You are here: Home // БСП, България, криза, Преходът // ЗА ЛЪЖИТЕ НА МОНИКА ЙОСИФОВА И СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

ЗА ЛЪЖИТЕ НА МОНИКА ЙОСИФОВА И СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

lobistut Hoheger

Случаят“Хохегер“ показва една малка част

от финансовите лъжи на Моника Йосифова

и участието на Сергей Станишев!

Трета част.

За начало на този разказ може да се ползва моментната несъобразителност на един политик от висшия ешелон на БСП, да остави за кратко извън джоба си ФЛАШКАТА, на която държал важен бизнес архив.  flashkataТова било достатъчно някой да прояви интерес и да копира съдържанието ѝ. Така опасните тайни на хора от върховете на БСП станали публично достояние, а в никакъв случай не трябвало да се допуска това.

ФЛАШКИТЕ разкриват игрите и лъжите на върхушката на БСП и най-вече на Моника, която определено кадрува и „дърпа конците“ на Станишев!!! 

По време на разследването от австрийския Парламент и Следствието на лобиста ПЕТЕР ХОХЕГЕР за политическа корупция, появяват се и имената на СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ и МОНИКА ЙОСИФОВА сега СТАНИШЕВА.

Разгласяват се подробности за съмнителни сделките на ХОХЕГЕР в България и за участието в тях на МОНИКА ЙОСИФОВА и премиера СТАНИШЕВ. 

МОНИКА спешно свиква в София Пресконференция, за да ограничи негативните последици от австрийското разследване и многото материали по случая в медиите. Това става две седмици след публикациите на в-к “ Капитал“ и ден след като мнозинството от ГЕРБ в Народното събрание решава да формира комисия, която да проверява случая „ХОХЕГЕР“. 

Въпреки многократните уговорки, че не иска да прави „политически коментари“, пред в-к“Капитал“ МОНИКА прогнозира, че „СКАНДАЛЪТ“ няма да се отрази на политическото бъдеще на СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, защото има „ТОЛКОВА ДРУГИ СКАНДАЛИ“!

na razpitНа пресконференцията МОНИКА признава, че е ИЗЛЪГАЛА!

„Аз допуснах грешка, изневерих на мой професионален принцип да казвам винаги истината, защото знам, че истината е най-силното оръжие.

Това признание направи МОНИКА ЙОСИФОВА на 14 март на извънредна пресконференция по повод казуса „ХОХЕГЕР“.

Разследване на „Капитал“ преди няколко месеца разкри, че австрийският лобист ПЕТЕР ХОХЕГЕР е получил през изминали години 1.5 млн. евро по два договора за чистене имиджа на България в ЕС, а половината от сумата се е върнала обратно в страната към подизпълнителя – агенцията на МОНИКА ЙОСИФОВА „ПР медия“.

Първоначално Йосифова твърдеше, че не е работила за Хохегер, а разкриването на истината я принуди да даде публично обяснение. С „Хохегер“ в момента се занимава временна анкетна комисия в австрийския парламент.

„Решихме да проверим доколко искрена е Моника Йосифова, като сравнихме някои документи, които редакцията притежава, с нейните изявления пред депутатите“.

Пред в-к „Капитал“ за връзката си с ХОХЕГЕР,  МОНИКА ЛЪЖЕ казвайки: 

„Виждали сме се, но истината е, че никога не съм имала нищо общо с тях. Аз нямам капацитета, те са голяма международна компания. Моята територия е България“.  

От разпита на ХОХЕГЕР:

Някъде през 2006 г. МОНИКА ЙОСИФОВА ни се обади и каза, че правителството на всяка цена се нуждае от подкрепа и ни попита дали сме готови да работим за него. Тогава тя ни покани на разговор в България, на който ни представи премиера СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ. На този разговор взех ЕРНСТ ЩРАСЕР – бивш вътрешен министър. Той трябваше да каже как се приема България сред европейските министри на правосъдието и на вътрешните работи. 

Един уточняващ въпрос: МОНИКА ЙОСИФОВА беше ли на тази среща? 

Отговорът на ХОХЕГЕР:“Тя беше там“. 

