You are here: Home // БСП, България, мафия, Олигарси, Преходът, финансова криза // КАК СТАНИШЕВ И ОРЕШАРСКИ НАРУШАВАТ ЗАКОНА ПРЕЗ 2006-та ЗАРАДИ МОНИКА

КАК СТАНИШЕВ И ОРЕШАРСКИ НАРУШАВАТ ЗАКОНА ПРЕЗ 2006-та ЗАРАДИ МОНИКА

sgovorut1

Премиерът Станишев уреди сделка на Моника

Из стенограмата на Министерски съвет от 25 юли 2006 г.

Заседание на Министерски съвет.

На заседанието премиерът СТАНИШЕВ внася за разглеждане с предимство ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЕ,  за освобождаване на държавното предприятие „Международен панаир“ ЕАД от задължението му да внесе дивидента за 2005 г. в полза на държавата. 

ТОЧКАТА Е ПРЕДСТАВЕНА И РАЗПАЛЕНО ЗАЩИТЕНА ОТ ПРЕМИЕРА, който неколкократно повтаря, че се търси „ПОДХОДЯЩА ЮРИДИЧЕСКА ФОРМА“ за решение. 

Явно в неговото политическо мислене онова, което е БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО И НЕЗАКОННО просто не е намерила „ЮРИДИЧЕСКА ФОРМА“, която да замаже очите на хората: 

На заседанието на МС са поставени сериозни въпроси, които биха накарали всеки уважаващ себе си политик ДА ОТТЕГЛИ подобно предложение за панаира. Освен това:

– предложението не е минало през съгласуване и няма основателна причина да бъде разглеждано. 

– съгласуването отнема две седмици, а Пловдивският панаир не е фалирал, че да не разполага с достатъчно време за изчакване;

– взема се решение по финансов въпрос, по който не се поставят цифри на масата;

– както е показала справката от 1997 до 2006 г. не е имало такъв прецедент;

– според юристите трябва да се уведоми Комисията за защита на конкуренцята, защото се касае за държавна помощ;

– Не е редно с парите на едно дружество да се прави държавна или маркетингова политика; 

Stanishev i Oreshareki

ПРЕМИЕРЪТ СТАНИШЕВ Е ПОДКРЕПЕН САМО ОТ МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ, който очевидно е един от малкото министри на заседанието, който предварително е знаел за схемата на Станишев. 

В контекста на разисквания въпрос министър Георги Петканов пита, дали той е въпрос на целесъобразност.

ЗА ВСЕКИ ЮРИСТ Е ОЧЕВИДНО, ЧЕ СЕ ОБСЪЖДА ПОДХОДЯЩА ЮРИДИЧЕСКА ФОРМА, ЗА ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ ЗАКОНА – ВСЪЩНОСТ ДА СЕ НАРУШИ ЗАКОНА.

В крайна сметка Станишев обобщава казвайки, че изборът бил:

„ПРАВИМ ЛИ ИЗОБЩО НЕЩО, НАМИРАЙКИ ЮРИДИЧЕСКО ОСНОВАНИЕ И ПРОЧИЕ… ИЛИ НИЩО НЕ ПРАВИМ“.

„ТОВА Е ИЗБОРЪТ“ – казва премиерът Станишев .

„ЗАТОВА СЕ ПРЕДЛАГА ТАЗИ ФОРМА, КОЯТО ЮРИДИЧЕСКИ И ПО СЪДЪРЖАНИЕ Е ЦЕЛЕСЪОБРАЗНА“! 

Monika

ТАЗИ ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ ВПОСЛЕДСТВИЕ СЕ ОКАЗА СВЪРЗАНА С ПРИЯТЕЛКАТА МУ  МОНИКА ЙОСИФОВА – БЪДЕЩАТА МУ СЪПРУГА.

През август 2006 г. Пловдивският панаир сключва договор за 500 хил. лв. с фирмата на австрийския лобист ПЕТЕР ХОХЕГЕР БЕЗ ДА ПРИЛАГА  ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ.  

Какво казва лобиста Хохегер пред австрийския  Сенат и Прокуратурата, където е разпитван за корупция при сделките на фирмата му с България и по-специално със Станишев и Моника Йосифова: 

Възможно ли е да сте подписали договор с „Пловдивския панаир“- пита комисията? 

„Да, най-вероятно е било така. …ОБЯСНИХА МИ, ЧЕ ПЕЧАЛБАТА НА ПАНАИРА ВЛИЗА В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ И ПО ТОЗИ НАЧИН МОЖЕ БЪРЗО И БЕЗ КОНКУРС ДА СЕ СКЛЮЧИ ДОГОВОР“. 

Пред специалната комисия в българския Парламент, където Моника е разпитвана за връзките си с лобиста Хохегер, на когото е „посредник на сделките му“ с България, тя признава, че фирмата й е сключила два посреднически договора Хохегер.

Първият договор, който е през 2006 г. е сключен между Хохегер и Международен панаир Пловдив и е на стойност 500 хиляди лева.

Сумата, която Моника каза, че е получила от Хохегер като посредник е 239 000 евро – над 466 000 лева, почти толкова, колкото е стойността на самата сделка. Моника нищо не говори за „щедрия жест“ от страна на Хохегер, но може да се предполага с каква цел е. 

Вероятно Хохегер, който е осъден в Астрия за корупция включително и с България, от благодарност към Станишев и Моника Йосифова за първата сделка, след като се задава друга, много по-голяма превежда тази тлъста комисионна-239 000 евро или 466 000 лв. 

ТОВА ВСЪЩНОСТ Е КОРУПЦИОННАТА ЦЕНА, ЗА НАРУШАВАНЕТО НА ЗАКОНА ОТ ПРЕМИЕРА СТАНИШЕВ ПРЕЗ 2006 г. ПОДКРЕПЕН И ОТ МИНИСТЪРА ОРЕШАРСКИ .

КОМИСИОННАТА ПОЛУЧИ МОНИКА ЙОСИФОВА – БЪДЕЩА СЪПРУГА НА СТАНИШЕВ.

        ПРОКУРАТУРАТА, СЛЕДСТВИЕТО И СЪДЪТ ОТНОВО СА СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИ!

Temido

Източник: „Капитал“  

 

Източник:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.