинската лява идея, която доскоро са споделяли.

По майчина линия Бойко Борисов произхожда от семейство Войнови, известни като привърженици на Земеделската партия. Дядото на Борисов, който е бил кмет на село Хераково, Софийско след 9-ти септември 1944 г. е изчезнал. Борисов твърди, че е ликвидиран от комунистите.

Но Бойко Борисов без проблеми е приет в редовете на комунистическата партия и без спънки прави кариера в системата на МВР. Явно той използва актива на баща си – Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. След време обаче Борисов ще си смети цвета и убежденията, които от леви ще станат десни.

През 1982 г. Бойко Борисов завършва Висшата специална школа на МВР с чин лейтенант и специалност „Противопожарна техника и безопасност“. Същата година постъпва на работа в Софийско градско управление МВР. От 1985 – до 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Защитава дисертация на тема „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.

Бойко Борисов, който иска забрана на БСП, след 1989 г.  напуска органите на МВР заради тяхната деполитизация и защото не е съгласен с преименуването на БКП в БСП. Званието комунист за него било свещено!

След демобилизирането си Бойко Борисов се хвърля настървено в частния бизнес. Създава собствени или участва в десетки фирми в различни сфери на дейност – от охранителния бизнес, до търговия, производство, застраховки и др. Някои от тези фирми са уличени, че участват в сенчестия или криминален бизнес.

Борисов превръща охранителната си фирма „Ипон” в една от най-големите в страната. По това време, „частната охранителна дейност“ беше синоним на силови действия, рекет и изнудване.

След преврата на 10-ти ноември 1989 г. по препоръка на БСП Борисов става личен бодигард на сваления от власт Тодор Живков, а фирмата поема охраната на семейството му.

По-късно, пак с препоръка той и фирмата му „Ипон“ поемат охраната на бившия цар Симеон Сакскобургготски и членовете на неговото семейство при частните му посещения у нас.

Когато бившият Цар се завръща в България за постоянно и ентусиазираният народ го избира за министър-председател, в знак на благодарност и доверие той назначава Бойко Борисов за главен секретар на МВР – пост, който Борисов превръща в най-силната служба в министерството.

Борисов също ръководи Националната гранична полиция, Националната служба за сигурност отговаряща за контраразузнаването, борбата срещу тероризма и престъпността, а също така и митниците.

В ръцете му е съсредоточена огромна власт, която той умело използва в личен план.

Финансово – икономическата групировка „Глобална България” – организация с идеална цел е създадена след 2000–та година, като противодействие на клуб „Възраждане” –  обединението на новите български олигарсите свързани предимно с БСП .

Не е случайно това, че централна роля в групировката играе интимната приятелка на Борисов Цветелина Бориславова. Връзката им има преки политически и икономически цели, включително и създаването на ГЕРБ.

Бориславова – вече известна банкерка му осигурява съдействието на едни от най-добрите политолози у нас и контакти с влиятелни международни среди.

В групировката „Глобална България” участват „ръководителите на сериозните финансови институции – „СИбанк”, „Булбанк”, „Българо-американската кредитна банка”, ръководителите на клоновете на могъщите руски компании „ЛУКойл” и „Газпром”, медийната групировка на Мърдок bТV, всекидневниците „24 часа” и „Дневник”, седмичникът „Капитал”, най-голямата рекламна агенция „Крес”, структурите на „Отворено общество” и др.

Цветелина Бориславова чрез „Глобална България”  създава подозрителни връзки с офшорни компании в свободната икономическа зона на американския щат Делауер. Свързва с милиардера Джордж Сорос, както и исландския милиардер Тор Бьорголфсон и установява делови отношения.

В групировката активно участва и влиятелният Валентин Златев шеф на „Лукойл-Хелиос“, когото американците подозират в „силни връзки с руското разузнаване и организираната престъпност“.

След като е станал вече достатъчно популярен като „мъж на годината“ и ”полицай № 1″ в страната, под предлог, че не му е даден полагаемият му се пост да оглави МВР, той отказва депутатското си място в НДСВ и се разделя със Симеон.

Борисов е изпълнил първата първата задача на групировкатада заеме важен пост в МВР и да оглави оперативното й ръководство. Също така, да постави на възлови места в министерството свои хора.

Сега е ред на втората задача – да овладее кметския пост на София.

Далечната цел е да щурмува премиерското място, като за целта се създаде политическа партия.

Невероятно,  но е факт – и трите цели на икономическата групировка са изпълнени. Има само една особеност – влиянието на БСП в групировката „Глобална България” е минимално. В замяна на това руското влияние е осезаемо.

В групировката участват двата най могъщи руски енергийни гиганта „Газпром“ и „Лукойл“, които имат решаващо значение за българската икономика и са създали немалко олигарси.

Президентът Първанов и послушният премиер на „тройната коалиция“  Станишев, изпълнявайки ангажиментите си към НАТО  показват разположение към американците и изпращат български военен контингент в Ирак. Също така те дават съгласие за разполагане на американски бази в България и поставят под заплаха руските интереси в региона и България.

Силните руски позиции в групировката „Глобална България” и голямото влияние на руския човек Валентин Златев върху Бойко Борисов дават основание на Москва да залага на Борисов като политик с голямо бъдеще, който ще отстоява руските интереси. 

WikiLeaks, публикувайки секретните грами от кореспонденция на американското посолство в София до Вашингтон разкрива, че американците отчитайки възхода на Борисов се опасяват от неговите проруски настроения. Изучавайки го внимателно, те разкриват неговите грешки особено от миналото, човешките му слабости и информират, че ще използват всички средства за да му влияят и въздействат. 

 

 

 

« | »

1 Response to " БОЙКО БОРИСОВ – МНОГОЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК "

  1. Ясен каза:

    До администратора. Моля, направете анализ на дейността на сирийските тайни служби в България през годините и днес. До каква степен България е помагала и помага на Сирия. Кои са основните сирийски играчи у нас? Моля, отделете внимание на трафика на наркотици, оръжие и прането на пари. Благодаря.

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.