You are here: Home // БСП, България, криза, мафия, Преходът // СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ – ПОРЕДНИЯТ „УСПЕШЕН УЛОВ“ НА МОНИКА

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ – ПОРЕДНИЯТ „УСПЕШЕН УЛОВ“ НА МОНИКА

Brakut

Свързването на многоликата Моника и жадният за власт Станишев е една много вредна и опасна“симбиоза“!

Втора част 

След като „отупа”стария и богат банкер Йосифов, Моника вече можеше да приключва брака си с него, защото в мрежата си беше уловила още „по едра риба” – Сергей Станишев. 

Дина Мухина – майката на Станишев е от гр. Херсон- СССР, който сега е в Украйна. Тя е потомствена еврейка с твърд характер и със силно влияние върху сина си. Мухина е искала на всяка цена да ожени Сергей за еврейка, но партийното му израстване не позволявало това. Тя ненавиждала всичко българско, особено приятелката на Станишев Елена Йончева и е основната причина те да се разделят.

Според близки до семейството, тревогите на Дина Мухина за Сергей се дължали на склонността му към „по-особени“ отношения с някой от близките му приятели – отношения, които преминавали границата на една нормална мъжка връзка. А тази тенденция напоследък се задълбочавала. Успокоила се едва тогава, когато новата приятелка на Сергей – Моника, връзката с която дълго време е държана в тайна, „внезапно“ забременява. 

Хитрата Моника постъпва и сега, както е постъпила със стария банкер Йосифов – здраво хваща новата още по-едра риба Сергей в „мрежата си” като набързо ражда две деца, а после се жени. 

Забременяването и раждането на децата от Моника без брак се приема с известно задоволство от Дина Мухина.

През 2006 г. Станишев съдейства на Моника, която е все още Йосифова, да започне частен рекламен бизнес. Тя регистрира агенцията „PR end media” и поръчките от БСП към новата й фирма започват да текат като пълноводна река.

За невероятното израстване на Моника в бизнеса красноречиво говори факта, че тя е предпочетена да води кандидат – президентската кампания на Георги Първанов, след като премахва от пътя си силната конкуренция на Алгафари – опитен в PR бизнеса играч, използван дотогава от БСП. 

След избирането на Първанов за президент, той предлага Станишев да оглави БСП и урежда неговия избор. Скоро след това Първанов го прави също премиер и Станишев оглавява новосъздадената „тройна коалиция” БСП, НДСВ и ДПС, на която самият Първанов е архитект.  

И започва „златното време“ за Моника в PR бизнеса!

С протекциите на БСП, само за няколко месеца фирмата й става една от най- силните в България, със сериозни връзки по партийните върхове на червената „столетница“. Според нейни PR колеги, още през първата 2006-та година тя печели между 8 и 10 млн. лева. 

ЧРЕЗ СТАНИШЕВ МОНИКА СЕ ВКЛЮЧВА В ТЪМНИТЕ СДЕЛКИ НА БСП. 

Още от самото начало на нейния фирмен PR бизнес, „червената партия“ гласува доверие на Моника и я включва в игрите свързани с „прането на пари”. В подкрепа на това говори факта, че хонорарът й – 2,25 млн. лева от кандидат-президентската кампания на Първанов, ще бъде платен чрез „спечелване“ на конкурса по „Комуникационна стратегия” на финансовото министерство.  Две от фирмите участвали в конкурса завеждат дела срещу задкулисните игри на министерството и уговарянето предварително на победителя. Но съдът на първа инстанция се произнася в полза на Моника, а делата изчезват.

За отбелязване е, че финансов министър по това време е бил сегашният премиер Пламен Орешарски, който още оттогава прави големи услуги както на президента Първанов, така и на премиера Станишев, прескачайки дори и закона.  

Моника Йосифова активно се включва не само в „прането на пари”, но вече взима участие в ръководенето на БСП. Говори се, че участва и при вземане на кадрови решения.

