You are here: Home // Ахмед Доган, БКП, БСП, България // „ПЪПНАТА ВРЪВ“ МЕЖДУ БСП И ДПС НИКОГА НЕ Е ПРЕКЪСВАНА

„ПЪПНАТА ВРЪВ“ МЕЖДУ БСП И ДПС НИКОГА НЕ Е ПРЕКЪСВАНА


Андрей Луканов – авторитарният лидер на БСП и Ахмед Доган – амбициозният млад водач на турската националистическа партия ДПС поставиха началото на една силна връзка между двете уж враждуващи партии – БСП и ДПС.

„Хитрата ЛИСИЦА“ – както вече наричаха Доган разбираше, че само с помощта на Луканов неговото движение може да стане партия, която прилепена до БСП ще има политическо бъдеще.

Опитният политически играч Луканов беше един от първите ръководители на „столетницата”, който разбра обречеността на социалистическата система и открито призна предимствата на капитализма.

Луканов разбра също, че БСП самостоятелно вече не може да управлява и трябва да търси съюзник в борбата срещу опозицията, която се организираше и укрепваше начело със СДС. Под ръководството на Ахмед Доган, голяма част от българските турци вече бяха организирани в гражданско обединение „Движение за права и свободи“ (ДПС) и имаха силно желание да го узаконят като партия. СДС и другите опозиционни партии бяха стреснати от турския национализъм на Доган и бяха против признаването на ДПС като партия. Още повече, те разбираха, че това е забранено от Конституцията.

Луканов като обигран политик и все още с голямо влияние и власт разбра, че ситуацията е  благоприятната и реши да уреди узаконяването на ДПС!

Той разбираше, че ДПС и Доган ще оценят този неочакван негов жест както и това, че ДПС и най-вече Доган ще му бъдат длъжници.

Регистрацията на Движението като политическа партия ДПС става във фирменото отделение на Софийски градски съд от ИЛИЯ КОКИНОВ – обикновен служител в отделението.

Някои служители от съда не виждат, а други се правят, че не забелязват необичайното отсъствие на всички началници на Софийския градски съд, което не е случайно.

Но на ухо се говори  „под секрет“, че на КОКИНОВ било наредено ”отгоре” – направо от кабинета на АНДРЕЙ ЛУКАНОВ да извърши регистрацията.

Така Луканов благославя раждането на новото политическо „ОТРОЧЕ ДПС“ и оттогава  „ПЪПНАТА ВРЪВ” на отрочето остава СВЪРЗАНА ЗАВИНАГИ С БСП.

Луканов съзнателно нарушава член 11(4 ) от българската Конституция, който гласи:

”Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт”.

Имал ли е някой в България ЗАКОННОТО право да отмени това НЕЗАКОННО и НАГЛО погазване на българската Конституция – регистрацията на ДПС?

ДА, ИМАЛ Е ПРАВО ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКАТА ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ, позовавайки се на това, че е нарушена Конституцията.

Но не го е направил!

Все още много се питат:

„ЗАЩО”?!

На предстоящите  избори вече ще участва и новата политическа партия – ДПС.

Коварната е игра на Луканов и БСП продължава и в нея оплитат дори и Президента Желев.

По настояване на Луканов, за предстоящите избори БСП номинира за премиер емигранта от Париж Петър Бояджиев, въпреки, че той не отговаря на изискванията на Закона – има двойно гражданство. Така Луканов с този ход предпочита да прехвърли на ДПС правото да състави правителство. Така Луканов отново оказва решаваща подкрепа на Доган и на новата турска партия ДПС.

Президентът ЖЕЛЕВ непонятно защо, отново пренебрегва задължението си по Конституция да разпореди извършване проверка на гражданството на кандидата на БСП. Кандидатурата на Бояджиев пропада, но Луканов проправя пътя на Доган и ДПС към властта.

При връчване мандата на Доган да състави правителство, са присъствали и високопоставени деятели на ДПС, между които и заместника на Доган Осман Октай. Самият Октай сподели: Президентът Желев се обърна към Доган и каза:

”АХМЕД, ТОВА Е ТВОЯТ ШАНС ДА ЛЕГИТИМИРАШ ПАРТИЯТА“!