Edna vecheriaНа разпит пред депутатите в австрийския парламент ЩРАСЕР (на снимката в средата) казва:

През 2006 г. бях на вечеря в София на която присъстваха тогавашният премиер СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, хора от неговото обкръжение, единият представен като шеф на кабинета, ХОХЕГЕР и негов служител и една дама. За имена ЩРАСЕР не се сещал. Но ХОХЕГЕР беше признал, че е присъствала и МОНИКА ЙОСИФОВА.

За „консултацията“, ЩРАСЕР е получил 100 000 долара!

Попитан от „Капитал“ по случая СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ отговаря:

„НЕ ПОЗНАВАМ ТОЗИ ЧОВЕК, НЕ ЗНАМ КАКВО Е ПРАВИЛ ПО ПРОЕКТА В БЪЛГАРИЯ И ЗАЩО Е ПОЛУЧИЛ ХОНОРАР ОТ 100 000 ДОЛАРА“!

Изявленията на министър ЩРАСЕР пред австрийския парламент са точно обратните на това, което твърди СТАНИШЕВ и доказват, че КАТО МОНИКА ТОЙ СЪЩО ЛЪЖЕ.

Лъжата и далаверата на МОНИКА с участието на  СТАНИШЕВ и мошеника-лобист ХОХЕГЕР е следната:

ЛОБИСТЪТ получава 1.5 млн. евро по два договора за „чистене имиджа на България в ЕС“, а половината от сумата той връща обратно към подизпълнителя – агенцията „PR end media”на МОНИКА ЙОСИФОВА. 

Izslushvaneto

Из стенограмите на Парламентарната комисия

от 30.05.2012 по случая с  „ХОХЕГЕР”, МОНИКА ЙОСИФОВА и СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ.

По време на изслушването Моника Йосифова се размина с истината на няколко пъти!

Председател: Димитър Главчев.

Депутатът Пламен Нунев пита Моника Йосифова:

„Ползвали ли сте услуги на консултантска юридическа компания или на адвокатска кантора за подготовката на самия договор и ако сте ползвали, извършвали ли сте такива плащания“?

Моника Йосифова: „По принцип договорите ни бяха предложени като рамка от Хохегер“.

Депутатът Снежана Дукова: „Имате ли съвместни договори и проекти с Росен Карадимов или с фирми, близки до Росен Карадимов или с бившата му съпруга?“

Моника Йосифова: „Нямам нито един договор с Росен Карадимов, нито познавам жена му. …нямам никакви служебни, бизнес отношения с него и никога не съм имала.“

Депутатът Румен Иванов: „Какви са вашите договорни отношения с „Кей Ем – Консултинг“ ЕООД?“

Моника Йосифова: „Коя е тази фирма, извинете. За първи път чувам за нея. Може ли да ми поясните?“

Румен Иванов: „С управител Нина Ненова. Вие отговорихте, че нямате нищо общо с нея юридически“. Моника Йосифова: „Нито знам коя е тази фирма, нито познавам този управител“. 

Парламентарната комисия разкри много

лъжи на Моника Йосифова и Росен Карадимов!

Парламентарната комисия от 09.05.2012 пита РОСЕН КАРАДИМОВ – съветник на премиера Станишев и консултант на обществена поръчка, по която ХОХЕГЕР печели договора за оправяне имиджа на България:

Rosen Karadimov„Знаете ли за сключвани договори между Моника Янова (Йосифова, б.а.) и фирмата на съпругата ви Нина Ненова и за какво са били тези договори? Визираме фирмата ‚Keй Eм Консултинг‘ с ПР eнд Медия‘. Консултирате комисията по случая „ХОХЕГЕР”, а след това ваша фирма търси и резервира земи за Моника Янова по нашето Черноморие, естествено срещу комисиони.“ 

Росен Карадимов отговаря:“ Става дума за гражданско-правни отношения, които аз мога да ви ги обясня, както мога да ви кажа, че това не е фирма на съпругата ми”. 

От търговския регистър се установява, че „Нина Ненова, жената с която Карадимов живее и от която има две деца, е собственик на „Кей Ем Консултинг“ ЕООД“. Добре е да се знае, че Ненова е завършила и преподава… балет. 