МОНИКА ВЕЧЕ Е ВАЖЕН ФАКТОР ЗА БСП И ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО! 

Опорни точки – стратегията на Моника в борбата срещу противниците на Станишев и управлението на БСП!

Неотдавна, медиите разпространиха официални документи, които уличават фирмата на Моника, че още през далечната 2009 г. е изготвяла за Станишев и БСП т. нар.„опорни точки“ – указания за организиране на негативна и компрометираща пропаганда срещу противниците на Станишев и социалистическата партия. Всъщност това са указания за извършване на „черен пиар”!

В „опорните точки” е посочено какво трябва да е поведението на медиите, разкривайки силното влияние на БСП върху тях. Дават се указания как и кои висши партийни функционери да говорят или да пишат в средствата за масова информация, как да се създават или засилват негативните страни на противника и как да се преодоляват последиците за БСП от загубата на евроизборите и на последвалите парламентарни избори.  

„Ако проследите развитие на „опорните точки“, може да издадете наръчник как се прави „черен пиар“ в България” – коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

„Още от 2009 г. Моника е давала указания как да се води „черният PR” срещу кмета на София Бойко Борисов, както и за създаване на проблеми със сметището в Суходол” отбелязва той.

Провокациите на БСП причиниха големи проблеми и неприятности на софиянци при събирането и съхранението на боклука в сметището на Суходол. 

Главчев също каза, че „Моника Йосифова е знаела два месеца по-рано, че ще има обсъждане в Министерския съвет на договора й с лобиста Хохегер”. А Цвета Караянчева, също депутатът от ГЕРБ допълни с други данни, доказващи „необичайната информираност“ на Моника. Караянчева казва: 

„На 16-ти април Моника изготвя „опорни точки“ за подслушването, а на 17-ти април излиза становище на прокуратурата;

На 17-ти април има „опорни точки” за Флоров, на 19-ти април той е отстранен, сочи Караянчева.

Опорните точки” за БСП на Моника Йосифова представляват един голям широкомащабен план за медийни участия и една специална таблица за тези, които ще изпълняват указанията, залегнали в „опорните точки“.

Те са изпратени до много висши партийни функционери и нареждат задължителното им участие в предвидените мероприятия.

В таблицата са включени имената на Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Атон Кутев, Корумбашев, Джевдет Чакъров и други висши партийци от БСП и ДПС. 

На снимката Антон Кутев обяснява „опорните точки“ на специално подбрани функционери от БСП. 

Планът на Моника за „опорните точки” е истински медиен десант, който трябва да извърши червения елит на 8-ми, 9-ти и 10-ти май 2009 г. в началото на предизборната кампания за Европейските избори – пише в анализа си известният разследващ сайт “ Бивола“. Планът е свързан и с по-рано публикувани „опорни точки“ от Моника, която вече е преименувала фирмата си в „Актив Груп“.

Дейността на Моника се разраства, като „опорните й точки“ се развиват в още по-голяма програма за провеждане на „черен пиар“,  чрез т. нар. „ТРОЛОВЕ“– спасителното оръжие на БСП. А верният паж на Станишев Антон Кутев – шеф на комуникационната политика в БСП, е влязъл в ролята на съвременен ГЬОБЕЛС при реализацията на пропагандата на БСП.

Anton Kutev-GaulaiterutИНТЕРНЕТ ТРОЛОВЕТЕ НА БСП СЕ ОТЧИТАТ ПРЕД АНТОН КУТЕВ – пише сайтът „Биволъ“ на 11.02.2014

Общо 50 електронни медии, форуми на вестници, радия и телевизии са били подложени на истинска атака от ИНТЕРНЕТ ТРОЛОВЕ, организирани от БСП чрез консултантската агенция „Лийдуей Медия Солюшънс”. Сайтът публикува документ – отчет на „Лийдуей Медия Солюшънс” до Антон Кутев за периода 9-28 януари тази година, като доказателство за твърденията сиА Кутев лъже пред „Дневник”, че не познава „Лийдуей” и че кампанията в Интернет на БСП е базирана само на доброволци, но можело някой от тях да има връзка с агенцията. 

