You are here: Home // БСП, България, криза, Преходът // СТАНИШЕВ ОТ СТРАХ СВИРИ „ОТБОЙ”, НО СКРИТО ГОТВИ АТАКА

СТАНИШЕВ ОТ СТРАХ СВИРИ „ОТБОЙ”, НО СКРИТО ГОТВИ АТАКА

„Заслужава си да загърбим и лични пристрастия и политически различия“- казва Станишев с изкривено от страх лице!

След като започна ожесточена война срещу бившия лидер на БСП и два пъти президент на България Георги Първанов, от няколко дни настъпи рязка промяна в поведението на Станишев, което може да се предполага, че е преднамерено.

Гражданската формация АБВ, създадена и ръководена от Първанов се разграничи от сегашното ръководство на БСП начело със Станишев и обяви, че ще се явява самостоятелно на предстоящите избори за Европарламент. Това сериозно стресна Станишев макар, че се стараеше да не го показва.

Той привиква най – верните си партийни другари начело с Георги Гергов, Михаил Миков, Георги Пирински, Мая Манолова, Корнелия Нинова и Антон Кутев и им даде указания да атакуват безпощадно Първанов и неговото АБВ със всички средства. Коалиционният партньор на БСП – турската националистическа партия ДПС, която също се почувства заплашена, веднага предостави на Станишев медийната империя на фамилия Пеевски, докато Първанов трудно получаваше възможност за медийна изява.

Битката, която Станишев поде беше на живот и смърт, защото ако на изборите за Европарламент БСП не е първа политическа сила, очаква се опозицията на Станишев в столетницата да му поиска оставката, както и да има сериозни посдледици за него, като ръководител на ПЕС.

Превърналата се вече в безпощадна война с АБВ, принуди Станишев да търси помощта на известния като емблематичен генерал на „задкулисието“, лидерът на олигархическата групировка „Монтерей” Любен Гоцев.

Въпреки, че скоро без много шум беше опериран във Военно медицинска академия, генералът бързо се изправи на крака и се включи да оказва подкрепа на Станишев в битката му срещу Първанов и АБВ. Защото беше сериозно заплашено бъдещето на „СТАТУКВОТО“, което винаги се е крепяло от столетницата – БСП!

В интервю за Радио К2 Станишев каза:

През 2011 година бившият президент Георги Първанов, приключвайки мандата си каза – аз се връщам в БСП, тази партия е моя, ще си я взема обратно.

Тогава моята позиция беше, че тази партия не е нито на Георги Първанов, нито на Сергей Станишев, нито може да се дели като акционерно дружество на сфери на влияние с проценти.

Пред „24 часа“ Станишев уверено и властно каза:

„Участници в други листи автоматически ще отпаднат без решение на партийна организация! Няма да допусна да се разруши къща, за да се построи нечия колибка! Алтернативната листа на Първанов обслужва ГЕРБ“. Визирайки Първанов, Станишев с голямо самочувствие каза:

„НЕ Е ВАЖНО КАК ВЛИЗАШ В ИСТОРИЯТА, А КАК ИЗЛИЗАШ ОТ НЕЯ“!

„ЩЕ ИЗРОВЯ ЗЕМЯТА БСП ДА СПЕЧЕЛИ ТЕЗИ ИЗБОРИ“!

Докато лидерът на левицата Станишев и цялото ръководство на БСП сериозно уплашени водеха ожесточена война, Първанов демонстрираше спокойствие и увереност в каузата на АБВ.

За свиренето на „отбой” и отстъпление на Станишев се разбира от пресконференцията, която лидерът на БСП и председател на ПЕС даде на 30.01.2014 г.

Неочаквано Станишев отправи покана към инициаторите на разделението в партията да присъстват на пленума в събота. Забрави за  декларацията си, че „Участници в други листи автоматически ще отпаднат от БСП без решение на партийна организация”!

Изненадващ беше смекчения му тон, както констатациите и предложенията му. Като имаше предвид Първанов и АБВ,  Сергей Станишев каза:

„НЕ ЧУХ НИТО ЕДИН АРГУМЕНТ, КОЙТО ДА ПРАВИ РАЗЛИЧИЯТА ПОМЕЖДУ НИ НЕПРЕОДОЛИМИ, НИТО ЕДНА ТЕЗА, КОЯТО ДА РАЗЕДИНЯВА ПАРТИЯТА. ЕДИННА ЛИСТА НА ЛЕВИЦАТА Е ВЪЗМОЖНА И Е ПРАВИЛНОТО НЕЩО“! 

„Заслужава си да загърбим и лични пристрастия и политически различия“!

Не чух нито един аргумент, който да прави различията помежду ни непреодолими.“, обяви Станишев по повод листата на АБВ.

„Единни, ние побеждаваме на европейските избори. И всеки, който смята себе си за отговорен политик, го дължи на своите другари”.

Ден преди пресконференцията на Станишев, на 29.01.2014 г. Първанов също даде пресконференция, на която каза:

„Страх и слабост тресът “ Позитано“!

„Грешка бе, че посочих Сергей Станишев за лидер на БСП през 2001 година. След това го подкрепих и през 2009-та”. Понятието „самоизключване“ в устава на БСП не присъства”, допълни той.

„Да припомня, че на 21 януари чрез медиите научихме, че към нас има ултиматум.Защото не сме получили официален документ? Когато се поставят безпрекословни условия си е чист ултиматум”! Оттогава до сега продължава боя по устав”.

„ВСИЧКО ИМА СМИСЪЛ, АКО ИМА ЗА ЦЕЛ СЪХРАНЕНИЕТО И РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ“ – допълни той.

„Според различни формулировки сме отпаднали или сме се самоизключили. Намирам за нелепо и смешно да обявиш няколко хиляди членове на партията, че са се самоизключили”.

„ПРЕВРЪЩАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ В ДРУГАРСКИ СЪД ИЛИ ТРИБУНАЛ Е ИЗРАЗ НА СТРАХ И СЛАБОСТ“!

Страх и слабост тресе „Позитано“ и това е единственото обяснение“ – категоричен е той.

„До 89 година това се е правило от партията и са се вадили нейни членове.

„ЗАВЪРШВАМ С ЕДНО ОГОРЧЕНИЕ, ЧЕ ТАКИВА НЕЩА СЕ СЛУЧВАТ В ЛЯВОТО ПРОСТРАНСТВО, КОГАТО ДЪРЖАВАТА ИМА НУЖДА ОТ СИЛНА ЛЕВИЦА, ОТ ДИАЛОГ И ДА СЕ КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА СИТУАЦИЯТА В СТРАНАТА“! 

След изборите ще има преструктуриране в политическото пространство, а това ще изисква ВИСОКА КОАЛИЦИОННА КУЛТУРА.

Не е изключено, временният„ отбой” да е тактически ход от страна на Станишев, по настояване на олигарсите от БСП и ДПС, които ще бъдат сериозно засегнати от провала на СТАНИШЕВ на изборите за Европарламент.

В навечерието изборите – 25 май не е изключено отново да има повишена обществена активност с цел провеждане на Референдума, поискан от Президента или на предсрочни парламентарни избори.

В тези четири месеца до предстоящите избори през май, в България ще ври и кипи!

Първанов и Станишев – партийни другари или врагове!

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.