You are here: Home // арабски страни и събития, Ахмед Доган, БСП, България, мафия // „АЛЧНОСТТА” Е СЕДМИЯТ, ФАТАЛЕН СМЪРТЕН ГРЯХ И СПОРЕД КОРАНА

„АЛЧНОСТТА” Е СЕДМИЯТ, ФАТАЛЕН СМЪРТЕН ГРЯХ И СПОРЕД КОРАНА

Бисеров – човекът на Доган с ненаситната „алчност“!

В края на октомври, делегация на европейските социалисти начело със Станишев е на посещение в Израел. В България медиите не отразяват това събитие. В страната все още всичко е сравнително спокойно. Бурята не се е разразила, защото летаргия е обхванала всички от държавната администрация, включително и по върховете.

Продължават ежедневните мирни протести и студентските окупации. Без обяснения се извършват рокади на всички държавни нива, като ДПС продължава да се окопава все повече във властта, а БСП продължава да си трае.

В Тел Авив Станишев се среща с президента на Израел Шимон Перес и с някои лидери от опозицията.

По време на посещението си в Ираел – самият Станишев от еврейски род, ще каже многозначително:

„Сигурността на Израел не е важна само за Израел, но и за ЕС”!

В Израел Станишев се среща с президента Шимон Перес, но премиерът Нетаняху, който е ключовата фигура в държавата отказва да се срещне с него.

Най-вероятно президентът Перес е поставил въпроса с оглавяваната от БСП „тройна коалиция” в България и произтичащите от това сериозни усложнения в отношенията между двете страни. По тази причина на Станишев са  отказани срещи с ключови фигури в израелското правителство.

Необичайната среща на Станишев в Тел Авив

В Тел Авив председателят на ПЕС Сергей Станишев има и една необичайна среща, която в България се пази в тайна, докато не се разбулва сама.

Срещата е със Зеев Елкин – вътрешен министър на Израел.

Срещата е необичайна не само като се изхожда от разликата в ранговете, но и в излизането и извън контекста на посещението на делегацията на ПЕС в Израел.

Станишев е партиен лидер председател на ПЕС, а Елкин е обикновен министър. Станишев е там в качеството си на политическо лице като лидер на европейската левица. Като такъв той няма никакви делови отношения с Елкин.

Но необичайната среща на Станишев с вътрешния министър Елкин, много вероятно е свързана с проблемите, възникнали от внезапната оставка на заместник-председателя на парламента и заместник председател на ДПС Христо Бисеров.

Според някои източници, финансовите взаимоотношения на ДПС и особено на Бисеров с „крайни ислямистки режими” са били в основата на разговора им.

Наблегнало се на операцииите на Бисеров и близкото му обкръжение в офшорните им фирми на Сейшелските острови.

Ситуацията е оценена от Станишев като тревожна и опасна!

Късно вечерта в сряда – 6-ти ноември Станишев се завръща у нас.

В четвъртък е времето за бързи решения и действия – какво да се предприема и как да се действа, с оглед максималното ограничаване на негативните последици-

Макар и да не е ясна, каква е ролята на премиера Орешарски и на вицепремиера и шеф на МВР Цветлин Йовчев, някой висш ръководител, възможно е и Станишев, е възложил на ДАНС да провери изложените от еврейския вътрешен министър пред Станишев факти.

Ситуацията е не само скандална, но и опасна

Става дума за много големи парични фондаве на крайни ислямисти, както и за операциите на офшорните фирми, свързани с Бисеров и синовете му на Сейшелските острови. Прехвърляни са и големи суми от Европа в офшорни сметки на Сейшелите.

В петък вечерта на 8-ми ноември, Станишев разбира, че не може да се мисли за спасяване на Бисеров, защото, опасно е „бъркал в голямата каца с меда на ислямистите и на ДПС”.

Доган е бил информиран от свои сериозни източници в българските секретни служби за „аферата Бисеров”, почти от самото й начало – от предаването на информацията на ДАНС от Станишев, след пристигането му в България.

Реакцията на Ахмед Доган 

Реакцията на Доган е бърза и решителна! 

В неделя се обявява, че Бисеров напуска ДПС и освобождава всички заемани постове в партията, „по лични причини”.

В понеделник се изчакват международните реакции.

Във вторник Лютви Местан спешно заминава за Брюксел, за да се срещне с ръководството на АЛДЕ – Европейската организация на либералите и Еврокомисията. Местан трябва да обясни колко са „изненадани” от връзките на своя партиен лидер Бисеров.

В Еврокомисията само един еврокомисар – либерал пожелава да се срещне с Местан.

В същия ден Бисеров е принуден писмено да внесе оставката си като заместник председател на парламента и като депутат.

Бързата реакция на Ахмед Доган цели да ограничи на всяка цена негативните последици за ДПС, като Бисеров бързо освободи всички партийни и държавни функции „по собствено желание”.

Доган разбира, че след като случаят получи вече международна гласност включително и в ЕС, Бисеров ще бъде подсъдим, затова той трябва да бъде обявен и евентуално съден като обикновен гражданин, а не като високопоставен политик, държавник и висш партиен кадър на ДПС.

Доган отново показва колко сериозни са връзките му по върховете на държавата и особено в службите за сигурност. А какво би станало ако Пеевски беше останал за шеф на ДАНС. 

Дали правосъдната система и компетентните органи по сигурността в България са способни да установят истината как и кой, преди още ДАНС да е информирал Следствието по „Казуса Бисеров“, Доган и ДПС не само, че са знаели, но са имали и необходимото време бързо да неутрализират и превърнат Бисеров в „обикновен български гражданин”. 

Това обяви, но вече с вял тон иначе напереният Лютви Местан в Парламента:

„Господин Бисеров вече е обикновен гражданин и като такъв той ще бъде обект, на българското законодателство”.

Г-н Местан! Никой не може да измие на ДПС…. …. вината, защото Бисеров ви смъкна потурите и показа що за партия и партиен елит сте!

Статията е изготвена предимно от информация на разследващия журналист Григор Лилов, допълнена и с наша такава. 

« | »

3 Responses to " „АЛЧНОСТТА” Е СЕДМИЯТ, ФАТАЛЕН СМЪРТЕН ГРЯХ И СПОРЕД КОРАНА "

  1. Penis Drusos каза:

    Кажете му на Григор Лилов да не пише глупости! Станишев се е срещнал с Шимон Перес от чист протокол, защото представлява голяма европейска партия. При Зеев Елкин е бил, за да му бъде обяснено, че премиерът Нетаняху няма да се срещне с него заради позицията на Станишев след атентата в Бургас, когато херсонския съсел оневинява Хизбула, посочени от Израел като автори. Сигнала за Бисеров е дошъл от друго място, като в. Стандарт са най-близо да истината.

  2. d-r Petroff каза:

    Не знам дали израелците или ФСБ нагаждат вярното си куче агент Сава.Имат информацията за трансфер от Швейцария до Македония и от Македония е дошла информацията.Изключвам напълно швейцарците да са информирали ДАНС.Много е странно,че не го арестуват, което се обяснява само,че му е обещан чадър ако мълчи.

  3. dr.Petroff каза:

    …и една моя сентенция: Само алчността с лекота преодолява инстинкта за самосъхранение…

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.