От 2013 до края на януари 2014, 672 профила в Интернет са произвели 10 154 коментара, прокарващи „партийните тези” на БСП.

Коментарите са синхронизирани и се базират на „ОПОРНИТЕ ТОЧКИ” на Моника за вярност към партията. Темите, които активно коментират ИНТЕРНЕТ ТРОЛОВЕТЕ са: скандалът в ЕП “ Моникагейт“; движение АБВ на Първанов; отношенията с ДПС; данъчната политика и имунитета на Волен Сидеров.

Trolove na BSPСтатистиката на изтеклите съобщения показва, че нормалната продуктивност на агенцията „Лийдуей Медия Солюшънс” в полза на БСП е около 700 коментара месечно, но при кризисни ситуации като избора на Пеевски, коментарите рязко се увеличават. Три дни след избирането на Пеевски – от 14.06.2013 до 17.06.2013 БСП включва 54 ТРОЛА, които са произвели 438 коментара.

След многократните поражения от Бойко Борисов нанесени на БСП в изборите, за Станишев европарламентарните избори през май решават съдбата не само на сегашното правителство, на него като лидер на БСП, но и председателското му място в партията на европейските социалисти – ПЕС.Ето защо Станишев води борба“на живот и смърт“, а Моника е мозъкът на „пиар войната“.

 Фактът, че тя още в далечното минало преди да е била омъжена за Станишев, е имала важна задкулисна политическа роля в мозъчния тръст на БСП, ни кара сериозно да се замислим, каква ли е намесата на Моника сега, когато тя вече е съпруга на Станишев – човекът с много държавна и партийна власт.

Връзката на Моника с корумпираните български медии и политическата среда в БСП, както и незаконните търговски действия на нея и Станишев, ще засилят още повече и без това недоброто отношение на Брюксел към България.

Това се случи при предишното управление на Станишев през 2005 – 2009 година, случва се и сега. В подкрепа е и последният скандал в Европейския парламент, свързан с Моника и Станишев.

Поводът е Договор, който социалистическото ръководство на ЕП е подписал с фирмата на Моника „Актив груп“ ООД. Той включва изграждане и поддържане на интернет страница и на страница във „Фейсбук“, както и организиране на няколко публични събития с цел популяризиране на Европейския парламент.

Проектът е на стойност 118 720 евро, като ЕП е предоставя половината от средствата.

Германският евродепутат от ЕНП Ингеборг Гресле, член на комисиите по бюджет и бюджетен контрол в европарламента, в интервю за DPA Insight EU казва, че е поискала да се извърши „разследване по договора”.

„Защото тук става въпрос за конфликт на интереси, за избор на фирми и за съдържанието на проекта”.

Според ДПА,“за момента имало информация за един уебсайт създаден от фирмата по проекта, визуални материали за 45 евро и една система за управление на съдържанието, която е безплатна“.

За да се заличат негативните последици от скандала, в който са замесени тя и Станишев, фирмата на Моника „Актив груп“ е изпратила писмо до ЕП с което уведомява, че прекратява изпълнението на проекта и връща получените 29 679.93 евро и поема всички извършени досега разходи по проекта.

symbiozataМного от депутатите в Брюксел преценяват писмото на Моника като опит за „замитане на следите“ по скандала с PR поръчката. Но в Брюксел подобни неща не се забравят лесно, освен това специалната комисия още не се е произнесла по случая.

Както ще видим в следващата статия, Моника активно използва „симбиозата” с властния Сергей Станишев – бивш премиер, „архитект“ на сегашното правителство, партиен лидер на БСП, и председател на ПЕС, за много други незаконни действия и сделки, извършени от тях.

Едно от техните сериозни нарушения на закона е сделката със скандалния австрийски лобист и международен мошеник Петер Хохегер.

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.