You are here: Home // България, Преходът, САЩ, ФБР, ЦРУ // БОЙКО БОРИСОВ И ИГРАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ДИПЛОМАТИ

БОЙКО БОРИСОВ И ИГРАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ДИПЛОМАТИ

БОЙКО БОРИСОВ – ПОД ЗОРКОТО ОКО НА АМЕРИКАНСКИТЕ СЛУЖБИ 

Американското посолство в София, както и руското имат огромен брой служителите, а голяма част от тях са агенти на различни секретни служби. 

Американските посланици в България са или кадрови служители на разузнаването, или са преминали специален разузнавателен курс, който включва и активното изучаване на български език.

С такава подготовка те бързо навлизат в политическия, социален и културен живот на страната ни, активно търсят и откриват подходящи лица за привличане като агенти.

Вербовката им се извършва от специално подготвени вербовчици. Компрометиращите материали са най-често използвано оръжие от американците при вербовка.

Известно е, че американците имат агенти сред българските висши военни среди, както и сред нашите посланици зад граница.

Посолството на САЩ в България е много активно. Това се потвърждава от многото секретни телеграми разкрити и публикувани от WikiLeaks.

Секретните служби в посолството и американските дипломати подготвят специални доклади, които чрез секретни телеграми от името на посланиците се изпращат във Вашингтон. Докладите съдържат важни информации или подробни анализи.

Бойко Борисов е един от хората, който е бил обект на особено внимание от страна на американската резидентура в София още от времето, когато е бил кмет на София и все още е бил далече от политиката.

Активно и подробно се изучава миналото му, като се обръща особено внимание на участието на Борисов, както те го наричат в „сериозни криминални деяния и структури”, или още като „периодът на сенчестите му връзки”. 

Събрана е голяма по обем информация, която посланик Джон Байърли (John Beyrle) на 5.9. 2006 г. изпраща със специален Доклад до Вашингтон, посветен изцяло на Бойко Борисов.

WikiLeaks публикувайки телеграмата с Доклада на  Байърли, ни дава възможност да разберем каква голяма игра се играе – игра на прикрито лицемерие, преднамерена двойнственост и демагогия.

Играта на американските дипломати спрямо Бойко борисов се играе още от времето на посланик Джеймс Пардю.

Но американците със сигурност имат такова демагогско отношение не само към Бойко Борисов, а към всички български държавници и политици. 

Докладът е с най-високата степен на секретност.

Интересът, оценката и най-вече отношението си към Бойко Борисов на посланика на САЩ в София Нанси Макълдауни, която е била в България преди Джон Байърли по нищо не се различава от тези на предшественика й Джеймс Пардю и от наследника й Байърли.

Линията на американския посланик Джеймс Пардю, в дейността на когото ясно се вижда почерка на специалните им служби, продължава и в действията, поведението и демагогската игра на американските посланици в България след него.

В секретната телеграма 08SOFIA672, с дата 22.10. 2008 г. до Вашингтон публикувана от WikiLeaks, Макълдауни съобщава кой ще е следващия български премиер.

BULGARIA’S NEXT PRIME MINISTER is Boyko Borisov! 

Макълдауни (McEldowney), която официално демонстрира добро отношение към Борисов, в телеграмата си пише:

„Почти сигурният следващ министър-председател на България е кметът на София Бойко Борисов.

Недоиздялана и изменчива фигура, която слухове свързват с организираната престъпност, Борисов експлоатира копнежа на избирателите за силен лидер, който да преобърне усещането за провал, произтичащо от управлението на настоящия премиер Станишев и неговата блокирала трипартийна коалиция.

Демонстриращ липсата си на изтънченост и простотата си като свои отличителни достойнства, Борисов е най-хитрият и харизматичен играч на деня. Той много ясно и последователно култивира американско и европейско одобрение, за да подсили своята легитимност”.

И още:

„Използвайки това като наше предимство, ние можем да го насочваме, както и неговата партия ГЕРБ, към по-благонадеждни позиции с наближаването на парламентарните избори през следващата година”. 

„Нуждата на Борисов от нашата благословия и неговото свръхего са силни инструменти, които можем да използваме в посока превръщането му в сполучлив национален лидер.

Неговата суета и нуждата му от утвърждение могат да са лост, с който да тласкаме него и партията му към модерна политическа формация, която естествено да изглежда реалният партньор САЩ”.

„Но при всички случаи, ако Борисов победи, това би означавало продължителна работа”. 

И какво ни разкрива  WikiLeaks?

Каква игра! Каква цинична демагогия!

Каква ирония! САЩ – считаният за голям приятел и съюзник на България, официално „ни тупа по рамо уж добронамерено”, а всъщност отношението им към България е съвсем друго, което се разбира от  многото секретни американски телеграми изпратени до Вашингтон.  

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.