Президентът Желев, по необясними причини извършва най – странният, невероятен, абсурден и най-вече антинационален акт в българската история:

АХМЕД ДОГАН – осъденият на 10 години и лежал 3 в затвор за терористична антибългарска дейност, предал на Турция важни строго секретни  материали, включително пълен списък – 1300 служители и агенти на българското разузнаване и ръководител на турската националистическа партия ДПС – ДОГАН –  дългогодишният агент на ДС ще съставя ”българското правителство” и ще решава съдбата на България.

По настояване на Желю Желев, за премиер на правителството съставено от ДПС е определен болнавият президентски съветник Любен Беров.

„ПЪПНАТА ВРЪВ” МЕЖДУ БСП И ДПС НЕ САМО СЪЩЕСТВУВА, НО И УКРЕПВА!

На 9 юли 1992 година, при правителството на СДС, по искане на главният прокурор Татарчев и след като Народното събрание сваля имунитета на Луканов, той е арестуван с обвинение, че като първи заместник министър председател, през периода 1986-1989 година ”при условие на продължаващо престъпление”, е присвоил имущество в особено големи размери. Но Луканов показва, че още е много влиятелен, съдът го оправдава и на 30 декември 1992 година той е освободен от затвора.

Съдбоносното действие на тандема ”Луканов – Доаган” е на същия този ден – 30 декември 1992 година, когато те свалят първото демократично правителство на СДС и поставят начело на България марионетното правителството на Любен Беров – правителството на ДПС, контролирано от Доган.

След като Парламента е гласувал недоверие на правителството на Филип Димитров, депутатите трябва да приемат новото правителство на Любен Беров, предложено от ДПС и подкрепено от БСП.

Любен Беров влиза в Парламента, за да прочете списъка на министрите си, но заседателната зала е празна.

Жан Виденов е събрал всички депутати на БСП в зала ”Запада” и ги държи там повече от 4 часа. Голямата част от депутатите на СДС са извън Парламента и не влизат. Хората на ДПС стоят затворени в тяхната стая. Както се изразява един депутат – ”води се изтощителна битка”.

В стаята на ДПС влиза запъхтяна депутатката от БСП Петя Шопова и казва: ”Ахмед, Луканов е на свобода, чака те на телефона”.

Тогава Ахмед Доган казва: ”Сега ще видите как ще стане кабинета”.

По телефона, Доган казва на Луканов: ”Ей, много се радвам, че най-после успяхме”. Какво ли крият тези няколко думи на Доган, но е пределно ясно, че между двамата има тайни ходове и договорки. 

След кратък разговор с Луканов, Доган се обръща към другите турски депутати, казвайки:”Сега ще сляза в зала” Запад” и кабинетът ще стане. Те като минат, ние пускаме нашите, а седесарите са готови, около 20 човека, те са организирани от други хора”.

Какво още споделя Осман Октай – дясната ръка на Доган свидетел на тези събития:

”Като отворих вратата, бесепарите слизат на тумби от зала ”Запад” – 81 човека. Като минаха те, ние се наредихме. След нас и 23-ма от седесарите слязоха да гласуват и… кабинетът на Беров стана”.

Заслужава особено внимание казаното от Доган: ”А седесарите са готови, около 20 човека, те са организирани от други хора”. Не е трудно да предположим, че те изпълняват нареждане на БСП и ДС, или са купени, което е малко вероятно.

ТОВА Е ТРЕТАТА И РЕШАВАЩА ПОМОЩ НА ДПС ОТ БСП И ЛИДЕРА Й ЛУКАНОВ! ОТТОГАВА ДОГАН ТРЪГВА КЪМ ВЪРХОВЕТЕ НА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ!

Андрей Луканов и Ахмед Доган поддържат близки връзки, но без да ги афишират. В периода, когато Доган организира новата партия ДПС, Луканов разпорежда да му се предоставят 3 леки коли безвъзмездно. 

Моментът, в който правителството поема властта е изключително важен и сложен. България е на кръстопът – дали ще тръгне по нармалният път на демократично развитие, или ще продължи да върви към разрухата, хаоса и беззаконието.

Трагичният и мъчителен преход на България се дължи предимно на БСП и ДПС, защото Ахмед Доган избра пътя на упадъка, хаоса и беззаконието! 

Един от тримата вицепремиери на ДПС в правителството на Любен Беров ще изрече многозначително: ”Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер”!

„ПЪПНАТА ВРЪВ“ между БСП и ДПС, появила се в далечното време при „ТАНДЕМА ЛУКАНОВ – ДОГАН“ съществува повече от 20 години.

Вече новият тандем е Станишев – Доган!

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.