Малко след отговорите на Моника Йосифова пред комисията, на 08.06.2012 в-к „Капитал“ публикува документи, изобличаващи я в ЛЪЖА. 

Оказва се, че тя прикрива доста сериозни бизнес взаимоотношения с Росен Карадимов, както и плащания във връзка с ХОХЕГЕР към адвокатско съдружие „Спасов и Братанов“.

Справката от НАП не само потвърждава публикацията на „Капитал“, но разкрива наличието и на много по-пълноводни парични потоци, течащи от фирмата на Йосифова към премиерския съветник КАРАДИМОВ и свързани с него лица.

Близо 200 хил. лв. отиват в адвокатската кантора на Карадимов, с когото МОНИКА ЙОСИФОВА лъже, че никога не е имала бизнес взаимоотношения.

Почти половин милион са преводите към „Кей Ем Консултинг“ – фирмата на жената на Карадимов, за която МОНИКА лъже, че също не е чувала.

Оказва се че между двете фирми има договор, подписан от ЙОСИФОВА и НЕНОВА, а ЙОСИФОВА твърди пред комисията, че не познава НЕНОВА. 

Над 125 хл. лв. пък отиват към друга адвокатска кантора, с която МОНИКА също лъже, че не е работила – „Спасов и Братанов“.

От справка в архива и в НАП е видно, че фирмата на МОНИКА ЙОСИФОВА превежда на „Кей Ем Консултинг“ 382 000 лв., за да ѝ бъдат „ ЗАПАЗЕНИ ПАРЦЕЛИ КРАЙ МОРЕТО”.

Връх на търговска хитрост и наглостта на бизнесдамата ЙОСИФОВА, е че тя никога не купува запазените земи и „двете страни прекратяват договора по взаимно съгласие“! Така подписаният договор цели:

ОБОСНОВАВАНЕ ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА ГОЛЕМИ СУМИ,  А ДОГОВОРЪТ СЕ ПРЕКРАТЯВА С ТРАНСФЕРА“!  

Това по цял свят се нарича “ Пране на пари“!

    Prane na pari

Между другото архивът разкрива друг един интересен факт от този договор:

Юридическото лице Карадимов запазва за Моника Йосифова земи, които всъщност са собственост на физическото лице Карадимов. И ако това не е поредната ДАЛАВЕРА?!

Според документи фирмата на Моника „ПР енд медия“ привлича „Кей Ем Консултинг“ за подизпълнител по договора си с Министерството на финансите. Именно по този договор „Кей Ем Консултинг“ получава 75 000 лв. , което фигурира в справката на НАП. В архива има и друг един договор между „ПР енд медия“ и „Кей Ем Консултинг“.

От широкия кръг дейности и интензивност на операциите се създава впечатление, че „Кей Ем Консултинг“ е сериозна компания, с екип от експерти в различни области… Всъщност фирмата е просто една банкова сметка, без персонал, без офис, но има управител, който преподава балет.

Политикът от върховете на БСП Росен Карадимов крие много други потайности на фамилията СТАНИШЕВИ. 

Но и от казаното дотук се вижда, че размерът на средствата от РАЗЛИЧНИ КАНАЛИ, минаващи през фирмата на МОНИКА ЙОСИФОВА и фирмите на КАРАДИМОВ, включително „ОФШОРНИТЕ” е дори по-голям от този, за който неотдавна, един бивш заместник председател на НС изчезна и цялата държава се затресе от корупционния скандал.

ПРИ МОНИКА И СТАНИШЕВ ВСИЧКО Е МИРНО И ТИХО – време за „ОПОРНИ ТОЧКИ“! ОФШОРНИТЕ ФИРМИ на Росен Карадимов сигурно са приютили и парите на с-во СТАНИШЕВИ!

Епилог:

Бившият австрийски евродепутат Ернст Щрасер и бивш министър на вътрешните работи, беше осъден за 100 хиляди долара на 4 години затвор за корупция. А лобистът Хохегер на 2.5 години затвор също за корупция.

В България корумпираните не само, че не се осъждат, но даже и се повишават и са по върховете на държавата или са желана партия за „брак“!?!

 

« | »

Leave a Reply

Copyright © 2009 Разузнаване.ком. All rights reserved.