You are here: Home // банки, масони, Олигарси // ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ – „ПИРОВА“ ПОБЕДА НА КЛАНА РОТШИЛД

ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ – „ПИРОВА“ ПОБЕДА НА КЛАНА РОТШИЛД

Кланът Ротшилд финансирал Великата Френска революция

В средата на ХVІ-ти век е била създадена първата финансова империя на Фугерите, но тя се проваля и фалира, защото кралете и князете взимали охотно кредити от банките, но отказвали да си плащат дълговете.

И как ще принудиш един крал или княз да връща дълг, когато армията, полицията, администрацията – цялата държавна власт е в негово подчинение.

Така кланът Фугер се разорява, след което изчезва от историческата сцена.

Основната причина е, че банкерите тогава не били допускани да припарят до държавното управление и властта.

Два века по късно хитрият евреин-банкер Ротшилд извлякъл необходимата поука от съдбата на Фугер и след като натрупал солиден капитал, започва настойчиво със всички средства да воюва за постигане не само на финансова, но и на икономическа и най – вече политическа власт. За тази цел Ротшилд създава тайната организация наречена“илюминати“!

Първо Ротшилд създава най-голямата, мощна и влиятелна банкова империя в света.

Исторически е признато, че „Великата френска революция” е организирана и финансирана от клана Ротшилд, с активното участие на илюминатите ръководени от Адам Вайсхаупт. Те успяват да проникнат в мрежата от масонски ложи на територията на Франция, а парите на Ротшилд вършели чудеса.

Всички по-видни водачи на кървавата революция били членове на масонски ложи. Най – влиятелните ложи били „Гранд Ориент” и „Деветте сестри“ и създаденият по-късно „Якобински клуб“, прочул се като най – страшният френски инквизитор.

За постигане на своите цели, преди да избухне революцията Ротшилд щедро финансирал създаването на необходимата идеологическата платформа.

Това е „Френската енциклопедия“ – 35 тома, които съдържат около 70 хиляди статии, повечето от които са с яростна антимонархическа и антихристиянска насоченост. За създаване на необходимата атмосфера и предпоставки за избухване на революцията били използвани предимно илюминатите на Вайсхаупт и масонските ложи.

Целта на Ротшилд била чрез революцията да ликвидира френската монархия, да унищожи християнската църква, като присвои нейните големи богатства и да постави начело на страната марионетно управление, ръководено задкулисно от неговия банкерски клан.

Конюнктурата във Франция през средата и края на ХVІІІ-ти век се оказва подходяща за дейността на илюминатите, проникнали в масонските ложи, както и за розпространяване на тяхното учение.

Пробивът е извършен – идеята на Ротшилд за организиране на френска революция се е осъществила, но е потопила Франция в кръв и на страната са нанесени дълбоки рани, от които дълго се е лекувала.

Ротшилд постига победа във Франция – финансова, икономическа и политическа.

Влиянието на френската революция е много голямо. Не напразно тя е наречена „Велика Френска революция.

Налаганите от революцията като основни идеологии – КАПИТАЛИЗЪМ и СОЦИАЛИЗЪМ като зараза плъзват и лавинообразно заливат Европа. Появява се и окървавеното лице на АНАРХИЗМА!

БАНКЕРСКИЯТ КЛАН РОТШИЛД – ОРГАНИЗАТОР НА ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ПОСТИГА ЦЕЛИТЕ СИ И ОБИРА ПЛОДОВЕТЕ НА „ПИРОВАТА“ СИ ПОБЕДА, ЗА СМЕТКА НА ПОТЪНАЛАТА В КРЪВ ФРАНЦИЯ.

И петимата синове на банкера Майер Ротшилд –  Амшел, Соломон, Натан, Карл и Джеймс също са банкери и заедно с баща си създават най-големият и влиятелен банкерски клан! Пипалата му като октопод обгръщат не само цяла Европа, но и целият свят.  

Банките на Ротшилд финансират Карл Маркс, с истинското еврейско име Кисъл Мордъкей (Kissel Mordekay) – идеологът на борбата срещу „капитализма“ и експлоатацията на „пролетарията“от индустриалния капитал.

Най-важната констатация на икономическите анализатори е, че в многобройните си научни трудове и особено в най – известният – „Капитал”, в които Маркс подлага на унищожителна критика капитализма, той  не пише нищо за банките и банкерите – хората, които всъщност държат капитала и чрез банкови комбинации и лихвите си бързо го увеличават.

Информацията, че Карл Маркс е бил финансиран от банкерския клан Ротшилд не е нито нова, нито сензационна.

Руският икономист професор Валентин Катасонов в обширната си монография от 1000 страници под наименование „Капитализмът“ изтъква, че нито в „Капитал“, нито в другите си съчинения Маркс има някакви класови обвинения, нападки, критични анализи или бележки относно ролята на банкерите и най-вече това, дали лихварството не е форма на експлоатация.

Карл Маркс в своята огромна книга „Капитал“ подлага на остра критика само дейността на капиталистите фабриканти, предприемачи или индустриалци. Критикува тези, които са собственици на фабрики, заводи и предприятия и са в пряк досег с работниците – експлоатираният „пролетариат“.

Той подминава факта, че всъщност критикува онези, които организират производството на материални ценности – от най-малките необходими за нормален живот , до параходи и локомотиви.

Маркс пропуска и не взима отношение за това, че  „капиталът“ не е във фабриките и заводите. „Капиталът“ – парите са в банките и банкерите.

При демонстрираният гняв срещу капиталистите – експлоататори, които чрез „Комунистическия манифест“ се обливат с ярост и злоба, Маркс съзнателно „не забелязва” кои също са големи експлоататори на „пролетариата“ и от чиято дейност не произтича никакъв материален продукт!

Индустриалците, независимо от всичките им лоши черти и най-вече ненаситната им алчност и социална безчувственост, все пак организират производството на материални блага, създават и много работни места.

Банкерите нищо не създават, само  трупат „капитал“ –  пари и златни кюлчета.

При всяка икономическа криза, дори и при сегашните е видно, че именно банкерите са на върха не само на финансовата пирамида, но те имат решаваща роля в световните икономически, политически и социални процеси.

Известни са имената на големите банкерски кланове, някои от които съществуват от векове. На самия финансов връх има около 15 клана, като най-старият и най – влиятелен и властен е несъмнено кланът Ротшилд.

От голямо значение и то също в свеновен мащтаб са клановете на Рокфелер, Джей Пи Морган, Лазар, Куун, Голдман, Мойзес, Лейб, Шифт, Уорбърг – в Германия е известен като Вартбург.

Тези кланове – всички собственост на еврейски банкерски семейства и понастоящем ръководят чрез капиталите си света. Под тях има още около 300 макар и не толкова влиятелни банкерски кръгове, но повечето от тях също са собственост на евреи.

Влошаването на световната конюнктура, като последица от голямата американска криза през 1928 година, предизвикана също от банкери и многото войни в Европа, способстват процесът на олевяване на народните маси бързо да набира скорост и разраства.

Под влиянието на научните трудове и пропагандната дейност на Маркс, както и това, че неговата лява идеология и марксистки идеи бързо печелят привърженици в цяла Европа, капиталистите-индустриалци се изправят пред силни противници в лицето на бързо появяващите се „пролетарски“, „комунистически“, „революционни“, „синдикални“ и още много други леви организации.

Така пролетариатът получава възможност да воюва за по-големи права и по-добри материални условия за живот, което до голяма степен се дължи на идеологията на Маркс.

Организираната борба на „пролетариата” срещу капиталистите-индустриалци бързо прераства в „Международно работническо движение“.

Посредством целенасочената дейност на Маркс и неговите увеличаващи се последователи, това движение фактически е създадено, финансирано и действа под контрола на еврейските банкери начело с Ротшилд.

Механизмът на действие на клана Ротшилд при френската революция и при „организираното пролетарско движение“ е един и същ.

Отначало се финансира изработването на идеологическата платформа – при Френската революцията това е „Френската енциклопедия”, при пролетарската борба – идеологията на Маркс, изложена основно в съчинението му „Капитал“.

После върху идеологическата платформа се създават и финансират съответните организации, които започват да прилагат на практика насоката, определена от ръководителите в сянка – от клана Ротшилд или други кланове.

                                   РОДОСЛОВНО ДЪРВО НА МАРКС И РОТШИЛД

СИЛАТА НА ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРСКИ КЛАНОВЕ Е МНОГО ГОЛЯМА, ЗАЩОТО ТЕ ДЪРЖАТ В РЪЦЕТЕ СИ НЕ САМО СВЕТОВНИТЕ ФИНАНСИ, НО КОНТРОЛИРАТ И “ ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ“ НА САЩ – ПЕЧАТНИЦАТА НА СВЕТОВНИТЕ ПАРИ – „ДОЛАРИТЕ“.

ТАКА, СТЪПИЛИ ЗДРАВО В САЩ, ТЕ КОНТРОЛИРАТ И СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА!

КОЛКОТО И НЕВЕРОЯТНО ДА ЗВУЧИ, ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРСКИ КЛАНОВЕ ЧРЕЗ ТАЙНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ОБЩЕСТВА, СТОЯТ НАЧЕЛО НА БОРБАТА ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА „НОВ СВЕТОВЕН РЕД“!

Доларът в средата е с емблемата на МАСОНИТЕ и надписа NOVUS ORDO SECLORUM – НОВ СВЕТОВЕН РЕД

 

 

« | »

1 Response to " ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ – „ПИРОВА“ ПОБЕДА НА КЛАНА РОТШИЛД "

  1. Aliya Osho каза:

    Революциите в света са дело на така наречния напоследък Социален инженеринг. Някои хитри умове са се сетили, че човекът в тълпа е склонен да пристъпи отвъд човешките си скрупули и достойнство много по-лесно. И да се увлече от безумието на тълпата. И да направи неща, които сам никога не би си позволил да направи. Френската революция е най-яркият пример за това как се манипулира една тълпа, а и историята в последствие. Резултатът от Френската революция е добър само за Америка, която прилапва на безценица най-големия американски щат Каролина. Но пък го прави много хитро и задкулисно – чрез приятеля на тогавашния представител на САЩ във Франция Том Джеферсън, Лафайет. Лафайет е този, който организира няколко жадни за слава безскрупулни интелектуалци като Волтер, които да излъжат френския народ с няколко лозунга. И най-вече, да ги мотивират като ги насочат към най-уязвимия член на кралското семейство – чужденката Мария Антоанета. Обвиняват я в чудовищни престъпления, които могат да се родят само в главата на няколко перверзника: педофилия, промискуитет, измисленото изречение“яжте пасти“ и така нат. А тълпата иска жертви. И организаторите на революции им дават жертвата за мъст върху нея. Междувременно цялото кралско семейство е избито с нечувана жестокост, дори и невръстните им дечица. Подобно е революционното упражнение, повторено и при Великата октомврийска революция.
    Целта е всъщност: 1. отслабване на абсолютните монарси и 2. отслабване на църквата; защото те са били считани за заплаха от новозародилата се банкерска каста отвъд океана! http://aliya.blog.bg/history/2014/09/25/kratka-syvremenna-istoriia-na-choveshkata-alchnost.1299836

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.